|
![]() |
#1951 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
uzmi gigu 970a, ako bas oces bolju plocu onda sabertooth ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1953 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Osobno bih ovaj puta probao čak i Asus. Imao sam i ASRock, i Gigabyte, osim Asusa, njega nisam još imao. Ogromna zamjerka na gigu ide što su je svi hvalili i uzdizali... a meni radi probleme. ![]() U biosu mi jedno očitava kod memorije i CPU-a, a na HW info ili CPUZ mi očitava sasvim nešto drugo. A i OC mi se primjenjuje na samo jednu jezgru, tj. kada dižem multiplier onda samo na jednu jezgru, a kada dižem NB frekfenciju, onda ide na sve. Tako da, eto, meni je super, samo ima par smetnji koje osobno smatram ne bi smjele postojati za ovakvu ploču koja je na takvom glasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1954 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Eto da se pohvalim meni uskoro stiže: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=5655#ov jedino mi žao što mi se ne daje toliko novaca za m2 SSD, ali nek se utor nađe, pojeftinit će to prije ili kasnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#1955 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1956 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1957 |
Vocna iglica u mudante
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
Guest
|
koju plocu za 8350? tek toliko da drzi, STO POVOLJNIJE, ne trebam nista, nista overclock, 1 graficka kartica, 1 ssd, moze i usb 2.0 |
![]() |
![]() |
#1959 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gigabyte 970 A DS3P |
![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Koliko je ono UD3P koštala do neki dan? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ud3p Čini li mi se da je pojeftinilo 50-100kn? Inače u temi "nadolazeći socketi..." sam linkao da će FX-evi pojeftiniti, a tu gigu su vjerojatno pojeftinile nove am3+ ploče |
![]() |
![]() |
![]() |
#1964 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
xa-ud3 =/= fxa-ud3 fxa ud3 je prilično povoljna trenutno (cca 900 i kusur kuna) I još uvjek košta par kuna više. Sve te ploče nisu (bile) skupe u startu, a s obziron na tečaj dolara dobro da nisu i skuplje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1967 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
Radi se o ovoj memoriji: http://www.corsair.com/en/vengeance-...gx3m2a2400c11a Možda bolje da sam uzeo neku Radeon memoriju kao npr: https://www.links.hr/hr/memorija-pc-...x8gb-051210378 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
ajmo lepi mi ovako ![]() BCLK manual stavi na 201 cpu nb fq stavi na 1800 ht stavi isto na 1800 cpu clock ratio 15 cpb disable cpu unlock disable cool n quiet disable c1e disable cpu core control manual and all enabled c6 state disable hpc enable ! apm enable emp ilitiga xmp disable adv. voltage settings : cpu vcore jebi me sad al neznam koliko je za phenome trebalo.. pukni 1.400 mislim da je to dosta nb core +0.050 dram 1.580 cpu pll 2.570 nb 1.140 vclc ( vcore load line calibration ) medium ! ako igdje ima load line calibration medium |
![]() |
![]() |
![]() |
#1971 |
Premium
|
Napravio više manje kako si rekao, i opet ništa. Po tvome. Po mome. Ovo nisam našao nigdje - c6 state disable hpc enable ! apm enable emp ilitiga xmp disable E da, '' po mome '' cpuz kaže da je CPU GHz na 3.2, a zapravo je jedna jezgra na 3.6, a ostale su na 3.2. Kada uključim turbo, onda sve jezgre rade na 3.6, a kada ga ugasim onda ništa... Jebe lud zbunjenog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
Vocna iglica u mudante
|
a jel možeš otključat tog 960t u 1055t, ili koji već model bude? edit: google spominje često gigabyte ploče, kad ljudi imaju samo jednu jezgru clockanu.. flashaj bios na najnoviji, poigraj se s core unlock opcijama.. čak što piše na jednom forumu, možda je to samo bug, tj da su zapravo sve jezgre na istom taktu, pa probaj neki bench na stock taktu i kad probaš clockati.. isto tako probaj clockati samo preko FSB-a, multi ostavi na defaultu.. neki spominju da im se onda poveća takt na svim jezgrama.. što opet znači da je to greška na ploči edit2: http://www.overclock.net/t/1586626/d...ds3p-overclock lik tu kaže da je uključio 'Core unlock' i 'Core performance boost' u biosu i da je to riješilo problem Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 07.02.2016. u 13:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 |
Premium
|
OC_Freak - Trenutno mi treba, tako da ništa od tog plana, ali veliko hvala na iskazanoj volji! Biti ću sada s ovime kako je tako je, jbg. John - Otključati ne mogu, crasha mi se, tj. ne digne mi OS, nego mi samo izbaci sliku i kaže da namjestim BIOS. BIOS jest najnoviji, bio sam i na starome, isti problem. Kada dižem preko multipliera onda se diže OC samo na jednoj jezgri, dok, ako dižem preko FSB-a, ili ako dižem NB onda ide na sve četiri. I točno se osjeti razlika u Cinebenchu. Kada preko NB-a dignem na 3.2 imam isti skoro nego kada ga dignem preko MP-a na 3.5 ili 3.6. Tako da tiskarska greška nije. Jedino kada će primjeniti OC na sve jezgre čak i ako ide preko MP-a, jest kada uključim turbo. No to je samo djelomično riješenje, a opet problem s memorijom ne riješava nikako. Živi se dalje, bitno da radi. Jedino što eto, očekivao sam više od GB-a od tolikih silnih preporuka. Kad bude sjeo kakav krzneni ljubimac, budem si uzeo neki novi CPU pa ćemo sigurno znati je li problem radi CPU ili MBO. A do tada guram dalje kako je. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Ovako sam ja držao na UD7.. btw preko 1866 neidi zbog amdovog imca, samo će zajebavat prvo pregledaj sa LLC koliko imaš vDrop ili overvolt.. preporuka llc držat na med ili high neznam kakva ti je memorija al većina sa kojima sam ja radio bilo je ovako nešto i moj setup FSB sa 236 je neki sweet spot za fx-a multiplier ovisno o tebi nb 2200 / ht 2600 mem 1888 mhz će ti bit 9-10-9-24 @ 1.550 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|