|
![]() |
#2342 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Stvar je u tome i sta je grafu koja ima 3 godine kasnije lakse prodat, zato jer nakon 2 godine koristenja (to mi djeluje kao najbolji vremenski period za mjenjanje garfe), ostaje ti jos jedna puna godina garancije dok ces ju prodavati, a sa Sapphireom ti ostaje grafa bez garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2343 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2015
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: VMik. 17.09.2015. u 19:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Ja sam dobio Sapphire R9 390 Nitro za 2300 kn. Sapphire je za mene uvijek koplje ispred MSI drljavaca. MSI je drljav proizvodjac barem sto se AMD proizvoda tice. Njihove zalosne am3 ploce sa jadnim vrmovima koji su najgore kinesko smece. Ima i na youtube videa lijepih paljenja msi maticnih. Sapphire radi ekskluzivno za amd i smatram ga boljim proizvodom. Ps. Danas sam prijatelju ugradio msi r9 390. Odlicna izrada,backplate i onaj svjetleci zmaj. Izgledom je bolja od moje r9 390 nitro. U radu nema nikakve razlike i msi mi se cini tisa kartica i nesto malo toplija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Uspoređujes kruske i jabuke, maticne ploce ovdje nemaju nikakve beza sa grafickama. Generalno gledajuci MSI ima lose maticne za AMD, također isto tkao i svi ostali osim Gigabytea i ASUSA, ali u svemu ostalom su respektabilan vendor i uvijek imaju dobre proizvode. Sta se tice r9 390 mislim da je MSI najbolji model gledano overall, mozda izbace i MSI r9 390 lightning, ali sumnjam posto neznam zasto nisu izbacili ni GTX 970/980 lightning do sada, a vec su godinu dana na trzistu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2346 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2348 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2349 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() ..ali iskustvo mi je pokazalo da nema branda koji nije imao neki promašaj u nekoj seriji nečega ![]() nisam jednom zaprimao sapphire na servis ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 18.09.2015. u 19:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Banned
|
Ne znam jel bilo: Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) Regained GPU Market Share From Nvidia (NASDAQ:NVDA) In Q3 2015 AMD has reportedly been successful in regaining discrete graphics market share from its rival Nvidia in Q3 2015. According to Barron’s the market share gains for AMD have been primarily in the $200 and $400 price points which include the R9 380 and the R9 390X graphics cards. While Nvidia continues to hold its position in the premium high-end at the $500+ segment which includes the GTX 980 Ti and GTX Titan X. It’s also worth mentioning that as the third fiscal quarter obviously hasn’t ended just yet, so the report naturally does not cover the remaining two final weeks in the on-going September quarter. LINK |
![]() |
![]() |
![]() |
#2354 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Povukao bi jednu paralelu sa Windows Vistom krajem 2006/početkom 2007. Ljudi su laprdali ako se sa XPa ne pređe odma na Vistu, neće se moći koristiti DirectX 10 u igrama... A DirectX 10 igara je bilo ravno 3. I taman kad su pošteni DX10 naslovi počeli izlaziti, već je tu dobro debelo bio i Windows 7 koji je od Viste bolji ohohoho... Tako da generalno gledajući, tko će se to žuriti da kupi DX12 karticu sada (unutar idućih 6 mjeseci) a hvale vrijednih igara ima koliko... 2? Poanta je u tome da kad DX12 postane mainstream kao onda DX10, AMD neće imat nikakvu prednost. Prednost ima sada no na koliko potencijalnih kupaca u HR/EU/USA? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2356 |
..starija garda
|
Brko.. Pa nije bas da ces kupit grafu pa za godinu je vec mjenjat.. Da sad kupim npr 380/ 390 imao bih ju min 3 ako ne i 5 god i vise ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Antimićanin
|
Ok, fair point ![]() ![]() Just sayin'. Bilo koja flagship kartica SADA jasno da će biti upotrebljiva dugi niz godina... Ali velim, čemu forsat sadašnji DX12 i bazirat neke pobjede na njemu a igara ni za lijek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
..starija garda
|
A pazi ovaj kut gledanja, korisnici "starog" radeona npr 7850 ce dobiti jos mozda malo "vremena" ..nikako da zastari, pa di ces vece srece ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
..starija garda
|
Ps ..flagship tipa 970 mozda je rizik u dx12? Ili? Mene bi iskreno bilo vise strah u tom smislu sada nju kupit nego npr 390.. Dx12 nije vise toliko daleko..
![]() |
![]() |
![]() |
#2360 |
Antimićanin
|
Dobro, to je sada i moja domena budući imam također karticu koja je 3+ ![]() No eto, dotaknuo sam se nove state of the art generacije te tehnologije. Samo nek se oni tuku oko toga i da snize cijene i kud sreće jednim i drugim korisnicima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2362 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#2363 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() ..nazalost ali mozda si u pravu..ovo sto sam sad napisao tesko da ce se ikad desiti, manuel c. je vec vise puta lijepo naveo kracu povjest nvidijinih poteza koji nvidiji nisu ni malo nastetili u prodaji
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 18.09.2015. u 23:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2364 |
Antimićanin
|
Ne znam, nikad nisam imao "politička uvjerenja" da ne kupujem AMD, Radeone, Intel, nVidiju, WD, Seagate.... Ok, Gigabyte matične su nešto drugo i to je samo temelj mog uzorka ![]() Ako Radeon izbaci nešto što će biti on-pair sa nVidijom u performansama, potrošnji i zagrijavanju, ne vidim razloga da to ne kupim. Isto vrijedi i za budući Zen vs. Intel. Ali ne kužim ekipu koja će radije uzeti neku fail seriju proizvoda (Bulldozer npr.) zato jer eto, lntel neće iz principa jer su AMDaši ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2365 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() ![]() nvidia i intel su pozeljni, a ne amd ili radeon.. iphone / samsung je pozeljan, a ne lg .. ove koji su isli na bulldozer samo jer su AMDejaši ima jako jako malo.. vishera je ipak već druga priča jel ![]() po meni je najaktuelniji problem nv970 vs radeon 390 ..gdje mi je nv daleko veci "rizik" , cak i fury koji god je po meni manji rizik od nekih nv pandana bas zbog dx12 i hrpe upitnika koje su pokazali neki treba naglasiti ipak preliminarni testovi..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Navalili ste na taj DX12 ko da je vec 3000 igara vani s njim... Uostalom sve igre koje ce podrzavati 12 ce podrzavati i 11, sigurno... Tako da ne znam cemu ta famozna ne potrebna fama i to na temelju jedne "igre"? To bi bilo kao da ja zakljucim da je na temelju BF3 ( bzv primjer ) nvidia najbolja kartica za dx11.. Bit ce novih engina, koji budu tek pokazali sta i kako se kogu igrati sa dx12... A do toga ce proci jos fina jedna godina, sigurno... Pa nisu ni izdavaci glupi da naprave exluzivu pa da si ogranice ionako potencionalno malo trziste na jos mizernije... A dok ce izaci igre koje ce ozbiljnije ili samo izricito koristiti dx12 do toga ce fury X i 980Ti biti pre slabe ( 4k ) i za 30 FPSa... A i sva drama oko Win 10 ne pomaze sirenju dx12 api-a.. Samo treba pogledati steam survey pa vidjeti s kojim grafama ekipa raspolaze, da bi bilo jasno da nitko normalan nece raditi nikakve dx12 only gluposti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
..starija garda
|
Sve sto si rekao stoji, samo sam dao neko razmisljanje u smislu da kad bi kupovao nesto skuplje u smislu da budem miran nekoliko godina(ne samo jednu g.) nekako bi bio mirniji sa radeonom s obzirom i na trenutne dx11 a pogotovo preliminarne dx12 testove (npr nv970vsradeon390) Dx12 je skora ili manje skora, ali svakako buducnost koja ce trajati neko vrijeme, i zasto ju ne poceti razmatrati. A i brijem da ce dosta prije uci u mainstream nego 4k..
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 19.09.2015. u 03:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2369 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |