|
![]() |
#961 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Mozda isti key ne bi prosao neku "inspekciju", ali za mene je dovoljno i to sto mi nudi taj isti key...skidanje legalnog MS ISO-a, normalnu instalaciju te uredni upgrade na Win10 na kojemu cu imati svoje osobne podatke, mailove, koristiti cloud, vrsiti transakcije i sl. Kako mi ne pada mi vise na pamet skidanje igara s trackera, tako mi se vise jednostavno ne zeza s Windowsima. Na isti nacin koristim i ostali software, ili je free ili uvijek uletim na neke akcije pa ga kupim uistinu povoljno. To je jednostavno neka moja osobna stvar i moj stav, a tih cca 25$ na Reddit-u mogu izdvojiti za retail key pa bi bilo lijepo da zavrsimo to oko novca vec me samo zanimala razlika "retail" ili "OEM" te kako to ide preko kljuceva kupljenih na taj nacin. Vidim da Win 8 Pro na Reddit-u imaju cijenu od 20-25$ (free upgrade na 8.1), znaci dolazi free upgrade na Win 10 i to je to sto mi treba. Nego, kada dode free upgrade na Win 10, kako ce to ici dalje tj. koliko dugo ce trajati key (bilo je rijeci o nekih godinu dana pa opcije oko lifetime i sl. te me zanima sta je na kraju od svega toga?)? Samo pustimo na stranu novce, podhebavanja i sl. te se drzimo teme. ![]() Hvala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
********************* Zadnje izmijenjeno od: tor. 13.07.2015. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
10240.16384 Ovo je navodno RTM build iliti "finalna" verzija. Stavio sam u navodnike jer postoji mogućnost da će kroz updejtove do 29. srpnja biti popravljeni još neki bugovi i možda će se taj broj promijeniti.
![]() |
#964 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Gdjesi si to skinuo.
![]() |
#965 |
Omicron Alpha resident
|
Nije još dostupan javno, samo javljam info da je to RTM build nakon ne znam koliko recompile-ova koji je prošao interni QA i koji se od sutra vjerojatno shippa OEM-ovima.
![]() |
#967 |
Omicron Alpha resident
|
http://blogs.windows.com/bloggingwin...nd-slow-rings/ I Windows 10 build 10240 je vani! Ovako, da odmah razjasnim - ovo je RTM (release to manufacturing) build koji je prošao interni QA i koji se šalje OEM-ovima za testiranja i pripremanja za nadolazeće uređaje. Međutim, to nije finalna verzija koja će biti dostupna 29. srpnja. Od danas pa do 29. srpnja dolaziti će fixevi preko Windows Update-a i koji će, integrirani u jedan build, biti pušteni van kao "finalna" verzija Windowsa. Zašto "finalna" u navodnicima? Zato jer će kasnije, kroz mjesece, kroz niz nadogradnji Windowsi dobivati nove fixeve (kao što je bio slučaj i do sad) ali i nove mogućnosti i dizajnerske promjene koje će onda ljudi dobiti kroz WU. Imajte na umu da je ovo prvi puta da se Windowsi tretiraju kao servis koji će konstantno biti nadograđivan, mijenjan i popravljan.
![]() |
#969 | |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Jer fizicki mediji se ne mogu tek tako upgradeat, jednom sto se sprzi na njih, to i ostaje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Omicron Alpha resident
|
Možda će biti build 10240 ali će imati 0-day zakrpe i updejtove koji će možda biti toliko bitni i veliki da će na kraju biti u pitanju neki drugi build.
![]() |
#971 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Mislim to nije nista novo, svi Win su tako dolazili. Jedina je razlika sto je dosad RTM izlazio mjesec-dva prije izdavanja, sad je 2 tj. prije pa je malo srtka-panika ![]() Build 10240 je u "masovnom umnazanju", moraju nastampat DVD medije, USB stickove, proizvodjaci moraju instalirat nove PC-e. Ostalo ce WU rijesit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
VM se updateao uredno na 10240 sinoc... sve sto mi treba izgleda da radi uredno, sad me svrbi da ga instaliram bare metal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo ja baš napravio upgrade, od Win 8.1 pa na to jedno 6 puta samo upgrade. Nestao Watermark dolje desno, piše Windows is Activated :P. Taj dio sa aktivacijom mi nije jasan, jer 8.1 je bio "hmm" verzija, makar ima lap i Win 7 orginal pa mogu i sa toga napraviti upgrade kasnije.
![]() |
#976 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() U svakom slucaju, bit ce veselo kad tisuce, milijoni?! korisnika pocnu istovremeno skidat ![]() Kazu da ce nadogradnja ic u "valovima", da nece pustit svima istovremeno... logicno ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 16.07.2015. u 14:18. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Omicron Alpha resident
|
Prvo ide Insiderima pa kasnije onima na Win7 i Win8. Ja sam napravio clean install na svemu (extractao ESD i napravio si ISO od njega - napomena: novi RSA keyevi su za build 10240, još jedan znak da je RTM u pitanju) i za sad radi kako spada.
![]() |
#978 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
evo meni ga je povukao preko update-a bez ikakvih problema. Nestao watermark sa oznakom builda sve izgleda sređeno sad ću malo testirat sustav. E da ja sam u insider programu. Piše mi windows 10 pro activated ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
ne da mi se win od 0 inatlirat onda moramsve progame dizat bla bla,jednostavnije mi upgrade napravit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Nikako da do te konacne informacije dodemo mi pirati ![]() ![]()
![]() |
#987 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma ja o insiderima pricam, mi koji smo testirali win 10, do kad cemo furat te win 10 windowse me zanima..zuvijek ili? Ocemo dobivat updejtove ko ostatak ljudi koji su kupili windowse? Nebi bilo fer bas ali pitam..
![]() |
#990 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
MS će prodavati W10 na usb stickovima http://venturebeat.com/2015/07/16/mi...ers-on-amazon/
![]() |
|
|