|
![]() |
#1111 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Uh Mogami, super brod, al domet mu je od proslog tiera kad je bio swap em ga MM na T8+ ubija. Preporuka je da ides na 155mm + range skill od kapetana + sve za stealth, imaces 18.1km dometa sa 155mm, samo lozis HE i radis vatre na BB i nece te detectat do ne dodju na 15km. 203mm ima isti 15km range kao default 155, veci dmg al losiji Rpm. Ja sam isao na 155mm+range i nisam zazalio. Lako prima citadele tako da nema nikakva brawla sa njom. Em je od prije 0.5.2 ostala na glasu kao free exp i dmg farma tako da je BB driveri gadjaju cim mogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() U usporedbi sa Myokom, Mogami je puno bolji brod. Ima rudder shift of 7 sekundi, više topova i u 155mm setupu 18.1 km range, sve ono što myoko nema. Sa myokom moraš ić unutar rangea od 16km, a tu si već u debeloj zoni za citadele, pa moraš cik-cak vozit a 203mm topovi imaju spor turn rate. Tako da mi myoko nije baš legao. Mogami je praktički ruski DD sa više topova i healtha, a kad nerfaju AFT skill onda će bit zakurac brod ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
@Thor - kak si složio upgrade module i kapetanove skillove na Pepsiju...večeras ju prvi put vozim hehe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Premium
|
Upravo tako, radi sadasnje situacije sa topovima, il te vide i mrtav si il te ne vide. Rokas sa max rangea sa dobrim reloadom da pada HE kisa po superstructureu i gledas vatre kako prozdiru brodove. Myoko je prije bila T8 brod, zato i overperforma kao T7. Al pomaze 16km domet. Kod mogami ako pridjes na ispod 15km da se boris, najebo si ko zuti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1115 | |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Situational awareness je na njoj beskoristan. Svi te vide na 16 km, nema koristi kao recimo kod NO gdje sa 10,5 km možeš znati dal je neki DD u blizini ili ne. Obavezno uzeti Incoming Fire Alert i Expert Marksmen. Dovoljno je sekunda tunnel visiona i gotov si. EM omogućava da kupole prate metu dok si u punoj brzini i pod punim kormilom. Fali mi još Concealment Expert. To jednog dana kad skupim 18 bodova. S njime bi detekcija pala na 13,4 km što je pristojno za svaki CA. Nemoj uzimat mod za veću preciznost topova, savršeno je precizna i ovako. A koristi malo veća disperzija jer na T7 već ima ekipa koji znaju što rade pa manevriraju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Sremium
|
Super, hvala. Nego, zašto si uzeo art mod 1, on samo ubrzava reload jednog tipa granate samo u slučajevima kad nije ispaljen drugi tip granate. Inače reload isti kao i bez perka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
DBS
|
Kad mi DD izroni iz dima, mogu za 10 sekundi prebacit na HE umjesto za 15. To mi je bolje od Situational Awarenessa, i još mi ostane 5 bodova za Concealment Expert. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Premium
|
Evo da ne ispadne da non stop kukam kako su BBovi OP evo dvije zbog koji igram WoWs: 1. Kiev torpedo boat Mapa ima 4 grupe otoka na sjeveru, jugu, istoku i zapadu (u dominationu baza A je na zapadnim otocima, C na istočnim, B u sredini mape). Zaboravio sam kako se zove ovaj mode, uglavnom dvije su baze, naša na sjeverozapadu, njihova na jugoistoku. U ovoj partiji sam se zajebo u startu i krenuo kroz zapadne otoke i naletio na pensacolu i myokoa mislim. Moju su išli na zapad oko otoka. Tu sam već morao iskoristit smoke i okrenut se prema svojima i bježat. Moji su već zaobišli otok i skinu oba cruisera na koja sam naletio, tu su još bili 2 fusoa i 1 nagato koji su se kretali prema sredini mape. Jedan fuso je zaostajao, pa smo ga podgrijavali ja i još dva cruisera, promptno je izgorio a da nije došao do sredine. Tu je nagato okrenuo prema jugu i otocima koji se tamo nalaze, krenem prema njemu s druge strane otoka i držim ga podgrijanim, i mislim ga torpedirat kad bude između dva otoka. Dođem na planirano mjesto kad tamo Kongsberg na 7km, mislim si "piši kući propalo je". Tip me falije sa dvije salve i nestane iza trećeg otoka (tu se zajebao, da me stealth karao iza otoka bio bih mrtav). Zalomim oko otoka, i krenem na nagata. Znao sam da ima 2 salva s kojima me može skinit, ako to preživim mrtav je. Pomazila me sreća i prednji salvo padne ispred mene, stražnji desno od mene jer sam taman skrenuo ulijevo da ga skinem desnim torpedima. Popio je dozu torpediranih vitamina i zaspao sa ribama. Nakon toga krenem capat njihovu bazu, kad tamo colorado izlazi iz onih otoka na istoku (gdje btw ja u životu nisam sa BBom ušao). Valjda mu se svidila aleja torpeda pa je išao u razgledavanje. Sačekao sam iza jednog otoka da dođe na 5km, roknu speed boost i izronio ispred njega. Njegov salvo mi je proletio iznad glave, mislim da mi je zastave na jarbolu izbušio. Čista sreća. On je isto večerao torpeda i otišao na počinak. 2. Mogami torpedo boat Na ovoj mapi sa Myokom nisam znao šta da radim. Ili bih išao na C u pratnji DDa i molio boga da nema BBova gore (jer obično svi idu na jug, na A bazu) ili bih otišao na A i tamo iza otoka čekao DDove. Svaki izlet na B cap je značio sunčanje citadele i lov na dagnje. U ovoj partiji su naši pametni DDovi otišli ili na A ili na C. Okuražen 10.5km detection rangeom mogamija krenem na B, i detectam Pensacolu i Myokoa. Myoko je bio pametan pa je uhvatio crtu, pensacola valjda nije imao detection captain skill, pa su ga BBovi riješili u dva šuta. Krenem na jug sa ostatkom flote, na A, jer dolje su najbolje furke. Prvo sam skoro popio torpedo od tashkenta i to sam ih izbjegao parkiran bočno između dva salva, pa mi je tashkent sjebo top, a onda i NC citadelao. Mislim si super, još jedna partija u myoko stilu, mora da je do mene. Skrenem na sjever između otoka i ispalim torpeda na nagata koji je trebao doći iza otoka, potopin nagata, za njim izleti myoko, njega izbušim 155ticama. E sad, na jugu su 3 otoka, jedan veliki i dvije više kao hridi između koji je prolaz, tu se nasrao onaj tashkent i roka iz dima po meni. Mislim gotov sam, roknit ću torpeda pa ko hoće neka ih siše. Tashkentu je glava valjda bila u šupku pa mu se pridružio i torpedo. Nerf tunnel vision. Krenem na B kojeg je valjda capao njihov Kagero. Već sam bio na 20% healtha i dosta sam štete napravio, pa mi je bilo svejedno hoće li me DD skinit ili ne. Kad tamo naša NC protiv njihovog colorada i NC. Ispalim 3 salve topreda na 12 km od NC jer je mudro odlučio ući u B cap, što je ravno tuširanju dok si feniraš kosu. Ispalim torpeda, detecta me kagero, popijem citadelu od NC, kojega je torpedirao i jedan naš DD. Da bi izbjegao DD torpeda NC skrene u moja, dobijem "It's just a flesh wound", gotova partija. Za ova dvi partije se isplatio svih onih 20 u kojima me skine u prvih 10 minuta ![]() Zadnje izmijenjeno od: Lun. 29.12.2015. u 16:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Sremium
|
Konigsberg je možda i najbolja CA za DD hunt. Ali većina ekipe je ograničena pa voze svaki brod isto. Zato treba uzeti s rezervom postove na oficijelnom forumu. Uglavnom, sa Konigom gotovo uvijek, ako vidim da me DD napada 1na1, idem frontalno prema njemu. I to ih iznenadi jer su navikli da ekipa bježi glavom bez obzira kad ih vidi blizu. Tako okomit na njega sam manja meta torpedima, plus moment iznenađenja plus što ga konstantno spotam i rokam prednjim kupolama i brzo je gotov. Inače zanimljivo je kako smo svi dručiji igrači. Recimo skužio sam da su BB moćni i s Fusom sam imao odličnih partija ali jednostavno najbolje mi ide u Minekazeu, Konigu i Pljeskawici. Volim agresivni tip borbe (na rubu) i to je to. Mutsuki mi nije legao jel nemam strpljenja niti taktičku glavu da to igram kako spada. Najintenzivnije su mi borbe 1n1 s nekim DDom kad sam u Kievu ili Pljeski. To je da ti srce iskoči van.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
DBS
|
Yup, slažem se s Lunom. WOWS stvarno ima trenutaka, nakon 20 partija dogodi se ona u kojoj se sve posloži. ![]() @ Gnujko: Većini ne leži Mutsuki. Taj DD ovisi o torpedima i veći dio partije je samo šuljanje. Totalno suprotno od Kieva ili Pljeskavice. S njim treba bit strpljiv. Ali takva je igra i sa kasnijim IJN DD-ima. EDIT: Evo baš odigrao super partiju s Mutsukijem. Još me ekipa komplementirala lol. Partija s DD-ima, 4-5 po strani, većinom japanski - Mutsukiji i Minekazei. Potopio Clevelanda i spremio torpedo u New Mexico. Na kraju ostali naš New Mexico i ja protiv Mutsukija i Minekazea. Uletio u bliski duel u bazu C s Minekazeom i istamburao ga ko beba zvečku na maloj udaljenosti jer me on sa svojim topovima ne može pratiti. Ja imam dva i njega mogu. Srećom je New Mexico znao što radi pa je manevrirao stalno i izbjegao sva torpeda. Spotam mu preostalog Mutsukija i lik ga rješi sa HE u jednoj salvi. Zbog takvih trenutaka se igru isplati igrati. Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 29.12.2015. u 23:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Sremium
|
Od lika koji igra WOWs od prvog dana alphe....na PM Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Premium
|
Svasta, kako se ljudi bave glupostima. Al ok, glavne statse sam uzeo sa onog drugog sitea. Inace oba su mi sitea sluzila cisto informativno dok nisam prestao igrat (radi napajanja). Al koliko gledam ferdija i chasea, jos uvijek po 250k sa carrierom im nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Sremium
|
Ma iskreno, jebe mi se za statse. Ako mi ne ide s jednim brodom - idem s drugim. Ako je loša večer znam da će bit ona dobra sutra itd. Uživam u igri i dugo me nije nešto tako opsjelo, iskreno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
DBS
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
DBS
|
Dobro se plovilo popodne, nema kaj. Nevjerojatno da ja ne mogu složit dobru partiju sa CV-ima ako nisam u diviziji. Ranije danas u prvih 5 minuta mi potope 8 brodova u timu. I kak da ja onda dobivam partije sa CV-ima?!? Srećom tu su Smoki & Mitra uskočili. ![]() --- Par fotki koje sam ovako nasumično uzeo iz igre (Alt + G za micanje sučelja): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ove zadnje dvije su iz zadnje partije danas, kad smo nas trojica pratili diviziju 2 x Colorada. Bilo je gusto do samog kraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Premium
|
Fino fino. Sve najbolje u novoj godini i tebi i ostalim WoWs-ašima! ![]() Ultra grafika? Mogami kraken Ovo mi je najbolja partija ove godine. Mogami je fenomenalan brod, uz NM-a mi najdraži. Izgleda da je postojao nekakv bug sa ARP questom stage 2 Kongo, gdje se umjesto rewarda od 5000 free XPa dobijalo x5000 free XPa (multiplier), pa sad neki imaju free XPa ko pljeve. WG je u međuvremenu popravio bug, a free XP koji su neki dobili sa multiplierom im ostaje. A sinoć sam odlučio stat na stage 2 tog questa i nastavit danas sa Bogueom, zajebo sam se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
DBS
|
Nisam uopće pazio na ovak quest tako da, ako nekaj korisno osvojite - podijelite s ostalima. ![]() @ Lun: Da, sva grafika je na max. Oko 90000 dmg sve ukupno, respect. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Premium
|
Citiraj:
P.S. Za ove questove promijeniš u Yokosuka port i dobiješ 3 stage quest za ARP Kongo i ARP Myoko, anime premium brodovi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
DBS
|
Yup. Tu i tamo možda kad zumiram na nekoj mapi padne na 40 FPS-a, inače zakucano na 60. Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 03.01.2016. u 13:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Sremium
|
Sretna Nova svim kapetanima. @Thore - super slike. Vidim da svi šaljete skrinove (vrlo)uspješnih misija ali meni je veća fora podijeliti s vama katastrofe, pogotovo kad ja nisam kriv ![]() @Lun - svaka čast, pogotovo u tom brodu. Iako vidim bilo je malo i sreće s Atagom i Iowom, ali nema veze. Super skor. Mene frka preć na Mogami ali opet Myoko mi nije puno bolji od Pepsija (surplaaajz!) a bome isto je ploveća citadela. Malo manja ali....u zadnje vrijeme AP mu baš ne radi neki dmg...nisam jedini to primjetio. Za Mogami me hebu t8 troškovi...Ne mislim plaćati dovijeka premium acc a neznam kak ću s popravcima za Mogami...Koje topove i skillove si mu stavio? Valjda ove manje jel vidim da prašiš HE.... Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 03.01.2016. u 19:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Premium
|
Danasnji dan je bio jakooo uspjesan,malo se misija porijesavalo i tako to ![]() ![]() Skupljeno 2,5 milje creditsa danas,jupiiii
![]() |
#1134 | |
Premium
|
Citiraj:
Da postam slike loših partija, postao bih svakih 15 minuta ![]() Mogami je totalno drugačiji od drugih cruisera. Možeš stealth pucat sa 16.5 km, range ti je 18.1km. HE ti je glavni izvor dmga jer svakih 9 sekundi lansiraš 15 projektila, svaki ima 10% chance of fire. Ako naletiš na cruisera do 10km, prebacuješ na AP. Možeš citadelat bilo kojeg cruisera bez problema, i još imaš torpeda. Skillovi su mi 1. BFT / 2. Expert marksman / 3. šta te volja / 4. AFT / 5. Concealment. Iz tier 1 još moraš imat Concealment & acquisition skill. Upgrades : MBM1 / GFCSM 1 / Propulsion mod / Steering gear mod 2 / Concealment system mod 1 Trenutno imam Hull B sa 155mm topovima i range upgradeom ( T4 skill AFT uzimaš zbog 155 mm topova, ako uzmeš 203 mm topove ovaj skill ti nije potreban). Imam premium pa još nisam s njom izgubio kredite, a cijena popravka ako te unište je 102k. Glavna meta su ti DDovi i na long range BB, koje držiš zapaljenima, po mogućnosti stealthan. Ako te vide najvjerovatnije će te citadelat. Brod ima brzinu od 34.5 čvora i 5.7 rudder shift time, tako da je vrlo agilan i možeš izbjeć dosta damagea ako ne voziš u ravnoj liniji. Edit: ARP Kongo (malo prešareno za moj ukus) Suddenly a wild Tirpitz appears Edit 2: Da dodam još nešto za mogamija. Sa 9.5km concealmentom ti odlučuješ kad i s kim ćeš se boriti, to mu najveća prednost. A ako i zajebeš, prestaneš pucat i ubrzo si opet stealthan. Zadnje izmijenjeno od: Lun. 03.01.2016. u 20:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Premium
|
Kupio sam Tashkenta, i sad sam prilicno tuzan. Ima manji range nego kiev, vise je trom, imam osjecaj da vozim neki kruzer, odigrao sam samo jednu i odmah medju desetke, dobio noob team pa me i to jos vise rastuzilo buduci da su nas pomeli...
![]() |
#1136 | |
Sremium
|
Citiraj:
ARP brodovi su odvratno kričavi i nadam se da ih ne budem gledao na ekranu ako nemam to arp sranje instalirano...ili budem? Ja sam prodao Kieva nakon nerfa jer isti tip broda a bolji je Pljeskawica (samo kaj je nešto sporija). Tashkent je sranje samo takvo u tom tieru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
Premium
|
Citiraj:
Glede ruskih DDova: nije mi jasno koja je njihova svrha kad imaš brodove poput mogamija. Ako su nerfali kieva, onda su trebali i mogamija. Nisu trebali nerfat kod kieva i HP i fire chance i HE dmg. A ako su to već napravili onda su mu trebali smanjit detection range. Uglavnom pokopali su ruske DDove IMHO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
DBS
|
Porota je još uvijek vani vezano za taj AFT nerf, ili ima nekih novosti? Ruski DD-i nerfani, a njemački CA lagano buffani (nema više gubitka motora & kormila čim netko kihne kraj tebe). Koni je sad OP brod u svom tieru i IMO najbolji T5 CA. Odnedavno imam i Demolition Expert na njemu: 11% šanse za vatru, roštiljam BB-e sve u 16, još ako uletiš u niži tier borbu ne mogu te ni topovima dohvatit. A AP pojede u 2-3 salve svaki T5 CA čim bok pokažu, a koji puta i "kroz nos". Ako su ih već tako kastrirali, mogli su ruskim DD-ima smanjit concealment onda. @ Mitra: to ti je boljka svih T8 brodova. T7 igraš s +/-T7 tierima. S T8 si češće najniži tier u partiji nego srednji ili najviši jer popunjavaš rupe T10 ekipi koje ima najmanje. @ Gnujko: imam osjećaj da ti Pepsi nije odbojna? ![]() Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 03.01.2016. u 22:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1139 | ||
Sremium
|
Nema novosti ali brijem da će to ukinut. Vidjet ćemo. Citiraj:
Citiraj:
Oh da! Brod je poseban. Roka APom ko od šale ali ako te uhvate sa salvom explodaš samo tako....uglavnom, meni ugodno iznenađenje a uz neke tvoje savjete i preživljavam lakše....uglavnom poseban stil igre zahtijeva hehe Još učim s njom..... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Premium
|
Evo da se pohvalim danas sam spušio ban, 1 dan nemogu pisat u chatu. Iako moram priznat da psujem sve po spisku zadnjih dana, ovdi sam nezasluženo popija bananu. U T9 partiji sa kijevom torpam Amagija, skinem kagera, capam 2 baze i tip u udaloiu počme srat po meni da nisam čuvao cap. Na B nas je bilo 4 ili 5, izumo je išao na A, a ostatak ekipe na C (i dolje ih je pomelo). Capam B, i vidim da izuma roka Kagero na A, odem mu pomoć misleći ovi na B će osigurat cap. Njih pobiju na B, ja i izumo capamo A i nakraju ispadnem kriv jer sam im napisao "useless idiots". Bio sam prvi u teamu sa 1200 base XPa, drugi je bio taj izumo sa 850. Dan odmora od chata pa nastavljam sa rageanjam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|