Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Iskon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.08.2015., 11:51   #2791
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Igraj se. Ja imam ovog ELMAR vdsl2. To vam svaki tehničar može dati jer više baš i ne trebaju a većinom su rabljeni bez neke vrijednosti.
Dok ne dobijem tog kojeg spominješ (locirao sam jednog, samo treba otići i pokupiti), isprobao sam sve splittere koje imam po kući. Kako sam većinu vremena proveo na Optimi, hrpa splittera su Annex A. Rezultati su svakakvi, ostavio sam jednog od njih, pa ću vidjeti hoće li linija biti stabilnija. Uglavnom nemam problema, ali svakih par dana, a nekad par puta dnevno u "udarnom" terminu kad svi idu gledati dnevnike u susjedstvu Zyxel se jednostavno odluči resetirati umjesto da kao svi normalni modemi napravi resinkronizaciju.

Rezultati:
1. bez splittera

1. S nekakvim ACUWA splitterom koji bi trebao biti za VDSL/ADSL i POTS, dakle pretpostavljam da je Annnex B. Debelo guši upload, ali download djeluje okej.

Rezultat:

2. Sa Annex A splitterom s Optime - situacija djeluje solidno, nešto sitno bolje od direktnog spoja, ali to se može pripisati i vremenu u kojemu je rađena sinkronizacija.

3. Još jedan Annex A splitter, od ovoga sam imao dva komada, probao s oba.

Prvi:

Drugi:

4. I na koncu ADSL2 Annex A splitter koji je dolazio s D-Linkom 2640b kojeg je Optima svojedobno davala (s druge strane piše "D-LINK").

Ostavio sam ovog zadnjeg da vidim kako će se situacija razvijati, dok ne dobijem onog Elmarovog.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2015., 14:54   #2792
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
A i vi nasjedate na trola, samo si gusite linije sa tim spliterima. Svaki filter bio ativan ili pasivan izaziva odredjeno gusenje linije + svaki dodatni spoj sto sad imate ubacivanjem splitera.

@franzD

Pogledaj si D1 i D2 bez splitera pa usporedi D1 i D2 sa bilo kojim spliterom. Pametnom dosta....

To sto nekad dobijete bolju ili losiju sinhronizaciju nije do ubacivanja splitera nego o dobu dana i stanju opterecenja mreze.

Spliter nije pojacalo sunce mu nego je zamisljen da razdvaja frekvencije sa odredjenim prolaznim gusenjem signala kao i svako recimo antensko pojacalo ili antenska skretnica s time da su vecinom skretnice pasivne a pojacala imaju aktivno pojacanje pa mogu nadoknaditi gubitke u gusenju signala. Skretnice, pasivni elementi to ne mogu.

Primjer konkretni:

Ako znamo da DVB-T ide od 474MHz do 850MHz ( UHF ) i sad zelimo filtrirati taj spektar frekvencija od VHF-a ili GSM frekvencija te iza antene ubacimo obicnu VHF/UHF skretnicu sa jednim ulazom i razdvojem na VHF i UHF dobit cemo pogodite sta ??

Nista, losiji signal za 2-3 decibela, manji nivo signala ali cistiji na recimo UHF spektru od okolnih smetnji medjutim nivo signala ce biti manji i prijem slike manje kvalitetan i vise podlozan atmosferskim utjecajima... medjutim ako iza takvog filtera ide pojacalo ono ce to nadoknaditi i u konacnici ce prijem biti bolji !

I sad jel postoji kakvo VDSL2 pojacalo, ha ? Pa ne... i sta dobijate ? Nista... ispeglanu liniju sa losijom sinhronizacijom tj. manjom brzinom.

Ok ako netkome puca konstatno veza medjutim brzine mogu biti samo manje i ako je slucajno veca ponekad nije do splitera...
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 16.08.2015., 15:16   #2793
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
To sam si i sam pomislio, pasivni elementi plus dodatni konektori mogu samo gušiti liniju, no ako filtriranje smetnji poništi gubitke i na kraju dobijemo neku korist u vidu stabilnosti možda opravdava malo igranja. Tko ima spliter može demistificirati novonastalu vjeru
gil je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2015., 16:08   #2794
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
Moguce je sa neki ruteri imaji loše izvedan filter prije soc-a pa onaj dio izvan dsl spektra radi smetnje, a vdsl splitter je ujedino i filter pa je moguce da u tim slucajevima ne propusti te smetnje.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2015., 16:22   #2795
franzD
Premium

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
@franzD
Pogledaj si D1 i D2 bez splitera pa usporedi D1 i D2 sa bilo kojim spliterom. Pametnom dosta....
A isto tako možemo pogledati i SNR marginu?

Kao što sam napisao, u udarnom terminu mi se javljaju ES/SES-ovi zbog čega ruter napravi reset, ne znam jel sam odluči da to treba ili dobije naredbu od iskona da to napravi. Dakle, ne re-sinkronizaciju već lijepo reset od tri minute, pa ti čekaj...

Pravo je čudo ako uspijem dobiti 24 sata uptimea linije i/ili rutera, pa prije nego se opet krenem natezati da mi spuštaju profil ili dižu SNR marginu, pokušat ću sa splitterom koji, kao što se vidi, ne radi veću štetu, a hoće li raditi nekakvu korist, to ćemo vidjeti.
Staro 16.08.2015., 17:04   #2796
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
A isto tako možemo pogledati i SNR marginu?

Kao što sam napisao, u udarnom terminu mi se javljaju ES/SES-ovi zbog čega ruter napravi reset, ne znam jel sam odluči da to treba ili dobije naredbu od iskona da to napravi. Dakle, ne re-sinkronizaciju već lijepo reset od tri minute, pa ti čekaj...

Pravo je čudo ako uspijem dobiti 24 sata uptimea linije i/ili rutera, pa prije nego se opet krenem natezati da mi spuštaju profil ili dižu SNR marginu,
Vidim ja sta tebe muci medjutim spliter nece tu pomoci jer se tebi vjerojatno desava sljedece.

U udarnom terminu margina ti vjerojatno ode na 6 ili nize i onda umjesto sinhronizacije router se resetira jer koliko vidim iz svih tih ss-ova margina ti plese max do 7 nesto...

Uredi si to sam pa testiraj.

Putty - Telnet - port 23

192.168.5.1

echo && bash
busybox

xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 24007 2507 50000

Ako nakon ove sinhronizacije margina ne bude iznad 7 jos spusti download npr:

xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 23507 2507 50000

Upload bio ti na 2,5 ili 2,7 je skoro tako svejedno... koliko je to realno brze ? Tak da...

Ako spustis download na nizu sinhronizaciju i upoad ce nesto bolju marginu imati.

Kada si podesis da ti margina bude izmedju 7 i 8 u ne vrsnom vremenu onda ces vidjeti kako se ponasa i na koliko ce ista pasti kada opterecenje bude najvece i dali ce dolaziti do pucanja veze...

Makni spliter dok to radis....

Tebi je postavljen identican profil kao meni samo ti imas vece oscilacije pa imas i problema.

Training Margin(Q4 in dB): -1(DEFAULT)

Evo, ovako je postavljena margina kod tebe i nemos na nju utjecat direktno osim smanjenjem sinhronizacije kako sam ti gore napisao.
Staro 16.08.2015., 17:39   #2797
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Koji router imaš? Poveži se na 192.168.5.1 i pokaži nam ss tvoje linije.
Jesi li provjerio spojeve u kući?
Što ti piše pod nalogom kvara, je li zatražen izlazak tehničara na teren? (moj.iskon app)

Nakon grmljavine nikada bolje meni, mora da neki susjed ima isključen router
Speedtouch Thomspon, prijavio sam i to da se pregrijava na dodir. Odnosno kad položiš dlan na ruter neugodno je vruć.
Dva puta zaredom sam tražio izlazak tehničara na teren, al eto sve to nula bodova tehničara nema na vidiku, a tražio sam tehničara još u srijedu 12.08. i opet još jednom drugi dan 13.08. i nema tehničara. A usluga nefunkcionira kak se spada od 5.8., prvo TV nije radio pa kad sam ih zvao onda su resetirali i onda je radilo narednih dva sata pa opet zamrzavanje, ujutro redovito uopće nema slike. I sad ovaj tijedan od polovice tijedna tj. od srijede više uopće neradi ni Internet ni TV, ako Internet proradi onda je brzina downloada 0.07mbit/s, testirano speedtestom !

Kad sam zadnji puta zvao onda je lik rekao da bi tehničari trebali me nazvat u roku od 24h na mobilni broj no evo prošlo je već 72h sata !
A od zadnjeg poziva kad mi je to rekao i kao napisao je požurnicu prošlo je 48 sati !

Evo od petka surfam i pišem preko mobilnog Interneta putem usb kabla, jedino je šteta što je ping 150-200ms pa se presporo učitavaju stranice iako je brzina čak 3-4mbit/s, testirano speedtestom.
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2015., 18:03   #2798
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
danci ti ne čitaš što ti ja pišem.
Ulogiraj se na tog thompsona i postaj parametre parice.
Po parametrima linije ćemo vidjeti je li margina previše mala, propusnost, krivo podešen profil itd.
Skini si https://play.google.com/store/apps/d...skon.msp&hl=hr i pogledaj pod nalogom što piše.

@silver, te tvoje telnet naredbe ne rade, samo se resinka router ali i dalje uz istu target marginu od 8db, ja sam pokušavao dosta toga i nikada me nije poslušao za upload.

Vezano za spliter, nakon par sati korištenja, zaključio sam da nema pre velikog utjecaja, možda smanji malo FEC greške.
Više ima utjecaja opterećenje infrastrukture i doba dana. Tako u jutarnjim satima se sinka na veći upload kao u prethodnom postu i onda u toku dana padne margina s opterećenjem infrastrukture.

Sink mi inače traje 24h ali jučer je 2min za ogromnu vrijednost pao, izgubio sink i trebalo mu je još 2min za ponovnu uspostavu.
U logu je svakih 30s bilo "Internet down" pa "Up" i dodijeljen fiktivni IP 10.145.164.4 pa opet down dok nije dobio sink i dodijeljen pravi ip.

No nije se resetirao router kao franzu.

I meni ujutro bude 100 FEC-a pa popodne u nekim dobima dana 5000 FEC-a i nešto CRC-a/ES što pripisujem opterećenju infrastrukture.

Evo, prethodni post kako je bilo ujutro a sada je margina UL-a drastično pala no sve jedno ne uzrokuje pucanje;

Attainable podatak se računa prema target margini koja se odredi na dslamu a prema početnoj postavci ona je 8db.
Staro 16.08.2015., 18:51   #2799
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
@silver, te tvoje telnet naredbe ne rade, samo se resinka router ali i dalje uz istu target marginu od 8db, ja sam pokušavao dosta toga i nikada me nije poslušao za upload.
Rade, sam tebi nema sta raditi osim ako ces spustati svoj profil ispod 20 Mbps pa tako ce ti i SNR biti veci.

Da nisi tolika skrtica, stipsa i cicija za tih 10kn i da imas pusteno 30Mbps profil, sasvim bi ti uredno radilo podesavanje sinhronizacije izmedju 20 i 30 Mbps-a.

Uopce ne kuzim zasto se na zadnjih 458 stranica ovog topica, opterecujes koliko ti parica opcenito propusta kada nikakve koristi od toga nemas ? Tak svejedno jel ti parica pusta 25/26/27/28 Mbps-a kad placas 20 Mbps-a.

Dakle upload ti, niti kao i meni nemoze vise bio profil 20 ili 30, tak svejedno medjutim izvuci iz guzice tih 10kn i onda kada ti puste profil 30 Mbps-a reci da ne radi upravljanje marginom putem stimanja sinhronizacije.

Ma ovo mora da je fotosopirano, odaklen mi sad margine cak na 10 !??

Staro 16.08.2015., 22:37   #2800
DANCI
Premium
Moj komp

@Ag008

Prijatelju badava pričaš, skinuo sam app moj.iskon i kaže paketna je datoteka nevažeća.
A pristup ruteru neradi nakon logina, tj. beskonačno učitava. Ko zna što je Iskon smrdao sa ruterom i sa aplikacijom za mobać.
Staro 17.08.2015., 10:17   #2801
susan
Mala crna
Moj komp

susan's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Može li se iz ove veze izvući nešto bolji upload podešavanjem profila ili je ovo max?

Untitled.jpg
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg‎
Views:	428
Size:	55.5 kB
ID:	15188  
susan je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 10:24   #2802
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Možda da malo. Sve u svemu loše. Reci im da ti pokušaju povećati upload i neka spuste target marginu na 7db.
Ali 20mbps će ti ostati plafon, nećeš moći uzeti 30mbps.

@danci, meni normalno instalira app. Poveži se žično na router, moraš se moći prijaviti. Ako ne, resetiraj ga na tvorničke postavke.

@silver, po tvojoj logici ti možeš samo povećati marginu s tom naredbom odnosno smanjiti max brzinu? I ja pratim stanje kako bi si jednog dana uzeo paket od 30mbps, ali mi je smiješno plaćati 20kn više mjesečno ako bi s 20 došao samo na 25-26mbps
Staro 17.08.2015., 11:09   #2803
franzD
Premium

Citiraj:
@silver, po tvojoj logici ti možeš samo povećati marginu s tom naredbom odnosno smanjiti max brzinu?
Na dolje ide, na gore ne ide iznad one koju su Iskonovci postavili ovisno o paketu. Upload, ovisno o sinkronizaciji, mogu dizati, download ne mogu iznad onog limita kojeg sam nakon podužeg dopisivanja dobio na 24500.
Staro 17.08.2015., 12:52   #2804
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
... ali mi je smiješno plaćati 20kn više mjesečno ako bi s 20 došao samo na 25-26mbps

Kojih 20kn ? 20kn je razlika samo izmedju Duo Hit 20 i Duo Hit 30 paketa a kako si na ugovoru i posto isti mozes produziti jovo nanovo imas popust od 15kn za cijelo vrijeme trajanja ugovora + ti ostaje tvoj popust kojeg si dobio radi slabog uploada.

U konacnici te tih sugavih kako ti kazes 5-6Mbps izadje 5kn vise na racunu...

Popusti koje korisnik ima se zadrzavaju ako korisnik prelazi u veci tarifni razred/paket s time da ako od datuma prelaska ponovo produzi ugovor na nove 2g moze koristiti normalno popust ili akciju koja i inace ide za novi paket.

Jel ti i dalje sad smjesno zvuci dat 5kn vise na racunu za 6Mbps-a ? Pa sta bi ti, djabe da daju ?
Staro 17.08.2015., 13:01   #2805
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Sveznajući, 20kn je razlike.
Nemam -10kn mjesečno na Duo Hit 20 jer sam prije 1g i nešto potpisao na 2g. Duo S 5mbps i tada sam dobio -50% na račune tri mjeseca.
Provjerili u Iskonu, ugovor mi ističe tek početkom slj. g. i ne mogu uzeti -10kn mj kroz 2g dok mi ne istekne stara ugovorna obveza.
Sada imam Duo Hit 20- 180kn-10%=162kn mjesečno.
A Duo Hit "26" bi me koštao 200kn-10%=180kn što je 18kn razlike za 6mbps više. Da imam punih 30mbps e onda bi malo razmislio.

A telnet naredbe sam ja isprobao puno puta. Niti jednom me nije poslušao niti za veću niti za nižu vrijednost. Uvijek se resinkao prema istoj target margini od 8db i uvijek sam dobio isto.
U paketu imam upload do 5mbps no nikada nisam mogao dobiti više od oko 2.5mbps.
Sada imam slučajno 2.9mbps uploada na 6db margine jer se slučajno sinkao kada je na target margini od 8db to bio max.
Staro 17.08.2015., 13:33   #2806
franzD
Premium

Citiraj:
A telnet naredbe sam ja isprobao puno puta. Niti jednom me nije poslušao niti za veću niti za nižu vrijednost. Uvijek se resinkao prema istoj target margini od 8db i uvijek sam dobio isto.
Meni radi, usporedi s uploadima koje su mi postavili Iskonovci na prijašnjim screenshotovima:

Staro 17.08.2015., 13:42   #2807
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
Provjerili u Iskonu, ugovor mi ističe tek početkom slj. g. i ne mogu uzeti -10kn mj kroz 2g dok mi ne istekne stara ugovorna obveza.
Sada imam Duo Hit 20- 180kn-10%=162kn mjesečno.
A Duo Hit "26" bi me koštao 200kn-10%=180kn što je 18kn razlike za 6mbps više. Da imam punih 30mbps e onda bi malo razmislio.
Kojih crnih 10kn kroz 2g ??!

Kao prvo informiraj se.
Duo Hit 30 je popust 15kn kroz 2g a ne 10kn.

Kao drugo, 26.02. si napravio zahtjev za prelazak na Duo Hit 20 te si ukljucen 13.03. i od tada ide ti novi ugovor na 2g.

Dakle kakav tebi ugovor istice pocetkom sljedece godine kada si morao kao i ja sam osobno za vdsl2 potpisati novi ugovor od pocetka ukljucenja usluge ?

Ja sam bio na Iskon Net 10Mbps i prelaskom na vdsl2 ide novi ugovor, jedino ako su tebi ukljucili vdsl2 onako na ljepe oci bez ugovora ?

Ako je tako sve stima....

Ja sad to zbilja ne razumijem u kojim si ti to kombinacijama... ja sam morao prelaskom na vdsl2 i prelaskom sa Iskon Net 10 na Iskon Net 30 potpisati novi ugovor tj. od datuma ukljucenja produziti na 2g a ti nisi morao ??

Ono sto sam ja uzeo kao pogodnost, isto u tom 3-cem mjesecu je bilo gratis 3mj i sada konkretno ako bi isao sa Iskon Net 30 na Duo Hit 30 imam pravo na 15kn popusta kroz 2g + osobni popust na konto manjeg uploada.
Staro 17.08.2015., 13:59   #2808
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Da, -10kn je za Duo Hit 20 ili -15kn Duo Hit 30 ako se uzme na ugovor 2g.

Ja sam do aktivacije vdsl-a imao Duo S 5 (nadograđen na 8mbps) kojemu ističe ugovorna obveza x.x.2016, pogodnost je bila -50% prva tri mjeseca (iskoristio 2014)
Kada sam prelazio na Duo 20 (vdsl), htio sam uzeti novi ugovor i -10kn mjesečno međutim rečeno mi je da ne može, da mi prvo mora isteći stari ugovor.

No nije nikakva obveza kod prelaska na vdsl paket uzeti novi ugovor i ako imaš stari aktivan ne možeš sklopiti novi i uzeti novu pogodnost.
Staro 17.08.2015., 14:39   #2809
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Neka je i 20 kn mjesečno...to je pola računa kada naručiš pivo za sebe i prijatelja.

Mislim, radite znanstvenu fantastiku od ovoga...ja ću sljedeći mjesec najvjerojatnije ići naručiti iskon duo 30 mbit, pa ću vidjeti kolika će biti brzina...nikada nisam živio u toj zgradi, ali koliko sam čuo parice i sve su poprilično ok..

EDIT:

50 mbit

http://www.iskon.hr/Za-kucu/Paketi/D...skon.NET-50-TV

Zadnje izmijenjeno od: X-Plosiv. 17.08.2015. u 14:49.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 14:52   #2810
RePlaY
Premium
Moj komp

RePlaY's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Kojih crnih 10kn kroz 2g ??!

Ono sto sam ja uzeo kao pogodnost, isto u tom 3-cem mjesecu je bilo gratis 3mj i sada konkretno ako bi isao sa Iskon Net 30 na Duo Hit 30 imam pravo na 15kn popusta kroz 2g + osobni popust na konto manjeg uploada.
Ja sam u 12 mj. napravia ugovor za 20/5mbps sa nekim popustom na 3mj. i sad sam zvao dali mogu uzet 50/10mbps sa novim ugovorom na 24mj. i popustom od 20kn i rekli su mi da nemogu koristit popust jer sam ga već iskoristio.
RePlaY je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 14:56   #2811
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Ja mogu jer valjda nisam uzeo popust 10kn nego probni period 3mj. Znaci kod ukljucenja vdsl2 sam trazio 3mj pravo na prelazak/otkaz ugovora.

Sad mogu dobit popust 15kn ako idem na Duo Hit 30 i produzim na nove 2g.
Staro 17.08.2015., 15:07   #2812
hylem
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Ja mogu jer valjda nisam uzeo popust 10kn nego probni period 3mj. Znaci kod ukljucenja vdsl2 sam trazio 3mj pravo na prelazak/otkaz ugovora.

Sad mogu dobit popust 15kn ako idem na Duo Hit 30 i produzim na nove 2g.
Ne možeš. Nakon prelaska na novi (veći) paket gubiš pravo na popust, a ako si imao 3 mj. za besplatni raskid ugovora vrijedi ista stvar.
hylem je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 16:31   #2813
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Meni radi, usporedi s uploadima koje su mi postavili Iskonovci na prijašnjim screenshotovima:
"Radi" i meni, no samo kada spuštam brzinu.
Imam paket od 20 i upload ide do 5mbps. Ograničenje na dslamu/profil je 20480 5120, target margine 8db
Međutim, naredbu od npr. 2807 za UL ne prihvaća već postavlja 2588

Međutim kada idem spustiti naredbu prihvaća;

Tako da dslam prihvati samo vrijednost naredbe koja je na ili ispod target margine (8db kod mene), sve ostale vrijednosti ne budu prihvaćene.
Naravno, ne rade ni naredbe koje bi išle totalno izvan profila;
http://i.imgur.com/9BaCibB.jpg

EDIT: Iskon ima besplatan prijelaz na skuplji paket, ako želiš preći na jeftiniji plaćaš jednokratnu nakandu od nekih 50kn.
Ali ako imaš aktivnu ugovornu obvezu ne možeš uzeti novi ugovor dok ti stari ne istekne pa ni novu pogodnost. Pitaj ih na chatu.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 17.08.2015. u 16:43.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 16:54   #2814
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
Autor hylem Pregled postova
Ne možeš. Nakon prelaska na novi (veći) paket gubiš pravo na popust, a ako si imao 3 mj. za besplatni raskid ugovora vrijedi ista stvar.

E pa onda lazu vec 2mj. jer uporno nude da ukljucim i telefon na liniju sa gore navedenom opcijom popusta... Dakle bar jednom tjedno nude da ukljucim i telefon i da cu imati popust...
Staro 17.08.2015., 17:17   #2815
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Nije potrebna nova UO za prelazak na vdsl postojećim korisnicima, osim naravno, ako ne traže popust ili akciju.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 22:31   #2816
DANCI
Premium
Moj komp

Problem je riješen, upitanju je bilo puštena prevelika brzina malo prije 5.8. koju parica nije podnijela. Točnije bilo je 5mbit/s za Interent pa ostalo je išlo na TV no to nije išlo jer je max propusnost linije 7.2mbit/s (iste su vrijednosti do kuće i u kući na zidnu utičnicu). Iz preventive su zamjenili Thompsona koji se grijao ko radijator i TV prijemnik, a Internet su stavili na 3mbit/s pa ostalo koliko je ostalo ide za TV.

Drugim riječima nemojte se oslanjati ono što vam ruter pokazuje od vrijednosti jer vam to NIJE TOČNO !
Čovijek je došao s onim uređajem od 70 000kn i testira brzinu i njemu je uređaj pokazivao max propusnost 7.2mbit/s do kuće i u kući na zidnu utičnicu, a ovi iz centrale su uporno očitavali podatke s rutera gotovo 12mbit/s i sa starim Thomson-om i sa novim Zyxel-om i zato mi nisu htijeli poslat tehničara jer su mislili da je s mrežom sve uredu !
Sam tehničar je još opominjao putem mobitela ove u centrali da se neoslanjaju na izmjerene vrijednosti koje pokazuje ruter jer te vrijednosti nisu uopće točne !

A meni je rekao da već godinama opominje ove u centrali da se neoslanjaju očitane vrijednosti koje pokazuje ruter.
Staro 17.08.2015., 23:03   #2817
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Podaci se dobivaju s dslama i kada bi bila "puštena pre velika brzina" tada bi i margina bila niska. A sve se vidi na dslamu, router eventualno može pokazivati krivu vrijednost a taj thompson je star i nepouzdan uređaj. Možda je i on radio problem no podaci se ne dobivaju s routera već s dslama. Kada sam se dopisivao s tehnikom prije nekog vremena na dslamu su bile točnije vrijednosti.

A mjerni uređaj sigurno ne košta toliko, košta max 1000 eura dok ovi s tdr-om (vidi se gdje je oštećen kabel) se prodaju od 1200kn u trgovinama.
http://www.protis.hr/products/detail...13993002/47011

Koji router si sada dobio?
Staro 18.08.2015., 00:26   #2818
DANCI
Premium
Moj komp

Ma da, krivo sam rekao, 1000€ je koštao. Ne znam kak sam napisao 70 umjesto 7.
No što se tiće novog rutera, to je Zyxel (P-2601HN-F3, bez vanjske antene) kako sam bio i rekao u prethodnom postu. No i s njim je pokazivalo istu vrijednost kao i sa starim ruterom.

Tehničar je rekao tom čovijeku skim je razgovarao preko mobitela da čitaju krive vrijednosti. Tj. da se vrijednosti uopće nepodudaraju s onim vrijednostima na kojem piše na uređaju koji drži u ruci i kad je bio prikopčan stari i novi ruter.

Kad kažem prevelika brzina onda je bilo ovako, do 5.8. je bila brzina neta 3mbit/s, a nakon 5.8., 5mbit/s i tada su se počeli javljati problemi prvo sa TV-om pa zatim sa netom.
3mbit/s ide za TV, a 5mbit/s za net to je sveukupno 8mbit/s, a maksimalna propusnost je 7.2mbit/s !
Normalno da tada ništa nefunkcionira, pa je sada brzina vraćena nazad na 3mbit/s i sad je sve uredu.
Staro 18.08.2015., 11:24   #2819
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Evo i mene zvali i nude 20/5 opciju. Rekoh, ajde neka jos malo pogledam pa im odgovorim. Sad sam na 5/0,5 i sve radi super.
Sta mi je za ocekivat sa ovim statsima?

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2015., 13:02   #2820
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Atenuacija od 14db je dobra kao i margina na 5mbps. Možda bi ti išlo i 50/10mbps.
Btw zbunio me speedtest, mislio da je Mbps a ne kbps

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na