|
![]() |
#571 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#572 |
Premium
|
Drobro a šta je to iz Kine a da nije kopija ili krivotvorina?Ali oni rade po principu koga uhvate oderiga ,svi kineski shopovi su prekuni krivotvorina pa i nase domace trgovine ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
#575 |
Creeper
|
![]() |
#576 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ako na tenisice sklepane kod čunga lunge u kadi, od neprovjerenih materijala, kao i bez ikakvog testiranja na zadovoljavanje ikakvih normi, kako zaštitnih, tako i zdravstvenih....staviš znak Nike, nije baš prihvatljivo prodavati ih i rušiti imidž brandu. Domaće trgovine moraju za sve proizvode imati kakvu takvu deklaraciju, pa ako nisi zadovoljan, imaš se kome žaliti. Ako ne cijeniš svoje zdravlje, onda lako na prvom placu kupiš takve švercane proizvode, nema potrebe za riskiranjem preko ebaya.
![]() |
![]() |
#577 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
The mighty pirate
|
Svaka kupovina iz Kine je rizik, a kupovanjem nečeg za što provjereno znaš da je krivotvoren proizvod se samo blamiraš. Ovo "moj frend je naručio isto, pa nije platio ništa" je isto smiješno. Još u carini ne rade roboti pa ako nešto slučajno i prođe, ljudska jepogreška. Imaš sreće što ne moraš ništa platiti, iako bi ja takve stvari naplaćivao. U EU smo, ipak postoje neki zakoni...
![]() |
#579 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A evo primjera kako ih unistavaju meni i nekom drugom zapljene pa daju ili preprodaju trecoj osobi da ih nosi ![]() http://liderpress.hr/biznis-i-politi...na-koprivnici/ http://www.jutarnji.hr/ako-uskoro-sp...kije-/1183956/ http://www.seebiz.eu/dobra-vijest-ca...asu/ar-101794/ http://www.poslovni.hr/hrvatska/cari...ma-sute-244643 Zadnje izmijenjeno od: Jole911. 15.08.2015. u 19:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
The mighty pirate
|
Nije problem u Kini jer ti ne možeš zaključiti da je nešto što na ebayu košta 40 dolara, a u trgovini 800 kn, krivotvorina i da se po zakonu tako nešto ne smije stavljati na tržište.
![]() |
#581 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
E Jole , Jole, pa ti kao da si iz pećine jučer izašao. Zakon stvarno je isti za sve u ovoj državi,i provodi se na isti način kao i sve ostalo. Od 1000 vozača koji su prekršili prekomjernu brzinu, možda će ih 10 biti sankcionirano. Tak da te "moj frend" priče zaboravi. Svjesno si riskirao, popušio si , i to je to. Možeš se probati žaliti paypalu, prodavaču, i pokušati nekako vratiti novce, ili barem neki dio. Ako ti trgovac ponudi druge tenisice bez dodatnog plaćanja, dobro razmisli. ![]()
![]() |
#582 |
Creeper
|
Možeš nam dati i link da vidimo na šta uopće liče te patike. ![]()
![]() |
#583 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Premium
|
Evo kupljene prije 2 mjeseca jer su na carini vec vise od mjesec dana !Nista me nije navodili da su nelegalne ![]() http://www.aliexpress.com/snapshot/6...68010268187946 |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ma uredu, zahebo si se, ali ako pročitaš malo bolje ponudu; apsolutno nigdje se ne spominje da su ovo NIKE tenesice! Da, piše da su "Nikelis air max TN Men", ali jednostavan google pregled ti otkriva da je pravo ime "nike air max flyknit nikelis" Moje prvo pravilo kada kupujem preko interspleta robu za koju ili sumnjam u njezinu originalnost ili opis jest da obavezno prije kupnje (plaćanja) kontaktiram prodavača i pitam konkretno pitanje dali se radi o originalnom "ime i prezime originala, a ne ovo što je navedeno u opisu" proizvodu. Ukoliko mi na e-mail dođe odgovor da se stvarno radi o originalu, onda nemam brige i kupujem, jer čak i da se dogodi ovakva situacija ja sam se osigurao i mogu ili tražitri povrat love i/ili imam potvrdu da nisam znao da se radi o fejk proizvodu! Ovo ti je škola, a što se tiče naše carine, to je već odavno prožvakana tema, neki put prođe, a neki put ti se desi ovo. Kao što su ti već neki rekli, moglo je biti i gore, budi sretan da te nisu teretili za uništenje jer to nije jeftino! P.S. a ako želiš proći jeftino, a biti siguran da kupuješ originale, evo ti link http://www.sportsdirect.com/warehous...nk&Filter=none oni često imaju takve lude popuste da se za cca 1000kn opremiš od glave do pete vrhunskim proizvodima (provjereno više puta)
![]() |
![]() |
#588 |
Premium
|
2 die 4 Ma nebi to ni kupio da sam imalo znao da se radi o kopiji a ni da cu imat problema sa carinom.Neznam kakav je postupak kad se unistava roba jedan predmet nisam nikad imao problema s njima,Mislim da se drukcije tretiraju šverceri ,A da sam to isao svjesno uradit onada bi svjesno trazio od prodavaca nek mi ih posalje nekim drugim kanalima gdje nema carinskog pregleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Creeper
|
![]() |
#592 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma cijene su super, svako malo kuponi za 10-20% popusta, odbijaju PDV. Uzea sam starom New Balance 890v4, Mizuno Wave Inspire i sebi Mizuno Wave Kazan za cca 50-60€ komad.
![]() |
#593 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ako je netko imao iskustva, kupio sam preko eBaya preko Global Shipping programa i platio item + postage + import charges. Da li to znači da će mi item doći na kućnu adresu i neću imati nikakva posla sa carinom?
![]() |
#596 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#597 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Vjerojatno misli na: ako je poslano u skladu s navedenim programom ne bi trebao imati nikakvih dodatnih troškova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
49%winner
|
Citam po temi jer mi search na mobu ne radi, ali nikako naci je li itko pitao koliko treba cca da se paket pokrene nakon slanja racuna carini. Postoji li neko pravilo ili je totalno random? 5 radnih dana je proslo od slanja maila. Tnx!
![]() |
![]() |
#600 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ovis o o guzvi,ali cca 7 dana.Ako ga ne dobijes u tih 7 dana nazovi ih telefonom i pitaj koja je situacija sa tvojim predmetom.Pripremi onaj broj sto ti je na dopisu od carine. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|