|
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Jel uzimas novi projektor ili polovni? Ako je novi posalji upite za cijenu 5030ub (tj TW9200 modela u EU). Ja kad san kupova projektor ima nekih godinu dana stariji model je bija skuplji...neman pojma kako ali je. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Uzimam rabljeni, 2000h na lampi, uz njega platno, mount, 16m hdmi kabel, surge protector.. Za 1200$ kamadskih Sve da uzmem odmah i novu lampu original za 400$ jos je dobar deal, jer samo projektor novi 5030 je 3000$ |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#245 |
Lika u mom srcu
|
sad ga na poslu upalio i bacio na zeleni zid ![]() ovo ce biti opasna igracka, i na ovome izgleda brutalno, ono bas me iznendilo kako boje imaju "pop" ostrina je odlicna, svjetline pun K ma za sada nemam prigovora, i to u ECO i Cinema modeu moram ic platno rastegnut jer ce mi se zguzvat bojim se, skinuli smo ga sa okvira i zarolati nekako ali moram ga opet nategnut jer ce se sjebat bojim se faldi i toga... a za 3 tjedna se selim pa ce onda biti montirano u podrumu do tada ce biti tu na poslu |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Jedino kad bi to imalo smisla, barem od ovoga što mi pada na pamet, je kad bi ti projektor bio izvor reprodukcije (npr. da ti projektor ima USB utor preko kojeg gledaš filmove sa sticka ili diska) ili da ti je izvor reprodukcije spojen na projektor i uz to ne želiš taj izvor reprodukcije spojiti direktno na pojačalo nego baš želiš da ti je projektor posrednik za zvuk. Digitalni audio out i HDMI će ti oba prebaciti dotični digitalni zvuk od toče A do točke B, nema nikakve razlike u zvuku. Iskoristi koji god kabel da imaš pri ruci ili koji god ti je jednostavnije/jeftinije nabaviti ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ok...malo sam zalutao izgleda ![]() Dakle imam pojačalo i zvučnike,koji su spojeni na tv preko ARC-a,sad gledam kako da spojim projektor s playerom...a da zvuk imam na 5.1...mogu li spojit TV s projektorom,da TV bude player? Onda mi zvuk ide na 5.1...neznam jel TV ima hdmi out,ne kužim se baš... Evo slike kako to otprilike izgleda... https://www.dropbox.com/sc/v0xu0zt58...dK0Cem2S9IEO2a https://www.dropbox.com/sc/6g4nmlhz5...fHod1gDSpFoRia Slika ima dijagonalu cca 220cm...i to me za sada zadovoljava! ![]() Bio sam ga spojio na laptop pa sam tako odvrtio kratak film... P.S. Trebao bi nać negdje ful dugacak kabel za napajanje projektora,valjda to ima negdje za uzet...cca 6-7 metara... Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 20.08.2015. u 14:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Premium
|
Ne mogu produžni jer će kabel ići kroz kanalicu,sakrit ću ga kanalicom... Evo još jedne slike...nije baš neki mrak u stanu... https://www.dropbox.com/sc/0l65eqkew...WBTDPG347g2wVa |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Premium
|
Neznam trenutno sam u čudu,ne vidim na tv-u da ima video out...izgleda da cu morat uzet neki player koji će čitat filmove s usb-a...trenutno preko kompa...izvor zvuka trenutno sam projektor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Izvor zvuka sam projektro WTF? Šta projektor ima čitaš USB.a na sebi ili? Gle inače spajanje ide: HTPC - audio pojačalo te posebno HDMI prema projektoru Ako želiš i TV - HTPC - HDMI prema TV.u iz drugog izlaza .... Kakav video out na tv.u ? Šta ti izvodiš? EDIT: i netko će ti bolje objasnit ali prema pojačalu se obično šalje ili optičkim kablom audio ili sa 3 x 3.5 konektora stereo ... ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ti si se totalno izgubio. ajde sada ovako lijepo napisi sto ti od opreme sve imas. znaci da li imas tv, da li pustas s kompa filmove/mjuzu odnosno s cega, da li imas kakvu liniju/receiver/pojacalo i zvucnike, itd. pa cu ti rec kako da spojis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Premium
|
![]() TV http://www.elipso.hr/audio__video/te...IPS-47PFK7179/ Zvuk http://www.pioneer.eu/eur/products/9...-073/page.html Idealno bi bilo da tv moze poslat sliku projektoru...jer je pioneer već spojen s tvom putem hdmia...preko "arc" funkcije... Dakle hoću sliku na zidu a zvuk iz pioneera! ![]() Trenutno spojeno na komp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Lika u mom srcu
|
ovako ukratko bih ti rekao da prodas receiver i uzmes neki sa dva HDMI out-a i tako si sve jednostavno rijesio. a druga mogucnost ti je uzeti HDMI switch 1 u 2 tako da mozes splitati signal iz receivera ali nisi napisao s cega pustas video? jer mozes taj izvor spojiti direktno u projektor, a zvuk spojiti u receiver. Ako je s kompa, onda jedan HDMI spojis u projektor, a drugi HDMI izlaz u receiver pa mozes kombinirati kad sto zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Haha, tebi ovo fakat nejde. Zapravo sam siguran da ces nakraju u svemu gustat vise od nas koji u glavi imamo kombinacije i opcije spajanja. Da sam na kompu bi ti pomogao ali ovak samo pametujem s mobitela i izlezavam se na plazi;-) PS. zaboravi TV u cijeloj prici. koristis tri stvari: player (pc u tvom slucaju) , pojacalo i PJ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Premium
|
tudum sam kad je u pitanju hifi,video itd ![]() brijem da ću si uzet neki mali player,spojit ga na liniju...i na projektor,rijesen problem ![]() Do tada,komp...i zvuk iz kompa...jer mi je teško spojit komp i liniju,žica bi išla preko pol boravka... thanks ljudine! |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Premium
|
Da ti olaksam, kupit ces neki player i spojit ces ga samo jednom zicom na liniju (kako ti zoves multikanalno pojacalo aka Pioneera). Taj kabel ce bit HDMI a on prenosi sliku i zvuk do linije, linija ce taj zvuk dekodirat i raspojdelit po kanalima (dakle cuti ces zvuk iz zvucnika) a da bi slika dosla do projektora ces koristiti drugi HDMI kabel koji ces razvuc od projektora do linije. Sa time da taj kabel mora biti spojen na HDMI izlazni prikljucak iz linije u ulazni u PJ. I to ti je to. Sada. Istu stvar mozes napraviti sa PCom, ali ne bi te htio sada zatrpati svim tim elementarnim podatcima ![]() good luck. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Premium
|
to je kombinacija da TVa nema u cijeloj prici. stvar se spaja isto samo se na izlaz iz pioneera treba staviti hdmi switch (kako si ti predlozio) koji ponekad zna raditi probleme. Zato zdravoseljacki moze istekavat TV iz Pioneera i ustekavat HDMI od projektora. Ja sam imao probleme konstantno sa switchevima raznih vrsta, mehanicki su zapravo najbolja opcija jer kroz ove pametne nis ne prolazi kako treba, kamoli 3D, LPCM i ostalo...stalno neki HDMI handshake problemi i artefakti kod mene bili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Premium
|
ako i ima ti opticki izlazi na TVima ne prosljeduju sve multikanalne formate ili naprave samo downsampling na stereo pa tako ne bi trebao spajati. tu u prici bi trebali biti samo HDMI kablovi. ili kao privremeno rjesenje ovo sto Gabre kaze ali kroz koaksijalac opet ne prolaze HD multikanalni formati. Ja glasam za rucno istelavanje i ustekavanje kad se gleda PJ. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|