|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
O ježuš marija, hoće biti još koji biser ? Stavi u Normal poziciju i provjeri / postavi sve iz početka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Kad sam maknuo jumper s 'reseta' na 'normal' , nema šanse upaliti komp. ![]() Citiraj:
![]() Pošto me komp nije šljivio ni pol posto , vratio sam jumper na "reset" i najnormalnije upalilo. Napravio sljedeče.... Citiraj:
Napravio reboot i pogledao jeli procitalo disk. Nije! Zanemario promjene , opet reboot i ...disk tu! Napravio sljedeče: Citiraj:
Diska nije bilo. Reboot i ...disk tu. ![]() Inače bi mi lagano prekipjelo ali , nakon ovoga sam dohvatio pečeni kumpir u usta i odlomio zub napola (yebena osteoporoza) zbog čega sam izgubio 2 sata po gradu tražeči tko če mi to riješit. Kad nisam našao nikog evo me opet doma s zubom napola i ...komp nije uopče na skali stvari kojih mi je puna kapa... ![]() Uglavnom , nastranu situacija s jumperom... izgleda da je "dostupnost" diska čista lutrija pa ne vidim riješenja osim nabavke novog diska.
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
Kad te krene onda te stvarno krene ![]() Nije normalno da mobo radi samo kad je jumper na reset poziciji (pinovi 2 - 3), ako ne radi u Normal poziciji (pinovi 1 - 2) mobo je neispravna > nosi / šalji na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Ovaj topic je za anale hahaha Troubleshooting 101 ![]() Inače ECS pamtim po Shuttle PC budalaštinama, uglavnom računala bazirana na VIA i SIS čipsetima i nedostatku supporta tako da me sve ovo ne čudi ni najmanje. Kolega, ubuduće uzmi poštenu ploču od nekog renomiranog proizvođača tipa MSI, EVGA, ASUS, Gigabyte, XFX, ili barem AsRock ako baš pucaš na jeftino. ECS je dno dna, a nadam se da si se i sam uvjerio u to nakon svega ovoga |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
undercover
|
Več vidim kako če 'glatko iči' ta reklamacija matične koja "radi". Bit če garant oduševljeni... Siguran sam da nikome nije bilo dosadno ![]() Hvala Vam svima na volji i pomoči. Citiraj:
![]() Pouzdao sam se u to da če 800kn biti sasvim dovoljno za normalnu ploču....
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 06.08.2015. u 00:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Silence
|
Citiraj:
Ako ćeš nositi/slati ploču na RMA svakako prvo stavi taj Jumper u poziciju "Normal" i samo reci da ploča neradi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
undercover
|
![]() |
#38 |
Moderator
|
Ajd bravo, viš da ima nade ![]() Sutra samo polako, po mogućnosti stavi izolacijske podloške između mobo i vijaka za učvrščenje mobo, u nekim situacijama je to nužno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
undercover
|
![]() Vrag mi nije dao mira ... Napravio male kockice od izolirke jer nemam izolacijske šajbe. * Lagano zavidao bez ikakvog pritezanja , sve spojio , provjerio jumper , sve sastavio i ... Palim komp - NIŠTA! Nemam više volje, odoh u krpe. *Oko onih rupa na ploči obično budu metalna izbočena pa pretpostavljam da treba biti kontakta za masu?
![]() |
#40 |
Moderator
|
Podloške probaj pogledati u nekom pc servisu, probaj ih staviti sa gornje strane mobo između nje i vijka. Možda nije loše da probaš složiti van kućišta, na stolu, ispod stavi onu "podlogu" iz pakovanja, za početak samo osnovno (cpu + hladnjak + ram + uštekaj napajanje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
undercover
|
![]() |
#42 | |
Silence
|
Citiraj:
Nemoj mi reći da i nova ploča ima istu grešku ![]() Inače "izolacijskih" iliti plastičnih podloški imaš u svakoj trgovini alatom na odjelu vijaka ako ti baš trebaju, a nije loše ni ovo što si napravio sa trakom. Služi svrsi. Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 09.08.2015. u 12:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
undercover
|
Citiraj:
Uostalom , zar nisi post poviše "pohvalio" proizvođača? ![]() Što se tiče "fantaziranja" s izolir trakom , nju sam iskoristio u nedostatku plastičnih podložaka ...a zašto je isto potrebno...Nikky sigurno ima neki razlog zbog čega je to savjetovao / na što sumnja.
![]() |
![]() |
#44 |
undercover
|
Zamjenim ploču za ovu. Sve ljepo sastavim , pospojim te provjerim jumper. Pritisnem tipku i ... upali iz prve a i pročitalo disk. Zadovoljno se nasmijem i krenem na install. Prvo mi izbaci poruku da sam promjenio hardver (mislim našto o procu) i kad uđem u bios da namjestim redosljed za instalaciju ... diska nema!!! ![]() Savjeti?
![]() |
#45 |
Silence
|
...a da ti zamijeniš disk sa novim diskom ![]() Ako sam dobro shvatio, započeo si instalaciju Win 7x64 i nenađe ti disk. Vidi sad ovdje ovi "SATA Floppy Image ver:13.1.0.1058" piše. Skini to i stavi na neki USB stik pa u instalaciji tamo idi na load driver i usmjeri instalaciju na spomenuti stik i na datoteke sadržane u ovoj .zip datoteci tj na direktorij koji se zove x64 kad raspakiraš. Ako su 32-bitni windowsi u pitanju odaberi ovaj x86. Jel ima sada diska? A ako nisam dobro shvatio i opet ti nema diska u BIOSu, vrati se na početak teme i probaj sve spomenuto ponovo. Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 12.08.2015. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
undercover
|
Da je disk neispravan ili loš za moje potrebe , vjeruj mi da bi mi u kompu odavno stajao drugi. Ovako kad je disk spojivo kompatibilan , kad sam s diskom zadovoljan , kad je isti ispravan .... riješenje koje se svodi na 'odjeb istog te kupovinu novog' mi jednostavno ne sjeda...iako bi sigurno bilo najpametnije. Imam SATA2 disk koji želim koristiti na SATA3 ploči. Iako bi trebao šljakati - nešljaka i očito je stvar u nekakvoj nekompatibilnosti... Nisam...rebootao sam komp , sjetio se da moram namjestit redosljed , ušao u BIOS i diska nije bilo. Instalaciju nisam ni načeo. Što se tiče toga s driverima , trenutno se namam volje s tim zayebavati pa probam sutra-prekosutra....
![]() |
#47 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Ima li šanse da taj nesretni SSD uključiš u nekom drugom (tuđem) kompu, i testiraš nekim HDD alatom? Alati ispod: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941
![]() |
#48 |
Silence
|
Donedavno sam imao SATA3 SSD kao i većinu diskova na 8+ godina staroj SATA2 ploči i šljakalo je sve bez ikakvog beda, tako da nevjerujem da je problem u SATA2/SATA3 niti bi ga trebalo biti. Problem može biti jedino u kontroleru na disku, spomenutom SANDFORCE-u iako... Posjedujem 2 SANDFORCE SSD-a; jedan Kingston HyperX 3K od 128 GB i jedan AData S510 od 60 GB i koliko god su računala promijenili nikada nisam imao sličan problem. Kingston je radio na P45 čipsetu, sada zadovoljno i još bolje radi na Z97 ploči, a AData radi na Asus G45 bez ikakvih znakova slabosti. Jedno je vrijeme i Kingston radio na spomenutoj G45 ploči. Nekužim stvarno što bi te moglo zezati osim samog diska, ali ako si se baš zainatio da mora biti taj disk sretno s time ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
|
Ova nova mobo izgleda bolje i čini se kao dobar potez. Potrošio sam neko vrijeme popodne i izgleda da ovdje se radi o zahebanom slučaju, izgleda da se kolju Hasweli sa SandForce baziranim ssd - ovima, na netu se može naći više primjera i govori se o tome, za primjer evo jedan > http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=122058 htio mu savjetovati da uzme oni Intel 520 šta se nudi, ali i taj je SandForce, kao moguće rješenje treba ići na one bazirane na Marwell chipsetu (ili neki drugi), npr. Plextor M6S ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Srića moj "HasFail" se ne kolje sa "GeySkill" SSD-om - nemam pojma koji je kontroler u pitanju s obzirom da je disk star ko biblija
![]() |
![]() |
#51 |
Silence
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Evo par testova. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inače , da s diskom nešto nije u redu pretpostavljam da ga nebi mogao ištekati iz jednog računala / uštekati u drugi te normalno dignuti Win i raditi na istom dok bekupiram neke stvari...drugim riječima , da nnešto nevalja s diskom , pretpostavljam da bi mi računalo to dalo do znanja? Citiraj:
![]() Recimo ovako ...draže mi je trošiti novac na stvari koje me zanimaju* a svaka kuna koju potrošim na nešto što me ne zanima je kuna koju sam mogao potrošiti na nešto što me zanima. Mislim da zvuči razumno? ![]() *iz moje razine znanja se valjda bez problema može zaključiti kako kompjuteri u to ne spadaju ![]() Kolega osspaljeni je rekao da idem na AsRock ako baš hoču jeftino pa nisam ni razmišljao što uzeti. Što se tiče 'jeftinog', cijena je skoro ista a moja definicija jeftine ploče nije 800kn :-/ Citiraj:
Nikky, hvala ti čovječe što si to iskopao! Odvojio sam malo vremena za sve pročitati i mislim da shvačam. Haswell procesori u kombinaciji s novim pločama serije 8 i 9 se kolju sa SSDovima koji imaju te Sandforce čipove. Tako da ...iako sam s Z97i matične prešao na H97M to je ista familija pa nisam riješio ništa. Što se tiče Sandforce čipova , spominju se 2 serije tj. 1200 & 2200. Ovi prvi su ugrađeni u ovaj Corsair a ovi drugi su očito ugrađeni u sve što je proizvedeno nakon njega. ...ili drugačije rečeno "u sve novije diskove" pa je razumljivo zašto 'Drvoje' i 'osspaljeni' nemaju problema s diskovima s sandforce čipovima...garant imaju nove diskove. Obzirom na problem kojeg imam i činjenicu da je ovo bilo aktivno 2013 , očito je da proizvođači nisu riješili ništa i da su kupcima servirali jedno ljepo "tko vas yebe". Iako ne znam jeli to uopče nekako bilo moguče riješiti , grozim se nedostatka podrške za nešto što je tad ljudima bilo još u jamstvu! Riješenje kao "odjeb normalnog hardvera te kupovina novog" mi ne sjeda ni sada ali da sam se javio na forum prije 2 godine kad je disk bio pod jamstvom , mislim da bi prokuhao. Zadnje , iako sandforce 2200 čipovi nemaju spomenutih problema s kompatibilnosti , tko kaže da za 2-3 godine neče bit neka nova glupost zbog čega če svi trebati odyebati te diskove. Fuj! Uglavnom , misteriozni problem riješen a priča se nastavlja kad kupim disk. Hvala svima! ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Moderator
|
A bemu miša maloga, nemoj se nervirati na ove vručine, prokuhat ćeš ![]() Ovog čuvenog F60 prodaš ili ostaviš u kompu di uredno radi i kupiš neki baziran na Marwell - u i pjevaj. Ma koliko se grozio, rješenje je da istreseš odr. količinu zelembača, kako bi to rekao Bob Rock ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||
Silence
|
Citiraj:
![]() A gle, danas su stvari još donekle na razini što se tiče supporta, pa i ta nesretna AsRockica ima support od Win7 preko Win 8 do win 10. Prije je bilo: izašli novi Windowsi, supporta za hardware nema, bacaj kupuj novo (govorim o prijelazu sa win 95 na 98 pa kasnije na XP) Citiraj:
AsRockice barem rade kako spada, iako su "jeftine". Citiraj:
Iako nije baš novi disk, imam ga već par godina. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 16.08.2015. u 02:32. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
Ah, šteta što ranije nisam vidio ovo, mogao sam ti skratiti vrijeme ![]() Prošli mjesec imao sličan problem sa callisto deluxe (sada već vremešni ssd sa opjevanim SF kontrolerom). Htio sam bubnuti OS sa HTPC-a na njega i to kloniranjem... 0bodova, ploča (Asrokica H serija +g2020, taman za HTPC ![]() Jbg, rekoh crko SSD u ladici, sranje, al' šta sad... Idem šteknuti za svaki slučaj u kantu kod punice na P45 chipsetu i gle disk uskrsnuo, sve testove prolazi za5. Nazad u HTPC- mrtav. Standardni mehanički diskovi u HTPC - u nazočni, rade, USB koji god uštekam radi... Eto. Žalosno da toga uopće ima, ali očito da je tako. |
![]() |
![]() |
#56 | ||
undercover
|
Citiraj:
Baš sam jučer pričao ovo malom od prijatelja. Momak se čudio i uvjeravao me da je SATA konekcija "nazad kompatibilna" i treba raditi. LOL Nakraju mi rekao da mi je najbolje kupiti nekakvu karticu koju uštekam u ploču te u nju disk. Da , baš mi to treba - još malo zakomplicirat sve skupa. ![]() Zbog čega? Jer nametnutu kupovinu novog diska ne gledam kao normalnu stvar? ![]() Citiraj:
Ti si ECS ploču od 800kn komentirao s time da ubuduče uzmem neku poštenu ploču ili bar AsRock ako pucam na jeftino. A kao što rekoh , meni osobno ploča od 800kn ne zvuči kao jeftina. To je sve. A to što uvjek ima jeftinijih i skupljih ploča ...to je nešto drugo. ![]() Inače , moje laičko opažanje je da mi se više sviđa limič od ECS. Uz to je spužvast i čovjek se ne treba opterečivati s onim kačkama za kontakt i hoče li pri montaži to zabiti u USB port. ![]() Uz to, s ECS dobiješ 6 ljepo zapakiranih SATA kabela a s ASRock dobiješ 2 u istom paketiču jer bi ih valjda koštalo previše plastike da su u odvojenim pakiranjima ![]() Na drugu stranu , kad sam u AsRock manualu gledao jumper ...on je bio orijentiran kao i na ploči ...a na samoj ploči je pin jedan bio označen s malim trokutičem. Kad sam nakon toga pogledao vlastitu ESC fotografiju , odmah sam primjetio da je i tu pin jedan označen. Problem je što je u pitanju crtica a ne trokutič a ta crtica se naslonila na bazu konektora što je napravilo nevidljivom...i kad se uz to složi kriva orjentacija u manualu tj. zamjenuti crteži zajedno s brojevima pinova , eto ti pizdarija. U biti me pomalo čudi kako to nisu primjetili stručnjaci u servisu umjesto komentara "ploča mrtva" samo zbog pokušaja da je upale na osnovu crteža. Pomalo se čovjek zapita o stručnosti ljudi koji rade na tim mjestima ... ![]() Što se tiče samog AsRock ,moje iskustvo je da rade ...dok ne prestanu raditi. Naime , ova ploča koja mi je izdahnula je bila 3 AsRock ploča po redu koja je to napravila. ![]() Zbog toga sam imao namjeru kupiti nešto drugo ali eto , sudbina me opet spojila s AsRock. ![]() @windfucker sad si mi dao ideju da bih mogao zamjenit SSDove . Corsair s Intelom iz HTPCa umjesto da praznim novčanik. Sad garant zvučim ko neki veči škrtac ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |||
Silence
|
Citiraj:
Ova ideja s karticom ti neće raditi... Tj. raditi će ti disk u Windowsima; nakon što windowsi dignu driver za spomenutu karticu i očitaju disk, ali isti nećeš vidjeti u BIOSu niti ćeš moći dizati sistem s njega. Citiraj:
Citiraj:
![]() Ako je tako nacrtano očekujem od ploče da tako i radi. Mogli su ubaciti neki papirić u manual (kako to drugi proizvođači znaju napraviti) sa ispravkom netočnog navoda ali eto, čak ni to nisu napravili. Zato sam ti i rekao da staviš spomenuti jumper onako kako je nacrtano u manualu i da ploču takvu odneseš nazad ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
undercover
|
Citiraj:
![]() Gledaj sad ovo. Uzmem novi SSD. Uštekam ga u HTPC , napravim particiju , formatiram i pripremim za install. Ukratko, znam da disk radi! Drugo ,ploču sam več palio tako da znam da i ona radi. Iako znam da obe stvari uredno rade... danas nema slike , samo se vrte ventilatori. Joj kako volim kompjutere. ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Silence
|
Zamisli moju frustraciju kad sam svojevremeno pljunio dobre pare za komp i nakon mjesec dana krepaju toliko hvaljeni Crucial Ballistix rami. Dobio u zamjenu druge Ballistixe, krepali i oni za mjesec dana. Nakon toga su mi dali G.Skill uz neku sitnu nadoplatu koji još uvijek radi. Eto ti kompatibilnosti ![]() Nego da se vratimo na temu. Imaš li spojen onaj "speaker" na ploču i da li pišti kad nema slike? Imaš li dodatnu grafiku spojenu na ploču? Ako da, provjeri da li je dobro sjela. Probaj prebaciti kabel sa grafike direktno u ploču pa vidi ima li onda slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
undercover
|
Možda bi trebao stavit grafičku i na nju spojit monitor? ...jer je još nisam ni stavio / monitor je uštekan ravno u ploču. Ali radilo je upravo tako pa mi nije jasno što je sad. Što se tiče tog malog zvučnika...nebi vjerovao ali ,doma imam doslovno hrpicu zvučnika. Nažalost , taj mali nemam. Javim rezultat kad uhvatim energije za do čipoteke... EDIT: riješio stvar na principu pameti ![]() Pogledao komp i palo mi napamet da prošli put nisam imao svu memoriju. Ištekao memoriju i radi ...pa pretpostavljam da nevalja memorija. Sad me malo kopka da možda uopče nije bila stvar u ploči več u memoriji , tj da mi je ploča ispravna. Nažalost , pošto procesora nemam ne mogu ni provjeriti. :-/
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 20.08.2015. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|