|
![]() |
#1712 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
elrick o driverima https://www.youtube.com/watch?v=TMr3hlH_5fE Kaže da će napravit retest fury x s ovim driverima da vidi jel ima pomaka EDIT Fury (non X) vs 980 https://www.youtube.com/watch?v=-BTpXQkFJMY Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 12.07.2015. u 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Upravo sam na tabletu u WC-u pogledao ta dva videa ![]() I Logan (nisam 100% siguran da se tako zove ovaj sa Tek Syndicate-a) se isto lijepo osvrne na situaciju i očekivanjima sa driverima na AMD strani ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | ||
Premium
|
AMD Working On An Entire Range of HBM GPUs To Follow Fiji And Fury Lineup – Has Priority To HBM2 Capacity Izgleda da će amd odgodit hbm2 za nvidiju. To bi bilo tako nvidijasto od njih. Ne sviđa mi se. Nvidia bi pascal sigurno izbacila ranije (navodno 16nm, hbm2) Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 13.07.2015. u 23:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1718 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Premium
|
Pa wccfteck je većinu toga pogodio. Možda i najjači tech news site. Drži logika pod uvjetom ako je količina hmb2 ograničena, a amd je razvijao 7. godina sa hynixom, logično je da će amd-u dati prioritet, teško da će nvidia samo tako pobrat vrhnje |
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Doduse ne svidja mi se takvo ponasanje i spustanje na nvidia/intel razinu. ![]() Blago opravdanje je da je ipak AMD,zajedno sa SK Hynixom,razvio HBM. Situacija je slicna kao i sa GDDR5. EDIT: AMD je vjerojatno razvio HBM radi Zena jer HBM rjesava problem memory bandwitha i tako APU postaje superioran svemu sto konkurencija ima. DDR4 jednostavno nema dovoljan memory bandwith. U svakom slucaju na Zen APU ce trebat cekat do 2017. Uspiju li izvesti ovo sa Zen+HBM on die AMD ima cisti winner u ruci. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 14.07.2015. u 01:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Neznam jel bilo : http://www.techpowerup.com/214259/yo...crossfire.html
![]() |
#1723 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Auf, zapiknuli mi se laktovi u koljena ![]() On topic, ja i dalje nisam siguran koliko je ovaj Frame Target Control drugačiji od Vsynca, eventualno u menijima igara koje su retardirane pa se događa da skoče na 2350fps gdje se javlja coil whine i urlanje fena zbog nepotrebnog loada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Bez ograničene količine hbm2, teško da bi šta moglo zaustaviti zelene. Ne znam, vjerojatno sam to samo ja, al meni se čini da nvidia razvija svoje kartice tek toliko koliko je potrebno prestignu amd za par posto, a ovo bi ih moglo fino pritisnut ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Banned
|
Nije dobra za kupce ni ova solucija. Ako AMD ima ekskluzivu na Hbm to znaci da ce sljedeca generacija kartica bit enormno brza od konkurencije. To znaci da ce te kartice kostat ko zlato. Kupcima je ovo najgore rjesenje. Nadam se da ovo nije istina i da AMD nece postupit na takav nacin. Po svemu,amd zeli ukrcat hbm2 na zena i totalno zavladat u tom segmentu. To je za kupce najbolja vijest,zamisli cpu sa r9 grafom. Buducnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
PREMIUM
|
Kak nije dobro za kupce? Ako imaju imalo mozga neće pretjerivat s cijenom već će se pozicionirat prema konkurentima. S druge strane ak i povećaju cijenu, nvidija može ić na niže cijene. A na kraju, ako amd uspije sve to izgurat s hbmom onda će se možda bar malo financijski oporavit i postavit na noge. Sigurno da je lošija opcija da ne uspiju konkurirat idućoj generaciji nvidije i da još dublje propadnu. Onda se i tvoj voljeni zen dovodi u pitanje.. Svakako je prednosti imat napredniju tehnologiju/proizvod. Za kupce ako ništa bar će dugoroćno bit dobra stvar, jer nvidija neće samo tako nestat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Banned
|
Citiraj:
Ako je istina,onda ce nvidia bit osudjena na Pascal sa GDDR5 dok ce AMD izbacit next gen sa HBM2. Bit ce dobro za kupce SAMO u slucaju da AMD ne postane gready i ne digne cijene u nebo jer ce HBM2 ekskluziva imat ogromnu prednost nad nvidiom. To znaci da ce umjesto nvidie AMD nabijat cijene i opet isto kupcima. Vratice dio market sharea,istina. Ali,to je nusprodukt njihovog pravog zanimanja za HBM. A,to je Zen APU sa HBM2 on die. Taj produkt ce bit revolucionaran. Naravno,ako ga uspiju napravit kako treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
PREMIUM
|
Mislim, nvidija sad ima cca 3/4 tržišta grafi. Tak da će svakako biti dobro ako će amd imati neku tehnološku prednost, pa da time vrati dio udjela. A nabijanje cijena je uvjek ista priča - odnos ponude i potražnje, ako će moć prodat za veću cijenu, onda sigurno i hoće, jer to je posao, nema tu good guya i bad guya. I dalje će bit jeftinijih modela jer moraju pokrit i taj segment tržišta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Koje su to "dubokumna" razmisljana, necu se drugacije izraziti. Da firma da "ekskluzivu" AMDu koji drži 1/4 tržišta, a još manje high-end tržišta xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Premium
|
Mrzim kad se to dogodi, pa noge protrnu ![]() Citiraj:
Pascal se spominjao za 6. mjesec sljedeće godine Još jedna stvar - naprednija memorija ne znači da će sama gpu zbog toga biti jača, što se vidi i po 980Ti vs fury x, pogotovo kad se prva overclockira, ali dobro je imati novu tehnologiju na svojoj strani. Važno je i radi marketinga odnosno imiđa firme, jer su fanovi uglavnom jako tašti likovi neovisno koliko dobra gpu bila. Pogle naprimjer halabuku oko physixa, a nakon već dosta godina samo nekoliko bitnih igara ima taj feature... Mada, to je sve glasina, pod uvjetom da je količina hbm2 ograničena (što ne mora biti), ako je onda glasina drži vodu da ovi imaju prednost... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Guest
|
I... na koliko je ograničena ta inicijalna proizvodnja? Na 15.000.000 kartica? ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
PREMIUM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
R9 300 i Fury serija su zapravo samo refresh postojece arhitekture. Zato Fury nema HDMI 2.0, niti punu podrsku za DX 12.1, kad su zapravo "zaljepili" dvije Radeon R9 M295X i dodali HBM. Tako da realno od kraja 2013. nisu predstavili nista skroz novo i nadam se da ce iduca serija biti mala revolucija, bar sto se AMD-a tice. HBM2 bi im mogao pomoci u mobilnom dijelu, 14/16 nm FinFet i nova arhitektura bi mogli spustiti potrosnju jako nisko. Ako izbace na vrijeme (3-4 mj. 2016.) i izbace u dovoljnim kolicinama, mogli bi dobiti veliku prednost. FinFet ce im pomoci da spuste potrosnju ili ubace vise SP-a, dok im HBM2 omogucava da jos smanje potrosnju i form-factor. Samo jedan stack je dovoljan za 8 GB VRAM-a.
![]() |
#1735 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
IMHO ne treba se brinut za zelenog proizvodaca grafickih kartica. Oni uvijek isplivaju na povrsinu i nadu nacina da natjeraju vodu na svoj mlin. S druge strane, Ati/AMD bi jos mogao i bankrotirat prije nego sto eventualni killer izade na trziste. Samo da Ati prezivi skupa s AMD-om i bit ce sve ok. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kad ovako sagledaš situaciju malo toga sa FuryX/Fury ima smisla. http://www.hardocp.com/article/2015/...8#.VaaQyKTtmkp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mogu ja samo mi recite koje igre testovi vas zanimaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Guest
|
Total War Attila, Metro i Arma. ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo znaci Metro LL benchmark i 3dmark Firestrike OC i 3dmark Firestrike Default.. Ove ostale igre moram skinut, pa cu dodat lol ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|