|
![]() |
#2553 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Nisu tise od MSI modela, isto tako dolaze sa godinu dana manje garancije, MSI model aktivno hladi vrm Sapphire ne, na istim taktovima MSI model daje vise fpsa(gledao kod Jayztwocents test), također MSI grafa je ljepša, ima i svijetleci logo, lijep backplate sa zmajem itd, također ima zero frozr feature sta znaci da se ventovi uopce ne pale dok grafa ne dođe do 60 stupnjeva tako da je gotovo necujna dok surfas po netu, skidas torrente preko noci dok spavas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
pa ventove si sam podesis kako ce radit garancija mi nema veze(za 2god ce obje bit krama) nevjeruj testovima,,npr kit guru navodi sapphire da mu je max clock 1063, moja radi uredno na 1100/1600. istina msi je ljepsa ima back plate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Banned
|
Ne pricam ja o overkloku, to te ovisi kakv te chip zapadne, ja sam rekao da dok su i jedna i druga na istom taktu MSI daje 2-3 fpsa vise, nije to nesta boli glava ali ljepo je vidjet. Ovo za garanciju se nikako ne slazem sa tobom, sta i da budu krama za 2 godine, kad tada ces grafu prodavati, a nakon dvije godine Sapphirka nece imati vise jamstvo, a MSI ce imati jos punih godinu dana, a ljudi koji uzimaju polovno jamstvo im je broj jedan na listi. A i da se ne radi o prodaji, opet ako sta bude sa grafom nakon te dvije godine sa MSIjem jos uvijek imas jamstvo i mozes relamirati i tada dobiti neki noviji model, a sa Sapphirkom se mozes slikat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
Slažem se sa Sphereom, bježao bih od Giga verzije nakon ovih komentara na neweggu oko "restart issuea". MSI definitivno najbolji, ali i najskuplji izbor. Po meni je najbolja alternativa MSI verziji Sapphire NITRO model (isto se ne pale ventovi do 60 stupnjeva, izgleda jednostavno i samim time se slaže dizajnom s dosta konfi, jedino ima 2 godine garancije naspram 3 od MSI-a). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2557 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
8gb grafa nakon 2 godine krama? U krivu si. Ja na svojoj 5 godina staroj još igram solidno. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 06.11.2015. u 07:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Tiha i hladna (GtaV u par sati igranja nije prelazila 73C),Oc-ala se lagano na 1075/1600 (nisam joj ispitao granice). Jedino me smetao dosta jaki coil whine u menu-ima i u csgo. Zadnje izmijenjeno od: Yamacha567. 07.11.2015. u 01:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2563 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Kolega uzeo MSI R9 380, prva instalacija drivera na clean install win 7 64 bitni = catalyst control center stopped working odmah po paljenju... Plus ima ovaj bug : https://forum-en.msi.com/index.php?topic=179505.0 http://www.club-3d.com/insights/thre...en-at-startup/ Naravno, gigabyte ploca je u pitanju i na relaciji legacy bios gigabyteove maticne i uefi AMD grafe netko nekog ne voli i to se dogada. Zanimljivo je sto se to pokaze samo i iskljucivo ako je ukljucen show full logo ( ono gigabyte bijelo govno gdje pise i ultra durable) , ako se to iskljuci i ide normalan post, tog nema. Grafa je naravno najnormalnije ispravna.
![]() |
#2564 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Evo ono što se spominjalo već: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
|
Neka, drago mi je, napikon nesto pozitivno s njihove strane, jos da se crimson pokaze i pun pogodak. Nikom nije u cilju da ovi kleknu i da nvidia preuzme monopol.
![]() |
#2566 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Da, ugl. crimson će samo biti novi softver, novi omega driveri tek trebaju doći, ali bude to vjerojatno u slično vrijeme EDIT r9 380x retail msrp 249 Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 08.11.2015. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
"Nvidia doesn’t really have a good rival product in this price range so this would definitely be a sweet spot for low budget gamers." Jebemti, kad vidim ovakve izjave i marginalno uspredim kupovnu moc nas jadnika ovdje i ljudi preko bare, odmah mi se emigrira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
AMD R9 Fury X Leaps Ahead Of Nvidia GTX 980 Ti With The Latest Windows 10 Drivers – All AMD GPUs Get A Sizable Performance Boost http://wccftech.com/amd-r9-fury-x-pe...rivers/http:// A sto sam vam ja reka. ![]() EDIT: Sa Omegom za par dana vidicemo koliko ce bit udaljeni od moje inicijalne tvrdnje o 20% Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 08.11.2015. u 17:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2570 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2571 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() Ne kupujem nista drugo dok ne izadje nesto za 1200-1300kn sa min. 4GB HBM2 meme i boljim performansama (potrosnja i ovako nije velika ni kod Pitcairn-a)...
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 09.11.2015. u 13:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2573 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
|
Hoces da, za 3g kad fury x bude 1300 kn , tad ces kupit takvu grafu i tih performansi. Grafe su sve skuplje i skuplje. r9 280x je predstavljena prije tocno 2 g i tek sad (polovna) ima tu cijenu koju si ti naveo...
![]() |
#2575 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
I tko kaze da cu kupit potpuno novu? Uvijek se nadje netko tko prodaje grafu nakon nekoliko mjeseci jer mu ne odgovara iz nekog razloga ![]() ![]() Jedino me moze zaje*** tecaj kune ![]()
![]() |
![]() |
#2577 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() ![]() EDIT: BTW, za 1,5-2 godine mozda 4K pomalo postane mainstream (ili barem puno cesci nego danas) tj. i ovako se sada ide prema tome da se dosegne 60FPS na toj rezi... a za to treba HBM ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 10.11.2015. u 08:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Pitanje je koliko je HBM/2 memorija skuplja od GDDR5. Plus sto mainstream GPU nece imati koristi od toliko bandwidtha. S dolaskom GDDR5X koji ima vecu gustocu moci ce nakrcati i 16 GB memorije ako treba ![]()
![]() |
|
|