|
![]() |
#784 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Komponente sam stavio tamo gdje sam ih stavio jer mi se tako najviše sviđalo i jer mi tamo najmanje smetaju. Ne postoji "lijevo od TVa" jer je to zapravo ispred TV-a i otkine se par centimetara slike. Sa prašinom nemam nikakvih problema, nešto se malo zna nakupiti kroz duži period ali ništa strašno. Ovo za telefon neću niti komentirati. Da znaš čitati bi pročitao da nemam "vufer" nego sam na 5.0 sistemu. Nego, kad već toliko pričaš o funkcionalnosti/ljepoti/demode stvarima, hajde molim te poslikaj malo svoj stan/kućno kino/komp da vidimo kako to sve skupa izgleda kad takav majstor sve sastavi. Po tvojim izjavama me očito čeka ekstaza kakvu nisam nikad doživio. Čekamo! ![]() Ja sam ipak kao običan smrtnik morao imati neke kompromise u stanu, što ćeš :/
![]() |
![]() |
#785 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ali za neko druzenje, sport, djecu u istoj prosotriji, ovako decentno indirektno svjetlo je pozeljno. ok, kad se bas film gleda onda mrak, ali za sve drugo definitivno malo svjetla. Jer me zaboli lijevo jaje za kontrast kad gledam tekmu repke ili crtic. Ionako danasnji projektori imaju pun K brightnessa i mogu bez problema davati solidnu sliku i u poluosvjetljenoj prostoriji. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Meni određeni izbori znaju biti čudni. Npr. nedostatak zavjesa te centar u rupi kod Igora. Ali da mi "smeta" ili da sad imam konvulzije kad vidim nešto tako? LOL Šta se tiče same prašine...u pravu si. Kod mene su 2 racka na 4-5 cm debelom čupavom tepihu. Praktički su upali u njega / tepih poravnat s najdonjom policom. Na uređajima koji su na najdonjim policama prašine ima ko u priči ![]() Iako svako mjesec dana uređaje usisam i ispušem kompresorom , to je izgubljena bitka ... Ali ne smeta meni ni dragoj i čisto me zaboli hoče li nekome biti 'teško' kad to pogleda finu elektroniku pokrivenu s malo prašine. Jer kako god okreneš , to malo prašine definitivno neče utjecat na funkcionalnost bilo čega. ![]() Citiraj:
Ali znaš što? Nebih ga mijenjao nizašto a kamoli za komad neke moderne gluposti koja je danas IN. Iskra ETA 80 btw, negdje u ormaru imam i kockasti . Mislim da je ATA 30 ...imam i UNISov tipkači u kuferu a u podrumu čuvam gondolu koja je nekoč krasila TV. A ima toga još .... ![]() @Gabre , Iako si mogao izvuči bilo koji primjer s neta, izvukao si neki s ukomponiranim svjetlima za vrijeme projekcije a o tome si dovoljno rekao. I sad , što si očekivao od mene? Inače, u kontekstu osvjetljenih prostorija i popularnih entertejment projektora , 'solidna slika' je rastezljiv pojam ovisan o perspektivi. Srečom , određene stvari se mogu izračunati i izmjeriti. Ako je nekome to zanimljiva tematika, nek pročeprka PISCR standard / Infocomm... Zadnje , jedno malo pitanjce za sve one s kučnim kinima, koji su gledali Grand budapest Hotel (2014) Kakvu sliku ste gledali? ![]() Mislim konkretno na činjenicu da se 'tražilo' 14ftL ... @Sodom Nekad čovjeku treba promjena perspektive ...
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 24.07.2015. u 11:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Lika u mom srcu
|
Opet, hvatas se nekcega ko pijan plota, sliki sam stavio kao primjer gdje platno i kako planiram staviti, svjetla nisu uopce bitna tu, niti ce ih biti tako ko na slici. Sto se budapest, film bezveze da je ne znam kako sniman |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
undercover
|
Meni su filmovi su jedna zaista zanimljiva tematika. Počevši od onog što rade kino operateri* u kinima ... ![]() ...pa sve do onog što rade redatelji da bi 'odvukli' gledatelja itd... ![]() Na to trošim večinu slobodnog vremena pa mogu o svačemu. Zbog toga se tu i tamo dotaknem nekih stvari.... jer eto , padne mi na pamet da obzirom na forum možda neču biti jedini kome je zanimljiva tehnička strana te tematike. Al dobro, moja greška / lekcija naučena , odoh na godišnji. ![]() * Alferdo ![]() ![]() ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 27.07.2015. u 01:02. Razlog: alfredo |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() tebi je ok, no nije drugima i prihvati to...i ak si išo stavit slike u temi o "home theatre" onda ipak bi bio red da to skompletiraš sa svim što se podrazumjeva, a vufer je pol zvuka sa filma, sviđalo se tebi to il ne ali daj odi kod nekog ko ima to kak treba pa onda taj isti film čuj kod sebe doma. nije vufer neka exkluziva nit je enormno skup. ali svakako treba bit u kombinaciji za iole prihvatljivo kućno kino, makar i u stanu (ne mora se "trest" pol stubišta.) PS - a možda i stavim koju sneak sliku kak sam ja to sebi organiziro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#792 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Nisam ovo stavio "u nadi da će..." nego da pridonesem temi koja je polumrtva a meni osobno draga. Kao što sam već i rekao, volim gledati HT setupe. Ti to svoje mišljenje smatraš "mišljenjem svijeta"? ![]() Eto Gabri se npr. sviđa. Imagine je dao konstruktivne kritike koje imaju smisla... a ti pišeš pizdarije poput "demode telefona", "treba ištekati telefon"... Odakle ti znaš zašto ja imam taj telefon? Hoćeš mi pregledati stan i vidjeti da li možda imam i fax, pa mi onda isto objasniti da je to demode i "sooo 90's"? Jer ti znaš da to nikome ne može koristiti ![]() Gle, nije stvar u tome da li se to tebi (ili bilo kome drugom) sviđa ili ne, naravno da ti se može ne sviđati. Stvar je u pristupu. Citiraj:
![]() ![]() Čuo sam ja popriličan broj setupa sa wooferima. A ti nisi čuo moj setup "bez woofera". Naravno da je kvalitetan woofer miljama ispred mojih wharfedale 9.5 ali jednako su toliko moji 9.5 ispred solidnog broja jeftinijih "consumer 5.1 setupa" (jeftiniji modeli od LG-a, Samsung-a... koje sam čuo na svoje uši). Naravno da i "consumer 5.1 setupi" znaju i mogu zvučati dobro, čuo sam nedavno i jednu Sony kombinaciju koja je stvarno imala osjetno kvalitetnije nisko područje od mene, ali takve kombinacije ipak prelaze granicu "jeftinog 5.1 setupa". Osobno nemam woofer jer ga fizički nemam gdje staviti, pokušao sam sva živa kemijanja i pomicanja namještaja ali ne ide. Kad se preselim u novi prostor - woofer ide obavezno. A tada će i centralni zvučnik ići na pravu visinu (što mi je osobno čak i važnije od nabavljanja woofera). Zašto možda? I zašto sneak, poslikaj ti to kako spada ![]() Ali nije mi jasno, kad je već kod tebe sve savršeno složeno, kako to da nisi već poslikao par slika i postavio ih. Trebalo ti je ukupno 20 sekundi za napraviti nešto takvo. Nemoj se sad jadan tamo mučiti i nešto premještati i micati. A sad da te ozbiljno pitam. Koliko godina imaš? Jer ja stvarno imam osjećaj da pričam sa djetetom. Valjda mi je i podsvjesna sumnja to što trpaš te uskličnike i upitnike kao moji 8-10 godišnji rođaci. Vidim da si se nakon mog zamjećivanja potrudio ne raditi to u prošlom postu ![]() Tako da ili si debelo maloljetan ili imaš jako senzibilno shvaćanje svijeta pa te skoro sve šokira ili začuđuje. U tom slučaju se ispričavam, ali smiješno mi je onda zamisliti tvoje svakodnevne interakcije. Npr. kad ideš kupit kruh: "Molim vas jedan polubijeli!!!!!", "Zapravo ne, da li možda imate bijeli?????" ![]() NHF ![]()
![]() |
![]() |
#793 |
Lika u mom srcu
|
haha igore care, bas sam se nasmijao. mene osobno ne smeta ako neki telefon negdje stoji, ili neki komad necega, sve je to zivotni prostor a ne slike iz kataloga, kod mene je uivjek function over fashion, bitnije mi je da je tv na pravoj visini i da mogu normlano cuti sto se dogadja, a ne da li je negdje neki kabel ili nesto na krivom mjestu. kad budem imao kucu, i posebnu prostoriju smao za entertainment centar, onda se moze slagati da bude ko iz katalgoa, no to ce biti vrag zna kada, i do tada se snalazimo kako tko. smirnoff, pa daj budi baja i poslikaj onda svoj setup koji "po tvom misljenju" nema mana, a vjeruj mi da cemo ti nac manu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Flajing super šiiiip
|
![]() |
#797 |
undercover
|
![]() Ne kužiš me? Nema problema , ja ti objasnim ![]() 1. Otvorim temu i vidim fotografiju uz komentar 'da če tako biti ako sve bude po planu'. 2. Mogao si izabrati bilo koji primjer jer ih je net krcat , ali eto izabrao si / zakeljio si fotku nečijeg setupa s rasvjetom za vrijeme projekcije. 3. O svjetlima si napisao dovoljno. 4. Zbog 2. te 3. , zakeljenu fotku povežem s popratnom svjetlosti te jednostavno komentiram kako mi to osobno odvlačilo pažnju od filmskog materijala. 5. Ti komentiraš da sam se uhvatio rasvjete ko pijan plota i kako je fotografija bila zbog postavke platna. 6. Ok, shvatio. Nesporazum. Ukratko ti objasnim zbog čega / ovo pod 4. 7. Ipak , pošto si se dotakao projektora ,kontrasta , solidne slike te ambijentalne rasvjete , ja ti lupnem link na kojem imaš dosta zanimljivog upravo o tome. 8. Usput me to povuče da se dotaknem razine svjetline na jednom određenom primjeru... 9. Ti me opet 'počastiš' da se hvatam rasvjete kao pijan plota a moje doticanje jedne zanimljive tematike riješiš s "film je bezveze". 10. Ja ti pokušam objasnit da su filmovi meni jedna zanimljiva tematika...naširoko interesantna tematika...i kako to ima nuspojavu da se dotaknem svega i svačega ...jer mi eto padne na pamet da možda nije interesantno samo meni.* 11. Pošto sam spomenuo kino operatere , nisam odolio zaljepit Alfreda kad malom Totu govori kakav je to život u ovom filmu nakon što stavi podgrijavat ručak U projektor ![]() * Zbog Fury i 2 tenka se užario forum. Ja se u HT temi ,na AV podforumu dotaknem određenog filma koji šalta između nekoliko AR (što je samo za sebe zanimljiva tema u HT kontekstu) ,filma za kojeg stoji da traži baš određeni nivo svjetline ...i jedino što se izrodi je tvoja ograničenost "film je bezveze pa nije ni važno" . Ali glavno da se ne štedi postova kad god netko treba nekoga posrat. ![]()
![]() |
#801 |
Premium
|
evo, za dežurne pljuvače i rugalice...bilo je vrijeme godišnjih i izležavanja na plaži a ne bjelim u monitor 0-24 prije nego krenu slike da odgovorim na par pitanja: nemam 8-10-12 godina ali me ovo podsjeća na BUG forum i one slike novih gađeta (CPU, HDD; RAM, water kiler, grafa) koje se stave čim se kupe da bi se dobilo lajkova 1 - jeli ovo najbolji HT sistem - nije 2 - jesam li ja zadovoljan zvukom filmova - generalno jesam 3 - jesam li sjvestan mana/nedostataka ovog sistema - jesam 4 - imam li u planu mijenjati nešto od komponenata - imam rec - Denon 1610, front Wharfedale 9.2, centar Mordaunt short 905, rear Wharfedale, sub Pioneer sw110, media player Iamm 83, sat Strong, DVD-HDD rek. Sony, žice CAT5... kao što se vidi ja stavljam funkcionalnost ispred pomodarsva i trenutnih trendova, pa tako nemam cijelu sobu ko neki fashion lab sa haj-gloss bijelim namještajem i nekim feng-šuji detaljima. isto tako držim se pravila da stereo i HT ne mogu biti iz istog sistema pa tako imam odvojene komponente i zvučnike... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() stoga - navalite sa minusima i ismijavanjima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |||||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Kakvi crni pljuvači i rugalice, ti si jedini koji je kenjkao u tom stilu zato se pokrij i ne pričaj pizdarije. Citiraj:
Citiraj:
![]() Već sam ti lijepo objasnio što mislim o tvom komentaru o wooferu pa ću se samo nadovezati sad kad vidim tvoje zvučnike. Tvom sub-u donji dio freq. range-a kreće od 30Hz, wooferima u mojim 9.5 donji dio također kreće od 30Hz. Ne mogu biti apsolutno siguran u ovo što ću reći jer nisam čuo u živo tvog pioneera ali sam poprilično siguran - 2 moja 9.5 naštelana na marantzu daju kvalitetniji donji spektar od tvog pioneera. To je ono što sam i govorio, naravno da će kvalitetan woofer prešišati wharfedale 9.5 ali bome solidan dio ovih jeftinijih woofera će zvučati lošije ili u najboljem slučaju isto. Citiraj:
![]() Pa prije par postova si napisao kvalitetne izjave poput "demode telefona...ti telefoni su bili "in" prije 30 godina..." a sad tu pričaš skroz drugu priču. Ja bi trebao micati svoj telefon (koji mi je potreban iz specifičnih razloga) jer je "demode" - i po tebi ta izjava nije u suprotnosti sa "kao što se vidi ja stavljam funkcionalnost ispred pomodarsva i trenutnih trendova"? Nemoj se ljutiti ali tebi logika nije jača strana. Citiraj:
Meni je tvoj sistem sasvim ok i vjerujem da daje dobar doživljaj gledanja filmova, vizualno mi nije po volji ali ukusi se razliku tako da nema potrebe filozofirati oko toga. Gle, ti si jedini koji se ponaša kao dijete i u stilu "kome je veći". Smiri malo hormone i konstruktivno sudjeluj u temi ![]()
![]() |
![]() |
#805 |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
no ono sto mi nije jasno zasto si isao na dva seta zvucnika, ako si bas htio odvojeni stereo, mogao si pretpojacalo spojiti i ciao, ovako si bacio lovu na dva seta zvucnika umjesto na jedan posteni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Lika u mom srcu
|
ok, zaista nije trebao tamo kritizirati igorrov setup, a sam ima buckuris i ja bi ga nazvao nered. koji je to drugi set zvucnika sto imas, da li su i oni spojeni na receiver ili na ono neko pojacalo u kutu? zasto si isao na takav dupli sistem? i da, daj obrisi prasinu, kako mozes u to gledati tako. I Igorr je to daleko ljepse ukomponirao nego ti sa svojim "demode" strong receiverom i tim kompnentama uguranim da se tako vide. a dje je wuferrrrr ![]() i NAJBITNIJE, cijeli taj setup ti nije simetrican, ja bi se smakao da mi je tv tako van centra svega, UZAS UZAS covjece i ne ne zajebavam se Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 16.09.2015. u 19:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Premium
|
gabrić - bolje pogledaj slike...sve je apsolutno simetrično. i kad sjedim u centru sam svega. tebi izgleda nered jer vidiš samo slike. iz dva kuta. drugi set zvučnika je quad 12l2 i spojeni su na pojačalo denon. niakkve kombinacije pred pojačala iz tog resivera nisu izvediva za bolji zvuk. a to što se TEBI ne sviđe mene ne dira nimalo...nećemo se nikad srest tako da... ![]() ali što ti znači riječ "smakao"...nisam u HR čuo za taj izraz... ![]() @Igor - naravno da ja ovdje woofer najslabija karika al trenutno ne mogu dat 3000+ kn za bolji. nisam ja kreno sa spikom moje je veće i bolje ,nego ima pravilo kak se što kompletira a ja sam komentirao smještaj i trenutni sastav HTa...kao da imam jedan zvučnik (mono) pa prodajem spiku da to "radi isto kao i stereo"... Zadnje izmijenjeno od: smirnoff. 16.09.2015. u 22:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Lika u mom srcu
|
kako moze biti simetricno, ako ti je tv uz jedan rub stalka, a receiver uz drugi, jos gore, stalak ti je primaknut uz lijeve zvucnike a omdaknut od desnih, znaci dupli off centre nisi poslikao direktno ravno da se sve vidi, ali nikako nije smietricno da ga ne znam kako uslikas. to sa duplim zvucnicima je teza filozofija, cak je i Imagine za tebe jednostavan. Ajde da je to neka klasa audifilska skupa sto ti ja znam ali ovako dupli sistem za nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|