Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2015., 23:06   #1
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Digitalni fotic preporuka

Pozz

Trebao bi neki digitalni fotic a da se mogu podešavati barem neke osnove, da nije point i shoot jer često moram slikati sitne detalje i sa mobitelima i ovim sranjem od mojih fotica je nemoguce (sony 12 mpx i nikon 16 mpx jeftinjare )

Može neki savjet što gledati do 1500 kn? Hvala
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2015., 23:32   #2
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Canon Powershot serija. Bilo koji.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2015., 00:20   #3
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
..brijem da sam vidio na trznici neki samsung nx (20mpx aps-c cmos senzor - brutalno dobro ; ) ..imam nx2000 i vise ga volim od eosa
ima i rabljenih dslra po toj cijeni, ali oni su sporiji u auto modu (standardni kit 18-55), i tezi u smislu da su neki put kao uteg

od novih uglavnom pazi da je cmos a ne neki srot ccd senzor , jer od tu pocinje vecina problema kod tih fotoaparata oko soma+ kuna ..cesto te moze zbunit neki aparat koji ima veliku optiku i jak zoom , ali ako je CCD bjezi..

npr mozda ulovis jos kojeg canona sx600 bilo ih je po super cijenama (sa 1800kn na 1300kn su bili pali) , brijem da bi ti i tako nesto moglo biti univerzalno dobro.. jer nije da si bas nam dao neke info u kojem smjeru ciljas

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 20.09.2015. u 00:27.
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2015., 01:17   #4
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Mislis sporiji u Live modu.. DSLR preko viewdindera nemre bit sporiji u bilo kojem modu od kompakta sa kontrast detekcijom AFom u live view.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2015., 12:41   #5
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Da.
Kad god mi treba kvaliteta uz jos neke stvari idem na eosa, ali to je uteg samo takav. I trazi koncentraciju za razliku od NXa

Nx je bezzrcalni, point and click i ne moze jednistavnije. soma kuna tu na rrznici mi se cini super, ne znam da li ima sta pametnije ili bolje na njusci ili gdje vec, ali to je koplje iznad ovog obicnih kompakta pa i sx600 kojeg sam spomenuo.

Uglavnom od kako sam dobio klinca ih vise koristimo i ja i zena, ali nekako je vrijeme pokazalo da oboje obozavamo nxa.

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke