|
![]() |
#1712 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ima ali u DMu su bezvezni, njih sam znao koristit, al boje su blede, mueller preskup... uglavnom narucit cu iz njemacke, ako ima netko jos zainteresiran pa da podijelimo postarinu...
![]() |
#1713 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš film za kupiti u svakom DM-u, ima ih i u Milleru... Neke fotoradnje u Rijeci ih i dalje imaju... Ne mogu se sjetiti kako se zvala fotoradnja u blizini parka trešnjevka, ali oni su imali prije držali sve vrste filma. Ja sam nedavno tražio 110mm... koji su to izrazi lica prodavača bili... BTW... trenutno je odlična akcija u sloveniji za Fuji X-M1 u kombinaciji sa 27mm za 400 eura. (Kod nas ta objektiv košta 450eura) http://www.fotojama.com/fujifilm-x-m...n-xf-27mm-f2-8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav, molim preporuku dslr-a. Limit mi je 4000kn, no ukoliko može jeftinije, zašto ne! Zapeo mi je za oko nikon d3300, oko 3800kn je s kit objektivom 18-55. Isto tako, d3200 koji je skoro 1000kn jeftiniji i nešto slabijih performansi. Zanima me, pošto sam totalni početnik, i ovo bi mi bio samo hobi, bez nekih ozbiljnih planova, ima li potrebe za boljim objektivom ili bi ovaj defaultni bio sasvim uredu? Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Već smo sve to prošli dosad. Kupi rabljeno tijelo i rabljeni objektiv više klase. Ispast će te jednako ili par stotina kuna skuplje, a razliku između D3200 i nekog starijeg tijela nećeš vidjeti. Razliku između 18-55 i nekog boljeg objektiva definitivno hoćeš. Ako baš MORA biti Nikon, imaš D7000 za sitne novce.
![]() |
#1716 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
U ovoj temi smo mislim pretresli uzduž i poprijeko tu tematiku pa samo čitaj unazad dok ti ne bude dosta ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...23#post2817223 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Premium
|
Citiraj:
Od Canona 760d al mislim da je malo skuplji. Gledal sam ga u I.Q. centru i da kupujem ispod toga nebi isao. Ima sve kaj treba i nije ko igracka. Nemaju ga u cjeniku na netu al imaju u polici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
The mighty pirate
|
Na kakav točno upgrade ciljaš? Što ti treba, a da taj Pentax nema? Koliko vidim iz usporedbe sa svojim, Pentax kaska u video mogućnostima s današnjim aparatima, a malo mpx samo doprinosi manjem šumu. Za drugu svrhu, ne vidim potrebu trošenja 5000 kn...a i Pentaxa ćeš kod nas teško prodati, čak i debelo ispod cijene. Radije uloži u objektiv više klase...
![]() |
#1721 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ma dobio sam ideju jer imam kupca za pentaxa...prodao bi mu ga za 2500kn,cijena za frenda...pa sam se mislio malo "obnovit" s nekim novijim aparatom...al ako nema šta pametno za kupit onda ću ga zadržat...nije da slikam nešto aktivno zadnje vrijeme,skuplja prašinu,pa sam mislio dobit motiva za slikanje ako uzmem novi ap ![]() Onda ništa,budem ga zadržao...mislio sam da ima nešto osjetno bolje,tijelo...objektiv bi lako kupio s vremenom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
The mighty pirate
|
Jel ima možda ovdje zainteresiranih za Nikonove objektive? Imam 35mm f/2.8, shift objektiv za arhitekturu i 100mm f/2.8, portretni objektiv, kojih bi se riješio jako povoljno...?
![]() |
#1723 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Eksterni flash za Nikona d5300 , kaj se preporuca?Nista profi mi netreba.. spominje se neki Yongnuo al me buni ebay svi ovi jeftiniji su samo wireless trigeri koliko razumijem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Eternal Champion
Datum registracije: Jul 2014
|
Citiraj:
Glavna razlika između D i G objektiva je ta što D objektivi imaju ''aperture ring'' i na njima se otvor blende podešava na objektivu dok se kod G verzije objektiva otvor blende podešava na fotoaparatu. Ugrađeni autofokus motor ili ne označuje oznaka AF (bez motora) i AF-S (autofokus motor). Ali eto igrom slučaja D objektivi su AF objektivi pa nemaju ugrađen motor pa je ispalo točno. Ali to ti nije oznaka D rekla nego AF. A tišinu objektiva označava SWM oznaka, što bi značilo Silent wave motor. Zadnje izmijenjeno od: Sacred_Zd. 05.10.2015. u 17:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Premium
|
Citiraj:
460 i 460 II su manualni flashavi koji mogu radit i na kameri al samo u manualnom modu. Ko doma su kao slave flashevi na stativu ili postolju i mogu se aktivirat flashom kamere i na triger. Oba su odlicna za tu lovu i za po doma ili sl. su best buy ali kao slave flashevi. Uzmi verziju II, malo je bolja..Skuplji modeli rade na kameri ko normalan flash, mislim da su 468.. Radit ce ti ovi manualci i na kameri dobro al ces morat sam vodit racuna od ekspozicji svega. Kosritim 460 II ko slave i nis mu ne fali osim sto je malo slabiji i sporiji.. Nis ni skuzio kolko je vec star taj post. Godine. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.10.2015. u 22:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
The mighty pirate
|
Ako ima budžet do 1500 kn, Nissin i40 mogu samo preporučiti. Flash koji može posramiti svaki drugi flash u kategoriji TTL flasha s GN40 Guglati za specifikacije. Cijena mu je ispod 1500 kn kod nas. Koristim ga na svoja 2 aparata i ne bih ga mijenjao za ništa. Slave flash mi je Yongnuo 460 i svoj posao obavlja i više nego dobro. Ako fotka u identičnim uvjetima, onda mu je i Yongnuo dosta, ali ako se uvjeti mijenjaju, TTL je poželjan.
![]() |
#1728 |
The mighty pirate
|
Fenomenalni objektivi, ali na klasičnom DSLR-u moraš imati savršen vid. Potvrdu fokusa imaju samo u Nikon verzijama ili ako imaš mirrorless sa focus peakingom. Da imaš 1100D, imao bi Magic Lantern dostupan, pa samim time i peaking, ali eto...moraš imat noviji model ![]()
![]() |
#1729 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Mislim da mi je automatika dosta bitna, a to opet nisam siguran jer nisam koristio manualni flash do sad. 1500kn mi je mozda malo previse za flash( s obzirom na moju amatersku uporabu) ajde de ak je to nesto sto se kupi jednom pa se ima zauvijek, i kad predem na full frame .. al opet je puno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Premium
|
Dobro izgleda na ekranu lose na kompu. Poprilicno CA, nije izrazeno al ga ima posvuda bar ispod 2.8. Vjerojatno bi sa praksom dobro foskuiral al nedam tu lovu. Onda bi rade isao "tvojim" putem sa starim obkektivima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Razmišljam već par dana tu pitat, al nikako potrazit temu, sad kad je tu: Preporuka stativa za DSLR ... red veličine ... možda do 1000 kn, možda više ...kako se uopće kreću cijene, gledo sam malo po elipsu i nikon storu. Elipso dvije kategorije hama i još jedan proizvođač, dok je u nikon storu nešto na "ma" mislim i to ima jedan model za mislim 150b kn ... koji dolazi sa glavom. Slušam preporuke: mjesto nabave Zagreb. P.s. sad sam se sjetio, moram si izvagat dslr + ojektiv + flash. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
@Forace Baci oko na vanguard stative..mislin da za tu cifru ima solidnih..sve ovisi sta tocno trebas(kakvu glavu, koliko opterecenje i ostale sitnice) Npr.. http://www.canosa.com.hr/vanguard-al...28228/product/ http://www.canosa.com.hr/vanguard-al...25807/product/ Ja iman neki slican (neznan tocno koji model) vec 4-5 godina i mogu ti rec da sam zadovoljan @blackened Sve ovisi sta tebi treba. Daj malo detalja sta ti smeta/fali na ovom sto trenutno imas i sta ocekujes od dslr-a. Ako zelis samo tu i tamo slikat snapshote..onda se ne isplati. Al ako se mislis malo ozbiljnije pocet bavit fotografijom(maknut se sa auto moda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1734 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() evo ovdje mozes okvirno vidit kakav je u usporedbi sa drugim aparatima: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1100D/10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
The mighty pirate
|
Nećeš ni na jednom DSLR-u dobiti puno manje šuma na ISO iznad 800 od ovog što trenutno imaš. Što više mpx, više šuma ![]() Jedino ako ideš u gornje klase ili na rabljeni Sony A580/Nikon D7000 koji su dijelili senzor koji i na ISO 3200 radi fotke kakve mnogi rade na 800.
![]() |
#1738 |
Eternal Champion
Datum registracije: Jul 2014
|
Ovako nešto se može krivo protumačiti jer netko tko nema puno ili jako puno iskustva s dslr fotoaparatima i objektivima nažalost ne može znati što je bolji objektiv. Cijene objektiva na tržištu ne diktira njihova optička kvaliteta, što bi za 99% ljudi značilo upravo to ''bolji objektiv'', nege featuresi i svrha diktiraju cijenu. Pod featurse mislim na weather seal, silent wave motor, manja fokala, veči otvor, bolja konstrukcija, stabilizacija slike, itd. Nedavno sam imao prilike na jednom stranom forumu čitati upit korisnika koji se žalio da je objektiv (Nikkor 16-85) koji košta dva puta više nego njegov kit objektiv (18-105) lošiji po pitanju oštrine. Čovijek je stvarno mislio kad kupuje dva puta skuplji objektiv da će dobiti optički bolji objektiv, kad ono figa. Nikkor 18-105 košta oko 2000 kuna a optički je mrvicu bolji od Nikkora 16-85 koji košta oko 4000. I sad imamo osobu a) koja je kupila Nikon d5100 i Nikkor 16-85 i imamo osobu b) koja je kupila Nikon d7100 i Nikkor 18-105 Jasno je da je osoba b bolje prošla za istu cijenu jer i jedan i drugi objektiv su jednako loši optički a d7100 je puno bolji fotoaparat sa boljim senzorom I DR-om. Nikkor 16-85 je skuplji jer je 2mm širi i time ga je teže proizvesti i ima metalni mount. Sad imamo recimo i osobu c) koja je kupila Nikon d7200 i Nikkor 35mm f/1.8 i posrala osobe a i b kad je u pitanju overall image quality. Sve to za identičnu cijenu. Zato mi se ne sviđa gore navedena izjava da se kupuje socijalni aparat a bolji objektiv... Za ludu je imati Nikon d3xxx seriju i objektiv od sto miliona kuna ako ti je focus point veličine pola senzora i imaš neprecizan autofokus. Da ne krenem nabrajati objektive od 10,000+ kuna koji su optički lošiji u odnosu na kit objektiv, da ne govorim u odnosu na fast prime 35 ili 50. Kad se kupuje dslr i objektivi treba strogo voditi računa o namjeni kako fotića tako i objektiva upravo da bi se izbjeglo bacanje novaca na ''bolje objektive''. Nikkor 35mm f/1.4 uopče nije bolji od Nikkor DX 35 f/1.8 a razlika u cijeni je 10,000 kuna. Kad se ide na varijantu da se kupi jeftiniji fotoaparat, ostane vam oko 2,000 kuna za koje se malokad može kupiti bolji objektiv, bar po pitanju optike. Ali može se kupiti dodatni amaterski specijalizirani objektiv, kao recimo fast prime, macro ili tele zoom. Ne želim da ovo sad izgleda kao neko pametovanje, jer to nije cilj. Samo želim poručiti slabije upučenim korisnicima da čitaju review-ove i da pitaju za savjete i da stvarno budu sigurni koji fotoaparat i koji objektv im treba za ono što žele slikati. Zadnje izmijenjeno od: Sacred_Zd. 05.10.2015. u 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | ||||
The mighty pirate
|
Dugo nisam pročitao ovakvu količinu besmislica. NHF, ali besmislice su. Dakle, cijena jednog Zeiss, Sony G i Canon L objektiva nije uopće pokazatelj da su i optički kvalitetniji nego imaju bolje "feature" ![]() Ajmo dalje Citiraj:
U 99.9% slučajeva, skuplji je i bolji, ako uspoređuješ zoom objektiv sa zoom objektivom i prime s primeom. Ultrazoom je isto posebna klasa. Optički se ne daju uspoređivati jedni s drugima jer se po količini skupih optičkih elemenata....ne mogu uspoređivati. Zato ne možeš usporediti jedan 18-250mm s 35mm objektivom. Aparat je ovdje najmanja stavka. Imao sam A580 koji nije imao micro AF adjustment i 50mm 1.7 je bio savršeno oštar na njemu. Prešao sam na A77 i isti objektiv je imao front focus. Odvojio sam 10 minuta vremena i podesio aparat. Objektiv je opet bio oštar. Dakle, objektiv nije problem. Neprecizan AF ne postoji, imaš ispravan i neispravan. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Uopće nije izgledalo kao pametovanje jer ne znaš o čemu pričaš, samo masa nadrobljenih gluposti za koje se nadam da netko od slabije upućenih korisnika neće shvatiti ozbiljno. Suzdrži se od davanja savjeta, molim te...
![]() |
![]() |
#1740 |
Premium
|
Nisi fulo. Imas najbolji izbor jeftinih, brzih prime objektiva sa kojima ces imat ostrije i svjetlije slike od bilo kojeg fensi aparata sa standardnim kitom..Novi STM, stariji polovni imas sve od 500 do 2000kn ili malo vise. 24, 35, 40, 50, 85 mm. Kod mene je trenutno Kit IS II, efs 55-250 IS II i 50mm STM sa 1200d. Sa 1100d za 1200 s kitom, sve skupa bi to bilo ispod 3 soma, mozda bi ostalo i za Spedlight, 460 npr..Za 3 soma pokriven solidno, di ces bolje.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.10.2015. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|