|
![]() |
#691 |
Guest
|
bok, evo opet kupujem led žarulje i do sada sam naručivao iz kine i sve su dobre i još uvijek rade osim jedne kaj se je pokvarila. kupovao sam one kuruza oblika i zadovoljan sam. sada sam naišao na ove: http://www.solarno.hr/katalog/proizv...2w-x-10kom-set čini se jako povoljno i piše da ima 2 godine garanciju pa me zanima dal je možda već netko kupio ili dal ima kakva iskustva s navedenim hvala |
![]() |
![]() |
#692 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Kupio sam LED reflektor 20W , spaja sa na 220V AC. ![]() Na njega bi spojio Infrared Motion Sensor. Dal ce to raditi s ovim sa ebaya AC 85-265 V ? ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Treba radit. Ali zašto nisi kupio LED reflektor sa takvim identičnom senzorom? Cijena je nešto veća, naravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hoće, a mogao si odma kupit komplet za cca 10 Kn skuplje > http://www.commel.hr/hr/proizvodi/ra...ed-reflektori/ inaće je ovaj kinez falio u prevodu za žice, trebalo je pisati Connection: Blue color: 0 (Neutral) Brown color: Live wire Red: Output wire |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Skoro ista klasa a opet 20 kuna skuplje. Uzmi jednu to po 30 kuna ako možeš pa vidi kakve su. Ne kažem da neće raditi ali 1000 lumena za 30 kuna i to led.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Guest
|
bok, jesam, kupio sam 5 komada i sve rade super. odnosno ja sam zadovoljan s njima. i imaju realno oko 850 lumena ali su svejedno dobre. i ja sam ih na kraju kupio ovdje: http://www.led-sole.hr/hr/ jer mi nije trebalo 10 komada.... i isto dobijete račun s garancijom 2 godine. |
![]() |
![]() |
#698 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kad se već kod LED reflektora... Ima li LED žarulja koja bi išla u standardni reflektor umjesto halogenke? Imam ispred ulaza reflektor sa senzorom s halogenkom pa bi to zamijenio s led varijantom. Nekako mi se čini da to ne stane, ipak bi ledice + ispravljač trebali dosta mjesta unutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Premium
|
Rasvjeta: žarulje vs štedne sijalice vs LED sijalice
Koja halogenka ti je sad, koje grlo? R7S vjerojatno, uzeo jednu od 10W za isprobat i odlična je.. Evo pa pronađi http://www.ebay.com/bhp/r7s-led
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 25.10.2015. u 16:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Imate u Plodinama akciju na Philips E14(4w-250lumena) i E27(9w-805lm) zarulje do 28.10 . E14 su 30kn a E27 su oko 43kn. Ja sam kupio prije dva tjedna kad je isto bila veca akcija na E27(+6w,neznam tocno) za 30kn i ok je svjetlo nije ko osram al radi ![]() Recimo od OSRAM-a ove e14-ice od po 6W meni prejako svjetle i za po noci su koma kad ih upalis i onda te zabljesne ta svjetlina. Imam isto takve e14 ali su obicne sa zarnom niti od 25 W i te dosta slabije svjetle.Prvi put kad sam stavio ove LED od 6W je bilo ono ko da sam ukljucio reflektor od 100w. ![]() Zadnje izmijenjeno od: viper. 25.10.2015. u 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Premium
|
Pališ se na philips ili? ![]() Nije ta marka, već uvoz od firme u kojoj radim pa znam da su ok.. A imaš i garanciju 2 godine. Već smo o njima ovdje govorili.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Pa ne palim se na philips ali generalno sam misljenja da te vece firme ipak vode racuna o frekvenciji i ostalim glupostima. Sto nije slucaj s ovim ebay zaruljama. Prije nego sto sam poceo uzimat LED planirao sam da uzmem preko ebaya ali nakon citanja mnogih postova sam odustao. Sad onda radje kupim nesto "poznato" i ako mi krepa odem kod njih i oni mi daju novu kao sto je bio slucaj kod OSRAM-a. Koja je to marka u pitanju? Ferotehna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
|
I u drugim bi trebalo bit, bar ima svih ostalih naših proizvoda. Baci oko u Pevecu, Bauhausu, možda i Baumax (ako još postoji u RH i u tvom kraju), možda Građa i slični. Ali u Metrou znam da budu po smiješnim cijenama jer oni imaju često akciju na općenito LED proizvode. Po cirka 20-22 kn, tako neš.. Čak i kod nas u maloprodaji bude skuplje (ukoliko nemamo akciju).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, išao sam pogledati, piše R7S gore, ne kužim se u te žarulje pa bolje pitati ![]() 78 mm su koliko vidim ove od 10W, baš ću probati jednu naručiti pa da vidimo kako se to ponaša. Thx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Premium
|
A gledaj da nađeš što jeftiniju, jer ove halogenke koštaju po 7-10kn dok LED je oko 40kn na iBeju.. Pa ako crkne da ti ne bude baš previše žao novaca.. Probaj nać jeftiniju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
trebam gu10, klasicne dimenzije, da snop nije preuzak, oko 400 lumena, topla boja. da je do 25-30kn komad jel uzimao netko skoro sta slicno pa da da preporuku? moze i online po mogucnosti da salju negdje iz europe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Premium
|
Nakon ugradnje kineske R7S u vanjski reflektor dobio sam ovo ![]() https://youtu.be/XHADR6rrRlg To sam danas prijepodne montirao, nemam ispravnu halogenku da provjerim da li je u njoj problem ili u senzoru. Možda ovo drugo jer kad sam smanjio potenciometar za osjetljivost na svjetlo, relej je škljocnuo i lampa se upalila kontinuirano. Čim je prošlo vrijeme... klik i opet imam stroboskop ![]() Izvadim ledicu, probam i stalno imam struje unutra, multimetar mjeri 240V kontinuirano, žarulja blica ![]() Onda sam kopao malo po tim šarafićima otraga i nula bodova. Došao mrak, probam, i sad čim unutra uključim, stalno se upali i više ne gasi. Reflektor nije bio paljen dulje vrijeme, može biti da zeza senzor ili nešto drugo? Čudno mi je da stalno imam struje gore i prije nego se (kontinuirano) upali ledica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Ja sam uzeo ali sa aliexpressa Dakle biraš kakve želiš, moje su 9w, snop je nekih 60 stupnjeva http://www.aliexpress.com/item/1pcs-...276869696.html Dobro svijetle, ne zuje, podržavaju dimmer, platio sam 2.86 dolara komad (3 komada imam) Došle su mi za nekih 20 dana Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 08.11.2015. u 07:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav, isplati li se uzeti ovakvo nešto : LINK e27, 12w, 1000lumena i set od 10 komada 300kn. Trenutno imam stare 60W žarulje, ali ovi bogci bistrički u ikei forsiraju plastiku i štedne žarulje pa mi novi luster ima max 13W upozorenje (što sam saznao tek kad sam kupio ofc) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Je, 2 god garancije. I to je još naglasio prodavač- Nadam se da mi neće trebati. Evo upravo su namontirane jedna uz drugu i za razliku od tipične žarulje sa žarnom niti ova malo jače i malo bjelije svijetli (60W s žarnom niti i 12W "topla" LEDica) |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Svjetlo je dobro. Sad ću vidjeti ima li kakvih osjetljivih efekata na potrošnji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
|
Nema, zato jer poanta "štednih žarulja" je da zamjene obične žarulje koje ljudima svijetle po cijele dane, sve ovo ostali što mi radimo je toliko zanemarivo da je komično. Naravno da je manja potrošnja, jer je 12W manje od 60, 75 ili 100W ali na računima su to lipe eventualno koja kuna. Onaj tko više primjeti razliku su firme koje mjenjaju svoju brutalno potrošačku rasvjetu sa LED rasvjetom. Tipa reflektori ili lampe od kW zamjene za 200W LED i slično, oni osjete razliku, ali mi u kući ne baš. Zato je nekad bolje da koristimo "najzdravije" svjetlo, svjetlo od žarne niti pa nek i troši više, nego da kvarimo oči sa lošim proizvodima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#719 |
Premium