|
![]() |
#1981 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa definitivno da je. Ali je još uvijek preskup za davati lovu za "brže učitavanje" u igrama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
igre se brze ucitavaju, to me je svakako odusevilo.. pustimo to sto je u cod2 ti je to kljucno da bi u mp uhvatio sniper ![]() ![]() slazem se da je suludo davat veliku lovu, na velike kolicine ssd prostora, ali ja na hardove sad gledam iskljucivo kao na skladista, a ono sto "vrtim" je na ssdu ..vec duze vrijeme ne igram, ali gledam igre sada budu po 30gb.. pa to guta ssd pa i tu treba naci neki sweet spot
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Meni je 250gb sasma dosta i za windowse i za programe i za par igara koje imam istovremeno instalirano. I da, ne bih se više vraćao na hdd i čekao da se izvrti loading kojeg zna bit dosta u pojedinim igrama. Ne vidim razlog zašto imat tonu igara istovremeno instalirano, ali ako netko hoće ima opcije: ili staviš dio na hdd ili kupuj 1tb ssd ako možeš prijuštit pa stavi 30 igara po 30gb u najgorem scenariju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Uzea na akciji u Linksa Kingston V300 od 120 GB, tražija san nešto u ton cjenovnon rangu da mi malo "oživi" laptop, ništa slično nisam baš našao da mi je zgodno (lokalni dućan), polovno isto ništa, ljudi stave 30 kn manju cijenu nego u dućanu ![]() Uglavnon novi; ![]() stari koji je u mene nekih 22 mjeseca cca, SS je kad je tek montiran; ![]() suma sumarum, isti k ![]()
![]() |
#1989 |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
Bok Imam pitanje o ssdu, imam ocz arc 100, 120 gb Star cca 2 mjeseca, pao je heath za 1% od kupnje ( nisam točno siguran kad, ali imao je 100% na početku) Zabrinjava me, dosta gledam streamove, negdje sam čitao da to može dosta utjecati na količinu read/write count, pa me zanima je li to mogu negdje isključitim ako je to uopće istina? Trenutno sam na write: 1263 GB , read: 3604 GB Evo slika ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Koji su bolji (za cca 50kn)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ja bih išao na Adatu SP550 za te novce. Nije da ćeš osjetiti razliku u normalnom radu, no bar po benchmarku bi trebao biti brži, a cijena je ista. U praksi je to sve isti shit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1998 |
Premium
|
Koliko čitam izgleda da Patriot Blast ima noviji/bolji kontroler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Premium
|
Kupljen Partiot Blast, nadam se najboljem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
ne pratim situaciju s tim diskovima niti općenito HW pa me zanima jel taj intel na toj akciji sad nekakva prilika koja se ne propušta ako uzmemo u obzir Linksovu OK garanciju(koliko se sjećam)? ima li smisla čekati možda božić ili nešto za neke super popuste ili novosti, ima li nešto drugo minimalno tog kapaciteta da je ok i sa što više garancije i da ne rikava i da se slaže sa HM57 ima li neki značajno jeftiniji sa neznačajno lošijom pouzdanošću, kompatibilnošću i dugačkom garancijom u hrvatskoj? http://www.edigital.hr/ssd-pogon/sam...&partner=10001 što je s ovim, je li riskantno računat na 5 godina (ili uopće) garancije kod njih ? Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 17.10.2015. u 20:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2004 |
Premium
|
Taj Intel nije nikakva prilika, SSD ispodprosječnih performansi, s praprastarim kontrolerom, za cijenu 20-25% višu od drugih. Ako ideš na tog Samsunga, radije bih dao 50kn više i kupio u pravoj trgovini, a ne kod tih mađarskih muljatora. Još bolje, idi na Patriot Blast ili Ignite, razliku i onako vjerojatno nećeš osjetiti, osim u novčaniku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 | |
Premium
|
Citiraj:
vidim da kod edigitala ima dosta problema sa reklamacijama, ali konkretno je čovjek uspio izvuć čak povrat novca za SSD(star 2 i pol godine) uz nešto borbe, čak bi mi i pasalo to- maksimalni povrat uloženog, samo pitanje je što će bit s jnima i mojom garancijom za 4-5 godina ima ga uzishop za 830 ali za keš s tim da ne navodi duljinu jamstva i ful mi je daleko, kod edigitala kolko sam skužio mogu na amex uzet za 760 i dostava gratis + kod reklamacije ga skupljaju sami također Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 18.10.2015. u 01:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Premium
|
Razlika između Intela i Patriota je 270kn. Koliko će taj SSD vrijediti za 3.5g? Ne mnogo više od tih 270kn, pri čemu su šanse da se Patriot pokvari u tom razdoblju vrlo male. A gle, ako si spreman čekati 3-4 mjeseca na reklamaciju kod Mađara, go for it. Mislim da je veći rizik da Mađari propanu u roku par godina i ostaneš bez jamstva nego da se Patriot pokvari između 3. i 5. godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Stvarno ne znam čemu ganjanje jamstva od 5 godina ili još gore, 10 godina koje nudi Samsung za Pro verzije. To je komedija jer tko zna šta će biti s trgovinom do tada i kakvu će politiku voditi uvoznik i proizvođač. I najbitnija stavka, budućnost SSD je ionako u PCI-E sučelju, a ne SATA, pošto je općepoznato da je već sada SATA usko grlo i ograničava SSD-ove da postižu svoju punu brzinu koja može ići dosta iznad ovih 500 mb/s oko koje se trenutno vrte. Tako da, besmisleno je ulagat neke veće novce za trenutno SSD-ove jer za 5 godina će se svi sigurno preseliti na PCI. Ali nek svatko kupuje što mu je drago... Po meni je 3 godine i više nego ok jamstvo za bilo koji komad hardvera.
... Zadnje izmijenjeno od: wooden. 18.10.2015. u 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Premium
|
5 je bolje od 3 je li onda išta bolja opcija links za 800kn što se tiče garancije, kakvi su oni s povratom novca nakon više godina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ukoliko ti crkne disk dobit ćeš drugi, ne vidim razlog zašto biš uopće potraživao novac nakon, bubam, 4 godine? Što se tiče Linksa, oni jesu skuplji i sve to, ali nikad problema kod njih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|