|
![]() |
#2283 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#2287 |
Pink Wraith driver
Datum registracije: Mar 2015
|
nešto su i plašili da će automatski naplaćivat kazne kad dođeš novu osobnu radit, a stara ti je istekla prije puno vremena. ne znam za provedbu toga, ali u svakom slučaju bolje to izvadit što prije. imaj na umu i da vikendom petrinjska ne radi, samo radnim danom od 7 do 19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Rođaku pred par godina došla kazna na kućnu adresu za osobnu, bila istekla par miseci. "Drlješa" ju je mora platit ![]()
![]() |
#2289 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Kaj nije sad zakon da se ne placa kazna za isteklu osobnu osim ako ju ne koristis negdje ili ako te policajac ulovi s isteklom osobnom? Tako da te na salteru mislim otpadaju. Ja sam svoju prosle godine nakon 8mj produzio i nisam nista platio ( osim standard davanja ), i nije me cak niko ni mrko gledao ![]()
![]() |
#2292 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#2293 |
Premium
|
![]() |
#2294 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#2295 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam jedno pitanje, procitao sam jedan komentar na fejsu na temi o nabavci novih presretaca koji se odnosi na kazne za brzinu i njihove tolerancije Citiraj:
U racunici po zakonu u zoni 50km/h smijes 60km/h, u zoni 100km/h smijes 110km/h. Onda zasto u zoni 100km/h on kaze da mos 121km/h? Snimio me presretac na osjeckomj obilaznici od poteza portanova i zaustavio kod ulaza za autocestu ( ispod nadvoznjaka smo stali) Ukljucio sam se tamo kod portanove i vozio se iza kamiona do table ogranicenja 110km/h mozda malo prije nje sam se prestrojio u lijevu traku i zaobiso kamion i vratio se u desnu traku i vozio 110km/h. Najednom obilazi me crni audi i poruka slijedi me. Kad smo stali tamo kod nadvoznjaka spustim prozor dam vozacku i prometnu i pita me policajac cemu zurba? Znaci usmeno mi je rekao da sam vozio 128km/h (tak nest) i poceo citirat zakone o brzini i rekao predvidjena kazna za ovaj prekrsaj je 500kn ili 250kn ak platim odma. Platio 250kn, i dovidjenja. U cjeloj toj situaciji nisam uopce gledao onaj filmic sebe u prekrsaju, nisam se snaso (citaj uzjebao sam se). Jesu me uvatili u mutnome ili po onoj formuli gore 110km/h+10km/h+10%= 134km/h sam jos u ok zoni
![]() |
![]() |
#2296 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Obilaznica nije autoput, pa sigurno nije ograničenje 130. Dalje, ako si platio kaznu jesi dobio kakvu potvrdu, tamo mora pisat točno koji članak bla bla, pa ćeš vidjeti za što te točno terete. To što si pretjecao nema veze, i kad se pretječe mora se poštivat ograničenje brzine. A onih deset posto je zbog grešaka u mjernim uređajima, ne možeš odmah uzet zdravo za gotovo da i tvoj brzinomjer i pandur točno pokazuju, zato se uzima ta tolerancija. Npr, ti kad promjeniš dimenziju guma na veće gume, brzinomjer ti pokazuje manju brzinu od stvarne itd.. Ako sam ja to dobro shvatio, tih 10% sigurnosne razlike ti je već skinuto, i sa tim ti je izmjerena brzina 128km/h, što je za 18 više od ograničenja. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2297 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Krivo, 156km/h na 130 ograničenja nisi u prekršaju, sa 157km/h jesi Van naselja je dozvoljeno 90km/h ako nema znaka, znakovi vrijede do raskrižja. Kakav lov u mutnom. Obilaznica je cesta van naselja. Na videozapisu se vidi sve, tvoja brzina, auto, cesta po kojoj se vozi, znakovi itd. Tvoj problem što nisi pogledao snimku, neće te policajac nasilno voditi da ju vidiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2298 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
e jbg sad, pošto me nikad nije zaustavio presratač, očekivao sam da če policajac me pitat hoču li vidit taj filmić a ne da ja moram tražit da mi ga pokaže. što se tiče potvrde o plačanju kazne, da jesam dobio sam je, na njoj piše ono da sam platio kaznu na licu mjesta i da ne ulazim u sistem. stvar je u tome što nisam 100% siguran da išao baš toliko brzo koliko mi on tvrdi, plus što nisam tražio da mi pokaže filmić da se sam uvjerim u to. jer dobar dio vremena vozim ko penzioner, a očito imam sreče da kad "divljam" brzinama večim od 110km/h prilikom obilaženja da me hvataju ko kriminalca. Citiraj:
![]() svaka škola se plača, ova moja me nije bar toliko izula ![]()
![]() |
![]() |
#2299 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Za taj iznos najbolje zaboraviti na cijelu situaciju. Za veće iznose i lov u mutnome treba pročitati za ovakvu situaciju članak 11 i izmjene iznosa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2300 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Caka je u tome što na obilaznici imaš i ograničenja 60/70/90. Neki dan su mi kolegu tamo kod Petrola ulovili. Vozio 92 - 10 = 82, a tih 500-600 metara je ograničenje 60.
![]() |
#2301 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
132 je ok zona a 133 kazna. Dakle izvan naselja je tolerancija 10% na brzine preko 100kmh pa 132-13=119 a izvan naselja nema kazne za 1 do 10kmh preko ograničenja Zadnje izmijenjeno od: buljaka. 28.02.2016. u 17:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2302 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Krivo, sa 155 kmh nisi u prekršaju, sa 156 jesi. ![]() Citiraj:
Kao što ti je kolega već odgovorio, van naselja ne postoji kazna za prekoračenje do 10 kmh. Dakle možeš vozit 110 kmh. A kad se uračuna onih 10 posto koje ti oproste, dođeš na 122 kmh.
![]() |
![]() |
#2304 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2305 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zanimljivo. Prije nekoliko godina sam dobio kaznu za prekoračenih 4 km/h (četri). Naime, ograničenje je bilo 60, ja sam se vozio 74. Skinuli su mi 10 km/h i za 4 na sat mi je opičio 300 kn kazne (bilo je naseljeno mjesto). Što je najbolje znao je mojeg starog (možda mi je zato i pisao kaznu???) i sjećao se dok sam imao prometnu par godina prije toga (lik mi uzeo prednost dok sam vozio motor). Ugl, platio sam kaznu, za prokletih 4 km/h! Opet, prošle godine su mi tamo kod Komina stisnuli kaznu od 500 kn. Naime, išao sam od smjera Zeline i vozio se navečer oko 22h. Nije bilo psa na cesti. I vozim se od Komina (baš sam izlazio iz mjesta, široka je cesta i nije bilo vozila) prema Vž oko 70 na sat. I iz mraka počne palica mahati da stanem. Baš sam u tom trenu prolazio uz znak gdje je bilo ograničenje 70 na sat. Znači oni su stajali parkani poslije znaka nekih 70-ak m. I lik mi kaže, vozili ste prebrzo, kazna 1000 kn ili 500 na mjestu. Ja ga pitam pa koliko sam to vozio jer se obično vozim ko penzioner. Lik kaže izmjereno Vam je 72 na sat. Kažem pa znak je nedugo prije bio da je ograničenje 70! Lik kaže mrtvo hladno, da, ali Vas sam snimio 300 m prije i tamo je ograničenje 50! I ništa, lijepo sam izvadio 500 kn, platio kaznu i otišao doma. Onda su me isto tako zaustavili prošle godine na lokalnoj cesti od N. Marofa prema Paki. Ugl, vozio sam se prema Zg predvečer i začudo nije bilo promet, cesta praktički prazna. Vozim se prema dolje cijelo vrijeme 60-80 kako je prazna cesta i kako dolazim u naseljena mjesta tako usporim. Neki audi se iza mene vozio cijelo vrijeme ali nisam obraćao pažnju pošto sam se lagano vozio i razmišljao o nekim drugim stvarima. I tako prije Pake je neko malo mjesto, par kuća na zavoju. Kako sam ušao u to "mjesto" sa dvije kuće, očito nisam usporio na 50 nego sam ostao na nekih 70, da budem iskren nisam niti obraćao pažnju koliko sam vozio, nikog nije bilo na cesti. U tom trenu audi pali one lampice crveno plave, prestiže me i vidim natips iza slijedite me (ili kako već ide). Zaustavim se, lik kaže vozimo se iza vas duže vrijeme već i snimili smo Vas kako ste ušli u "naseljeno mjesto" prebrzo i počinje mi filmić pokazivati. Pokušao sam na lijep način nešto objasniti/ispričati se/umanjiti kaznu ili nešto treće ali mi je samo rekao da je kazna 1000 ili 500 na mjestu. Na pitanje dal mi može neku drugu, nižu kaznu napisati, npr za pojas, rekao je da ako mu to još jednom spomenem, da idem u policijsku stanicu, neke kazne zatvora je spominjao. Naravno, opet sam platio 500 kn. Yebeni presretač na lokalnoj cesti, prvi put sam to vidio od kada vozim, a tu dionicu sam puno puta prelazio. Dok ih vidim na cesti samo me trnci prolaze, kad god me zaustave neki qrac mi naplate.Ne sjećam se da me u zadnjih 15 godina netko od policije zaustavio i dobronamjerno me na nešto upozorio. Najjači mi je onaj njihov slogan, sigurnost i povjerenje... Ma gade mi se da budem iskren. Samo pripremaju blokić i kemijsku da čim više kazni naplate, gulikože... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2306 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
mene su prije koju godinu pokušali isprovocirati sa bmw-om... samo je to toliko glupo jer se vide da su presretači da sam stisnuo bremzu, niža-gas i druga traka. gledaju oni mene, gledam ja njih... totalno glupa situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2307 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Kako može nekog isprovocirat? Ako mi se netko lijepi na dupe, pa valjda lupam kočnicu, ne gas.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2308 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Nije 4 nego 14. Ako je ograničenje 60, zašto voziš 74? Isto vrijedi i za tvoje ostale primjere, prazna cesta ovo-ono, nema toga, drži se onoga što piše na znaku pa te neće trnci prolazit kad te policija zaustavlja. Za sve kazne si sam kriv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2309 | |
Premium
|
Citiraj:
Većina ljudi će automatski po gasu.
![]() |
![]() |
#2310 |