|
![]() |
#4021 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Zna tko informaciju kakvo je širenje bneta trenutno, koliko je vremena potrebno ako i odluče doći do zgrade itd... Naime prije godinu dana su zgradu u sredini ulice spojili, našu i još neke nisu ali nemamo kabelsku kanalizaciju i nemaju kroz što provlačiti svoj koaksijalac. Jer nekih 40m do gornje ulice su svim zgradama samo kabeli zakopani u travu pa je tako sada i bnet svoj zakopao (ne znam je li to nužno složenije pa bnet odustaje od radova). Ima li neki broj stanara koji bi trebao biti minimalan za uvođenje, ja toliko i nisam zainteresiran već mene susjedi zamaraju da ja kontaktiram bnet a trenutno ih želi 4 od 30 stanova. Predsjednik se slaže i odobrava da se uvede. Dobio sam ovakav odgovor koji ne znam je li samo diplomatski te je li fulano vrijeme (napraviti će sve a ne napravili su sve) Citiraj:
![]() |
![]() |
#4022 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4023 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
U naselju Trnsko su metnuli nove nodove, vidim kutije su blizu di se nalazi prsten stavili su ove http://www.cisco.com/c/en/us/product...c78-727133.pdf a i počeli su mjenjat po ulazima amplifajere stavljaju jača kažu, meni ništa ne znači al eto čisto za informaciju ako nekom znači, vrlo vjerovatno ovo u svim kvartovima rade polako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4024 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Jesu kod tebe u ulazu to napravili (promjenili amplifajer) ili... na kojem kucnom broju u Trnskom su to napravili. Dali to znaci da ce eventualno tim promjenama otkloniti smrzavanja i zastajkivanja na HD programima (konkretno HISTORY HD i par susjednih) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4025 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Meni se jučer ispred zgrade došle dvije žene i jedan muški, svi u rukama imali neke blokove i papire. Motali se oko PTT oznaka i komentirali "ovdje ukopati 1m, da, tu razdvojiti pa ćemo spojiti i susjednu zgradu..." Bilo je previše toplo a ja se taman vratio s plaže da se spustim i idem ih pitati tko su i o čemu pričaju no čini se da ćemo i mi ili dobiti bnet ili optiku ht-a. Vjerojatno ćemo dobiti najnoviju tehnologiju pa se nadam da neće biti problema kao nekima. Makar se nešto miče s mrtve točke.
![]() |
#4026 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4027 | |
1
|
Citiraj:
Na ovo pitanje dal će otklonit smrzavanje i zastajkivanje to ćeš vidit ako još uvijek šteka očito se nije ništa promjenilo i vrlo vjerovatno neće nikad ili će proć još dosta godina. A šta nisi reko da ti je prestalo štekat od kad su ti metnuli onaj TTmicro ? Možda, a možda smo u šumi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4028 |
Premium
|
Na ovom starom TT-u problema sa zamrzavanjima HD programa nemam, radi OK, pitam opcenito dali ce sa tim zamjenama na razvodima rjesiti zamrzavanja HD programa na Albisu 9300. A i nadam se da ce sa zamjenama i postavljanjem kvalitetnijih pojacala u razvodnom ormaricu u zgradi dici i malo nivoe signala na uticnicama u stanovima, jer su sada na visim frekvencijama (npr 800 MHz) ispod dozvoljenog nivoa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4029 | |
1
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4030 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4031 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
dakle.... ovi iz beneta su baš dosadni.... iz mog iskustva su im ovi što obilaze po stanovima/kućama, nekulturniji od kolega iz ostalih telekoma.... ![]() naravno ne svi, ali... uglavnom, oni se ne mogu načuditi kako to netko ne želi uzeti njihove usluge... morali bi malo poraditi na kulturi i pristupu.... ako žele nove korisnike, jel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4032 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4033 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Pozdrav! Htio bih staviti Xiaomijev (mini) router umjesto postojećeg Linksysovog (povezanog na žičani modem) na Bnet/3D Carnet. Ima li tko savjet kako bi trebalo namjestiti postavke (DHCP i sl.) da to proradi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4034 |
Guest
|
Mislin se možda preć na B.Net nakon šta mi ode ugovor s Telekomom, pa me zanima koja je shemica s ovim stvarima ako neko zna: * Bandwidth se na kabelu dijeli koliko ja znan. Je li to znači da ako iman nekog u zgradi/di već ko skida torrente nonstop cili dan da će meni net patit radi tog? * Brzine su im "od, do". Na Telekomu nikad mi brzina nije pala ispod maksimalne, dapače, uvijek je par megabita iznad, bilo kad, bilo koje vrime. Je li se isto može reći i za B.Net, odnosno jesu li konstantni po pitanju toga? Sićan se prije kad bi pala kiša da bi net puca ka lud ![]() * Kako stoji QoS ako netko zna? Je li smanjuju brzinu na nečem, tipa P2P protokolima kao torrentima? * Je li netko koristi onu shemicu di se uzme onaj najjadniji router od njih (zapravo modem) i onda spojiš svoj? Sve išlo ok, triba ga stavit u bridge i onda mogu na njega bacit nešto tipa neki Mikrotik? * Kakav je ping? Ovo mi je bitno, oni koriste HFC shemu? Znači amo reć da je server negdi u Splitu, isto na VIP/B.Net, triba bi očekivat u idealnim uvjetima vrlo nizak ping, pričamo o nekih 5-6ms? Inače kakav je, je li zastaje skakuče išta itd.? Kod mene uvik ravan i stabilan na DSL-u otkad ga iman (doduše najniži je 15ms zbog interleavinga i tih gluposti, nažalost) |
![]() |
![]() |
#4036 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@frulex Potraži po temi, sve već piše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4037 |
Guest
|
Isplati li se s amisa prec na benet? i da li cu imat stvarno 50 mbita ako tolko kazu |
![]() |
![]() |
#4038 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Rađe na Amis optiku ako ti je dostupna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4039 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Vjerojatno dodajes mikrotik il sl. uredaje, sam ako ti nije dobar wifi signal na modemu ili za portforwarding, pretpostavljam. Ja za sada nisam imao potrebe za tim. Zasigurno imaju slozena nekakav QoS, trebali bi se dati prioriteti paketima za telefon i tv.Ako i blokiraju koji protokol, nemozes to sa 100% sigurnoscu potvrditi, a da se time ne "pozabavis" duze vrijeme. Meni je recimo veci idiotizam, da naletis na kooperanta da postavi/instalira sve kod tebe doma, i cim naide na neki veci problem, onda moras cekati tehnicara koji ce mozda otkloniti problem i onda to traje u nedogled, ali je to problem sa svakim ISPom.Ili imas flatrate, ali u uvijetima poslovanja pise koji ti je max promet, jel imam onda flatrate ili nemam.Ni sa jednim ISPom neces biti 100% zadovoljan, uvijek ces ti ili netko drugi imati onaj "ali". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4040 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4041 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
-Meni je brzina konstantna 14,7 Mbps(plačam 15).Lokacija Split. -Ne.Imaš fer-use pravilo.Brzina se smanjuje od 18-24,ako prekoračiš promet.Meni je na mom paket od 15 Mbps,480 GB. -Nema potrebe za tim.Modem sada ulazi u cijenu paketa,a uvik možeš ući u njega. -Ne igram,pa ne pratim,ali sada sam izmjerio 11ms. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4042 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4043 |
Guest
|
Hvala puno |
![]() |
![]() |
#4044 |
Guest
|
Hvala ljudi ![]() |
![]() |
![]() |
#4045 |
Registered User
|
vidim da ovdje ima vec dugogodisnjih bentovaca, koji sam i ja ali sam sad naišao na problem, imam thomson thg541, i trebao bi mi wifi pristup pa bi spojio drugi router. po nekoj logici bi drugi router trebao imati wan port, na koji spajam bnetov router. imate iskustva u ovome mozda, s kojim routerom ce to sigurno radit? wifi mi je važan. eventualno da nije prek 250 kn - max max 300 al mora biti ekstra. drugo pitanje: Htio sam zapravo zamjeniti thomson thg541, sa njihovim wifi routerom, prvu informaciju koju sam dobio je bila zamjena 200 kn, dolazak tehničara 60 kn. prekjucer sam zvao, rekli su da se zamjena routera naplacuje 500 kn (tj otkup) + dolazak tehnicara. nisam pod UO. koja je od ove dvije informacije točna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4046 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
meni su tog tomsona zamjenili besplatno jer sam dugogodišnji korisnik, placam mjesečni najam ali ne puni. ako vise nemas ugovornu obvezu nece ti dat novi ruter za đaba sigurno ![]() ja san produziva ugovor dvaput dosad; kad san zatrazija 20mbit brzinu (sa 12mbit) - novih 24 mjeseca kad san zatrazija 50mbit brzinu - novih 24 mjeseca inace to dvoje se zbilo u 7-8 mjeseci razlike i produzivanje ugovora me ne dira - ništa bolje mi nije dostupno. inace, da se kod njih svašta iskemijat...onako...gotovo ko na pazaru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4047 | |
Registered User
|
Citiraj:
netko pomoc za spajanje drugog routera? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4048 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Ja sam to jako davno spajao pa se više ne sjećam detalja samo znam da trebaš utp kabel za spoj između Bnetovog i Dlinka te da moraš ući u postavke Dlinka da postaviš password. No, bude ti netko upućeniji bolje objasnil... http://www.instar-informatika.hr/d-l...uteri-bezicni/
![]() |
![]() |
#4049 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
I ping je veći, meni oko 7-8 ms s 30 Mbita/s VDSL prema njemačkim battlefield serverima (bnet 50 Mb/s). Al je jitter puno manji (oscilacije u pingu). Da sam ispod 1000m od dslama i da su mi instalacije mlađe a ne 30 godina izabrao bi VDSL. Al dobra stvar kod BNETA je da kako su ipak ulagali u infrastrukturu je da će prije ili kasnije relativno jeftino prelazit na FFTH, jer samo kroz već postojeće kabelske cijevi profuraju optiku. Najveći trošak optike je baš to kopanje+čekanje na dozvole. Al ak ne niš bar ulažu u infrastrukturu, a THT će se to obit u glavu prije ili kasnije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|