Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.07.2015., 11:21   #781
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
preciznije visokotonci moraju biti u razini ušiju
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 11:22   #782
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
dobro...+- koji "cenat"...

ali šta kad su u pitanju recimo TDL RTL2, Quad 21L2 i takvi koji su cijeli cca 70tak cm, a twiter na 65 cm visine???
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 11:27   #783
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
malo se spustiš

gle nemreš ti izmijeniti polarnu karakteristiku običnog dinamičkog visokotonca da se postaviš na trepavice, a sada kako se ista kompenzira je u rukama autora kutije.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 15:01   #784
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
+

apsoštrumfno točno...idiocki mi je kad dođem k nekome i onda me vrat boli jer su oni staviti TV na 120+ cm
i to na neku prastaru vitrinu koju im je štata bacit

kao što zvučnici moraju bit u visini ušiju kad se sjedi tako i TV u visini očiju kad se sjedi na predviđeno mjesto...

još jedbna stvar koja mene smeta je kad ljudi stave komad HW na najdonju policu (skoro pa na pod)!! a tamo ima najviše prašine koja leti i kad se normalno hoda po sobi..pa zamislite onda koliko se nakupi u uređaj kroz rušice na gornjoj strani!!
zašto Maranc nebi bio na gornjoj polici malo lijevo od TVa??? umjesto tog demode telefona...ti telefoni su bili "in" prije 30 godina...

ali đe je vufer???
Opet ti i tvoji upitnici i uskličnici...

Komponente sam stavio tamo gdje sam ih stavio jer mi se tako najviše sviđalo i jer mi tamo najmanje smetaju. Ne postoji "lijevo od TVa" jer je to zapravo ispred TV-a i otkine se par centimetara slike.
Sa prašinom nemam nikakvih problema, nešto se malo zna nakupiti kroz duži period ali ništa strašno.

Ovo za telefon neću niti komentirati.
Da znaš čitati bi pročitao da nemam "vufer" nego sam na 5.0 sistemu.

Nego, kad već toliko pričaš o funkcionalnosti/ljepoti/demode stvarima, hajde molim te poslikaj malo svoj stan/kućno kino/komp da vidimo kako to sve skupa izgleda kad takav majstor sve sastavi. Po tvojim izjavama me očito čeka ekstaza kakvu nisam nikad doživio. Čekamo!

Ja sam ipak kao običan smrtnik morao imati neke kompromise u stanu, što ćeš :/
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 16:38   #785
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova

Ima sitacija kad potpuno zaboravim da gledam film...
Dovoljno je bilo malo pažnje odvojene za riješit neke glavne refleksije / za istaknuti sliku...plus malo pažne za zvuk i kalibraciju.

S rasvjetnim ukrasima nema šanse da bih to mogao...
a jesi se zakacio na te rasvjetne ukrase ko pijan plota. Sliku sam okacio kako planiram staviti platno, a ne kako mislim sobu urediti niti planiram takva svjetla staviti.
ali za neko druzenje, sport, djecu u istoj prosotriji, ovako decentno indirektno svjetlo je pozeljno.
ok, kad se bas film gleda onda mrak, ali za sve drugo definitivno malo svjetla. Jer me zaboli lijevo jaje za kontrast kad gledam tekmu repke ili crtic. Ionako danasnji projektori imaju pun K brightnessa i mogu bez problema davati solidnu sliku i u poluosvjetljenoj prostoriji.

Citiraj:
Igorr
ma super si slozio, nemos bolje od toga u stanu, ja sam imao skoro pa identicno slozeno dok sam bio u zg u stanu, samo sto sam imao 42" plazmu tada... ovdje imam 50" S60 ali ni blizu layout kako bi htio, ali selim ubrzo pa cemo vidjeti sto kako.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 18:17   #786
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Tebi treba veča dijagonala i 2.40 format a kod fiksnog platna je to jednostavno probati stoga.... kad krečeš?
Rado bi išao na još veći widescreen ali bez lense memory-a mi se to stvarno ne da vrtit svako malo kad prebacujem iz jednog omjera u drugi, a za anamorfičnu leču sam ipak bogec. uostalom znaš kaj trenutno mislim o svemu tome tak da....
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2015., 09:52   #787
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:

još jedbna stvar koja mene smeta je kad ljudi stave komad HW na najdonju policu (skoro pa na pod)!! a tamo ima najviše prašine koja leti i kad se normalno hoda po sobi..pa zamislite onda koliko se nakupi u uređaj kroz rušice na gornjoj strani!!
Smeta te?
Meni određeni izbori znaju biti čudni.
Npr. nedostatak zavjesa te centar u rupi kod Igora.
Ali da mi "smeta" ili da sad imam konvulzije kad vidim nešto tako? LOL

Šta se tiče same prašine...u pravu si.
Kod mene su 2 racka na 4-5 cm debelom čupavom tepihu.
Praktički su upali u njega / tepih poravnat s najdonjom policom. Na uređajima koji su na najdonjim policama prašine ima ko u priči
Iako svako mjesec dana uređaje usisam i ispušem kompresorom , to je izgubljena bitka ...
Ali ne smeta meni ni dragoj i čisto me zaboli hoče li nekome biti 'teško' kad to pogleda finu elektroniku pokrivenu s malo prašine.
Jer kako god okreneš , to malo prašine definitivno neče utjecat na funkcionalnost bilo čega.

Citiraj:
zašto Maranc nebi bio na gornjoj polici malo lijevo od TVa??? umjesto tog demode telefona...ti telefoni su bili "in" prije 30 godina...
Ja koristim telefon star cca 35 godina. Zbog kabela ponekad zakrči a slušalica mu je zaljepljena crnom izolirkom jer mi je jednom ispao.
Ali znaš što?
Nebih ga mijenjao nizašto a kamoli za komad neke moderne gluposti koja je danas IN.

Iskra ETA 80

btw, negdje u ormaru imam i kockasti . Mislim da je ATA 30 ...imam i UNISov tipkači u kuferu a u podrumu čuvam gondolu koja je nekoč krasila TV.
A ima toga još ....

@Gabre ,
Iako si mogao izvuči bilo koji primjer s neta,
izvukao si neki s ukomponiranim svjetlima za vrijeme projekcije a o tome si dovoljno rekao.

I sad , što si očekivao od mene?

Inače, u kontekstu osvjetljenih prostorija i popularnih entertejment projektora , 'solidna slika' je rastezljiv pojam ovisan o perspektivi.
Srečom , određene stvari se mogu izračunati i izmjeriti.

Ako je nekome to zanimljiva tematika, nek pročeprka PISCR standard / Infocomm...

Zadnje , jedno malo pitanjce za sve one s kučnim kinima, koji su gledali Grand budapest Hotel (2014)

Kakvu sliku ste gledali?

Mislim konkretno na činjenicu da se 'tražilo' 14ftL ...

@Sodom
Nekad čovjeku treba promjena perspektive ...

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 24.07.2015. u 11:40.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2015., 16:26   #788
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Opet, hvatas se nekcega ko pijan plota, sliki sam stavio kao primjer gdje platno i kako planiram staviti, svjetla nisu uopce bitna tu, niti ce ih biti tako ko na slici.
Sto se budapest, film bezveze da je ne znam kako sniman
Staro 27.07.2015., 00:33   #789
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Meni su filmovi su jedna zaista zanimljiva tematika.
Počevši od onog što rade kino operateri* u kinima ...

...pa sve do onog što rade redatelji da bi 'odvukli' gledatelja itd...

Na to trošim večinu slobodnog vremena pa mogu o svačemu.
Zbog toga se tu i tamo dotaknem nekih stvari....
jer eto , padne mi na pamet da obzirom na forum možda neču biti jedini kome je zanimljiva tehnička strana te tematike.

Al dobro, moja greška / lekcija naučena , odoh na godišnji.

* Alferdo

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 27.07.2015. u 01:02. Razlog: alfredo
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2015., 02:38   #790
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ne kuzim ja tebe i to filozofiranje
Staro 28.07.2015., 22:31   #791
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Opet ti i tvoji upitnici i uskličnici...

Komponente sam stavio tamo gdje sam ih stavio jer mi se tako najviše sviđalo i jer mi tamo najmanje smetaju. Ne postoji "lijevo od TVa" jer je to zapravo ispred TV-a i otkine se par centimetara slike.
Sa prašinom nemam nikakvih problema, nešto se malo zna nakupiti kroz duži period ali ništa strašno.

Ovo za telefon neću niti komentirati.
Da znaš čitati bi pročitao da nemam "vufer" nego sam na 5.0 sistemu.

Nego, kad već toliko pričaš o funkcionalnosti/ljepoti/demode stvarima, hajde molim te poslikaj malo svoj stan/kućno kino/komp da vidimo kako to sve skupa izgleda kad takav majstor sve sastavi. Po tvojim izjavama me očito čeka ekstaza kakvu nisam nikad doživio. Čekamo!

Ja sam ipak kao običan smrtnik morao imati neke kompromise u stanu, što ćeš :/
pa eto , ti si stavio te slike u nadi da će sad ekipa slinit i falit te i ode pjevat o tebi...ja neću i rekao sam zašto.

tebi je ok, no nije drugima i prihvati to...i ak si išo stavit slike u temi o "home theatre" onda ipak bi bio red da to skompletiraš sa svim što se podrazumjeva, a vufer je pol zvuka sa filma, sviđalo se tebi to il ne ali daj odi kod nekog ko ima to kak treba pa onda taj isti film čuj kod sebe doma. nije vufer neka exkluziva nit je enormno skup. ali svakako treba bit u kombinaciji za iole prihvatljivo kućno kino, makar i u stanu (ne mora se "trest" pol stubišta.)

PS - a možda i stavim koju sneak sliku kak sam ja to sebi organiziro.
Staro 29.07.2015., 09:27   #792
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
pa eto , ti si stavio te slike u nadi da će sad ekipa slinit i falit te i ode pjevat o tebi...ja neću i rekao sam zašto.
LOOOOL, koje si ti balavo stvorenje, koliko imaš 10-12 godina?
Nisam ovo stavio "u nadi da će..." nego da pridonesem temi koja je polumrtva a meni osobno draga. Kao što sam već i rekao, volim gledati HT setupe.

Citiraj:
tebi je ok, no nije drugima i prihvati to...
Ti to svoje mišljenje smatraš "mišljenjem svijeta"?

Eto Gabri se npr. sviđa. Imagine je dao konstruktivne kritike koje imaju smisla... a ti pišeš pizdarije poput "demode telefona", "treba ištekati telefon"... Odakle ti znaš zašto ja imam taj telefon? Hoćeš mi pregledati stan i vidjeti da li možda imam i fax, pa mi onda isto objasniti da je to demode i "sooo 90's"? Jer ti znaš da to nikome ne može koristiti

Gle, nije stvar u tome da li se to tebi (ili bilo kome drugom) sviđa ili ne, naravno da ti se može ne sviđati. Stvar je u pristupu.

Citiraj:
i ak si išo stavit slike u temi o "home theatre" onda ipak bi bio red da to skompletiraš sa svim što se podrazumjeva, a vufer je pol zvuka sa filma, sviđalo se tebi to il ne ali daj odi kod nekog ko ima to kak treba pa onda taj isti film čuj kod sebe doma. nije vufer neka exkluziva nit je enormno skup. ali svakako treba bit u kombinaciji za iole prihvatljivo kućno kino, makar i u stanu (ne mora se "trest" pol stubišta.)
Dakle tko god nema woofer nema pravo postavljati slike? To su neka nova pravila made by smirnoff ili?
Čuo sam ja popriličan broj setupa sa wooferima. A ti nisi čuo moj setup "bez woofera".
Naravno da je kvalitetan woofer miljama ispred mojih wharfedale 9.5 ali jednako su toliko moji 9.5 ispred solidnog broja jeftinijih "consumer 5.1 setupa" (jeftiniji modeli od LG-a, Samsung-a... koje sam čuo na svoje uši). Naravno da i "consumer 5.1 setupi" znaju i mogu zvučati dobro, čuo sam nedavno i jednu Sony kombinaciju koja je stvarno imala osjetno kvalitetnije nisko područje od mene, ali takve kombinacije ipak prelaze granicu "jeftinog 5.1 setupa".

Osobno nemam woofer jer ga fizički nemam gdje staviti, pokušao sam sva živa kemijanja i pomicanja namještaja ali ne ide. Kad se preselim u novi prostor - woofer ide obavezno.
A tada će i centralni zvučnik ići na pravu visinu (što mi je osobno čak i važnije od nabavljanja woofera).

Citiraj:
PS - a možda i stavim koju sneak sliku kak sam ja to sebi organiziro.
Zašto možda? I zašto sneak, poslikaj ti to kako spada
Ali nije mi jasno, kad je već kod tebe sve savršeno složeno, kako to da nisi već poslikao par slika i postavio ih. Trebalo ti je ukupno 20 sekundi za napraviti nešto takvo. Nemoj se sad jadan tamo mučiti i nešto premještati i micati.

A sad da te ozbiljno pitam. Koliko godina imaš? Jer ja stvarno imam osjećaj da pričam sa djetetom.
Valjda mi je i podsvjesna sumnja to što trpaš te uskličnike i upitnike kao moji 8-10 godišnji rođaci. Vidim da si se nakon mog zamjećivanja potrudio ne raditi to u prošlom postu
Tako da ili si debelo maloljetan ili imaš jako senzibilno shvaćanje svijeta pa te skoro sve šokira ili začuđuje. U tom slučaju se ispričavam, ali smiješno mi je onda zamisliti tvoje svakodnevne interakcije. Npr. kad ideš kupit kruh: "Molim vas jedan polubijeli!!!!!", "Zapravo ne, da li možda imate bijeli?????"

NHF
Staro 29.07.2015., 18:35   #793
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

haha igore care, bas sam se nasmijao.

mene osobno ne smeta ako neki telefon negdje stoji, ili neki komad necega, sve je to zivotni prostor a ne slike iz kataloga, kod mene je uivjek function over fashion, bitnije mi je da je tv na pravoj visini i da mogu normlano cuti sto se dogadja, a ne da li je negdje neki kabel ili nesto na krivom mjestu.

kad budem imao kucu, i posebnu prostoriju smao za entertainment centar, onda se moze slagati da bude ko iz katalgoa, no to ce biti vrag zna kada, i do tada se snalazimo kako tko.

smirnoff, pa daj budi baja i poslikaj onda svoj setup koji "po tvom misljenju" nema mana, a vjeruj mi da cemo ti nac manu.
Staro 30.07.2015., 00:24   #794
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
smirnoff, pa daj budi baja i poslikaj onda svoj setup koji "po tvom misljenju" nema mana, a vjeruj mi da cemo ti nac manu.
Hoce on hoce... cekaj samo da premjesti namjestaj i privremeno ukloni "demode" stvari
Staro 30.07.2015., 20:10   #795
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

jos nista od slika, bit ce zaletio se u market po namjestaj
Staro 08.09.2015., 04:15   #796
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Smirnoff di su slike??
Staro 10.09.2015., 01:02   #797
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Cool

Citiraj:
Ne kuzim ja tebe i to filozofiranje

Ne kužiš me? Nema problema , ja ti objasnim

1. Otvorim temu i vidim fotografiju uz komentar 'da če tako biti ako sve bude po planu'.

2. Mogao si izabrati bilo koji primjer jer ih je net krcat , ali eto izabrao si / zakeljio si fotku nečijeg setupa s rasvjetom za vrijeme projekcije.

3. O svjetlima si napisao dovoljno.

4. Zbog 2. te 3. , zakeljenu fotku povežem s popratnom svjetlosti te jednostavno komentiram kako mi to osobno odvlačilo pažnju od filmskog materijala.

5. Ti komentiraš da sam se uhvatio rasvjete ko pijan plota i kako je fotografija bila zbog postavke platna.

6. Ok, shvatio. Nesporazum. Ukratko ti objasnim zbog čega / ovo pod 4.

7. Ipak , pošto si se dotakao projektora ,kontrasta , solidne slike te ambijentalne rasvjete , ja ti lupnem link na kojem imaš dosta zanimljivog upravo o tome.

8. Usput me to povuče da se dotaknem razine svjetline na jednom određenom primjeru...

9. Ti me opet 'počastiš' da se hvatam rasvjete kao pijan plota a moje doticanje jedne zanimljive tematike riješiš s "film je bezveze".

10. Ja ti pokušam objasnit da su filmovi meni jedna zanimljiva tematika...naširoko interesantna tematika...i kako to ima nuspojavu da se dotaknem svega i svačega ...jer mi eto padne na pamet da možda nije interesantno samo meni.*

11. Pošto sam spomenuo kino operatere , nisam odolio zaljepit Alfreda kad malom Totu govori kakav je to život u ovom filmu nakon što stavi podgrijavat ručak U projektor

*
Zbog Fury i 2 tenka se užario forum.
Ja se u HT temi ,na AV podforumu dotaknem određenog filma koji šalta između nekoliko AR (što je samo za sebe zanimljiva tema u HT kontekstu) ,filma za kojeg stoji da traži baš određeni nivo svjetline ...i jedino što se izrodi je tvoja ograničenost "film je bezveze pa nije ni važno" .
Ali glavno da se ne štedi postova kad god netko treba nekoga posrat.
Staro 10.09.2015., 01:25   #798
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ja nisam ni komentirao fury film
Čuvam.djecu SAD pa odgovorim poslje
Staro 11.09.2015., 02:43   #799
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Polako se seli, složio platno večeras, pa podbočio da si dobijem predodžbu, bojao se da će biti maleno, ali za sada je OK
Staro 13.09.2015., 20:50   #800
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Trebat ću malo pomoć u slaganju rasporeda, nikako da odlučim gdje da smjestio komp i policu sa komponentama... Budem večeras koju sliku stavio i nacrt da se lakše orijentirati...
Staro 14.09.2015., 08:36   #801
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

evo, za dežurne pljuvače i rugalice...bilo je vrijeme godišnjih i izležavanja na plaži a ne bjelim u monitor 0-24

prije nego krenu slike da odgovorim na par pitanja:

nemam 8-10-12 godina ali me ovo podsjeća na BUG forum i one slike novih gađeta (CPU, HDD; RAM, water kiler, grafa) koje se stave čim se kupe da bi se dobilo lajkova

1 - jeli ovo najbolji HT sistem - nije
2 - jesam li ja zadovoljan zvukom filmova - generalno jesam
3 - jesam li sjvestan mana/nedostataka ovog sistema - jesam
4 - imam li u planu mijenjati nešto od komponenata - imam

rec - Denon 1610, front Wharfedale 9.2, centar Mordaunt short 905, rear Wharfedale, sub Pioneer sw110, media player Iamm 83, sat Strong, DVD-HDD rek. Sony, žice CAT5...

kao što se vidi ja stavljam funkcionalnost ispred pomodarsva i trenutnih trendova, pa tako nemam cijelu sobu ko neki fashion lab sa haj-gloss bijelim namještajem i nekim feng-šuji detaljima.
isto tako držim se pravila da stereo i HT ne mogu biti iz istog sistema pa tako imam odvojene komponente i zvučnike...

[/URL]

[URL=http://www.imagebam.com/image/e05b1a435535832]

stoga - navalite sa minusima i ismijavanjima...
Staro 14.09.2015., 09:17   #802
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Što fali, stari momče. Lajkam
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2015., 09:51   #803
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Zašto ismijavati, nema potrebe, eventualno centar djeluje malo zatvoreno i nisko i
vjerujem da je u planu malo ozbiljniji sub od ovog Pioneera.
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 11:36   #804
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
evo, za dežurne pljuvače i rugalice...bilo je vrijeme godišnjih i izležavanja na plaži a ne bjelim u monitor 0-24
Koji si ti pacijent
Kakvi crni pljuvači i rugalice, ti si jedini koji je kenjkao u tom stilu zato se pokrij i ne pričaj pizdarije.

Citiraj:
rec - Denon 1610, front Wharfedale 9.2, centar Mordaunt short 905, rear Wharfedale, sub Pioneer sw110, media player Iamm 83, sat Strong, DVD-HDD rek. Sony, žice CAT5...
+ jedan dio od prošlih postova

Citiraj:
i ak si išo stavit slike u temi o "home theatre" onda ipak bi bio red da to skompletiraš sa svim što se podrazumjeva, a vufer je pol zvuka sa filma, sviđalo se tebi to il ne ali daj odi kod nekog ko ima to kak treba pa onda taj isti film čuj kod sebe doma
I sad bi po tvojoj logici ja imao bolji zvuk da stavim tvoj woofer u svoj sustav?

Već sam ti lijepo objasnio što mislim o tvom komentaru o wooferu pa ću se samo nadovezati sad kad vidim tvoje zvučnike. Tvom sub-u donji dio freq. range-a kreće od 30Hz, wooferima u mojim 9.5 donji dio također kreće od 30Hz. Ne mogu biti apsolutno siguran u ovo što ću reći jer nisam čuo u živo tvog pioneera ali sam poprilično siguran - 2 moja 9.5 naštelana na marantzu daju kvalitetniji donji spektar od tvog pioneera.
To je ono što sam i govorio, naravno da će kvalitetan woofer prešišati wharfedale 9.5 ali bome solidan dio ovih jeftinijih woofera će zvučati lošije ili u najboljem slučaju isto.

Citiraj:
kao što se vidi ja stavljam funkcionalnost ispred pomodarsva i trenutnih trendova, pa tako nemam cijelu sobu ko neki fashion lab sa haj-gloss bijelim namještajem i nekim feng-šuji detaljima.
Ti imaš pamćenje kao naši dežurni političari

Pa prije par postova si napisao kvalitetne izjave poput "demode telefona...ti telefoni su bili "in" prije 30 godina..." a sad tu pričaš skroz drugu priču.
Ja bi trebao micati svoj telefon (koji mi je potreban iz specifičnih razloga) jer je "demode" - i po tebi ta izjava nije u suprotnosti sa "kao što se vidi ja stavljam funkcionalnost ispred pomodarsva i trenutnih trendova"?
Nemoj se ljutiti ali tebi logika nije jača strana.

Citiraj:
isto tako držim se pravila da stereo i HT ne mogu biti iz istog sistema pa tako imam odvojene komponente i zvučnike...
Ova izjava ne drži uvijek vodu. Kad uspoređuješ 2.0 sistem i 5.1 (ili bilo koji veći višekanalni, 7.1...) sistem istog cjenovnog ranga onda će u pravilu 2.0 sistem zvučati bolje - to je točno, ali ako netko složi za klasu bolji 5.1 sa kvalitetnim frontovima koje sluša u 2.0 modu (kad želi slušati glazbu) na kvalitetnom i za klasu (ili više) jačem višekanalnom digitalcu - džabe tebi dedicated 2.0.

Citiraj:
Meni je tvoj sistem sasvim ok i vjerujem da daje dobar doživljaj gledanja filmova, vizualno mi nije po volji ali ukusi se razliku tako da nema potrebe filozofirati oko toga.

Gle, ti si jedini koji se ponaša kao dijete i u stilu "kome je veći". Smiri malo hormone i konstruktivno sudjeluj u temi
Staro 16.09.2015., 16:56   #805
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

prije nego krenu slike da odgovorim na par pitanja:

nemam 8-10-12 godina ali me ovo podsjeća na BUG forum i one slike novih gađeta (CPU, HDD; RAM, water kiler, grafa) koje se stave čim se kupe da bi se dobilo lajkova

1 - jeli ovo najbolji HT sistem - nije
2 - jesam li ja zadovoljan zvukom filmova - generalno jesam
3 - jesam li sjvestan mana/nedostataka ovog sistema - jesam
4 - imam li u planu mijenjati nešto od komponenata - imam

[/URL]

[URL=http://www.imagebam.com/image/e05b1a435535832]

ja uspjevam vidjet samo male thumbove, jel ima neki link bolji ili nesto?

no ono sto mi nije jasno zasto si isao na dva seta zvucnika, ako si bas htio odvojeni stereo, mogao si pretpojacalo spojiti i ciao, ovako si bacio lovu na dva seta zvucnika umjesto na jedan posteni.
Staro 16.09.2015., 19:23   #806
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
ja uspjevam vidjet samo male thumbove, jel ima neki link bolji ili nesto?
http://www.imagebam.com/gallery/a4l9...xhuxtnprzlcgum
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 19:36   #807
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ok, zaista nije trebao tamo kritizirati igorrov setup, a sam ima buckuris i ja bi ga nazvao nered.
koji je to drugi set zvucnika sto imas, da li su i oni spojeni na receiver ili na ono neko pojacalo u kutu?
zasto si isao na takav dupli sistem?

i da, daj obrisi prasinu, kako mozes u to gledati tako. I Igorr je to daleko ljepse ukomponirao nego ti sa svojim "demode" strong receiverom i tim kompnentama uguranim da se tako vide.

a dje je wuferrrrr

i NAJBITNIJE, cijeli taj setup ti nije simetrican, ja bi se smakao da mi je tv tako van centra svega, UZAS UZAS covjece i ne ne zajebavam se

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 16.09.2015. u 19:46.
Staro 16.09.2015., 22:09   #808
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

gabrić - bolje pogledaj slike...sve je apsolutno simetrično.

i kad sjedim u centru sam svega.

tebi izgleda nered jer vidiš samo slike.
iz dva kuta.

drugi set zvučnika je quad 12l2 i spojeni su na pojačalo denon. niakkve kombinacije pred pojačala iz tog resivera nisu izvediva za bolji zvuk.

a to što se TEBI ne sviđe mene ne dira nimalo...nećemo se nikad srest tako da...
ali što ti znači riječ "smakao"...nisam u HR čuo za taj izraz...

@Igor - naravno da ja ovdje woofer najslabija karika al trenutno ne mogu dat 3000+ kn za bolji.

nisam ja kreno sa spikom moje je veće i bolje ,nego ima pravilo kak se što kompletira a ja sam komentirao smještaj i trenutni sastav HTa...kao da imam jedan zvučnik (mono) pa prodajem spiku da to "radi isto kao i stereo"...

Zadnje izmijenjeno od: smirnoff. 16.09.2015. u 22:33.
Staro 16.09.2015., 22:44   #809
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

kako moze biti simetricno, ako ti je tv uz jedan rub stalka, a receiver uz drugi, jos gore, stalak ti je primaknut uz lijeve zvucnike a omdaknut od desnih, znaci dupli off centre
nisi poslikao direktno ravno da se sve vidi, ali nikako nije smietricno da ga ne znam kako uslikas.

to sa duplim zvucnicima je teza filozofija, cak je i Imagine za tebe jednostavan. Ajde da je to neka klasa audifilska skupa sto ti ja znam ali ovako dupli sistem za nista.
Staro 18.09.2015., 10:44   #810
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ali dečki, on nije u ZG!!!!!!!!

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge