Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2015., 14:10   #2791
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
imam novi iphone 6s i ne znam napraviti jailbrake na njemu ili ne. strašno me iritiraju neke stvari i sva ta ograničenost (koristio sam android uglavnom do sada pa sam navikao na slobodu) no ne znam koliko bi mogao sjebat mobitel sa time? garanciju koliko sam čitao ne gubim ukoliko napravim tvornički reset postavka prije odlaska u servis, jel?
Ne mozes ga syebati nikako, brick se prilikom jailbreaka ne desava a ako nesto i zapne, samo se ponovi postupak. Jailbreak se vrlo lagano mice a garancija ostaje netaknuta. Mozda ga neces ni moci napraviti ako imas zadnje verzije sofwarea.

Osobno bez jailbreaka nikad ni ne bi koristio iphone..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 15:21   #2792
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
odlično, onda ga radim. našo sam neka uputstva na youtube-u ovdje, ako znaš neka po kojima si ti radio postavi plz link, ako ne radit ću po tim što sam našao i sve 5

inače imam iOS 9.2. gore, prije 2 dana čim sam ga kupio napravio update, no kako sam našao na youtube-u zadnja verzija za koju postoji jailbrake je 9.0.2. želiš reći da ipak neću moći napraviti jailbrake dok ne izađe 9.2 jailbrake?

i p.s. još jedno pitanje - kad napravim jailbrake, koliko sam skužio ne smijem raditi službeni update ukoliko ga ne želim (ili ukoliko još nema) jailbrake-a za tu verziju, jel to točno? svaki jailbrake update moram raditi u kombinaciji sa kompom, ne može se automatski mrežno povući?
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 15:56   #2793
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
=

inače imam iOS 9.2. gore, prije 2 dana čim sam ga kupio napravio update, no kako sam našao na youtube-u zadnja verzija za koju postoji jailbrake je 9.0.2. želiš reći da ipak neću moći napraviti jailbrake dok ne izađe 9.2 jailbrake?

i p.s. još jedno pitanje - kad napravim jailbrake, koliko sam skužio ne smijem raditi službeni update ukoliko ga ne želim (ili ukoliko još nema) jailbrake-a za tu verziju, jel to točno? svaki jailbrake update moram raditi u kombinaciji sa kompom, ne može se automatski mrežno povući?

Trenutno nema jailbreak za iOS 9.2 , tako da nećeš moći napravit jb dok ne dode za tu verziju.
Sluzbene update ne smijes povuci inace gubis jb , tj moras cekat svaku novu verziju jba , pa napravis sluzbeni update i nakon toga opet jb.
Snowrider je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 16:05   #2794
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

hvala, tako sam i mislio ... znači još ništa od jb za mene

inače, kad želim vratiti čisti iOS odem na postavke - općenito - resetiranje - obriši sav sadržaj i postavke ... i vrati me skroz na početak sa čistim iOS-om? mislim, u slučaju ako ga budem morao nositi u servis i sl.
Staro 13.12.2015., 16:26   #2795
glazZ
Premium
Moj komp

glazZ's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:

inače, kad želim vratiti čisti iOS odem na postavke - općenito - resetiranje - obriši sav sadržaj i postavke ... i vrati me skroz na početak sa čistim iOS-om? mislim, u slučaju ako ga budem morao nositi u servis i sl.
Onda ga spojis na komp, na itunes i stisnes restore i onda ce on skinut firmware i prekucat ga. Ovako sa moba kada stisnes brisanje svega ako je na mobu JB zna se zblesirat...
glazZ je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 17:01   #2796
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Reset mreže.
huh?

Moze pojasnjenje pls
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 17:16   #2797
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Odes u general pa dolje negdje ti je reset network settings
Staro 13.12.2015., 17:34   #2798
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:

9.0.2 je zadnja verzija koju je moguce jailbreakati, rekao si da si napravio update nakon sto si ga kupio; pogrijesio si.

Inace, OTA apdejti su zabranjeni na jailbreakanom ajfonu no to nije nikakav problem, ja uvijek napravim JB i onda sacekam neku verziju iOS.a koja donosi konkretna poboljsanja i za koju je izasao jailbreak. I obavezno odraditi backup (moze i preko iclouda) pa restore punom vezijom iOS.a prije jailbrekanja jer se cesto zna desiti da se JB lose odradi na OTA softwareu..

Prati temu i kad izade jailbreak za novu verziju iOS.a znas sto ti je ciniti

P.S. Uvijek je najbolje sacekati makar par dana i ne raditi update odmah nakon sto izade nova verzija jer vracanja na prijasnju nema kod ajfona..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 19:29   #2799
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

tko će sad dočekat dok ne izađe jailbrake za 9.2. pff..

googlam jel moguće ikako napraviti downgrade ali čini mi se da nije, čak ni ako vratim na tvorničke postavke...

hvala sve u svemu na pomoći
Staro 13.12.2015., 20:28   #2800
Davor2210
Premium

Davor2210's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Jailbrake može izaći sutra a može i ne izaći. Nikad se ne zna. Spuštanje na nižu verziju iOS-a je moguče samo dok Apple potpusuje tu verziju a to traje samo nekoliko dana nakon šta izađe nova inaćica iOS-a.
Davor2210 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 21:40   #2801
KruLe
Premium

KruLe's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
razmišljam da bi uzeo 6s 16gb, dal će to biti dosta prostora? koliko je uopće dostupno korisniku?
KruLe je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 22:51   #2802
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

10ak GB. Sve zavisi kako koristis mob, ali gledajuci koliko slike na 6s zauzimaju + 4k video, ja iskreno o 16gb ne bih ni razmisljao. Aplikacije su sve vece, i to je vec trend.
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 05:59   #2803
KruLe
Premium

KruLe's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Da, slazem, samo je problem kaj je razlika u cijeni poprilicna
KruLe je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 08:49   #2804
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ja se snalazim ok sa 16Gb, nije mi problem češće prebacivati slike i video na komp, a nemam nešto većih aplikacija (igara pretpostvaljam). Malo iritira, ali da se normalno živjeti
Je, baš je bump cijene žešći...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 10:09   #2805
blueshadow
Premium
Moj komp

blueshadow's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Kod mene radi bolje nego 9.1
blueshadow je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 10:12   #2806
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
meni je na 9.2 malo baterija slabija čini mi se. ali neda mi se clean install radit
Staro 15.12.2015., 05:18   #2807
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
10ak GB. Sve zavisi kako koristis mob, ali gledajuci koliko slike na 6s zauzimaju + 4k video, ja iskreno o 16gb ne bih ni razmisljao. Aplikacije su sve vece, i to je vec trend.
11,8GB imam na 6S. Ako gore ne držiš glazbu onda ajde ok da se preživiti.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 13:41   #2808
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

a kako uopće tu glazbu koju ubaciš u iphone rasporedit po folderima onda? ja imam sve to raspoređima po folderima na kompu no kad ubacim to u iphone sve je raštrkano (nudi se opcija raspored po albumu, naslovu i sl. što je bezveze jer je u pitanju 1000 različitih albuma, autora i sl), .. kako najjednostavnije to staviti u mape kao što imam na pc-u raspoređeno? a da nije playlista jer to je nešto sasvim drugo onda..

u pitanju je ios9.2
Staro 15.12.2015., 14:08   #2809
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
a kako uopće tu glazbu koju ubaciš u iphone rasporedit po folderima onda? ja imam sve to raspoređima po folderima na kompu no kad ubacim to u iphone sve je raštrkano (nudi se opcija raspored po albumu, naslovu i sl. što je bezveze jer je u pitanju 1000 različitih albuma, autora i sl), .. kako najjednostavnije to staviti u mape kao što imam na pc-u raspoređeno? a da nije playlista jer to je nešto sasvim drugo onda..

u pitanju je ios9.2
Nikako.

Svaka datoteka treba imati album upisan u ID3 tag da bi ih iTunes kasnije sortirao po tom kriteriju. To se može i ručno odradit kroz iTunes, ali za svaku pojedinačno (što može uzet dosta vremena ovisno o količini).
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 14:17   #2810
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Koja je to debilana, i to žešća. Nešto tako jednostavno su zakomplicirali do boli. Na svom androidu sam žmirečki zajedno sa folderom samo povukao folder u mob i gotovo sve je tamo lijepo bilo posloženo, dok ovdje na iphoneu kao da provaljujem u pentagon a ne uploadam najobičniju muziku.

Da li jailbrake-ani uređaji tu nude dodatnu kakvu opciju? I još nešto, može li se kako na jailbrake-anim uređajima ugurati .ts, .avi., .wmv i ostale nepodržane ajfon fajlove u Video folder a ne da moram svaki put ići u VLC.
Staro 15.12.2015., 14:21   #2811
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Upload glazbe na mobitel je ono, pis of kejk na itunesu, samo kreiras playlistu koja ti u principu glumi folder i onda radis drag n drop. Kad sve odradis stisnes sync i vozdra.
Staro 15.12.2015., 14:25   #2812
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

ali zašto mora ići kroz playliste?
Staro 15.12.2015., 14:27   #2813
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Pa koja je razlika playlist-folder ?
Staro 15.12.2015., 14:42   #2814
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dodatni posao. Playlistu treba složiti na osnovu pjesama iz foldera/albuma, a folder samo c/p.
Inače, za mijenjanje podataka u mp3 fileovima (album,...) i slagannje playlisti, ja koristim besplatni mp3Tag na kompu. Kad skužiš kratice, mijenjanje podataka i slaganje playliste ide ultra brzo.
Staro 15.12.2015., 14:49   #2815
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

@xulos

ta opcija pravljenja playliste bi sama po sebi trebala imati drugačiju funkciju od služenja kao folder, tj. da ti od sve te glazbe koju imaš na mobitelu (koja se već nalazi u folderima) sam radiš neke nove liste, barem je tako to funkcioniralo na mojem samsungu. ovako kad uploadam neki album preko playliste gubi mi se i redni broj kako je na albumu to složeno (dok pod "moja glazba" uredno stoji redni broj), pola sličica koje stoje uz svaki mp3 se isto izgubilo, da ne pričam da ja sad za svaki album moram posebno ručno otvarati novi folder, stavljati njegovo ime (ime albuma) i sl. .. nezz, nisam to tako (ne)uređeno vidio još niti na jednom mobitelu a stvarno sam ih dosta imao

al nema mi druge nego odvojiti koji sat i ići otvarat jednu po jednu playlistu..

p.s. da ponovim pitanje. imam dosta glazbe u .flac formatu kao i videa u .ts, .avi i sl. danas-sutra kad jailbrakeam mobitel (čekam da izađe za 9.2.) hoću li moći sve te fajlove staviti na svoje mjesto tj. u audio i video foldere? postoji li neki tweak za to ili ću i dalje morati sve ići otvarati iz VLC foldera?

Zadnje izmijenjeno od: jacobbb. 15.12.2015. u 14:54.
Staro 15.12.2015., 15:24   #2816
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Moguce da ja ne razumijem ali ako ti se jedan album zove neznam , trance, drugi house, treci ceca i lepa lukic, isto tako nazoves playlistu i prebacis iz tog foldera u tu playlistu a playliste si slazes po folderima abecednim redom. Ovo za slicice necu ni komentirati, sta ti treba cover pjesme dok ju slusas ? No da ne duljim prodas iphone i kupis S6 i rjesio se se problema
Staro 15.12.2015., 15:42   #2817
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Koja je to debilana, i to žešća. Nešto tako jednostavno su zakomplicirali do boli. Na svom androidu sam žmirečki zajedno sa folderom samo povukao folder u mob i gotovo sve je tamo lijepo bilo posloženo, dok ovdje na iphoneu kao da provaljujem u pentagon a ne uploadam najobičniju muziku.

Da li jailbrake-ani uređaji tu nude dodatnu kakvu opciju? I još nešto, može li se kako na jailbrake-anim uređajima ugurati .ts, .avi., .wmv i ostale nepodržane ajfon fajlove u Video folder a ne da moram svaki put ići u VLC.
Iz perspektive ostalih rješenja je blesavo, ali kad uzmeš u obzir da je napravljeno s ciljem prodaje sadržaja iz iTunes biblioteke onda je jasno da je prilagođeno za sortiranje takvih stvari.

Što se tiče video fajlova, postojao je tweak još u vrijeme iOS 4 ali od onda se ništa nije poduzimalo po tom pitanju. Ukratko osuđen si na OPlayer ili VLC.

Citiraj:
p.s. da ponovim pitanje. imam dosta glazbe u .flac formatu kao i videa u .ts, .avi i sl. danas-sutra kad jailbrakeam mobitel (čekam da izađe za 9.2.) hoću li moći sve te fajlove staviti na svoje mjesto tj. u audio i video foldere? postoji li neki tweak za to ili ću i dalje morati sve ići otvarati iz VLC foldera?
Gdje namjeravaš otvarat te foldere? Jedino rješenje u obliku file explorera je iFile i on ima svoj player ugrađen u app. S tim da mi ne djeluje previše intuitivno/praktično za učestalu upotrebu. Pokušaj razjasnit - koji je krajnji cilj tih video i audio foldera?

Nisam upućen da li Android korisnici općenito koriste explorer umjesto namijenjene app za otvaranje videa/glazbe pa mi iz perspektive iOS korisnika pitanje ne izgleda logično.
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 16:02   #2818
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
No da ne duljim prodas iphone i kupis S6 i rjesio se se problema
Upravo sam napravio suprotno, prodao s6edge i uzeo novi iphone 6s. Sad mi sve izgleda kao prelazak sa konja na magarca, naprosto ne mogu vjerovat da neke tako banalne stvari koje sam uzimao "zdravo za gotovo" na androidu - uređaj od soma eura to ne može. Ili pak postoji 1001 zaebancija oko svega da to napokon proradi. Ali jbga, čovjek se uči dok je živ .. brzo će valjda i s7 pa se vračam na android.

Citiraj:
Autor RascaL Pregled postova
Gdje namjeravaš otvarat te foldere? Jedino rješenje u obliku file explorera je iFile i on ima svoj player ugrađen u app. S tim da mi ne djeluje previše intuitivno/praktično za učestalu upotrebu. Pokušaj razjasnit - koji je krajnji cilj tih video i audio foldera?

Nisam upućen da li Android korisnici općenito koriste explorer umjesto namijenjene app za otvaranje videa/glazbe pa mi iz perspektive iOS korisnika pitanje ne izgleda logično.
Mislio sam da mi svi video fajlovi (bez obzira podržava li ih ajfon ili ne) idu u Video folder, a svi audio u Music. Pa onda kad želim otvoriti recimo neki film kliknem na njega, pojavi mi se prozorčić sa pitanjem preko kojeg playera ga želim pokrenuti, kliknem npr. na VLC ukoliko fajl nije podržan preko ajfonovog defaultnog playera - i on krene preko VLC-a. Na taj način funkcionira puštanje videa (pa možeš i glazbu) na androidima. Dakle ti sam biraš player, no svi video klipovi su u video folderu (i sva muzika u Music) bez obzira da li se taj fajl može otvoriti preko androidovog defaultnog playera ili ne. Bilo bi super kad bi tako nešto mogao napraviti i na iPhoneu-u kad ga jailbrake-am jer ovako recimo ako želim pustiti .ts video moram uvijek ići u VLC pa od tamo, što znači da mi je video raštrkan na sto mjesta.
Staro 15.12.2015., 17:06   #2819
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Trebao si se informirati prije prelaska s platforme na platformu. Nebi zamjenio svoj 6s za tucet s6ica, ali probao sam oba i uzeo meni bolji
Staro 15.12.2015., 17:09   #2820
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Mislim da je najmanji problem uzeti iOS uredjaj. Drugaciji je nacin upravljanja od Androida u potpunosti. Provedi neko vrijeme i vidi dal ti se svidja (ne suditi na prvu, nikad, pa ni tad! ). Ako ne, iP6s prodas vrlo lako za dosta velike novce.

A S6 ce cijena samo padati. Kao i ostalim androidima. Pa ako ti se vec ni S6 nije dopao, izbor ti je velik, a dosta love ostaje u dzepu
Mileni je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na