|
![]() |
#2431 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2432 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
i ti ga baljezgaš. Kad sam uzimao komp, imao sam na raspolaganju uzeti što got sam htio...te sam umjesti I7 K procesora uzeo 8320 ...jer po performansama nije značajno zaostajao..bar ne u stvarnom životu.... za 1600 kn sam dobio proc i plocu koji bez problema rade preko 5 Ghz...a i čitajući one recenzije na puno mjesta je pisano da će razvojem aplikacija svih 8 jezgri biti daleko bolje upotrebljeno.... 8320 FX je odlican procesor i sumnjam da ću ga mjenjati ranije nego sam s njim mjenjao Q6600 ...koji je i dalje u drugom kompu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2433 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#2434 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2436 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Premium
|
Ja sam prije 4 god uzeo phenoma 2 1090 za 600kn. I danas sve pokrene, ali ga GW2 ponekad zakolje na 10 frpsa. Za nekog ozbiljnog intela tada nisam imao. Dali netko igra GW2 na fxu 8xxx? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2440 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
Znači kupio am2 athlona čim je došao taj novi socket, nakon što je mbo nakon nekoliko godina krepala ubacio AM2+/AM3 mbo u koju je mogao ići i taj stari am2 athlon, nakon toga uletio phenom II x4! Znači 9 faking godina! Da mi kojem slučajem na tom pc krepa mbo išla bi AM3+ mbo, stao bi phenom u istu, te bi kasnije išao FX 83xx i opet to furati XY godina, mada dovoljan je phenom za što služi. Znači prešalta se nekoliko generacija procesora financijski nezamjetno (promjeni se samo cpu ili mbo svakih nekoliko godina) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.10.2015. u 11:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Guest
|
ja imam kuciste iz 2001, nisam kune vec skoro 15g dao. E to je poso' |
![]() |
![]() |
#2442 |
Premium
|
U slicnoj sam poziciji sa svojim kompom i prosli tjedan sam uzeo samo am3+ plocu (stara crkla).. Athlon x2 245 za sada zadovoljava sve moje prohtjeve. A to je vecinom printanje i turn off. No naravno kako to biva nalozis se malo na stvari i sada bi nesto jace, jer ce bit malo vise printanja ![]() Drugi phenom 1090 je bio usko grlo za 2x 7970 i lik je uzeo intela s kojim je u testovima dobio dodatnih 30%. Za mene je tada takav stroj od 20-30000kn bio preskup. Morao bi otvoriti fotokopiraonu. Sto je sa isplativoscu kod kupovine novog? Intel trazi manje wata i jeftiniju maticnu. Mislim da se u dvije godine zahtjevnijeg koristenja racunala cijena nivelira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
Premium
|
Jasno,koliko love toliko muzike. No recimo za prosjecnog korisnika kakav sam i sam, koji nikad nista ne kloka nema smisla uzimat maticnu od 1000+ kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#2446 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
luka_os Uglavnom koliko sam ja tebe skužio, što se tiče ovog o pc samo za printanje, nekakv prelazak na intel radi "uštede zbog potrošnje" ti nema smisla (taj dual core je između ostalog 65w, također neće ni vidjeti full load). Što se tiče ovoga za gaming, ako ti treba singlethreading za tu igru, pređi na intel, nakon thubana kojeg imaš nemaš tu više šta gledati od amd-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2447 |
Propali Amigaš
|
Glede GW2, ili ovo https://forum-en.guildwars2.com/foru...request-merged ili Intel ili Zen Intel je naravno najbrže dostupna i najskuplja opcija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2448 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Vidim da je tu rasprava vatrena pa ću samo uletit biciklom. Urnebesno mi je vađenje na subjektivne testove "osobnog iskustva" kao da nešto znače.. Meni može kolega reć da mu je celeron sasvim dovoljan i da skroz dobro radi po njegovom iskustvu. To ne znači ništa, osobno iskustvo je subjektivan pojam i bolje se zato držat brojki. Ako određeni proc daje xy sekundi manje u nekom renderu ili xy fps-a više u nekoj igri onda je to to. Pa to je brate kao da uspoređuješ titanX sa gtx 250 i kažeš da ti je to subjektivno isto jer igraš na 60hz 800x600 monitoru i iz tvog iskustva nema razlike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2449 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Ma ako bude zen dobar nece biti jeftin, eventualno isplativ.. Iako taj range danas gdje imas graficke od 300kn do 7000kn pocinju pratiti izgleda i procesori.. Drugim rijecima uz neki optimizam i ako zen bude dobar bit ce tu onda i range od do.. A postojeci procesori ce imat svoje mjesto gdje su i sada..
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2450 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2451 |
Premium
|
Prestao sam se igrati prije 10 god. Zadnje sam presao far cry3, prije toga sve nastavke strongholda. Dakle nisam neki gejmer, ali mi se x2 245 cini slab ako pozelim nesto pokrenuti. I zato gledam fx 4100 S druge strane phenom 2 je bratov i sasvim je ok stroj, dok nisu dosle masovne borbe u GW2. Najlaksa solucija mi je uzeti samo fx-a i nadat se da ce u ekspanziji GW-a malo poradit na podrsci. Nisam citao nista o zen procesorima. Hoce li biti za am3+? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2454 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Neznam kako mjere u USA struju i koliko dođe i kakav im je standard kad ne osjete,kod nas se osjeti. Sama logika ti kaže kad je nešto dvaput više od nečeg drugog...to nešto se osjeti,bila kuna,kila,komad česa,piva,porcija ćevapa....pobijanje toga rezultira pobijanjem zakona fizike kakve poznajemo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2455 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2456 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2457 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Neviruješ u teorije zavjere ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2458 |
Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2459 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2460 |
Member
|
Teško je to točno izračunati taman da se radi o istim konfiguracijama jer je jedna od varijabli način korištenja računala a da ne govorim o različitim komponentama od kojih je samo jedna CPU. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|