Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2015., 15:45   #1831
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
OK, da preformnuliram, jel netko to probao, jel radi ?
Staro 07.08.2015., 16:02   #1832
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Isto kao i na Win8 - s njim sam se igrao i radilo je dobro. Naravno, performanse ovise o brzini USB,a USB 3.0 stick će raditi puno bolje nego USB 2.0

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 16:16   #1833
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne znam kako je kod W10, ali kod W7 u slučaju clean installa nije bilo koristi od USB 3.0 jer mbo treba drivere za USB 3.0 kontrolere, a oni nisu bili uključeni u winse.
Staro 07.08.2015., 17:45   #1834
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ne znam kako je kod W10, ali kod W7 u slučaju clean installa nije bilo koristi od USB 3.0 jer mbo treba drivere za USB 3.0 kontrolere, a oni nisu bili uključeni u winse.
Ja sam 8, 8.1 i 10 preko USB 3.0 bubnio gore i brzina instalacije je sjajna!
Staro 07.08.2015., 17:56   #1835
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Ja sam 8, 8.1 i 10 preko USB 3.0 bubnio gore i brzina instalacije je sjajna!
A taj se je usb3 vjerojatno/možda prilagodio na usb2.0 brzine...to je samo dojam...instalacija je brza zbog SSD diska a ne zbog usb-a
esc je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 18:13   #1836
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Jel itko pokušao updatat instalaciju windowsa 8 koja je zbrickana beyond repair? Imam jedan SSD s Windowsima kojima se kod shutdownda nešto zbrljalo i ne bi ga više natjerao da se podigne pa šta god pokušao, al je windows na njemu legalan i aktiviran.
Ako ikoga zanima, odgovor je NE
Windowsi se moraju bootati i mora se update pokrenuti iz Windowsa, inače ne vrijedi
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 21:54   #1837
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Korisno za one koji rade upgrade samo i groze se od ponovnog instaliravanja svih programa: Link
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 11:36   #1838
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 11:46   #1839
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
Odličan
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 12:19   #1840
gaggo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Imam problem s 10, jel postoji mogucnost da se skroz ugasi pocetni pass, prilikom svakog paljenja, laptop mi zhtjeva password? Isto tako imam cudan problem, kada idem mijenjat osvjetljenje na laptopu i klikcem one razine 25-50-75-100, 25% mi je najjace i kad odm na 100% ekran se skroz ugasi i ne vidim nista, cak kada pokusavam mijenjat svjetlinu na klizaču(ili kak se to zove) isto se na 100% gasi i sto veci postotak svjetlina se smanjuje... Ovo je ugrejd s win 8.1 i na 8 je bila stvar da i kad je bilo na najmanjoj razini osjetljenosti, ekran se vidio...
Hvala i lp
gaggo je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 12:36   #1841
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Imam problem s 10, jel postoji mogucnost da se skroz ugasi pocetni pass, prilikom svakog paljenja, laptop mi zhtjeva password? Isto tako imam cudan problem, kada idem mijenjat osvjetljenje na laptopu i klikcem one razine 25-50-75-100, 25% mi je najjace i kad odm na 100% ekran se skroz ugasi i ne vidim nista, cak kada pokusavam mijenjat svjetlinu na klizaču(ili kak se to zove) isto se na 100% gasi i sto veci postotak svjetlina se smanjuje... Ovo je ugrejd s win 8.1 i na 8 je bila stvar da i kad je bilo na najmanjoj razini osjetljenosti, ekran se vidio...
Hvala i lp
Reinstaliraj drivere od grafike.
Staro 08.08.2015., 13:13   #1842
kreatinko
Premium
Moj komp

kreatinko's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Znači toliko me ovaj upgrade na Win10 naživciro da to ne mogu opisati

Dakle ponudi mi lijepo upgrade na W10, kliknem accept i i tako on krene raditi update. Lijepo dođe do 100% i krene onaj prvi restart(mislim si u sebi ajde fino, brzo to ide) i onda šok !
Nakon restarta mi javlja grešku 0000225(da ne može bootati sa diska). Pa j**emti sve poludio sam ! Naravno pokušo sa raznim načinima pokrenuti nastavak(kreirao novi instalacijski USB-pokušao popraviti instalaciju-neće, pokušao preko Command prompta- isto 0 bodova).
Na kraju sam jednostavno formatirao particiju, instalirao friško 8.1 i odmah napravio upgrade na W10 - ovaj put bez problema sve prošlo.

Naravno izgubio brdo toga, a i vremena(kad sam konj pa nisam napravio system image).

Svi se hvale da im je sve to glatko prošlo i onda mene krene jeb*ti u dupe

Eto, malo sam vam opisao moje iskustvo s upgradeom. Ima netko slične probleme ?
kreatinko je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 13:48   #1843
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Uvijek je bilo problema s njihovim upgradeom. Ja moram odspojiti drugi disk da bi mogao napraviti upgrade. Nisi jedini
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 16:35   #1844
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Čekaj malo, oni oće 159 EURA (!!!) za upgrade s 10 Home (8) na 10 (8) Pro? Pa kaj su oni pri sebi, pa jeftinije mi je kupit OEM 8.1 Pro i besplatno ga upgradat na 10 Pro.
Staro 08.08.2015., 18:03   #1845
celeronko
Premium
Moj komp

celeronko's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Pozz !

Koja bi bila najjeftinija opcija za prelazak na win 10 , kupovina win7 pa update na 10 ili ...??
Ili ako imate vec provjerenu stranicu za kupovinu kljuceva moze link !?
celeronko je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 19:10   #1846
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Imaš Win 8.1 Pro keyeva po 25-30$, OEM verzija, iako koliko sam vidio nađe se i obična za te novce.

Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Imam problem s 10, jel postoji mogucnost da se skroz ugasi pocetni pass, prilikom svakog paljenja, laptop mi zhtjeva password?
Run->netplwiz

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 08.08.2015. u 19:15.
Staro 08.08.2015., 20:04   #1847
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Imaš Win 8.1 Pro keyeva po 25-30$, OEM verzija, iako koliko sam vidio nađe se i obična za te novce.

Run->netplwiz
Jedini problem je kad ih Microsoft skuži što prestanu važiti...zato su obje krajnosti bolje...ako se već krade, onda torrent i 0$, ili odmah iskeširat koliko Microsoft traži
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 20:13   #1848
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Rade ključevi i najeftinija opcija koju sam vidio je na Redditovom softwareswap kanalu.
Windows 7 Home za 15 baksi ak se ne varam.
Retail verzija.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 20:31   #1849
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Bah,svi koje znam,a da imaju piratske windowse bez problema su upgrejdali na win 10.

Jos jedan pokazatelj koliko MS ne moze sprijecit pirate. Barem one koji znaju sto rade.

Zapravo,uopce ih nije briga ako home useri piratiziraju njihov proizvod.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 22:09   #1850
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Citiraj:
Jedini problem je kad ih Microsoft skuži što prestanu važiti...zato su obje krajnosti bolje...ako se već krade, onda torrent i 0$, ili odmah iskeširat koliko Microsoft traži
Sumnjam da im se da s time zajebavat. Nije ih ni briga previse tko koristi piratske, a tko ne. A nisam ni nasao na netu da su nekome revokali key kupljen na G2A ili nekoj slicnoj stranici. Svi komentari su pozitivni od strane ljudi koji su kupili (ili barem ja nisam naletio na negativne).
Staro 08.08.2015., 22:53   #1851
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Staro 08.08.2015., 23:07   #1852
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Terry Myerson je (sada već prilično davno) najavio da pirati neće imati nikakvih problema pri upgradeu, tako da to nije ništa čudno.

Citiraj:
We are upgrading all qualified PCs, genuine and non-genuine, to Windows 10.

Anyone with a qualified device can upgrade to Windows 10, including those with pirated copies of Windows.
Izvor
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2015., 00:26   #1853
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Sumnjam da im se da s time zajebavat. Nije ih ni briga previse tko koristi piratske, a tko ne. A nisam ni nasao na netu da su nekome revokali key kupljen na G2A ili nekoj slicnoj stranici. Svi komentari su pozitivni od strane ljudi koji su kupili (ili barem ja nisam naletio na negativne).
Pa to je genijalno,ne znam kako bih se izrazio drukcije. Svima su prosle aktivacije piratskih i kojekakvih kljuceva kupljenih za 15 kuna.

Ali zato kretenima poput mene koji imaju retail verziju osmice kupljenu za 120 eura i upgrejdanu na desetku ce deaktivirati kad promjenim plocu nakon isteka godinu dana. E pa i ja cu onda da krekiram usrane windowse.Puši ga mikrosoftče!
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2015., 01:51   #1854
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Romano.Cule Pregled postova
Pa to je genijalno,ne znam kako bih se izrazio drukcije. Svima su prosle aktivacije piratskih i kojekakvih kljuceva kupljenih za 15 kuna.

Ali zato kretenima poput mene koji imaju retail verziju osmice kupljenu za 120 eura i upgrejdanu na desetku ce deaktivirati kad promjenim plocu nakon isteka godinu dana. E pa i ja cu onda da krekiram usrane windowse.Puši ga mikrosoftče!
Prvi put da se slazem s tobom, pederski je sto jest jest.
Staro 09.08.2015., 04:36   #1855
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Ali zato kretenima poput mene koji imaju retail verziju osmice kupljenu za 120 eura i upgrejdanu na desetku ce deaktivirati....

Pa koja vam je to filozofija ? Ok, kupio si i sad smatras da dozivotno trebas imati besplatno legalne windowse ?!

Na potomstvo oprukom prenjet windowse, najstarijem sinu naravno ili ako se nema muske djece onda kcerki u miraz...
ima mala da donese nesto u brak a ne da ide tek tako... evo muzu meni caca windowse ostavio aha !!

Kupio si w8 i jel mozda vise ne vaze ? Nema podrske za njih vise ?

Jel MS u ugovoru kad su se prodavali kljucevi za w7 ili 8 negdje obecao da ce Retail istih preci u Retail svih buducih windowsa ?

Nitko nikoga ne tjera da instalira windows 10 ako mu se ne svidjaju uvjeti pod kojima ih moze koristiti...
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2015., 07:03   #1856
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Pa koja vam je to filozofija ? Ok, kupio si i sad smatras da dozivotno trebas imati besplatno legalne windowse ?!

Na potomstvo oprukom prenjet windowse, najstarijem sinu naravno ili ako se nema muske djece onda kcerki u miraz...
ima mala da donese nesto u brak a ne da ide tek tako... evo muzu meni caca windowse ostavio aha !!

Kupio si w8 i jel mozda vise ne vaze ? Nema podrske za njih vise ?

Jel MS u ugovoru kad su se prodavali kljucevi za w7 ili 8 negdje obecao da ce Retail istih preci u Retail svih buducih windowsa ?

Nitko nikoga ne tjera da instalira windows 10 ako mu se ne svidjaju uvjeti pod kojima ih moze koristiti...

Aj prvo nauči koja je razlika između OEM i Retail Windowsa pa ćeš shvatiti zašto ti opaska ne stoji.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2015., 10:07   #1857
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Citiraj:
Nije neki problem platit kolko MS traži ako je to imalo pošteno, a ne da u USA nudi Pro Pack za 99$ (~690kn), a kod nas želi 159€ (~1200kn). 75% više, za šta? Da je nekih 10, 20, 30% više, shvatio bi, porezi, ovo-ono, al ovo je brutalno
Staro 09.08.2015., 10:13   #1858
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Citiraj:

Da li si ikad aktivira Windowse? Pa ekipa iz MS Hrvatska je izlazila u susret nebrojno puta, radila razne kombinacije i sl.

Sine moj ako si ti kupio licencu, aktivirat ces je
Staro 09.08.2015., 10:24   #1859
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Aj prvo nauči koja je razlika između OEM i Retail Windowsa pa ćeš shvatiti zašto ti opaska ne stoji.
Opaska stoji jer je covjek kupio retail Win8, a ne Win10. Win8 ce uvijek imati retail, a Win10 je dobio gratis u OEM verziji i moze uzeti a moze i odbiti i ostati na kupljenom Win8, zar ne?
Ja sam recimo kupio Win7 retail i stvarno se nisam bunio kada nisam dobio besplatan upgrade na Win8 bilo kakav, a ekipa dobije besplatan upgrade sa Win8 na Win10 i jos se bune?
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2015., 11:39   #1860
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Opaska stoji jer je covjek kupio retail Win8, a ne Win10. Win8 ce uvijek imati retail, a Win10 je dobio gratis u OEM verziji i moze uzeti a moze i odbiti i ostati na kupljenom Win8, zar ne?
Ja sam recimo kupio Win7 retail i stvarno se nisam bunio kada nisam dobio besplatan upgrade na Win8 bilo kakav, a ekipa dobije besplatan upgrade sa Win8 na Win10 i jos se bune?
Ne bih se ja uopce bunio da nisu na svojoj sluzbenoj stranici naveli ove podatke

When I upgrade a preinstalled (OEM) or retail version of Windows 7 or Windows 8/8.1 license to Windows 10, does that license remain OEM or become a retail license?
If you upgrade from a OEM or retail version of Windows 7 or Windows 8/8.1 to the free Windows 10 upgrade this summer, the license is consumed into it. Because the free upgrade is derived from the base qualifying license, Windows 10 will carry that licensing too.

If you upgrade from a retail version, it carries the rights of a retail version.
If you upgrade from a OEM version, it carries the rights of a OEM version.

Full version (Retail):
- Includes transfer rights to another computer.
- Doesn't require a previous qualifying version of Windows.
- Expensive

Upgrade version (Retail):

- Includes transfer rights to another computer.
- require a previous qualifying version of Windows.
- Expensive, but cheaper than full version

Sta ja sad trebam nagadjati sta je pjesnik s time htio reci.Gdje pise da to vrijedi samo godinu dana?! To je neka vrsta retaila sa vremenskim ogranicenjem?WTF?

Samo jedan primjer.To me podsjeca na akcije u T-Mobileu.Akcija "kupi telefon na bonove za 800 kuna,a dobijes na racun 600 kn". Na kraju su to izveli tako da svaki mjesec moras obnoviti bon za 100 kn da bi dobio 25 kuna,ako ne obnovis za 100 ne dobijes nista. I tako ti dobijas tih 25 kuna 24 mjeseca i to je njima akcija?! O jebem te živote.
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na