Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.09.2015., 19:04   #4111
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pod ostalima mislis na ostale tvoje ukucane, ajde ako ti nije problem riskiraj pol sata vremena stavi na program HD History pa malo promatraj, obicno program zastane-smrzne na cca 5 sekundi pa onda nastavi pa za kratko vrjeme opet smrzne i tako u krug.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2015., 20:46   #4112
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Da, mislio sam na ostale ukućane, ali sam progutao riječ dok sam pisao

Nije problem, stigao sam na kraj Duck Dinasty i pogledao velik dio American Pickersa te nisam primijetio da se smrzne. Probao sam gledati 10-ak min na drugom TV-u. Ni na njemu nije bilo smrzavanja. Bacio sam pogled po minutu-dvije i na ostale HD programe te također nisam uočio da se zamrzne ni na tren.
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2015., 23:19   #4113
yaya
Guest

Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
Prva dva mjeseca mi je besplatno, nakon toga do isteka prve godine 134,50 kn/mj, a onda u drugoj godini 269 kn/mj. Ugovor je na dvije godine, a imam i nakon probnog razdoblja mogućnost mijenjati ili dodavati stvari paketu. Na TV-u će mi nakon promo razdoblja ostati nekih 40-50 programa, a sad ih imam 200+ trenutno (nije da se ima nešto zanimljivog za gledati, ali za to nije kriv B.net). Što se telefona tiče, tu je prema fiksnim nacionalnim mrežama, Vipu i Tomatu sve besplatno, jedino se uspostava poziva naplaćuje (nekih 20-30 lipa, ne znam točno koliko).

To je bila neka akcija prije dva-tri tjedna, ne znam da li još traje.
ma super to cu ja uzet kad mi istekne ugovor s amisom
  Reply With Quote
Staro 22.09.2015., 23:48   #4114
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Prva dva mjeseca mi je besplatno, nakon toga do isteka prve godine 134,50 kn/mj, a onda u drugoj godini 269 kn/mj. Ugovor je na dvije godine, a imam i nakon probnog razdoblja mogućnost mijenjati ili dodavati stvari paketu. Na TV-u će mi nakon promo razdoblja ostati nekih 40-50 programa, a sad ih imam 200+ trenutno (nije da se ima nešto zanimljivog za gledati, ali za to nije kriv B.net). Što se telefona tiče, tu je prema fiksnim nacionalnim mrežama, Vipu i Tomatu sve besplatno, jedino se uspostava poziva naplaćuje (nekih 20-30 lipa, ne znam točno koliko).

To je bila neka akcija prije dva-tri tjedna, ne znam da li još traje.
.. pod uvjetom da su ti Vip i Tomato korisnici i korisnici Bneta, odnosno neke od njihovih usluga.. ako nisu onda se cijene obračunavaju kao i prema drugim mobilnim mrežama

Izvor: Cijenik Bnet usluga, stranica 9, točka 12.4

Cjenik i paketi usluga su toliko zbrčkani da ni oni sami ne znaju što kome koliko trebaju naplatiti, ali sam siguran da ne naplate krivo na svoju štetu
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2015., 00:52   #4115
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

I ja sam siguran da ne ide na njihovu štetu. Ta točka me na prvu malo zbunila, ali nije da me brine jer telefon ionako imamo više tek onako da bismo ga imali, tj. u 99% slučajeva služi samo za primanje poziva, a za zvanje svi koristimo mobitele. Da mi je to predstavljalo neku bitnu stavku, dobro bih razmislio o potpisivanju ugovora.
Staro 23.09.2015., 09:57   #4116
the.elles.d
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
.. pod uvjetom da su ti Vip i Tomato korisnici i korisnici Bneta, odnosno neke od njihovih usluga..
Kako će na osnovu mog mobilnog broja provjeriti imam li njihovu fiksnu uslugu?

Nešto si pomješao. Ta točka definira što znači termin "B.NET KORISNICI" i nema veze s cijenom poziva u navedenom paketu :top:
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2015., 12:44   #4117
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Baš sam nazvao danas SZK da se raščistim na što i koga se to odnosi. Dakle, ta stavka u ugovoru služi samo tome da bi se razdvojilo B.net i Vip korisnike, jer je bilo ljudi koji su mislili da se Vipova ponuda odnosi i na njih pošto je B.net u Vipovom vlasništvu. To znači da je the.elles.d u pravu.

Što se tiče plaćanja, to znači da, ako ja unutar 3D paketa imam navedeno da mi je cijena poziva prema fiksnim linijama te Vip i Tomato mobilnim linijama 0,00 kn + uspostava poziva, onda za te pozive stvarno plaćam 0,00 kn + uspostavu. Oni kojima upućujem pozive ne moraju biti B.net korisnici, tj. mogu biti korisnici bilo koje fiksne linije te Vip ili Tomato mobilnih linija.
Staro 23.09.2015., 13:02   #4118
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Da, mislio sam na ostale ukućane, ali sam progutao riječ dok sam pisao

Nije problem, stigao sam na kraj Duck Dinasty i pogledao velik dio American Pickersa te nisam primijetio da se smrzne. Probao sam gledati 10-ak min na drugom TV-u. Ni na njemu nije bilo smrzavanja. Bacio sam pogled po minutu-dvije i na ostale HD programe te također nisam uočio da se zamrzne ni na tren.
OK, zahvaljujem na trudu, ocito su nesto sredili kad su u zadnje vrijeme (zadnja tri mjeseca) metnuli nove nodove u vanjskim ormarima njihovog razvoda i mjenjali pojacala po ulaznim ormaricima u zgradama, bar se nadam da jesu. Jer kako vise nemam Albisa 9300 (zamjenili mi za stari TT sa karticom, na kojem nema smrzavanja) to smrzavanje-zastajkivanje nemogu vise iosprobat.
Koji si kvart.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2015., 13:03   #4119
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Nema na čemu!

Na Jarunu sam.
Staro 23.09.2015., 20:45   #4120
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
kako kod ostalih radi Twitch ? Kod mene idalje negledivo zbog buffera koji se non stop pojavljuje...
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2015., 21:07   #4121
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Meni je kroz ova tri dana otkad sam na B.netu radio super. Mogu imati nekoliko streamova otvoreno odjednom i da su svi na source quality te nema bufferinga.
Staro 23.09.2015., 23:09   #4122
WindEmperor
Premium

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor alen.s Pregled postova
kako kod ostalih radi Twitch ? Kod mene idalje negledivo zbog buffera koji se non stop pojavljuje...
Meni i dalje isto ko i tebi. Sad poceo buffering i na high/medium...
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 16:25   #4123
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kako doć do kontakta prodajnog predstavnika? Bilo mi došlo u pošti ali sam bacio papir. Zvao službu no nemaju pojma, ne znaju kako doć do pojedinačnog kontakta predstavnika. Možda ima netko tu još na potezu džamija-kvatric pa da broj svog ako ima, vjerojatno je isti predstavnik. Ili broj od bilo kojeg predatavnika, oni se vjerojatno znaju medjusobno.

Služba mi je ponudila produljenje ugovora s povećanjem brzine na 30, prva tri mjeseca račun 100kn, dalje 195kn kao i do sada (net i telefon imam samo). Pa me zanima kaj bi prodajni predstavnik ponudio.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 20:15   #4124
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor the.elles.d Pregled postova
Kako će na osnovu mog mobilnog broja provjeriti imam li njihovu fiksnu uslugu?
Lako .. baza korisnika (Vip, Tomato, Bnet) je jedna Vip-ova

Citiraj:
Nešto si pomješao. Ta točka definira što znači termin "B.NET KORISNICI" i nema veze s cijenom poziva u navedenom paketu :top:
Nadam se da sam krivo shvatio..
Citiraj:
Baš sam nazvao danas SZK da se raščistim na što i koga se to odnosi. Dakle, ta stavka u ugovoru služi samo tome da bi se razdvojilo B.net i Vip korisnike, jer je bilo ljudi koji su mislili da se Vipova ponuda odnosi i na njih pošto je B.net u Vipovom vlasništvu. To znači da je the.elles.d u pravu.
.. i opet se nadam da ste obojica u pravu, a ja u krivu

Citiraj:
Što se tiče plaćanja, to znači da, ako ja unutar 3D paketa imam navedeno da mi je cijena poziva prema fiksnim linijama te Vip i Tomato mobilnim linijama 0,00 kn + uspostava poziva, onda za te pozive stvarno plaćam 0,00 kn + uspostavu. Oni kojima upućujem pozive ne moraju biti B.net korisnici, tj. mogu biti korisnici bilo koje fiksne linije te Vip ili Tomato mobilnih linija.
To su ti tako rekli ili si to vidio po svom računu? Ne, nisi mogao vidjeti račun kad si samo tri dana na Bnetu.. a ništa, javi nam kad dođe prvi račun ili ako si već pozivao Vip/Tomato korisnike koji nisu korisnici Bneta baci oko na web stranicu sa praćenjem potrošnje telefonske usluge pa javi
Staro 25.09.2015., 21:02   #4125
the.elles.d
Registered User

Citiraj:
Lako .. baza korisnika (Vip, Tomato, Bnet) je jedna Vip-ova
Nemaju moj mobilni telefon u svojoj fiksnoj bazi.
Staro 25.09.2015., 21:12   #4126
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor alen.s Pregled postova
Citiraj:
Meni je kroz ova tri dana otkad sam na B.netu radio super. Mogu imati nekoliko streamova otvoreno odjednom i da su svi na source quality te nema bufferinga.
Koliko sam primjetio kod mene je buffer samo kod europskih streamera, pa sad jel to ima ikakve logike...
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 21:46   #4127
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Nemaju moj mobilni telefon u svojoj fiksnoj bazi.
Ok, ne želim se svađati ili prepucavati.. samo na glas razmišljam da ukoliko sam korisnik Bneta (imam 3D paket ili samo telefon, nebitno) i istovremeno sam i mobilni korisnik Vipa na pretplatu i račune plaćam istom operateru i na istu adresu onda mislim da imaju u jedinstvenoj bazi podatke od svih korisnika svih svojih usluga .. no ako ti kažeš da nemaju tvoj mobilni u fiksnoj bazi onda je tako i sve pet
Staro 25.09.2015., 21:52   #4128
the.elles.d
Registered User

Samo pokušavam reći da to što ti predlažeš ne može funkcionirati iz tehničkih razloga. Mogu jedino znati u kojoj mreži je broj kojega zoveš i naplatiti prema cjeniku. I točno to rade
Staro 25.09.2015., 22:02   #4129
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Sve je to u jednoj bazi koja unutar sebe ima podjelu.
Staro 25.09.2015., 22:29   #4130
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kako doć do kontakta prodajnog predstavnika? Bilo mi došlo u pošti ali sam bacio papir. Zvao službu no nemaju pojma, ne znaju kako doć do pojedinačnog kontakta predstavnika. Možda ima netko tu još na potezu džamija-kvatric pa da broj svog ako ima, vjerojatno je isti predstavnik. Ili broj od bilo kojeg predatavnika, oni se vjerojatno znaju medjusobno.

Služba mi je ponudila produljenje ugovora s povećanjem brzine na 30, prva tri mjeseca račun 100kn, dalje 195kn kao i do sada (net i telefon imam samo). Pa me zanima kaj bi prodajni predstavnik ponudio.
Ja ti mogu dati broj od ovog s kojim sam ja dogovarao. Prije par tjedana je bio na potezu Špansko-Jarun, ali koliko sam skužio iz razgovora s njim, nemaju oni neko fiksno mjesto i često se rotiraju po gradu.

Koji si broj zvao da ih pitaš o produljenju ugovora? Čuo sam da je za to najbolje zvati 0800 13 11. To je broj službe za zadržavanje korisnika i oni imaju najodrešenije ruke što se tiče nagovaranja korisnika da ostanu kod njih.

Citiraj:
To su ti tako rekli ili si to vidio po svom računu? Ne, nisi mogao vidjeti račun kad si samo tri dana na Bnetu.. a ništa, javi nam kad dođe prvi račun ili ako si već pozivao Vip/Tomato korisnike koji nisu korisnici Bneta baci oko na web stranicu sa praćenjem potrošnje telefonske usluge pa javi
To su mi rekli, a kad dođe prvi račun, onda ćemo se i uvjeriti. Ako se ja ne sjetim, podsjeti me preko PM-a da javim cifru. Pogledao sam na Moj B.net i trenutno je stanje ovakvo. Prvi broj je na T-Comu, a drugi na B.netu. Cijene su iste, ali mislim da su krive, jer u cjeniku stoji da je uspostava poziva 0,20 kn, no ionako dolje piše napomena da je stvar samo informativnog karaktera i da će se pravo stanje vidjeti na računu. Probao sam sad nazvati i svoj mobitel (Vip) i držao dignutu slušalicu minutu i nešto, ali još to nije registrirano na stranici. Valjda je ne osvježavaju tako često.
Staro 25.09.2015., 22:40   #4131
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
To su mi rekli, a kad dođe prvi račun, onda ćemo se i uvjeriti. Ako se ja ne sjetim, podsjeti me preko PM-a da javim cifru. Pogledao sam na Moj B.net i trenutno je stanje ovakvo. Prvi broj je na T-Comu, a drugi na B.netu. Cijene su iste, ali mislim da su krive, jer u cjeniku stoji da je uspostava poziva 0,20 kn, no ionako dolje piše napomena da je stvar samo informativnog karaktera i da će se pravo stanje vidjeti na računu. Probao sam sad nazvati i svoj mobitel (Vip) i držao dignutu slušalicu minutu i nešto, ali još to nije registrirano na stranici. Valjda je ne osvježavaju tako često.
Prikaz cijene ti je dobar jer je to cijena bez PDV-a koji iznosi na 0.16 lipa 0.04 lipe.

I doista se nadam da si u pravu.. samo imam loša iskustva s njima, od proganjanja s njihove strane da nisam platio mjesečni račun pa do prijetnji ovrhom, a bio je plaćen u pošti i na kraju se ispostavilo da je djelatnica pošte krivo proknjižila uplatu (nisu se ni ispričali) pa do bisera da mi internet ne radi ili radi loše zato što koristim Linux (i da ne pružaju on line pomoć Linux korisnicima).. ma bilo je svega tako da im ništa ne vjerujem na riječ

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 25.09.2015. u 22:50.
Staro 25.09.2015., 22:46   #4132
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Aha, to je onda to. Uvijek zaboravim da firme mnogo cijena iskazuju bez uračunatog PDV-a

Onda mi je jasno zašto si toliko sumnjičav kad imaš takva prethodna iskustva. I ja bih bio na tvom mjestu.

To da nema supporta za Linux korisnike nije mana samo B.neta. Siguran sam da pomoć za Linux nećeš dobiti ni od Iskona, a znam da u T-comu prije 4-5 godina također nisu znali ništa o tome (ne znam kako je sada).
Staro 25.09.2015., 23:27   #4133
the.elles.d
Registered User

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Sve je to u jednoj bazi koja unutar sebe ima podjelu.

@KhongLo i bertone
Stvarno ste nauku od ovoga napravili. Stvar je jednostavna: nazoveš bilo koji fiksni, VIP ili Tomato broj - plaćaš samo uspostavu. Zoveš bilo koji drugi mobilni broj plaćaš onu cijenu od kune i nešto iz cjenika. Pa nije baš tako komplicirano?
Staro 26.09.2015., 10:12   #4134
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Ja ti mogu dati broj od ovog s kojim sam ja dogovarao. Prije par tjedana je bio na potezu Špansko-Jarun, ali koliko sam skužio iz razgovora s njim, nemaju oni neko fiksno mjesto i često se rotiraju po gradu.

Koji si broj zvao da ih pitaš o produljenju ugovora? Čuo sam da je za to najbolje zvati 0800 13 11. To je broj službe za zadržavanje korisnika i oni imaju najodrešenije ruke što se tiče nagovaranja korisnika da ostanu kod njih.
Da, taj broj sam zvao. Tamo su mi dali onu ponudu.
Bio bi zahvalan ako možeš na PM šibnut broj pa da vidim s njima, možda imaju kaj drugačije oni.

Razmišljam se ić na Iskon ili ostat. U principu brzina je ista i cijena praktički.
Staro 26.09.2015., 12:48   #4135
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Prikaz cijene ti je dobar jer je to cijena bez PDV-a koji iznosi na 0.16 lipa 0.04 lipe.
Skini cijenik B-neta s neta. Tamo su sve cijene sa PDV-om.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2015., 10:20   #4136
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
ma super to cu ja uzet kad mi istekne ugovor s amisom
Ne shvaćam koja je prednost otići sa Amisa na B-net kada u 3u1 paketu imam 100/100 vezu na internet, 70 TV kanala i 1500 besplatnih minuta prema svim fiksnim i mobilnim korisnicima unutar cijele EU! To koliko vidim nema nitko i po toj cijeni. Osim toga imam 8 mjeseci sniženu pretplatu.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2015., 10:34   #4137
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ne shvaćam koja je prednost otići sa Amisa na B-net kada u 3u1 paketu imam 100/100 vezu na internet, 70 TV kanala i 1500 besplatnih minuta prema svim fiksnim i mobilnim korisnicima unutar cijele EU! To koliko vidim nema nitko i po toj cijeni. Osim toga imam 8 mjeseci sniženu pretplatu.
Nemaju svi dostupnu optiku...
Staro 27.09.2015., 11:12   #4138
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor fran123456 Pregled postova
Nemaju svi dostupnu optiku...
Upravo tako, a i na optici i na običnoj dsl/vdsl vezi iptv od amisa im ima vidljivo lošiju digitalnu sliku od bnet-a/vip-a. Kolko god sam protiv njih jer su me isprcali u mozak tokom godina tolko moram i realno reć da imaju najbolju sliku od svih provajdera t-com, optima, amis, h1 i to je testirano sa više ljudi na više televizora iz raznih udaljenosti.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.09.2015. u 11:20.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 09:44   #4139
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Danas opet s vipa prebačen na benetia..
Donijeli su mi naravno tecnicolor router, nemaju vulgaris žične, premda sam tražio.
Što se STB-a tiče, neki Kaonmedia, ako ništa, kvalitetnije napravljen od Albisa.

Imam osnovni paket TV-a, ali vjerojatno ima onaj promo od mjesec dana sa svim paketima, pa ako nekog zanima kako radi STB ili šta neka puca.

Mene čekaju igrarije spajanja Tp-linka 842ND danas (tecnicolor bez antene mi čudo baca signal )
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 12:18   #4140
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Danas opet s vipa prebačen na benetia..
Donijeli su mi naravno tecnicolor router, nemaju vulgaris žične, premda sam tražio.
Što se STB-a tiče, neki Kaonmedia, ako ništa, kvalitetnije napravljen od Albisa.

Imam osnovni paket TV-a, ali vjerojatno ima onaj promo od mjesec dana sa svim paketima, pa ako nekog zanima kako radi STB ili šta neka puca.

Mene čekaju igrarije spajanja Tp-linka 842ND danas (tecnicolor bez antene mi čudo baca signal )
Javi ekipi ovdje kako se ponašaju na tom risiveru kanali History običan i HD ako imaš, animal planet dal trzaju povremeno, pokušaj gledat malo duže ako možeš Histroy običan i HD na njima je sjećam se bilo problema, ako možeš. Malo napiši kako je šaltanje programa na njemu dal brzo prebacuje itd. možeš i koju sliku bacit ako nije problem
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na