|
![]() |
#3781 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Nisam mogo čekat i uzo Z5 Compact. ![]() Mislio sam da bu deblji kad ono jebate čini mi se lakši nego moj oplakani Z3C, podržava manual modove kamere osim RAWa, iz nekog razloga se Manual Camera crasha kad hoću odabrat shutter speed a na pro cameri uredno radi. baterija mislim da bi mogla bit i bolja, pregrijavanje nepoznato ali se grije, fluidno radi i mislim da sam izbjego model gdje ima sranja sa touchom i onom mrljotinom koja nastane na lijevoj strani slika ![]() Lik u Sancta Domenici mi je reko da se Z5 valjda tempira za izlazak novog Bonda, Spectre edition i te fore. Ko ga jebe, meni je i Compact vrh ![]()
#3783 |
Registered User
|
Do sad mi se čini da malo baterija nije na razini, mora ipak proći neko vrijeme za to ustanovit. I kamera mi ovak u noćnim uvjetima liči na onu na Z3C, što je za neke ok, za neke ne. A Better Camera i dalje ne prikazuje mogućnost Camera2 APIja, sve druge kamere prikazuju maksimalnu rezoluciju od 8mpx u 16:9 formatu, nisam još uspio ispucavat slike ali polako. Za sada sam razočaran malo tim dijelom, mislio sam da će uz mogućnost manualnih postavki i ovo bit riješeno al ispada kao korak unazad jer je na Z3C uredno bilo moguće postavit 20,7mpx u npr. Google Cameri. Sviđa mi se što je LED indikator sada puno veći i nemoguće ga je ne primjetit. Isto tako, Zvuk je puno dublji i rekao bi za nijansku jači i čišći nego na Z3C, LED flash je isto bolja po mom sudu i stražnja strana se skoro pa uopće ne packa. Ako netko ima još kakvo pitanjce rado odgovaram ![]()
#3785 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam osjecaj da nisi nekaj posebno odusevljen sa z5c.. Aj poigraj se s kamerom, fotkanje po noci, i zanima me video sa steadyshot opcijom. Jel ima pregrijavanja, dal se osjeti ovaj s810, opcenito u radu, gejmanje, mutitasking, i sl? |
![]() |
![]() |
#3787 |
Registered User
|
Bum, al ne očekuj spektakl, niti na 23mpx niti sa 8 sa oversamplingom. Inače oversampling je dobar, white balance pogađaju i SuperAuto i Manual mode, za divno čudo i razliku od Z3 serije i boje su veoma realne što mi više paše od onih Samsung kričavih. Al to još moram vidjet i igrat se pošto ima aplikacija s kojima se navodno može podesit shutter speed da to sve kao radi. Od zadnje kamere sam malo ipak više očekivao, prednja je dobra pošto je 5mpx, čak i u umjetnom svjetlu, ali od lošeg osvjetljenja ne treba puno očekivat. O pregrijavanju ni riječi, nakon pola sata NFLa, što doduše nije rang RR3 ali je svejedno grafički intenzivna igra, i prčanja na njemu dok je na punjaču, relativno dobrih 44°C, osjeti se toplina iza ali ništa zapaljivo. Sve je fluidno, malo samo ima nekad nekih buha, recimo Skype mi se srušio 2 puta, Kontakti jedamput, ali sve će to više manje se još ispeglat ako si daju truda u narednih par tjedana. Inače brzo se puni, od nekih 5% do 100% kroz nekih 1,5h uz prčkanje i povremenu igru, sinkornizaciju i čitanje. Ostaje mi još bateriju vidjet al to ću kroz sutrašnji dan i idući tjedan, mada prema pročitanom dosad ne očekujem isto trajanje kao i Z3C. Buraz kupio galaxy S Edge+ i malo smo uspoređivali par slika, nekad Z5c napravi bolju a nekad Galaxy, ipak mislim da je blenda 1,9 u blagoj prednosti u ovom slučaju što se ''mračnijih'' uvjeta tiće. Sutra ćemo malo po dnevnom svjetlu, tu bi se Z5c trebao pokazat odličnim pošto ima realnije boje i fakat jeben fokus. ![]()
#3791 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Dvoumim se izmedju nexzsa 6p, note5 i z5 |
|
![]() |
![]() |
#3792 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3793 | |
Registered User
|
Citiraj:
Stabilizacija je odlična na 1080p @30fps, malo manje odlična na 4K i 1080p @60fps jer tu nema tog inteligentnog moda već samo standardna stabilizacija. Kod 4K videa se može odabrat kodiranje ono nešto h.264 ili h.265 razliku neku između nisam uočio jer sam totalni laik za to, pa ako netko zna da pojasni. Zvuk je meni odličan, još pogotovo na ovim stereo zvučnicima sa dosta dubljim tonovima i jačim zvukom nego na Z3C. ![]() ![]() ![]() *ispričavam se ako sam zgriješio sa veličinom slika, išao sam preko imgura kako idem i preko nekih drugih foruma. Ako je preveliko smanjit ću ![]()
![]() |
#3795 |
Registered User
|
Manual kontrole ne rade kod shutter speed opcije, Manual Camera se ruši, ProCamera niti ne spremi sliku itd. a osim toga izgleda da je Sony postavio granicu na 8mpx 16:9 za sve ostale aplikacije osim stock. Fakat iritantno. RAW mi ni ne treba al sam se baš poveselio zajebavat sa ovim opcijama manualnim kad ono dobiš polovično napravljeno. Drugo sve šljaka, i fokus distance i ISO i EV. Pošto sam u kući nemam neku inspiraciju za video al probat ću nešto niz stepenice pa uvaljat na youtube ![]()
#3800 |
Registered User
|
Da ta je cijena, ista je i u Sancti i u SeMarku i čini mi se Svijetu Medija i u Emmezeti na Žitnjaku. Samo je pitanje koliko ih imaju na stanju i koje. Pa kažem ti da sam ju jučer vidio u trgovini tam i u Emmezeti na Žitnjaku sam malo prćkao, tam imaju i crnog i ljubičastog. Cijenu nisam zapamtio. Nazovi i pitaj ili pošalji mail
#3801 |
Registered User
|
Evo kratki video isječci sa testom stabilizacije: 1080p @30fps IAM https://youtu.be/99b3O5hCpuE 4K @30fps Standard https://youtu.be/zYRYKs-EZ_E I uspio sam naći usporednu sliku Z5C i S6E+, zatvoreni prostor, prirodno osvjetljenje, 8mpx 4:3 oba, jer drukčije ne bi bilo fer da je na punoj rezoluciji. S6E+ ISO1000 ![]() Z5C ISO1250 ![]() Večeras ću se malo pozabavit sa lošim svjetlosnim uvijetima, ima tko ideju šta da slikam ![]()
#3802 |
Premium
|
Stabilzacija u videu je brutalna, da Z5C ima OIS, fotka bi bila bolja.. Probaj iz ruke slikat na najnižem okidanju a da ne dolazi do bluranja, pa javi... Pa ne znam, aute, javna rasvjeta, bilo kaj; daj probaj i s bljeskalicom okinut.. Ma tu Sony još ima posla da dovede u red fotić, nadamo se u budućim nadogradnjama softvera.. |
![]() |
![]() |
#3803 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
#3804 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma zanima me dal bi mogao izvuć fotkanje na 1/20s, a da slika ne ispadne mutna, ok moraš i ruke imat mirne, znam da sam na G4 mogel čak i sa 1/4s slikat, a to je ufff, strahota... Ok, znam da puno tražim od ovog Z5, kad je limitiran po pitanju nekih stvari.. |
|
![]() |
![]() |
#3806 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Znači mislim da može izvuć, samo što Sony odmah diže i ISO. Apropo ProShuta, kao i na Manual Cameri sve možeš podesit OSIM shutter speeda, ne znam zašt. Manual Camera se odmah crasha, a ProShot neće okinut sliku, ili ako je okine ne spremi je, tak da neam pojma šta je s tim.
![]() |
#3807 |
Registered User
|
Evo sa bljeskalicom jedna, flash je vrlo vrlo jak i dobar, za razliku od ostalih Z serija, al opet algoritam ujebe sve tak da nema oštrine ![]() I jedna bez flasha prema lampi u noćnim uvijetima, obećaje. ![]() Ajde Sony požuri sa tim redizajnom ![]()
|
|