|
![]() |
#2491 |
Guest
|
Jel itko uspio maknut onaj tenscent kineski i s cime? |
![]() |
![]() |
#2493 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Poštovani, imam laptop ASUS X553M https://www.asus.com/Notebooks/X553MA/specifications/ koji je stigao sa W8.1, onda sam ga bio nadogradio na W10 i užasno je postao spor, a i sama desetka mi nije sjela... kao ni osmica... Htio bi instalirati W7 i pripremio sam W7 na jedan USB flash (UEFI bootabilan) no laptop neće pokrenuti instalaciju. Googlanjem sam došao do informacija da treba isključiti secure boot, CSM, ''OS selecion'' sa W8 prebacit na W7 no i dalje neće pokrenuti instalaciju. Jel ima netko tu seriju tog Asusa sa W7? Navodno sam ASUS nema potporu za W7, zato je i došao sa W8, ali opet... Pretpostavljam da je neka caka u pitanju, samo treba skužit koja. ![]() Hvala.
![]() |
#2494 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
SATA Mode mora biti na AHCI . Advanced->SATA Configuration->SATA Mode . jesi to napravio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Premium
|
![]() |
#2497 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Ako dobro vidim specifikacije taj laptop ima jedan USB 3.0 (plavi konektor) i jedan USB 2.0 port - nadam se da si proba sa USB 2.0 (crni konektor).
![]() |
#2500 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Rufus ne dopušta MBR za BIOS/UEFI, samo za UEFI, a na tutorijalu je bilo pisalo da treba koristit GPT za UEFI no tak' mi ne radi... Sad pravim MBR pa ću vidjeti. Za tu caku znam i USB sam spojio na USB v2.0 port...
![]() Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 16.01.2016. u 20:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2501 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2503 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovdje imaš sve: https://www.youtube.com/watch?v=B2JyzbkR1oU mislim da ćeš ovdje naći dobre informacije http://www.sevenforums.com/installat...-laptop-2.html ![]() ![]() sry za velike slike. ne da mi se sad s time zafrkavati Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 17.01.2016. u 10:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2504 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
ja uvijek radim sa Microsoftovim USB Toolom i uvijek odradi posao perfektno. mora biti usb 2.0 utor, a mozda cak i sami stick! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2505 | ||
Premium
|
Citiraj:
i od tad laptop je mrtav ![]() Citiraj:
Hvala svima na pomoći uglavnom.
![]() |
![]() |
#2506 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma nije sigurno mrtav. Digni na stick linux mint. Sa gpartedom promijeni šemu particija na MBR. Onda zbootaj instalaciju windowsa i instaliraj. Malo mi je čudno da nije htio instalirati na gpt. Meni je to uredno radilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2507 | |
Premium
|
Citiraj:
S obzirom što piše na onom linku u vezi particioniranja (MBR ili GPT) kažu da od W7 pa na dalje ide bez frke GPT. -zadnje što sam napravio da sam sa gparted promjenio šemu sa GPT na MBR i od onda neće ništa pokretati, WTF?
![]() |
![]() |
#2508 |
Premium
|
Uspio sam sa xubuntu core pa sa gparted opet mjenjati shemu itd i sad mi opet bude crni zaslon sa ''BOOTMGR is missing'' što je i logično jer je cijeli disk formatiran (uključujući i tu malu particiju od 100MB na kojoj je BOOTMGR) ali nisam računao da zbog toga ne mogu početi sa instalacijom W7, dižs... sad ne znam koja je procedura, jel mogu ručno iz xubuntua-a sa gparted-om napraviti tu particiju i bacit taj fajl tamo?
![]() |
#2509 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Neide jer sedmica je nekompatibilna. Ja sam probao kod sebe. U Rufusu stavi sve po defaultu. CSM upali jer bez njega neide( on služi za legacy OSeve XP i 7). Također obrati pažnju pri odabira boot device da staviš na onog bez UEFI oznake. EDIT Pretpostavljam da W10 je spor zbog HDDa od 5400 okretaja. Frendu sam stavio 10ku na Della neki dan. Prvih par sati je bio spor sve dok se prvi updatei dovrše onda mu je bilo OK. Isto tako zašto nisi prekopirao OS ključ? Al iskreno preporuči mu SSD npr. onaj Kingston V300 nije skup. Ako sam ja mogao kolegi s posla ubaciti 10ku na stari AMD (singlecore) i nešteka.Onda očito nešto krivo radiš. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 17.01.2016. u 20:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2510 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče desetke, stalno sam imao BSOD i ništa mi nije radilo kak treba pa sam se zato odlučio na W7. Googlanjem sam pročitao da bi W7 trebao raditi na GPT shemi, ako je računalo UEFI i ako se USB stick napravljen u Rufusu npr da je UEFI & GPT, tako sam prvo probao i nije išlo. Googlanjem sam saznao da je noćna mora instalirati W7 na ovaj ASUS X553M !
![]() |
![]() |
#2511 | |
Premium
|
Citiraj:
A za BSOD zašto nisi pogledao WhoCrashed isto tako kada se napravi upgrade ide se odmah na clean install.Meni je recimo update na TH2 napravio kaos. Isto tako skini novi BIOS i flashaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2512 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() -bit će da je ovaj problem samo na ovom modelu Asus-a pošto onio sami nemaju podršku za W7, to sam našao googlanjem... Ali ide u neke cake. Sad mi je još jedini problem ovo sa particioniranjem diska, ne radi ako je MBR, neće GPT.. ![]() edit: -najnoviji BIOS sma flashao prije nekoliko mjeseci jer sam tad već htio stavit W7, ali tek sam sada uhvatio vremena.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 17.01.2016. u 21:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2513 |
Premium
|
Evo uspio sam i W7 instalacije je krenula. Đizs... Kad budem htio desetku, znat ću točnu proceduru [obratno od ovoga (Shema diska u GPT, file sistem isti (NTFS), CSM na disable] Baš me zanima jel će W7 na ovom dotičnom laptopu raditi ''glatko'' za razliku od W10.
![]() |
#2514 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
OEM Windows Španjolski
Planiram kupiti OEM Windows 7 na španjolskom za firmu jer sam naišao na odličnu cijenu, znači stavlja se na novi laptop pa me zanima samo da potvrdim dali se uz tu verziju dobije naljepnica i dali je kasnije moguće promjeniti jezik sustava na hrvatski, kao na ostalim verzijama windowsa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Imaš neki račun? Imam osjećaj da je to kao da kupuješ na G2A za 18$ Windows 7/8 i na kraju ispadne da je Dreamspark ili nešto. U teoriji mogu ti i ja prodati za 100kn svoje Dreamspark licence ali je inspektorima bitno da imaš račun.
![]() |
#2517 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Baš i nije povoljno. Za manje love (60 EUR) sam ja kupio retail W8 Pro na njemačkom, a za 50 EUR se nađe i MAR verzija W7. Osim toga, ukoliko se dobro sjećam, kod W7 šifra vrijedi za baš taj primjerak tj. ne možeš instalirati eng verziju ako si kupio španjolsku. Kod W8 možeš.
![]() |
#2518 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Mi na poslu imamo win 7 na hrvatskom i instalirali smo english language pack, jer nitko ne zna hrvatski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2519 |
Premium
|
Ma kad budeš instalirao 10ku sam će ti zahtjevat GPT te će je automatski preobratiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2520 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
tako je nekako i kod nas haha, samo što svi inzistiraju na 7 a kod naših dobavljača je skuplja čak i od 8.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|