|
![]() |
#2071 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Mislim da ce ti za vece rezolucije biti bolja 390, ja sam probao na svojoj DSR i nije mi to to, s time da cu ja napravit sve da imam 60 FPS-a, radije veci frejmrejt nego eye candy ![]() A ustvari ti nijedna nece pruzit dobro iskustvo bez da smanjis detalje u igrama... Ali opet po testovima se 290/390 cini bolja u vecim rezama. Na strani 970 je to sto nvidia sponzorira game developere, ap su igre cesto bolje optimizirane za njihove grafe...A i tiha je i hladna, i ne trosi nis. EDIT: Pogledao sam malo testove, i 390 je brza u 90% igara od 970. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 11.07.2015. u 06:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2072 | |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Isto tako suludo mi je dati za 10% vise FPSa 50% vise TDPa (karikirano). Iden jos malo surfat ionako necu danas napravit kupnju nego u pon...
![]() |
![]() |
#2074 |
Never Forgetti
|
![]() |
#2075 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Iskreno ne znam, gledam sa cime se opterecujes i doslovno ne vjerujem. Da imas para reko bi ti uzmi si 980 TI i gg. Ali ovako stvarno ne kuzim. Sta niste sve nabrojali. Znaci cisto usporedba. 390 temperatura 73 stupnja, GTX 970 71 stupanj. ( Jednu i drugu karticu ako ces clockat doci ce na totalno iste temperature 80-82 zavisi kak dobar chip imas ). Idle temerature su iste ko bi reko. 390 je bucnija svega 1 decibel od nvidije 970, sto opet ne mozes uzet u mjerilo jer ti mozes npr uzet neku drugu nvidju koja ce biti bucnija od 390 i obrnuto znaci, uopce se oko toga ne treba zamarat jer sve je to tu oko 40db i fenovi ne rade dok nema potrebe. Potrosnja da u punom loadu trosi oko 60W vise, dobit ces znaci na mjesecnoj bazi oko kunu dve veci racun. To je ko ona imas za BMW a nemas za benzin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2077 | ||
Never Forgetti
|
Citiraj:
![]() Nekako mi pare ne opravdavaju gain. A trazin savjet, isto tako gledan bez obzira koliko iman novaca da sve bude efikasno (Tesla npr, 100k auto a trosi 0 goriva, nije njima problem gorivo), i da na kraju krajeva radi kako spada. Pitan za savjet jer nisan ima niti jednu u kompu da usporedin i kazen koja mi je bolje, ili sta je buljo reka 2-3 FPSa razlike a ulog puno veci. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2079 |
Premium
|
Ja sam ti samo htio rec da ti je 390 no brainer kupnja. Ljudi pisu svasta potrosnja grijanje blablabla. Ali opet ti biras, ja sam ti samo reko svoje glediste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2080 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2081 |
Premium
|
To sam mislio u kontekstu sta ljudi pisu, joj AMD grafa to se grije ko ludo, to je bucno, to trosi struje ko frizider, to je svasta. Cinjenica je da NVIDIA trosi manje struje, da je jednako bucna jer su isti cooleri gore, temperature se razlikuju u par stpnjeva, jednu i drugu kada clockas opet si na 80 stupnjeva tak da ... Ja uzimam ono sto je bolje za moje novce, prije r9 290 sam imo gtx 770 itd, da ne ulazim sada u povjesti grafi koje sam sve imo. Momentalno za pare je r9 390 bolja, ako nece ne mora ja ga ne silim, nit radim za amd nit radim za nvidiju, tak mi je svejedno ko kak trosi svoje novce. Ali konstantacije da neko odustane od bolje grafe jer se vise grije ili trosi vise struje, ma bez rijeci sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Pa i nisu bas isti cooleri kada su za 390 i 390x 2.5 slotni cooleri, tj deblji su u odnosu na nvidijine (bar je kod msia tako nisam gledo ostale) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2083 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
970 nikako uzimat za 4K jer kad dođe tih gadnih 0.5 u upotrebu nastaje sranje. Fury X nebi na tvom mjestu uzimao jer ima iste performance kao i GTX980 uz to da se GTX980 da klokat ko luda. Da Fury X ima 8 Gigi ali za što ce ti MSAA ili takvo što na 4K. Ja prezirem kad mi netko linka test da je 290X bolja od 980 a ono sve 4K test sa full MSAA i onda tu VRAM igra ulogu a svaka budala zna da MSAA je nebitan na 4K(jedino ako imaš 4K monitor veličine koloseuma). Možemo mi govorit AMD ovo il nVidia ono činjenica je da i dalje AMDovi driveri su sve BETE osim za Fury koje jedini ima WHQL 15.7 Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 12.07.2015. u 15:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2087 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
U prijevodu stave FDB ventove (neko kinesko smeće), i onako naopako pozicionirani počnu puštat/štrcat ulje s vrimenom - ako imate sreće da se to dogodi unutar garancije onda super. Bilo je tu i na forumu par slučajeva. Umisto da puknu double ball bearing ventove (pa makar tajvanske - ADDA, YL, Sunon, Delta kad već nemaju sirotani za Nidec, NMB, Panaflo, Sanyo Denki...), ili neke FDB boljeg proizvođača, oni sjebu grafu 10-20 puta skuplju od cijene takvih ventova.
![]() |
![]() |
#2088 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
http://www.hardwarecanucks.com/forum...me-review.html Kakva zvijer, postoje glasine da ce predstavljena 980ti kingpin od evge bit jos jaca. I ono o cemnja trubim, tek ovakva graficka moze drzati 1440p iznad 60fps, bitno da svi pricaju o nekom 4k. I tek sad fullhd dolazi Do punog izrazaja jer napokon igre ekšli nesto i moze tjerati kako spada, a da to nisu ultra high end modeli.
![]() |
#2089 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2090 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Nemoš' na 60fps pošteno igrat, a kamoli ekipa sa 144Hz monitorima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
|
http://hexus.net/tech/news/graphics/...able-tomorrow/ Izasle cijene K|NGP|N-a , zanimljiv nacin naplate grafe po ASICu svakog chipa ![]()
![]() |
#2092 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Totalni bullshit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2093 |
|
Ja bih prvi uzeo ovu najjeftiniju jer mi je kingpin jebena a ne klokam grafe. Nije glupo, ako hoces 100% mrcinu platit ces ju, ako neces, platit ces 300€ manje identicnu grafu s manje prostora za OC, a opet imas kingpin koja je naturpijana do kraja, simple as that ![]()
![]() |
#2094 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Kupiti Kingpin, ne nakeljiti vodeno ili fazno gore i ne kloknuti do nebesa je kao da kažeš da si kupio Ferrarija i voziš ga po naselju do birca i nazad po ograničenjima. ![]() Inače bi se složio s tobom vezano za binanje i razliku u cijeni po kvaliteti ASICa kada bi postojale samo referentna i Kingpin verzija. Ali kad imaš SC, SC+, ACX i Classified verzije, onda mi je nekako logično da u njih idu "lošiji" ASIC GPU-i, a u Kingpin da idu isključivo binani čipovi sa ASIC qualityem iznad, ne znam, 90%. A razlika u ASIC qualityu od 8% da je vrijedna nadoplate od 220 EUR mi je suludo. Kvragu, ako kupujem Kingpin za 1150 EUR, hoću faking golden sample čip sa ASIC qualityem bar 95%. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Uostalom,ja sam se adresirao na asic quality koji nema nikakve veze sa kvalitetom same kartice. Radi se o SIDD levelu iliti kakav je leakage. Ne sumnjam da postoji ekipa koja misli da veci asic level donosi kvalitetniji chip. ![]() EDIT: Ovo nema veze sa nvidiom nego sa kupcima. A sad su se pocele iste kartice prodavat za razlicite cijene prema "kvaliteti". nvidia je digla nivo sisanja ovaca na sasvim novi level. Svaka im cast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ti ćeš sada pričati o nekakvom leakeđu, a radi se samo i isključivo o dobrim i lošijiom primjercima sa waffera kako se oduvijek radilo samo je amd to prodavao to pod drugi proizvod čisto zato jer je bio vanjski škart? jel ti imalo ono indikativno zašto se stvar zove asic ili znaš za taj pojam već stoljećima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2099 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Ajde mi reci,koji je bolji i za sta: -visi asic level -nizi asic level Samo mi reci koja je razlika tog kingpina sa vecim asic levelom od onog sa nizim i kako se to odrazava na krajnju ovcu(kupca)? ![]() I da asic level je leakage karakteristike pojedinog chipa. I useri sa niskim levelom nece biti zakinuti za performanse odnosno nece ih ni osjetit. Meni je zapravo drago da nvidia sisa ovce. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|