|
![]() |
#1 |
digi-media.org
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) Problem s procesorom, ili nešto drugo?
Ukratko.Kad upalim racunalo,ne cuje se onaj "bip" ... ne pojavljuje se slika.Jednostavo,kad upalim racunalo,na monitoru treperi ono svijetlo na gumbu,i nista se ne događa. E sad me interesira dali je procesor otisao u vjecna lovista,ili moze biti i nesto drugo? Isprobao sam jedan drugi HDD,umjesto ovoga,i sve je isto. Dali se moze nekako isprobati ako je u procu kvar,bez da isprobam neki drugi umjesto ovog koji trenutno imam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
prvo probaj sa drugim napajanjem. I pročitaj pravila oko postanja u ovu temu. Moraš navesti specifikacije računala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
digi-media.org
|
Citiraj:
![]() Matična ploča - 4Core1600-GLAN Procesor - Intel Core 2 Duo e6300 Memorija - 4 keksa po 1 GB,800 mhz Grafička kartica - PowerColor HD4830 512MB GDDR3 HDD - HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB (isprobao i jos jedan rezervni) PSU - CORSAIR CMPSU-400CX 400W http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817139008 Znaci,ovo su "simptomi" ili u vezi PSU-a ili u vezi Procesora? Trenutno nemam ni rezervno napajanje kod kuce da isprobam. Zadnje izmijenjeno od: ludiboris. 03.11.2015. u 21:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
digi-media.org
|
Citiraj:
Jedno nobovsko pitanje. Dali je normalno ovo da je na main power connectoru od psu (20+4 pinskom),jedan prazan? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Dok čekaš napajanje otvori ovo svoje (pretpostavit ćemo da nije pod garom) i pogledaj ima li štagod nagorenog ili napuhnutih kondezatora. Također baci pogled (kondići, stanje PCB-a) na matičnoj, sve rastavi, ponovo uštekaj i kresni na stolu (van kejsa) ako triba. S ramima se obično resetira komp u nedogled, ili random smrzne u OS-u (ali nije zgorega ih "prošetat" po utorima jednog po jednog).
![]() |
#7 | |
digi-media.org
|
Citiraj:
Maticna ide vanka iz kucista.Izvadit cu i gpu i hdd.Samo cu konektati maticnu sa psu konektorima + cpu naravno.I ram po ram cu prosetati po utorima. Provjerit cu prije svega kondezatore na psu (nije pod garom vise),pa cu ili ubaciti sliku,ili napisem kakvo je stanje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
digi-media.org
|
Citiraj:
Sutra cu isprobati ovo sto ste mi rekli,i usput cu provjeriti PSU i kondezatore,pa javim kakvo je stanje. Hvala vam zasada. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jesi li vadio CPU prije toga? Pred par mjeseci mi se dogodilo isto kad sam sređivao jednu konfu, a na kraju je ispalo da procesor "nije dobro sjeo" jedno 10 puta zaredom na ploču ![]() Kod 11. namještanja je proradilo i to pripisujem mutavoj Gigabajt ploči ![]() Već sam mislio bacit ploču jer nije davala ama baš nikakve znakove života, osim kaj su ventilatori radili.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Dakle jedan dugi i dva kratka beepa? Jučer sam frendu bio pogledao i 3 puta sam sastavljao i rastavljao (da P67 Giga ploča) i onda smo ubacili novu MBO i to je to. Pokušaj Clear_CMOS ponekad se sjebe nešto u BIOSu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
digi-media.org
|
Upalio sam PC samo sa procesorom,bez graficke,hdd-a i ramova. Kad upalim cujem bip,bip,bip ... pa 2 sekunde tiho,pa opet bip,bip,bip. Kad sam stavio samo 1 ram unutra,nisam cuo nikakav bip. Edit - Ne znam WTF?,nakon jedno 20 sekundi,racunalo se samo ugasi. Vjerojatno sam dobro ustekao reset sw i power sw kablice. Ne gasi se više racunalo,provjerio sam sad ove reset i power sw kablice. Kad sam stavio oba rama unutra onda prvo 2 put brzinski zabipa,pa stanka od pola sekunde.Pa jedno 4-5 puta zaredom bip.Pa pola sekunde stanka,i jos jedan bip.I to je to. Zadnje izmijenjeno od: ludiboris. 04.11.2015. u 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
digi-media.org
|
OK,ovakvo je stanje. Detaljno sam procesljao utore za ramove i kad stavim na gornje ili jedan ili dva rama,ne cuje se nikakav bip. A kad stavim na donje jedan ili oba,cuju se bipovi. (-> 2 brza,pola sekunde pauze,pa tocno 8 brzinskih bipova jedan za drugim,oko 2-3 sekunde tišine,i onda jos samo jedan bip) A kad stavim gore oba (gdje se ne cuju bipovi) i dolje 1 ili 2,isto se ne cuju bipovi. Malo sam gledao beep kodove,i tu piše da 8 kratkih oznacava "Display memory Read/Write test failure" http://www.computerhope.com/beep.htm 1 kratki -> "DRAM refresh failure" A 2 kratka -> "Parity circuit failure" Imam,kao sto sam naveo prvo 2 kratka,pa stanka od pola sekunde,pa 8 kratkih,pa malo veca stanka (2-3 sekunde),pa jos 1 kratki. Kao sto sam rekao,kad sve ramove koje imam stavim na gornje utore,bilo na gornji crveni ili zuti zasebno,bilo oba zajedno,ne cujem bip.Cak niti kada u to vrijeme kada su ovi gore,ubacim jedan ili 2 rama dolje. Zadnje izmijenjeno od: ludiboris. 04.11.2015. u 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
digi-media.org
|
Riješeno ![]() Ubacio sam sad graficku,jer koliko vidim po beepovima.. jer nisam imao nju na maticnoj,radi nje je bilo onih 8 beepova. A rješenje je to da je vjerojatno otišao gornji dimm slot. I tamo sam uzeo oba rama van. Samo mi nije jasno,tj.najmanje sam ocekivao to da radi neispravnog gornjeg dimm slota,nece bootati windowse,tj uopce reagirati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|