|
![]() |
#1231 | |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Tim bolje sto partwish i ja oboje imamo taj famozni Windows BT folder pod C, koji je kreiran istog datuma u isto vrijeme, tocno u sekundu.Cak pise da je modificiran 28.07.2015 u 13:48.Unutar toga postoji boot, setup, itd. Nista mi vise nije jasno. ![]() Na laptopu Win 8.1 i nikada nisam ni dobio notifikaciju da Win 10 dolazi i da rezerviram kopiju.I jos uvijek nema nista.
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa zasad sve radi. Taman skidam drivere. Za certifikate i programe ne znam (ona provjera njihova kod rezervacije je rekla da sve što imam gore će raditi i dalje). Stavio sam upgrade s čišćenjem svega na službeni laptop, za kojeg ionako imam backupirane sve stvari, pa ih lako vratim. Kolega je stavio da mu ostavi sve postavke, programe i stvari, pa isto kaže da nema problema. Ostaje ti ili klonirati SSD ili probati pa što bude ![]()
![]() |
#1234 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Ima i kod mene taj folder, al prazan. Notification je bila cijelo vrijeme prisutna jutros nakon restarta laptopa nestala, prostor na disk sa 75gb spao na 45gb, updates postavljeni na automatski al nema novih ažuriranja, ima i neki Windows ws folder, unutar njega neki setup. host. Windows 8.1 na laptopu instaliran prije 2 mje. tako da je ste strane uredno. Uglavnom media creation tool, create iso (na usb ili dvd) i na kraju ide upgrade, pa ću nakon toga clean install na old school način probat.
![]() |
#1235 | |
Addicted to music.
|
Citiraj:
do danas je pisalo kao: (imao sam rezervirano vec mjesec i pol, PC eligible, etc) 'There's nothing you need to do right now.You'll get notified when Windows is ready' (tako nekako) i danas se promijenilo u: 'Thank you for reserving your free upgrade' i ispod ima mali zid teksta, bla i bla. Ispod mogu kliknuti na: 'OK, notify me when ready'. Kliknem i nista, sve se spusty natrag u tray.
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Premium
|
Kod mene je na desktopu i dalje prisutna, na laptopu ne.
![]() |
#1237 |
Xulos :)
|
Nije mi radio clean install sa win 8.1 kljucem ali kad sam otisao na upgrade sa keep nothing i instalirao 10ku, pod activation mi je pisalo windows is activated.
![]() |
#1238 | |
Addicted to music.
|
OK, malo sam si dao oduska i guglao o cemu je rijec.Cini se kako puno ljudi ima probleme sa automatskom nadogradnjom na Win 10 kroz Windows Updates.Kod svih se pokazuje isti error, code i pise failed. Naletio sam na nekakav moguci fix.Medutim, pola ekipe pise da im je nakon toga proradilo, a druga polovica da se problem svejedno nastavlja. Pa evo, tko hoce: Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
ključ koji bi koristio za clean install ne postoji, odnosno koristi se generički ključ koji je već u ISO fajlu, kad vas clean install pita za ključ, treba kliknuti na skip i instalacija će nastaviti, isto ponoviti i drugi puta kad vas pita pri zavreštku instalacije , razlog je taj što je obavezan proces prvo napraviti upgrade, jer se u procesu nadogradnje na MS servere sprema HW ID vašeg računala, i za njega se veže aktivacija, kad napravite clean install, windowsi provjeravaju HW ID na serveru i ako postoji sami će se aktivirati, zato je nakon same nadogradnje obavezno provjeriti status aktivacije, nikakve ključeve od prethodnih verzija nije potrebno upisivati kod clean instalacije, svima koji naprave upgrade će za ključ pisati defaultni key koji je u iso datoteci, i taj ključ će biti i kad napravite clean install, provjereno iz prve ruke na HP brand stroju sa legalnim windowsima 7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |||||
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#1242 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
Nije to ni loše zamišljeno da key povuče automatski, jedino me zanima što se događa s recovery particijom na laptopu. Pretvara se u win 10 ili ostaje win 8.1 pa u praksi otpada recovery već se ide na clean install sa vanjskog medija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
eo i mene ma desetki, laptop sa win8.1 orginale, upgrejdo na win 10 radi sve uredno i wins je aktiviran, jedino mi je povuko update za intel hd graphics i rucn osam instaliro forceware za win10- opcija je bila da mi zadrzi sve kako je i bilo i zbilja sve je ostalo i podataci na dekstopu i u browserima postavke ma sve sto sam uspio naci. cak je i start8 kojeg sam koristio u win8.1 ostao pa sam ga moro obrisat da mogu koristit win 10 start menu ![]() sad nakon par dana cu odradit clean install da vidim dali kljuc prolazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
kod mene na lapu, win8.1 core je uredno nadograden s legalnom aktivacijom. kod kolege na lapu koji je aktiviran preko microsoft toolkita isto je win10 aktiviran. dolje je ispis iz PID checkera od kolege (kod sebe nisam radio jer nema potrebe): //--- The Ultimate PID Checker v1.1.3.590 by janek2012 --- Product Key : YTM Profile : C:\WINDOWS\System32\spp\tokens\pkeyconfig\pkeyconfig.xrm-ms Validity : Valid Product ID : 00326-10000-00000-AA057 Advanced ID : XXXXX-03261-000-000000-00-1050-9200.0000-2102015 Activation ID : 2b1f36bb-c1cd-4306-bf5c-a0367c2d**d8 Edition Type : Core Description : Win 10 RTM Core Retail Edition ID : [TH]X19-98868 Key Type : Retail EULA : Retail Crypto ID : 3261 Benchmark: 0,313 seconds |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#1248 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Kako do 10 tke ? Laptopu sa originalnim Windowsima 7 Pro rikno mi je hard. Na donjoj strani imam MS naljepnicu sa Product Key-om Stavio bi 10 ku na novi hard. Da bi imao 10-ku trebam prvo skinut i usnimit 7 icu (koji ISO i od kud) i s nje upgrejdat na 10 ku ?
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 10.08.2015. u 09:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
|
Nakon upgradea na 10ku sa 8.1 mi je win aktiviran. Kolega je radio isto to na 7ici ali nije imao rezervaciju i prilikom upgrade nakon "verifying" ga je trazio kljuc. Dakle mora ici prvo rezervacija ako zelite da vam winsi budu aktivirani. Nakon upgrejda na 10ku obavezno napraviti C: clean da vam obrise windows.old (cca 10 gb).Jos samo ostaje misterija hoce li win 10 ici iskljucivo kao upgrade ( sto nema smisla) i ako ne kako instalirati clean install preko isa posto nemoze s kljucem od 8.1. Jedno da sad probam clean install nakon upgradea.
![]() |
#1250 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Addicted to music.
|
Dobio sam zanimljiv odgovor: Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Premium
|
![]() |
#1253 |
|
Radio sam upravo clean install i kad sam unio key od 8.1 mi je izbacio cannot verify. Ok stisnem skip, instaliram winse, udje u winse opet trazi key i opet nnakon unosa not valid. Nakon unosenja proxya od firme nakon ulaska u desktop odem pod activation i pise activated. Moguce da ga proxy zajebava posto za vrijeme instalacije nema opcije za unos istog, probat cu od kuce da vidim dali 8.1 key iz prve prolazi na kucnom netu.
![]() |
#1254 |
The mighty pirate
|
Jedno smiješno pitanje...može li na login ekranu biti prikazano 24h vrijeme. Regija i sve te gluposti su podešene, u taskbaru je 24h, ali na loginu još uvijek 12h format.
![]() |
#1255 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Join Microsoft Stores to Celebrate Windows 10 with Special Events, Guest Appearances, Workshops and More Mislim da je ovo gore to "iznenadjenje", zaci majice i popusti za prvih 50 Insidera (po trgovini). Naravno vrijedi samo za US, kanadu i Portoriko ![]() A tu su i oni wallpaperi: A fun surprise for Windows Insiders… Citiraj:
![]() De vidi sta ti ovdje pise: ![]() Control Panel > Region Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 29.07.2015. u 15:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Laički rečeno, sljedeći clean install možeš komotno preskočiti sva polja za unos key-a i Winsi će biti aktivirani. Aktivacija se provjerava preko HWID-a matične, bar koliko sam ja skužio.
![]() |
![]() |
#1257 |
|
I mene je to jebalo, kad odes na postavke za sat, mora ti biti H:mm, dakle prva slova moraju biti velika i onda prebaci na 24H format, debilno.
![]() |
#1258 |
Premium
|
Kako misliš raditi clean install kroz postavke ili bootat sa usb ili dvd-a. Ja cu kasnije probati bootat s usba, sve pobrisat, instalirati win10 i probat aktivirat tek kad se instalira. Prvo se mora odraditi upgrade.
![]() |
#1259 |
The mighty pirate
|
![]() |
#1260 |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |