|
![]() |
#2673 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2016
|
Pozdrav, Gigabyte GTX960 Windforce 2OC 2GB. Uključiti manual fan control ili ostaviti na automatici? Kad je na auto ventilator se ni ne uključuje za vrijeme "praznog hoda", tek npr. u igrama kad se opterećenje na GPU znatno poveća i to na temperaturama oko 40-50 (govorim napamet). Kako većinu vremena grafička ipak ne radi pod velikim opterećenjem zanima me taj prazni hod. Temperatura na auto bude oko 30-35, ako upalim manual fan control spusti se na 20-25 sa brzinom ventilatora na 25%. Buku iz grafičke ni ne primjetim na tih 25%, ne smeta mi ako joj ventilator radi cijelo vrijeme. Zanima me hoće li tih 10 stupnjeva razlike imati utjecaj na vijek trajanja grafičke. Ili je možda proizvođač s razlogom stavio da ventilator ne radi cijelo vrijeme? Također, ovaj Gigabyteov GURU program mi se ne čini baš nešto naj, mogu li instalirati neki bolji npr. MSI Afterburner iako mi grafička nije MSI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Svi zele apsolutnu tisinu u racunalu i hybrid modove na svem sto moze bit tebe brine prazan hod kad vent ne radi ![]() ![]()
![]() |
#2675 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
Ovo da ti se vent tek ukljuci kad je u nekom loadu, to je tako slozeno.. Ima dobro hladjenje pa nema potrebe za ukljucivanjem ventilatora pri niskim temperaturama.. Da ce tih 10 temp. utjecati na vijek trajanja graficke je zanemarivo, gotovo nikakvo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
|
Na gtx 960 namjestanje krivulje na bilo koji nacin nema smisla jer je grafa po defu tiha i hladna,sam si rekao da ima dobro hladenje, pa nebi imala hybrid mode da joj je load neka ogromna temp.
![]() |
#2678 |
|
E to je vec nesto drugo, veliku vecinu nas pati osobna satisfakcija. ![]() ![]()
![]() |
#2679 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Nešto sam na brzinu pročitao da gigbajtove 970 g1 imaju v1.0 i v1.1 reviziju i kao stavili su hynix memoriju na v1.1 ne kužim šta nije valjalo sa samsungovom da su napravili reviziju 1.1 i stavili drugu mem. Ima ko malo više info. o tom ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Znači na v1.1 su išli štedit il šta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Upravo na Gigabyte GTX 970 windforce 3 gledam Elpidu - ta je valjda najjeftinija, ako nešto od cca 3200kn možemo nazvati jeftinim proizvodom ![]() Ah da, GPU-z kaže A1 revizija Za R9 390 se nije imalo + napajanje bi bilo vjerojatno na knap (Enermax od 650W Naxn serija) Komponente od kolege s posla....
![]() |
#2685 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Mene je iznenadilo sad kad sam nedavno uzimao još jednu 970 kod Uzija da je G1 bila jeftinija čak oko 300kn od WF verzije (dao curi svoju dosadašnju WF, a sebi uzeo G1, da ne bi bilo da imam SLI ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2686 | |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
U opisu mi je odmah zapelo za oko - Asus GTX 980 4GB Reference ![]() Prema prikazanom u videu, te referentne kartice su stvarno dobar deal ... po pitanju OC-a su praktički on par sa nereferentnim modelima. Naravno, pošto nVidia ima taj Boost 2.0, većinu vremena @ 1080/1440p neće raditi na tim taktovima, osim ako je zbilja neka opasno zahtjevna igra u pitanju. Iako, moram priznati da sam primjetio da dosta ljudi (po netu) tjera te kartulje na 1450+ MHz bez nekakvih poteškoća. Btw ovo je jedna od jačih stock kartica koje sam primjetio da su u potpunosti zrakom hlađene 1679/8800, (EVGA). Npr. moja Maxwellica hvata 1470 bez ikakvih problema, a nije da imam baš neki specijalni primjerak. Jedini problem bi eventualno mogla biti buka u loadu, ako je korisnik osjetljiv na to, jel ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 26.01.2016. u 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma dobro nisam to mislio, nego sada dignut sa 7000 na 8125 jer je to zadnje stabilno uz mogućnost da te nakon dužeg gejminga zajebe. ja nađem limit di baca artefakte i onda spustim za 100-200 dolje i znam da sam safe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Cije cipove onda Gainward koristi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2697 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne, kloknute. MSI Gaming 980 i 980Ti imaju isti hladnjak. Ako je taj hladnjak dobar za OC-anu Ti verziju, definitivno je dobar i za vanilla verziju koja troši 100-injak W manje. ![]() Nije bezveze GTX 980 kralj performance per W kategorije. Kada se na njega stavi MSI Gaming hladnjak ... Win-Win situacija ![]() ![]() A ni Asusica ne kaska previše ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|