Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.10.2015., 23:07   #7261
Jakesevic
Truth is out there!

Jakesevic's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Pa nije bas nesto jednostavno stavit taj eur miui.
Do ponedjeljka cu istrazit nacine instaliranja,probat napravit,pa ako uspijem stavit tutorijal za noobove kao ja

1.kako instalirat aplikacije sa google playa a da nije preko wifi,jer ovako preko mobilne mreze nece
2.ovo djubre od miuia stable 7 trosi bateriju nenormalno,mislim da ne nemam s njim 2 sata SOT i pun je kineskih sranja
Staro 30.10.2015., 23:20   #7262
Dakar
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Stigao danas meizu M2 mini international version.
Kupljen 12.10. kao preorder na Upbea Top-u za 151 $, uključujući EU Express slanje DHL-om bez PDV-a.
Shipping trajao 9 dana uključujući "delay" od četiri dana u Londonu.
OS je Flyme 4.5.3.I, instaliran Google Play, multilanguage...
Nisam imao dovoljno vremena za detaljnije istraživanje, za sada sve radi tečno i brzo "out of the box".
Dakar je offline  
Staro 30.10.2015., 23:50   #7263
RF923
Registered User

RF923's Avatar

Datum registracije: Jul 2015
Citiraj:
Autor Jakesevic Pregled postova
Do ponedjeljka cu istrazit nacine instaliranja,probat napravit,pa ako uspijem stavit tutorijal za noobove kao ja

1.kako instalirat aplikacije sa google playa a da nije preko wifi,jer ovako preko mobilne mreze nece
2.ovo djubre od miuia stable 7 trosi bateriju nenormalno,mislim da ne nemam s njim 2 sata SOT i pun je kineskih sranja

Probaj stavit official developer rom, on ima instalirane google appse i njega nije problem instalirat kao ovaj sa xiaomi eu preko twrp-a i sl.
Staro 30.10.2015., 23:53   #7264
RF923
Registered User

RF923's Avatar

Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova

MIUI 77.0.4.0(LXKCNCI)??
To bi trebala bit stable official verzija? Tu su samo eng. i kin. od jezika?
Staro 31.10.2015., 01:48   #7265
Mrcina
Premium

Mrcina's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
to nema veze sa eu romom. preko twrpa je najsigurnije. možete vi skinit rom, nazvat ga update.zip i uć u recovery i instalirat ga, svakako treba wipe napravit.
iako ja ne vidim šta je tu komplicirano, većinu preko računala radiš i onda samo odeš u recovery i instaliraš rom.
kako god da radiš moraš skinut rom, pokrenut mi recovery ili updater i instalirat rom.

official stable za Redmi Note 2 ima samo China verzija - engleski i kineski jezik, bez googla i sa kineskim aplikacijama.
unofficial ima eu stable sa hrvatskim, google play store i bez bloatwarea
Mrcina je offline  
Staro 31.10.2015., 10:14   #7266
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Jakesevic Pregled postova

Odes na ikonu Tools/skrolneš dolje na downloads/odeš na ''...'' tri točkice u gornjem desnom kutu/tapneš settings/ pa download size limit/ to povećaš na 100MB i to je to.

Citiraj:
Autor Dakar Pregled postova
Stigao danas meizu M2 mini international version.
Kupljen 12.10. kao preorder na Upbea Top-u za 151 $, uključujući EU Express slanje DHL-om bez PDV-a.
Shipping trajao 9 dana uključujući "delay" od četiri dana u Londonu.
OS je Flyme 4.5.3.I, instaliran Google Play, multilanguage...
Nisam imao dovoljno vremena za detaljnije istraživanje, za sada sve radi tečno i brzo "out of the box".
super, planiram i ja uzeti jedan za koji mjesec

Citiraj:
Autor RF923 Pregled postova
To bi trebala bit stable official verzija? Tu su samo eng. i kin. od jezika?
Imao sam i hrv mislim na tome. No, danas sam skinuo rom sa en.MIUI, direktno na mobitel, i išao na update, bez ikakvog wipea, sad imam MIUI 7.0.7.0 (LXKCNCI) stable. Uređaj nisam rootao. Imam engleški i dva kineska. S ovom verzijom imam 300mb više rama nakon čišćenja aktivnih aplikacija. Bilo je 700MB free, sad ima 1GB free.

Moram reći, što više trošim uređaj to mi je još bolji. Jučer sam skroz čačkao po njemu, plus ekipa s posla, izdržao je najnormalnije do navečer na par posto sam oko 2 išao u krpe. a s punjača je skinut u 5:25. Moram reći da sam time zadovoljan.

Planiram odgulit pjehane do Drave, pa postam obećene fotke.

EDIT: evo me, dosad sam flashao i rutao uređaj, i napokon sam gotov... pomoću nekog španjolca na youtubeu sam riješio sve. sad imam MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.8 BETA. Radi (zasad) perfektno, nema china bloatware-a, napakovan je i s googleom. To je to.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 31.10.2015. u 14:15.
Tomtam je offline  
Staro 31.10.2015., 17:17   #7267
Mrcina
Premium

Mrcina's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Zasto 5.10.8 a ne novi? Na koji nacin si flashao?
Mrcina je offline  
Staro 31.10.2015., 17:39   #7268
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Tocan je : 7.5.10.8... Nasao sam video tutorial na youtubeu.

1. Instalirao xiaomi MI4c USB driver
2. Stavio twrp, rom, i libra rom, te flashify na u folder download na mobitelu
3. Instalirao rom pomocu "update" aplikacije u toolsima
4. Instalirao flashify
5. od tamo podigao twrp
6.iz twrp-a istalirao libra rom
To je to. Radi superbrzo i imam sve od googlea a kine nema, kako sam rekao.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 01.11.2015. u 00:25.
Tomtam je offline  
Staro 31.10.2015., 17:52   #7269
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Evo sad skida 7.5.10.22 kao tjedni update. 615mb wow
Tomtam je offline  
Staro 31.10.2015., 18:21   #7270
RF923
Registered User

RF923's Avatar

Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
Tocan je : 7.5.10.8... Nasao sam video tutorial na youtubeu.

1. Instalirao xiaomi MI4c USB driver
2. Stavio twrp, rom, i libra rom, te flashify na u folder download na mobititelu
3. Instalirao rom pomocu "update" aplikacije u toolsima
4. Instalirao flashify
5. od tamo podigao twrp
6.iz twrp-a istalirao libra rom
To je to. Radi superbrzo i imam sve od googlea a kine nema, kako sam rekao.
Koji si rom prvotno inst? dev official? Trenutno bi zadnja trebala bit 5.10.29.
Ja razmišljam dal stavit te sa xiaomi eu ili official jer mi nije hrv jako bitan, ali ako sve radi zašto ne. Baš javi kako se ponaša baterija i sl.
Staro 31.10.2015., 19:44   #7271
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Pa za sada super, sporo pada . 2 sata pokusavam natjerat whatsapp da radi u pozadini i da si sam ne restriktira mobilne podatke. Ubio se dok nisam natjero da se whatsapp i viber podizu zajedno sa sistemom pri restartu i da ostanu zakljucani u pozadini. Valjda ce radit. Prvi rom ima isti naziv, a poslije njega, nakon instaliranja twrp je isao taj libra rom. Ne znam koji je official, onaj prvi valja, jer je instaliran preko updatea. Sad sam updatean na 5.10.22. Ni meni nije hr bitan, al napravio sam po tutorialu, pa sam sve odradio prema koracima.
Tomtam je offline  
Staro 31.10.2015., 20:06   #7272
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Inače je preporuka instalirati EU rom, bilo stable ili developer. Jer to je u stvari China rom (koji inače nema podršku za Google apps, ima samo engleski jezik, kao i dvije verzije kineskoga) pročišćen od njihovog bloatwarea i s podrškom za Google apps, hrvatskim jezikom (kome je bitno) kao i tjednim nadogradnjama (u slučaju developer verzije, naravno). Globalni rom je najviše prilagođen Indijskom tržištu, ima podršku za Google apps, no ima i nešto bloata u odnosu na EU rom. Također, globalni developer rom nema nadogradnje svakog petka kao navedena 2, barem koliko sam ja primijetio. Eto, nadam se da smo to malo razjasnili :-)

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 31.10.2015. u 20:11.
Wuchko je offline  
Staro 31.10.2015., 20:09   #7273
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Baš mi vas je smiješno vidjeti s tim nadogradnjama, kupujete "kineza" i onda imate 100 muka s romom. Baš će jedna prosječan korisnik ići kupiti taj mobitel a mora stalno rom-ove instalirati/mijenjati i tražiti pravi.

A imaju i neki drugi mobiteli isto OTa update, iako mi je malo smiješno kako je to izvedeno na Inew-u V3 Plus.
Da biste dobili OTA update moralo se onaj iz kutije rom zamijeniti s v.07 i od tada su izdane dvije verzije preko ota.
Samo više kozmetičke jer nisam primjetio neke ralzike osim u ikonama i sitnicama.

Cubot X16 dolazi, staviti ću slike i komentar čim dođe a iako je poslan iz EU skladišta dobio sam NL tracking koji još ne radi.
Staro 31.10.2015., 20:14   #7274
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

100 muka? Potrebno (i preporucljivo) je samo staviti jedan jedini rom, ukoliko mobitel već nije došao s istim. Kao i u slučaju famoznoga iNewa za koji "drukaš" u svom postu, a stvar je potpuno jednaka.

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 31.10.2015. u 20:19.
Wuchko je offline  
Staro 31.10.2015., 20:51   #7275
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Haha, ma neee, kakve muke. Mobitel mi je radio fantasticno out of the box sa gappsima; to sto sam ja htio potpuno bloatware free uređaj koji trosi manje baterije od stocka, radi nesto brze i fluidnije, moja je stvar. Mogu samo usporediti s iskustvom "samsunga" koji za vise od 600 dolara dolazi sa hrpom neiskoristivog softwarea koji ne mozes niti makniti niti iskljuciti bez roota, pa opet dođeš na isto. A ekipa kojoj je to zlo radit, ne znam sto nađe zanimljivo na ovom forumu. Kupovina novih stvari? Pa ajd ok. Nije stvar natjerati sto da radi, jer radi, evo i sam sam se uvjerio u to. Stvar je optimizacije.
Tomtam je offline  
Staro 31.10.2015., 21:10   #7276
RF923
Registered User

RF923's Avatar

Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Inače je preporuka instalirati EU rom, bilo stable ili developer.....
Po meni je uvijek bolje instalirati official verziju nego neke preinake. Zašto ljudi većinom koriste eu rom? Zato jer nude veći izbor jezika. Češći su updateovi, ali i na global dev. izlaze svaka 2-3 tjedna.

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Baš mi vas je smiješno vidjeti s tim nadogradnjama, kupujete "kineza" i onda imate 100 muka s romom....
Badava kod nekih modela i 100OTA, ako ne poprave ništa. Imao sam na Elephonu jedno 5-6 OTA od kad je izašao i ni 1 stvar nisu popravili, svaki OTA fixed ovo, fixed ono, a u biti fixed nije ništa. Iza ovih bar stoji ogromna zajednica koja kad postoji bug popravi u tjedan, dva dok kod cubota,elephone,inewa i sl. ako bude i nakon mjesec,dva je odlično.
Staro 31.10.2015., 21:24   #7277
davidovski
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Baš mi vas je smiješno vidjeti s tim nadogradnjama, kupujete "kineza" i onda imate 100 muka s romom. Baš će jedna prosječan korisnik ići kupiti taj mobitel a mora stalno rom-ove instalirati/mijenjati i tražiti pravi.
Zasto ovo? Pa ima ljudi koji se bas vole igrat s tim i jedva cekaju da izace neki update ili jos bolje neki novi rom pa stavit, vidjet kakav je. To i je poanta androida da mozes isprobavat razlicite stvari. Ako je tebi to bzvz i dosadno, lijepo uzmi iphone i drz se cijelo vrijeme jedno te istog.
davidovski je offline  
Staro 31.10.2015., 23:51   #7278
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Baš mi vas je smiješno vidjeti s tim nadogradnjama, kupujete "kineza" i onda imate 100 muka s romom.
...

Cubot X16 dolazi, staviti ću slike i komentar čim dođe...
U pravu si. Zašto se mučiti s "kineskim" Xiaomi mobitelima kad je tu kineski Cubot.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 01.11.2015., 08:52   #7279
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor RF923 Pregled postova
Po meni je uvijek bolje instalirati official verziju nego neke preinake. Zašto ljudi većinom koriste eu rom? Zato jer nude veći izbor jezika. Češći su updateovi, ali i na global dev. izlaze svaka 2-3 tjedna.
Ovisi kako gledaš na to. Posebno kada je u pitanju Xiaomi sa svojim famoznim nadogradnjama. Jer bilo je npr situacija kada je tjedni upgrade China dev roma donosio više štete nego koristi (nemogućnost pozivanja nakon updatea i sl.). Budući da EU rom izlazi nešto kasnije (jer se iznova mora počistiti od kineskog smeća), on ili nije izlazio uopće dok se greška u originalu ne otkloni, ili je izlazio već ispravljen u odnosu na originalan. Po meni je to prednost. Za global dev ne znam kakav je jer ga nisam nikad imao na telefonu (iako i on ima dosta funkcija prilagođenih Indijskom tržištu), no China rom je znao imati takve bugove da bih najradije zakucao mob u zid (imao sam ga nekad davno, dok su nudili podršku za Google apps). Sa EU dev romom nikad nisam imao problema.
Wuchko je offline  
Staro 01.11.2015., 11:08   #7280
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Pozdrav ljudi,

kupujem novi mob i neznam dal da uzmem meizu mx5,one plus two ili da cekam xiaomi mi 5?
Zna netko mozda kad bi trebao izaci mi 5?

Mislim da nema nis bolje za tu lovu ili se varam?
warlock25 je offline  
Staro 01.11.2015., 14:06   #7281
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Generalni stav kod kupovine kineza, čitajući ovaj podforum, sam shvatio kao nadomjestak za best buy opciju, koju nazovimo ih ''brand proizvođači'' ne nude korisnicima, nego nas zatrpavaju hrpom prepakiranih prastarih i outdateanih uređaja za taj segment dok pravu opciju nude tek za izrazito visoke iznose. Zaista, pregledao sam hrpu ''samsunga, apple-a, sony-ja, LG, HTC-a, pa i huawei-a, da bih naprosto vidio da u cjenovnom segmentu koji sam ja tražio ne nude upola dobre telefone kao određena kineska imena.

MX5, 1+2, ili eventualno Mi5 kad izađe nisu nikako najbolji mobiteli, ali pružaju nešto ili puno više od konkurenata u cijeni. Od navedenih 1+2 mi se čini najbolji uređaj, ali ne najbolja kupnja. Ako nađeš povoljnu ponudu onda ok. Dok sam ja gledao MEIZU, MX4 Pro mi se učinio boljim izborom od MX5.

EDIT:

Evo poslikao sam malo jučer i danas. Nisam baš fotograf, fokus sam omašio. :/ tako da ne znam kako ćete moći procijeniti. Fali malo oštrine i svjetline. Ali ima nekoliko fotografija gdje sam pogodio.

Mi4C Photo 1
Mi4C Photo 2
Mi4C Photo 3
Mi4C Photo 4
Mi4C Photo 5
Mi4C Photo 6
Mi4C Photo 7
Mi4C Photo 8

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 01.11.2015. u 17:49.
Tomtam je offline  
Staro 01.11.2015., 17:09   #7282
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Mx 4 pro je preskup za ono sto nudi.
Full hd vs qhd na toj dijagonali je nemoguce vidjet razliku u svakodnevnom radu

Video je druga stvar

Mi5 ce vjerojatno potuc sve dosad kad izadje al mi se neda cekat izlazak jer nije ni najavljen sluzbeno jos.samo glasine.

Vjerojatno ce bit mx5 onda.one plus 2 preskup za ono sto nudi

Edit:gdje kupiti meizu mx 5 najjeftinije?
Online i ako da gdje i kolko je carina?
U Hrvatskoj i gdje?

Zadnje izmijenjeno od: warlock25. 01.11.2015. u 19:02.
warlock25 je offline  
Staro 01.11.2015., 23:49   #7283
picajzlaaa
Premium
Moj komp

picajzlaaa's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Ja sam ih uglavnom viđao za 350$ u EU skladištima. Mislim da su u HR bili oko 3.5 soma kuna ali nisam iskreno tražio u HR osobno. Ako nađeš negdje jeftijine, javi, i meni se sviđa taj mob.
picajzlaaa je offline  
Staro 02.11.2015., 10:03   #7284
chief_wolfinjo
Guest

testiranje baterije kod Oukitela K6000

Staro 02.11.2015., 10:36   #7285
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Znači ako se nađem u požaru sa li-ion baterijom u mobitelu smijem biti samo 13sekundi na cca 300° jer nakon toga će mi eksplodirat u đepu dok sa li-polimer mogu čak 30 sekundi bez problema bit jer će samo nabubrit.
Staro 02.11.2015., 15:09   #7286
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Uzeo na kraju Xiaomi redmi note 2.Neznam ni sam kak mi je proletio ispod radara.

3 puta jeftiniji od mx 5 uz gotovo iste performanse + sd slot za karticu

mx5 jedino ima 3 gb rama za razliku od 2 na redmi noteu 2

Citam malo komentare po netu i kazu da je to smartphone godine
warlock25 je offline  
Staro 02.11.2015., 15:10   #7287
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1+ nudi svojim korisnicima u EU dodatno osiguranje koje pokirva razne vrste šteta (npr. lom covera i ekrana, vandalizam, prolijevanje tekućinom,...) za 40€ godišnje. Ali, ima kvaku 22 - važi samo za one koji je aktiviraju u roku od 15 dana od kupnje uređaja.
Postojećim vlasnicima OPO i OPT poručuju - ko vas *ebe.
https://blog.oneplus.net/2015/11/pro...tomer-service/
Staro 02.11.2015., 15:44   #7288
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ekipa kako da rootam Meizu M2 mini?

Zeznuo sam vrlo jednostavan postupak
Mislim da nisam prihvatio neku opciju kada se uđe u FLyme accounti odabere sistemske opcije.. Jel mogu to ikako ispraviti ili moram flashati na novo?
Staro 02.11.2015., 16:39   #7289
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Uzeo na kraju Xiaomi redmi note 2.Neznam ni sam kak mi je proletio ispod radara.

3 puta jeftiniji od mx 5 uz gotovo iste performanse + sd slot za karticu

mx5 jedino ima 3 gb rama za razliku od 2 na redmi noteu 2

Citam malo komentare po netu i kazu da je to smartphone godine
Razlika u cijeni nije bezveze, bilo bi blesavo misliti drugačije.

Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Ekipa kako da rootam Meizu M2 mini?

Zeznuo sam vrlo jednostavan postupak
Mislim da nisam prihvatio neku opciju kada se uđe u FLyme accounti odabere sistemske opcije.. Jel mogu to ikako ispraviti ili moram flashati na novo?
Pa jedna kvačica se stavi u postavkama flayme accounta, i imaš root, barem je tako bilo na m1 note.
Staro 02.11.2015., 17:12   #7290
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor mrva_zg Pregled postova
Znači ako se nađem u požaru sa li-ion baterijom u mobitelu smijem biti samo 13sekundi na cca 300° jer nakon toga će mi eksplodirat u đepu dok sa li-polimer mogu čak 30 sekundi bez problema bit jer će samo nabubrit.
hehe ako naravno preživiš

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na