|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Zamjena mjesta riječi u nazivu MP3-ca ?
Imam kolekciju od više od 1000 MP3-ca koju sam godinama skupljao i presnimavao s gramofonskih ploča. I na sve te MP3-ce sam ručno upisivao nazive tako da izgleda ovako: ADAMO - Tombe La Neige THE BAY CITY ROLERS - Angel Baby BOBBY VINTON - Mr. Lonely CLIFF RICHARD - Move it THE DARTS - Daddy Cool Nije bitno s kojim razlogom, sad bi htio da u tim naslovima prvo piše naziv pjesme i onda naziv izvođača. Znači da izgleda ovako: Tombe La Neige - ADAMO Angel Baby - THE BAY CITY ROLERS ITD. ITD. Postoji li neki program (renamer) koji bi mogao to napraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
mp3Tag Koristim ga godinama, može raditi rename kako ti se sprdne. Naziv -> tagovi, tagovi -> naziv... Meni su, recimo, pjesme nazvane ovako: Empire Of The Clouds -- Iron Maiden -- The Book Of Souls -- 2 -- 05.mp3 How Can A Man With So Many Friends Feel So Alone -- Eagles Of Death Metal -- Heart On -- 1 -- 09.mp3 Odnosno, formula za imenovanje izgleda ovako: %title% -- %artist% $if(%album%,-- %album%,) -- %discnumber% -- $num(%track%,2) Pa ti vidi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne razumijem, šta s tom formulom, gdje da upišem tu formulu. Pojasni malo please Zadnje izmijenjeno od: Žak Onanis. 02.12.2015. u 23:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa radis preko tog programa, mp3Tag. Jesi ga instalirao i proucio malo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Kako zamjeniti tekst odvojen separatorom znaka minus
Evo još jednom kao i na ostalim forumima. Odradi to u Excelu. Ovo je primjer Excel datoteke |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Izvini šta gnjavim ali nikako da to uspijem. U programu MP3tag umetnuo sam 9 pjesama, odabrao actions i otvorio se prozor “action groups”, gdje sam kliknuo na new i otvorio se prozor “name of action group” gdje sam upisao naziv nove akcije. Nakon klika na ok otvorio se prazan prozor “actions” i tu sam kliknuo na new U novom prozoru “select action type” sam odabaro guess values i tu umetnuo ovo šta si mi dao: -u polje Source format: %title%~%artist% -u polje Guessing pattern: %artist%~%title% Nakon toga sam označio sve MP3-ce, odabrao tu novu akciju, kliknuo na ok i dolazi poruka: Formatted tags in 9 of 9 files. 0 of 9 files renamed. Zadnje izmijenjeno od: Žak Onanis. 03.12.2015. u 09:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ahhh... ali ideš na Convert, Tag - Filename ili Filename - Tag. Actions je za zamjenu znakova, konvertiranje u Uppercase, Mixed case (koji ja koristim, prvo slovo svake riječi veliko) ili Lowercase, prilagodbu naziva pjesama CD-R standardu nazivanja (zamjena recimo šumnika običnim slovima "bez kvačica") te recimo zamjeni čuvenog %20 razmakom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Paziti na razmake, bitni su. No imaš tako i tako preview za kontrolu... Kad imaš upisane tagove u mp3 datoteke, napraviš ponovno Convert, ali ovaj put Tag - Filename s formulom %title% ~ %artist%. Prije Convert možda bi htio u Actions provesti Case conversion, u kojem bi polje ARTIST prebacio u Uppercase... Naravno, umjesto znaka ~ možeš koristiti znak koji tebi odgovara. Ja osobno koristim 2 uzastopna minusa, jer još nisam sreo pjesmu ili izvođača koji ih ima u nazivu. I pripaziti, svaka razlika u imenovanju datoteka donosi moguće probleme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Bravo, to je to. Napokon sam uspio. Hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
|