|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
(riješeno) Aspire 7750ZG video driver problem
Poštovani ljudi ![]() Evo mučim se već cijeli dan sa laptopom Aspire 7750ZG, koji ima AMD Radeon™ HD 6000 Series Video Chipset: AMD Radeon HD 6650M i stalno dobivam atikmpag.sys blue screen. Čak i bez Catalysta se to dešava, u windowsima i kad pokrenem occt gpu3d. Isprobavam više rješenja sad...ali ako netko ima savjet i više je nego dobrodošao. win7 64bit ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 07.10.2015. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I po 100 - ti put fale bitni podaci: - koji winsi precizno - Hardware ID za obje grafe (Intel i ovu HD 6650M) - koje verzije drajvera si do sada probao (opet precizno) - u kojoj kombinaciji os - drv je lap uredno radio Jesi li pazio na ispravni raspored prilikom instalacije drajvera ? Ako se radi o W7 x64 probaj ove drajvere > http://acer-laptop-driver.blogspot.h...-7-64-bit.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
2. amd id PCI\VEN_1002&DEV_6741&SUBSYS_050F1025&REV_00 intel id PCI\VEN_8086&DEV_0106&SUBSYS_050F1025&REV_09 3. probao do sad ovo : ![]() + više verzija sa acerove službene stranice (uz korištenje utility-a od amd-a za cleanup), koliko sam vidio bilo je drivera od 2012-2015 4. Povijest laptop-a ne znam :/ +izletava isto amd driver stop responding and recovered. +kad se u biosu isključi switchable graphic onda intel grafika se jedino prikazuje(logično) te occt vrti normalno. offtopic : ne bih nikad kupio acer laptop jer vidim po netu da im support ne valja edit : idem napraviti image pa da probam dal ide win 10 gore(to još nisam ni vidio) Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 07.10.2015. u 18:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nebih te htio "ubit u pojam" al moguće je da je AMD grafa "načeta", mada je vjerojatniji razlog drek drajveri > http://www.google.com/search?q=HD+66...ys+blue+screen kako vidiš poznat slučaj, rješenje na brzinu nisam našao. Dok ne nađeš rješenje odaberi / postavi da koristi isključivo Intel - ovu. Ovdje spominju neke modane drajvere > http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=369562 http://leshcatlabs.net/downloads_unfil/ koliko vidim to bi trebao biti paket koji pokriva i Intel i AMD grafu, u onom postu piše da bi trebao probati 12.6 verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Isto tako poprati redosljed instalacije drivera. Pokušaj s prvim WHQL driverom za taj laptop. Kad GPU driver sjedne baci FurMark BurnIn test. Ja radim ovako na svom. -Chipset -MEI -LAN -Zvuk -GPU |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Probam još sa sedmicom evo upravo vratio image Windows 10 je uredno instalirao grafu, ali sve je štekalo(unutar windosa blokade od minutu i sl. valjda isto driver not responding u pozadini) i u winsima plus occt 3d nije prepoznao uopće na listi tu grafiku samo integriranu. Probao opet više drivera. Ne bi bilo čudno da je otišla jer laptop je proizveden 2011? Još se poigram na win7, idem sve moguce updateove skinut i sve moguce drivere. Što se mene tiče i na integriranoj će ok radit za surfanje i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala svima posebno Nikky-u Zaključak je da je grafa u banani. Stavio 200+ updateova te sve drivere službene do zadnjeg. Vidio sam da ima i Updates AMD dGPU Thames XT VBIOS-es za bios verzija 1.16, sad je na 15 ali mislim da je bolje više ne čačkati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Vjerojatno nikad nije bio očišćen. Čovjek koji mi ga je dao onako usput, kao da pogledam i sredim (obzirom da ne želi ponuditi nikakvu lovu jer je u njegovoj glavi to par klikova samo, plus što takav čovjek neće nikad uložiti ništa u informatičke stvari) neće dobiti takvu uslugu. Može biti sretan i s ovim. Naravno da je moj otvorio bih ga i počistio. Temp cpu-a je u granicama ok mislim da je 55c-60c 100% load za grafu ne znam. Zaboravite, čovjek danas preuzima laptop. Kao i sve u životu koliko para toliko muzike. Ja ću pljunut 1000kn za grijanje na svom passatu ovih dana pa se ne žalim i nije mi puno. Što se mora mora se, ali neki ljudi to ne shvaćaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma reži to po kratkom postupku. Da je laptop tvoj, savjetovao bi ti da uopće ne ideš u avanturu reballinga nega da izvučeš što možeš iz njega i kupiš nešto drugo. To je najpametnije što se može napraviti u takvim slučajevima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|