|
![]() |
#4413 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Bez veze se zamaraš potrošnjom kad svi slično troše. Nit ti je napajanje na knap, nit se to može osjetiti na računu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4414 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav,prijatelj slaze konfiguraciju pa bi mi tribala preporuka za njega. Ima vec sljedece komponente:Intel Core i7 4790K,Asrock Z97 Anniversary,Corsair H80i,Corsair Vengeance 2x4 GB 1600 Mhz Low profile. Triba mu preporuka za Tvrdi disk 1TB,Graficku karticu,napajanje i kuciste(vec pripremljeno da se moze instalirat Corsair H80i).Moze potrosit najvise 2400 kn. Kompjuter ce najvise sluzit za igranje igara i bice spojen na full hd televiziju priko hdmi ulaza.Kupovace u jednome ducanu,ducan moze bit bilo di u Hrvatskoj samo da imaju dostavu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4415 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Baš potpuni promašaj konfe za gaming, procesor za 3000kn i onda ostatak komponenti koje vrijede jedva toliko, a grafička je daleko najbitnija. Super Flower FX 550W - 80 Plus Bronze power supply Tvrdi Disk WD Caviar Blue 1TB SATA 3 WD10EZEX MSI Video Card GTX 950 GDDR5 2GB/128bi, PCI-E 3.0 x16,DP, HDMI, DualDVI, Retail =2.275kn GTX 950 po meni minimum, ali ti ništa ne ostaje skoro za kućište. Btw. u taj budžet se moglo ubaciti i5 i R9 390/GTX 970 i imao bi duplo bolje rezultate u igrama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4416 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ej, pozdrav svima ponovo. Nedugo sam pitao o nadogradnji konfe moje, monitor i ssd su mi došli, i sad moram još uzeti proc i matičnu. Proc sam 100% odlučio, i5 6600k, koji je nekih 2200kn, budžet mi bude 3500kn, +/- par sto kuna još. Klokao bi kad tad taj proc, pa molim da mi netko napiše najbolju matičnu do 1300kn za taj proc. Ako je bilo kako moguće da utori za rame ne budu jako blizu utoru za proc, jer imam Mugen 3! Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4417 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Meni je ova zakon https://www.uzishop.hr/intel-/3829-m...+Pro&results=7 ima fora led osvjetljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4420 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Eto, vjerujem kolegi, preskačem MSI. Slušam prijedloge, za tjedan-dva idem u shoping, pa molim da mi pomognete, jer jedino što mi ostane je da dođem u dućan i kažem da hoću i5 6600k i nek mi daju neku dobru matičnu za njega. To može biti dobro, ali može biti i loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4421 |
Banned
|
Ajde nek meni neko objasni zasto nebi isao na MSI od ovih koji pljuju!? Ja imam MSI plocu i nemam nikakvih problema, ima gomila videa gdje se Haswelli drze na taktovima iznad 4.5GHz, ima i snimaka gdje se drzi na 5GHz sa prosjecnim zracnim hlađenjem Enermax ETS T40. Danas se svakom proizvođacu nađe zamjerka, to en znaci da generalno odma nista od njih nevalja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4424 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zašto? mislim ja imam gigabyte za kojeg iz istog tog doba mislim tu negdje grozno kao i o msi-u, a ispala je i više nego oke ploča u x67 seriji, a asus je držao stvarno konstantnu mimo nekih amd modela, ali dobro to znamo čija je krivica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4425 |
Banned
|
Osobno znam ljude kojima su rikavale ASUSice od 1800kn, pa ne pricam da ASUS nevalja, to sta pojednici pate na ASUS je samo zbog imena i onih ROG kerefeka, pa se osjecaju kao neki premium useri, a u biti te ploce ne nude nista vise nego neke par sto kuna jeftinije, nebitno bio to Gigabyte, Asrock, MSI... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4427 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma oke, ali rangovi su uvijek postojali i mislim da je nikada lakše nego danas vidjeti koliki je rma pojedinih brandova ![]() postojali su (nadam se više ne) i msi laptopi pa je to prošlo kako je prošlo. osobno sam se nagledao tonu (doslovno) asrock ploča tamo negdje u 775/939 eri koje su bile redom kriminalne, a to je bila pohvala da bi onda došlo neko modernije doba gdje je asrock ispao zapravo dobar i dođem kod frenda i veli - e ima mali bug, dok si u uefi-ju sa ovim mojim mišem (neki razer) gore je dolje, a desno je lijevo. ma daaaaaaaaj brate šta je to... tako da sam pobornik one o kruški i drvetu, makar bilo na tim sitnim nivoima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4428 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4432 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Prešao bih na intel platformu(trenutno je FX-8320) pa me zanima jel ok uzeti 4690K i recimo GA-Z97 D3H matičnu ili je pametnije ići na skylake 6600K ili jeftiniji 6600 i neku matičnu kao što je GA-Z170-HD3 DDR3 ili GA-H170-HD3 DDR3? Jel se isplati ići na skylake platformu ako bih zadržao DDR3 ram? Prije mjesec i kusur dana sam kupio 2x8 GB DDR3 pa sad nekako ne bih uzimao DDR4 pošto mi je to još dodatnih 500 kn za 1x8 GB te bi me izašlo preko 3000 kn a trenutno ciljam na 2600-2800 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4433 | ||
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=8zTzpYjQ2MM |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4434 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Zašto prijelaz? Ako već prelaziš, rađe idi na skylake pošto je zadnji, a razlika u cijeni i nije neka naspram haswell (proc + matična). Iako nije neka osjetna razlika na ddr4 probaj izračunat kolko bi dobio da prodaš tih 2x8gb i uzmeš za početak 1x8gb ddr4. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4435 |
Banned
|
Ja da idem na tvome mjestu na nadogradnju, nebi nista ispod i7 4790k ili 6700k gledao, jer je i5 ipak mali pomak naspram fx 8320 za to koliko kosta. Najobolje da prodas tu grafu sta imas i uzmes r9 fury izvana, to bi bio posten upgrade ako pricamo o gamingu. Hawkeru, ovdje se radi o Intel platformi, a ne AMD, tako da ti taj video sa ovom svjetskom gluposti od proca, za kojeg niti ne postoji prikladna maticna uopce ne stoji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4436 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Cisto kao cinjenica da drljava kompanija poput MSI nije stavila zastitu na plocu koju reklamira kao XXX TDP ready. ![]() Znas,mogu ja stavit 2.0V na ASUS pa se nece zapalit nego ce bit shutdown. Drljava kompanija sa paletom poluproizvoda je taj MSI. Bio INTEL ili AMD, MSI nije sreca. EDIT: Taj proc za kojeg kazes da nema ploce sasvim normalno radi na ASUSu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4437 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
mislim da je jasno sta ti zelis, npr http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=17019 naravno asus je kako si i pitao ![]() ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4438 | |
Banned
|
Citiraj:
Sta se tice onog videa, i da je taj proc bio na nekom ASUSU sa 4+1 regulacijom ko na toj MSI, isto bi se desilo. Taj proc jednostavno ni na high end plocama ne funkcionira dobro, i zahtjeva skupu pastu i vodeno hlađenje, i cak ni onda ploca nije skroz sigurna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4440 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Prešao bih na intel pošto je općenito bolji od AMD-ov FX-a i koliko sam vidio ima dosta igara u kojima se pokazao boljim. Nisam baš siguran da je toliko mala razlika između i5 4670K ili 4690K i FX 8320 u pogledu gaminga. U nekim igrama je recimo min FPS drastično veći nego na FX-u,intel bolje radi u single thread-u, pa čak je i sad već stari intel 2500k bolji od fx 8320 i 8350. Eto to su neki razlozi zašto razmišljam o prelasku na intel-a. Trenutnu grafičku bi kasnije zamjenio sa geforce-icom. Zadnje izmijenjeno od: Dino57. 29.09.2015. u 03:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|