Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.07.2015., 08:42   #4021
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Zna tko informaciju kakvo je širenje bneta trenutno, koliko je vremena potrebno ako i odluče doći do zgrade itd...
Naime prije godinu dana su zgradu u sredini ulice spojili, našu i još neke nisu ali nemamo kabelsku kanalizaciju i nemaju kroz što provlačiti svoj koaksijalac.
Jer nekih 40m do gornje ulice su svim zgradama samo kabeli zakopani u travu pa je tako sada i bnet svoj zakopao (ne znam je li to nužno složenije pa bnet odustaje od radova).
Ima li neki broj stanara koji bi trebao biti minimalan za uvođenje, ja toliko i nisam zainteresiran već mene susjedi zamaraju da ja kontaktiram bnet a trenutno ih želi 4 od 30 stanova. Predsjednik se slaže i odobrava da se uvede.
Dobio sam ovakav odgovor koji ne znam je li samo diplomatski te je li fulano vrijeme (napraviti će sve a ne napravili su sve)
Citiraj:
Poštovani,

Još jednom se zahvaljujemo na dostavljenim informacijama, a kolege su nam potvrdili kako je s njihove strane napravljeno sve kako bi usluge bile dostupne u najkraćem mogućem roku.

S poštovanjem,
...
Vaš B.net
Je li bnet usporio sa širenjem svojih usluga?
Staro 13.07.2015., 10:20   #4022
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Kuzo Pregled postova

Sad sam maknuo mac adr od tamo.
Šta mi je dalje činiti? Kad mi oni mogu maknuti taj limit?
I ne znam jesam li čorav ali ne vidim nigje opciju da technicolora TC7200.20 bacim u bridge mod.
za prebacivanje (duboka preporuka)u bridge mod moraš pisat prigovor i to izričito tražiti, na sluzba.za.korisnike@bnet.hr, telefonski dogovori tu ne pomažu.bar kod mene je trajalo 3 dana.technicolor prebacit mogu samo oni.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2015., 19:28   #4023
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
U naselju Trnsko su metnuli nove nodove, vidim kutije su blizu di se nalazi prsten

stavili su ove
http://www.cisco.com/c/en/us/product...c78-727133.pdf

a i počeli su mjenjat po ulazima amplifajere stavljaju jača kažu, meni ništa ne znači al eto čisto za informaciju ako nekom znači, vrlo vjerovatno ovo u svim kvartovima rade polako.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2015., 19:42   #4024
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Jesu kod tebe u ulazu to napravili (promjenili amplifajer) ili... na kojem kucnom broju u Trnskom su to napravili.
Dali to znaci da ce eventualno tim promjenama otkloniti smrzavanja i zastajkivanja na HD programima (konkretno HISTORY HD i par susjednih) ?
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2015., 19:58   #4025
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Meni se jučer ispred zgrade došle dvije žene i jedan muški, svi u rukama imali neke blokove i papire.
Motali se oko PTT oznaka i komentirali "ovdje ukopati 1m, da, tu razdvojiti pa ćemo spojiti i susjednu zgradu..."
Bilo je previše toplo a ja se taman vratio s plaže da se spustim i idem ih pitati tko su i o čemu pričaju no čini se da ćemo i mi ili dobiti bnet ili optiku ht-a. Vjerojatno ćemo dobiti najnoviju tehnologiju pa se nadam da neće biti problema kao nekima.
Makar se nešto miče s mrtve točke.
Staro 17.07.2015., 20:16   #4026
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
U naselju Trnsko su metnuli nove nodove, vidim kutije su blizu di se nalazi prsten

stavili su ove
http://www.cisco.com/c/en/us/product...c78-727133.pdf

a i počeli su mjenjat po ulazima amplifajere stavljaju jača kažu, meni ništa ne znači al eto čisto za informaciju ako nekom znači, vrlo vjerovatno ovo u svim kvartovima rade polako.
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Jesu kod tebe u ulazu to napravili (promjenili amplifajer) ili... na kojem kucnom broju u Trnskom su to napravili.
Dali to znaci da ce eventualno tim promjenama otkloniti smrzavanja i zastajkivanja na HD programima (konkretno HISTORY HD i par susjednih) ?
Kaj ste mi vas dvojica susjedi??
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2015., 14:21   #4027
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Jesu kod mene u ulazu su stavili novo i nešto su po mrežištu još isto drndali, jedino šta ne znam kakva su poboljšanja/pogoršanja jer nemam više b.net. Čini mi se jučer ili prekjučer da su izmjenili glavne nodove u kutiji između nebodera 26 i 27 jer su ostavili i njihove kutije kod plavog kontejnera pa sam usput čekiro kutiju vidio piše cisco i product broj sastrane mi bio poznat pa sam predpostavio ili amplifajer ili nod i pogodio bio je nod.

Na ovo pitanje dal će otklonit smrzavanje i zastajkivanje to ćeš vidit ako još uvijek šteka očito se nije ništa promjenilo i vrlo vjerovatno neće nikad ili će proć još dosta godina. A šta nisi reko da ti je prestalo štekat od kad su ti metnuli onaj TTmicro ?

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Možda, a možda smo u šumi
Staro 18.07.2015., 22:47   #4028
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Na ovom starom TT-u problema sa zamrzavanjima HD programa nemam, radi OK, pitam opcenito dali ce sa tim zamjenama na razvodima rjesiti zamrzavanja HD programa na Albisu 9300.

A i nadam se da ce sa zamjenama i postavljanjem kvalitetnijih pojacala u razvodnom ormaricu u zgradi dici i malo nivoe signala na uticnicama u stanovima, jer su sada na visim frekvencijama (npr 800 MHz) ispod dozvoljenog nivoa.
Staro 19.07.2015., 00:00   #4029
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Na ovom starom TT-u problema sa zamrzavanjima HD programa nemam, radi OK, pitam opcenito dali ce sa tim zamjenama na razvodima rjesiti zamrzavanja HD programa na Albisu 9300.

A i nadam se da ce sa zamjenama i postavljanjem kvalitetnijih pojacala u razvodnom ormaricu u zgradi dici i malo nivoe signala na uticnicama u stanovima, jer su sada na visim frekvencijama (npr 800 MHz) ispod dozvoljenog nivoa.
Ha čuj trebao bi nekog pitat ko ima albisa u naselju dal štucaju još uvijek. Kolko se sjećam meni je ženska rekla na telefonu kad sam se onda još žalio da ima nekih problema na glavnom vodu tj. da im je nešto potrgano tako nekakvim riječima ako se dobro sjećam baš mislim da je rekla potrgano i da se ne može to popravit, e sad da li je mislila na prstenu baš ili na nodu ko će ga znat.
Staro 19.07.2015., 10:07   #4030
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Možda, a možda smo u šumi
bertone, ja sam iz tvojih prijasnjih postova skuzil da si ti s druge strane sume (Parka mladenaca) u Sigetu ili...
Staro 04.08.2015., 19:48   #4031
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
dakle.... ovi iz beneta su baš dosadni.... iz mog iskustva su im ovi što obilaze po stanovima/kućama, nekulturniji od kolega iz ostalih telekoma....
naravno ne svi, ali... uglavnom, oni se ne mogu načuditi kako to netko ne želi uzeti njihove usluge... morali bi malo poraditi na kulturi i pristupu.... ako žele nove korisnike, jel.
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 23:50   #4032
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
dakle.... ovi iz beneta su baš dosadni.... iz mog iskustva su im ovi što obilaze po stanovima/kućama, nekulturniji od kolega iz ostalih telekoma....
naravno ne svi, ali... uglavnom, oni se ne mogu načuditi kako to netko ne želi uzeti njihove usluge... morali bi malo poraditi na kulturi i pristupu.... ako žele nove korisnike, jel.
...a stare tjeraju.

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 19:30   #4033
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Pozdrav! Htio bih staviti Xiaomijev (mini) router umjesto postojećeg Linksysovog (povezanog na žičani modem) na Bnet/3D Carnet. Ima li tko savjet kako bi trebalo namjestiti postavke (DHCP i sl.) da to proradi?
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 18:23   #4034
athmo
Guest

Mislin se možda preć na B.Net nakon šta mi ode ugovor s Telekomom, pa me zanima koja je shemica s ovim stvarima ako neko zna:

* Bandwidth se na kabelu dijeli koliko ja znan. Je li to znači da ako iman nekog u zgradi/di već ko skida torrente nonstop cili dan da će meni net patit radi tog?
* Brzine su im "od, do". Na Telekomu nikad mi brzina nije pala ispod maksimalne, dapače, uvijek je par megabita iznad, bilo kad, bilo koje vrime. Je li se isto može reći i za B.Net, odnosno jesu li konstantni po pitanju toga? Sićan se prije kad bi pala kiša da bi net puca ka lud
* Kako stoji QoS ako netko zna? Je li smanjuju brzinu na nečem, tipa P2P protokolima kao torrentima?
* Je li netko koristi onu shemicu di se uzme onaj najjadniji router od njih (zapravo modem) i onda spojiš svoj? Sve išlo ok, triba ga stavit u bridge i onda mogu na njega bacit nešto tipa neki Mikrotik?
* Kakav je ping? Ovo mi je bitno, oni koriste HFC shemu? Znači amo reć da je server negdi u Splitu, isto na VIP/B.Net, triba bi očekivat u idealnim uvjetima vrlo nizak ping, pričamo o nekih 5-6ms? Inače kakav je, je li zastaje skakuče išta itd.? Kod mene uvik ravan i stabilan na DSL-u otkad ga iman (doduše najniži je 15ms zbog interleavinga i tih gluposti, nažalost)
  Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 18:32   #4035
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
prije je znala brzina padat u vecernjim satima ali toga vise nema (meni bar)

nisan primjetija da smanjuju brzinu
ruter imam njihov tehnikolor - it works
ping je lošiji nego na dsl-u
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 19:30   #4036
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@frulex
Potraži po temi, sve već piše.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 11:51   #4037
yaya
Guest

Isplati li se s amisa prec na benet? i da li cu imat stvarno 50 mbita ako tolko kazu
  Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 12:43   #4038
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Rađe na Amis optiku ako ti je dostupna.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 14:13   #4039
ludi48
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor athmo Pregled postova
Mislin se možda preć na B.Net nakon šta mi ode ugovor s Telekomom, pa me zanima koja je shemica s ovim stvarima ako neko zna:

* Bandwidth se na kabelu dijeli koliko ja znan. Je li to znači da ako iman nekog u zgradi/di već ko skida torrente nonstop cili dan da će meni net patit radi tog?
* Brzine su im "od, do". Na Telekomu nikad mi brzina nije pala ispod maksimalne, dapače, uvijek je par megabita iznad, bilo kad, bilo koje vrime. Je li se isto može reći i za B.Net, odnosno jesu li konstantni po pitanju toga? Sićan se prije kad bi pala kiša da bi net puca ka lud
* Kako stoji QoS ako netko zna? Je li smanjuju brzinu na nečem, tipa P2P protokolima kao torrentima?
* Je li netko koristi onu shemicu di se uzme onaj najjadniji router od njih (zapravo modem) i onda spojiš svoj? Sve išlo ok, triba ga stavit u bridge i onda mogu na njega bacit nešto tipa neki Mikrotik?
* Kakav je ping? Ovo mi je bitno, oni koriste HFC shemu? Znači amo reć da je server negdi u Splitu, isto na VIP/B.Net, triba bi očekivat u idealnim uvjetima vrlo nizak ping, pričamo o nekih 5-6ms? Inače kakav je, je li zastaje skakuče išta itd.? Kod mene uvik ravan i stabilan na DSL-u otkad ga iman (doduše najniži je 15ms zbog interleavinga i tih gluposti, nažalost)
Ja sam ti na vipu, ali to je isti par rukavica. Brzina mi je 12/1.3 Mbps a ping 17 (mjereno sa speedof.me), po meni ce ti ping samo rasti sto se odmices od hrvatske, sve ovisi kakav imaju dogovor sa vanjskim ISPovim i sto se desava na "drugoj" strani. Zna se desiti da brzina nije konstantna, ali to ti ovisi o dosta faktora, po hakomu moraju zajamciti neku minimalnu brzinu, a ako su dobro sprojektirali mrezu od tebe do centrale, nebi smjelo biti problema.

Vjerojatno dodajes mikrotik il sl. uredaje, sam ako ti nije dobar wifi signal na modemu ili za portforwarding, pretpostavljam. Ja za sada nisam imao potrebe za tim.

Zasigurno imaju slozena nekakav QoS, trebali bi se dati prioriteti paketima za telefon i tv.Ako i blokiraju koji protokol, nemozes to sa 100% sigurnoscu potvrditi, a da se time ne "pozabavis" duze vrijeme.

Meni je recimo veci idiotizam, da naletis na kooperanta da postavi/instalira sve kod tebe doma, i cim naide na neki veci problem, onda moras cekati tehnicara koji ce mozda otkloniti problem i onda to traje u nedogled, ali je to problem sa svakim ISPom.Ili imas flatrate, ali u uvijetima poslovanja pise koji ti je max promet, jel imam onda flatrate ili nemam.Ni sa jednim ISPom neces biti 100% zadovoljan, uvijek ces ti ili netko drugi imati onaj "ali".
ludi48 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 17:40   #4040
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Rađe na Amis optiku ako ti je dostupna.
Nije i nece bit uskoro
  Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 21:37   #4041
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor athmo Pregled postova

-Ne,nema toga.
-Meni je brzina konstantna 14,7 Mbps(plačam 15).Lokacija Split.
-Ne.Imaš fer-use pravilo.Brzina se smanjuje od 18-24,ako prekoračiš promet.Meni je na mom paket od 15 Mbps,480 GB.
-Nema potrebe za tim.Modem sada ulazi u cijenu paketa,a uvik možeš ući u njega.
-Ne igram,pa ne pratim,ali sada sam izmjerio 11ms.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 22:23   #4042
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Isplati li se s amisa prec na benet? i da li cu imat stvarno 50 mbita ako tolko kazu
Ja presao i super sam zadovoljan, brzina 49/10 stalno, nisam primjetio pad u bilo koje doba. Ping je od 3-10 kako kad
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 22:33   #4043
yaya
Guest

Hvala puno
  Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 10:49   #4044
athmo
Guest

Hvala ljudi
  Reply With Quote
Staro 02.09.2015., 09:19   #4045
brainschism
Registered User

vidim da ovdje ima vec dugogodisnjih bentovaca, koji sam i ja ali sam sad naišao na problem, imam thomson thg541, i trebao bi mi wifi pristup pa bi spojio drugi router. po nekoj logici bi drugi router trebao imati wan port, na koji spajam bnetov router. imate iskustva u ovome mozda, s kojim routerom ce to sigurno radit? wifi mi je važan. eventualno da nije prek 250 kn - max max 300 al mora biti ekstra.

drugo pitanje: Htio sam zapravo zamjeniti thomson thg541, sa njihovim wifi routerom, prvu informaciju koju sam dobio je bila zamjena 200 kn, dolazak tehničara 60 kn. prekjucer sam zvao, rekli su da se zamjena routera naplacuje 500 kn (tj otkup) + dolazak tehnicara. nisam pod UO. koja je od ove dvije informacije točna?
brainschism je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2015., 09:50   #4046
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
meni su tog tomsona zamjenili besplatno jer sam dugogodišnji korisnik, placam mjesečni najam ali ne puni. ako vise nemas ugovornu obvezu nece ti dat novi ruter za đaba sigurno

ja san produziva ugovor dvaput dosad;
kad san zatrazija 20mbit brzinu (sa 12mbit) - novih 24 mjeseca
kad san zatrazija 50mbit brzinu - novih 24 mjeseca
inace to dvoje se zbilo u 7-8 mjeseci razlike i produzivanje ugovora me ne dira - ništa bolje mi nije dostupno.

inace, da se kod njih svašta iskemijat...onako...gotovo ko na pazaru
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2015., 10:37   #4047
brainschism
Registered User

Citiraj:
Autor alen.s Pregled postova
meni su tog tomsona zamjenili besplatno jer sam dugogodišnji korisnik, placam mjesečni najam ali ne puni. ako vise nemas ugovornu obvezu nece ti dat novi ruter za đaba sigurno

ja san produziva ugovor dvaput dosad;
kad san zatrazija 20mbit brzinu (sa 12mbit) - novih 24 mjeseca
kad san zatrazija 50mbit brzinu - novih 24 mjeseca
inace to dvoje se zbilo u 7-8 mjeseci razlike i produzivanje ugovora me ne dira - ništa bolje mi nije dostupno.

inace, da se kod njih svašta iskemijat...onako...gotovo ko na pazaru
mislim da sam i ja dvaput, naime nisam ga niti mislio dobit đaba, nego jednokratno platiti 200 kn + 15 kn mjesecno. jer mi je tako rečeno prvi put da se može.

netko pomoc za spajanje drugog routera?
brainschism je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2015., 11:36   #4048
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor brainschism Pregled postova
mislim da sam i ja dvaput, naime nisam ga niti mislio dobit đaba, nego jednokratno platiti 200 kn + 15 kn mjesecno. jer mi je tako rečeno prvi put da se može.

netko pomoc za spajanje drugog routera?
Iz vlastitog iskustva: Dlink router, odaberi na priloženom linku onaj koji ti cjenovno odgovara samo je bitno da u opisu ima naznaku da je osim ADSL-a također i cable. S Dlinkovim routerima ti garant radi.
Ja sam to jako davno spajao pa se više ne sjećam detalja samo znam da trebaš utp kabel za spoj između Bnetovog i Dlinka te da moraš ući u postavke Dlinka da postaviš password. No, bude ti netko upućeniji bolje objasnil...
http://www.instar-informatika.hr/d-l...uteri-bezicni/
Staro 04.09.2015., 07:26   #4049
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor ludi48 Pregled postova
Ja sam ti na vipu, ali to je isti par rukavica. Brzina mi je 12/1.3 Mbps a ping 17 (mjereno sa speedof.me), po meni ce ti ping samo rasti sto se odmices od hrvatske, sve ovisi kakav imaju dogovor sa vanjskim ISPovim i sto se desava na "drugoj" strani. Zna se desiti da brzina nije konstantna, ali to ti ovisi o dosta faktora, po hakomu moraju zajamciti neku minimalnu brzinu, a ako su dobro sprojektirali mrezu od tebe do centrale, nebi smjelo biti problema.

Vjerojatno dodajes mikrotik il sl. uredaje, sam ako ti nije dobar wifi signal na modemu ili za portforwarding, pretpostavljam. Ja za sada nisam imao potrebe za tim.

Zasigurno imaju slozena nekakav QoS, trebali bi se dati prioriteti paketima za telefon i tv.Ako i blokiraju koji protokol, nemozes to sa 100% sigurnoscu potvrditi, a da se time ne "pozabavis" duze vrijeme.

Meni je recimo veci idiotizam, da naletis na kooperanta da postavi/instalira sve kod tebe doma, i cim naide na neki veci problem, onda moras cekati tehnicara koji ce mozda otkloniti problem i onda to traje u nedogled, ali je to problem sa svakim ISPom.Ili imas flatrate, ali u uvijetima poslovanja pise koji ti je max promet, jel imam onda flatrate ili nemam.Ni sa jednim ISPom neces biti 100% zadovoljan, uvijek ces ti ili netko drugi imati onaj "ali".
Benet za cable koristi star topologiju, nodovi su povezani optikom, a kablom do ormara zgrada. Dakle do noda idu kablovi na kojima je u isto vrijeme na kabelu spojeno korisnika od više zgrada (u slučaju ogromnih zgrada mogu korisnici bit spojeni na nod). Ovisno koliko usera ima neminovno je da će past propusnost u udarnim satima (može bit praktički neprimjetan pad, do velikog pada koji definiraju ugovorom....tako to je, to je tehnologija kabelske mreže, i tak je svugdje.

I ping je veći, meni oko 7-8 ms s 30 Mbita/s VDSL prema njemačkim battlefield serverima (bnet 50 Mb/s). Al je jitter puno manji (oscilacije u pingu).

Da sam ispod 1000m od dslama i da su mi instalacije mlađe a ne 30 godina izabrao bi VDSL.

Al dobra stvar kod BNETA je da kako su ipak ulagali u infrastrukturu je da će prije ili kasnije relativno jeftino prelazit na FFTH, jer samo kroz već postojeće kabelske cijevi profuraju optiku. Najveći trošak optike je baš to kopanje+čekanje na dozvole. Al ak ne niš bar ulažu u infrastrukturu, a THT će se to obit u glavu prije ili kasnije.
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 19:13   #4050
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Novi cjenik B.net usluga od 01.09., novi nacin obracuna "Dodatnih opcija" prema duzini potpisanog ugovora.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na