|
![]() |
#1201 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ajde da i tu postavim pitanje, vidim da je ovaj thread puno življi od T-Com VDSL.
Dakle, ne volim kada me netko radi budalom. Moje je konačno pitanje - imam li ja VDSL2? Tehničar mi tvrdi da mi ga je pustio (čovjek na terenu), a ovi u SZK tvrde da nemam uvjete za VDSL. Poslao mail u tehničku službu, kažu da nemam mogućnosti za VDSL. Onda, jel moj router krivo očitava? Molim vaše mišljenje prije no što odgovorim T-Com-u. Router je: ZTE 931VII
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Netko te pravi glupim, samo im pošalji screenshoot. Pa trenutno jesi na vdsl-u, vidi koja modulacija ti piše. A Attainable Rate (Up/Down) ti je 4175/33980 kbps. Pošalji mail tehničkoj podršci tipa; Citiraj:
![]() |
![]() |
#1203 |
Guest
|
Postoji li nekakva relacija vezana za parametre VDSL veze pomoću koje možemo saznati udaljenost od parice ukoliko poznamo SNR, Attenuation, downstream I upstream? Znam da postoje ovi razni kalkulatori na netu, no zanima me ili princip na koji rade ili nekakva veza (ukoliko ju je moguće iskazati) od gore navedenih parametara. |
![]() |
![]() |
#1204 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedna zanimljivost, barem meni. Dva SX763, oba ispravna - parica radi na 8mbit uz marginu od 6db, sve iznad puca. Stavi se ZTE, parica radi na 12mbit, margine 12db gore/dolje i max 17mbit. Tko je tu lud? Da li je to zbog Annex K?
![]() |
#1206 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Identična, oko 30. Očito je stvar u tom Annex K. Odnosno, to je u biti splitterless B tako da koristi širi dio frekvencijskog spektra. SX763 to ne podržava i zato ne može postići tako dobre rezultate.
![]() |
#1207 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
probaj forsirat annex b na zte pa vidi na koliko se spaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Poptuno ista stvar i kod mene, kad sam dobio ZTE radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Poz, jedno pitanje. Dal je istina da parica od mene do centrale treba dati istu najvišu vrijednost kod svakog operatera? U Iskonu mi govore da max brzinu koju imam kod njih bude i kod Optime, da ne mogu dobiti više s obzirom na kvalitetu parice. A recimo prvi susjed do mene, kod Optime ima za 1.5Mbps veći down. Ak ima 'ko da mi to razjasni. Šaljem parametre linije usput, ako budu od pomoći; ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Oprema operatera u centrali je smještena jedna do druge, koliki ti je max sada na adsl-u u Iskonu ili kojem god operateru takav će ti biti i kod drugog operatera. Koliko vidim imaš banana paricu kojoj je max 9/1Mbps (vidi kako ti je niska margina na ovoj brzini). Susjed je možda na boljoj parici, njegova nije oštećena, loš spoj na izvodu... Uvijek ima razlika, tako i kod mene u zgradi, jedan kabel a svaka parica svoja priča, ima različite vrijednosti Po atenuaciji si udaljen više od 1.5km, ne možeš imati vdsl i ovo je max što možeš imati. @pdx, vidio sam onaj tvoj ss i po atenuaciji bi rekao da negdje imaš loš spoj (na izvodu, utičnica itd), zovi tehničare neka ti to malo pogledaju. -inače bodul pdx je kako kaže blizu centrale, parica mu ima dobar max ali mu je gušenje/atenuacija jako velika i za DL je 27db Inače doista se mogu vršiti "testiranja" u centrali, odnosno da imaju opreme ali da još ne spajaju korisnike na taj dslam. Kod mene na Kozali je tjedan-dva prije nego što je vdsl bio službeno dostupan oprema bila tamo (imao dojavu) ali su vršili "dodatna testiranja" i nisu nudili vdsl neko vrijeme.
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 21.06.2015. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
šekler
Datum registracije: Jan 2008
|
Cjeli mjesec sam imao FAST data path, sad mi je prebačen na Interleaved, meni se nekako čini da mi je ping bio bolji u Doti 2, i skidalo mi je 30-40 kb/s više (znam nije puno, ali nekome s 4MBIT vezom je to puno). Dali si mogu kako pomoči, da zovem t-scum ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
"Prebacit ćemo vas na VDSL, možda vam linija bude radila malo bolje" "Ali razgovarao sam se već xx puta sa agentima i tehničarima, treba naći zagušenje i maknuti ga, nikakvi profili i daljinska resetiranja" "Ma ja vam garantiram da bi najradije fizički sam došao to popraviti da mogu (indikator da sam pričao sa novim agentom, op. žrtve) ali jedino što mogu je poslat na aktivacije i javit HT-u" "..." ![]()
![]() |
#1217 |
Omicron Alpha resident
|
![]() |
#1219 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | ||
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Citiraj:
************************** Uglavnom banana, opet isto sranje: ![]() Sve više sumnjam u krivo podešen profil na samo centrali. Naime, SN margina od 13dB bila je prije drugog tvorničkog reseta. Kada sam morao drugi puta resetirati router (da povuče VoIP config) opet je palo na 6dB. Tehničar je rekao da je SN margina na samoj centrali ~6dB i da je to gotovo isključivo Vipova krivica i da sve ostale parice u susjedstvu imaju od 8 pa do 14 dB. Kad nazovem Vip oni vele da to nije do njih, da T-com stavlja profile i da jedino što oni mogu je ponovno poslati zahtjev na tehničare da se vidi kakva je situacija i da izađu na teren. Katastrofa.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 03.07.2015. u 16:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Registered User
|
moze li mi neko prokomentirati vezu posto se ne razumijem previse evo ss ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
odlicna parica. blizu centrale si i jako malo gresaka ako se uzme period od 28 dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Lapsus memoriae, Siemensi su još stariji od Ericsona. Anywho, oba su adsl2+ bez podrške za vdsl2. Moguće da je u centrali mix Huaweia i Ericsona pa da te prespoje na Huawei ako ima slobodan port, ali s ovom karticom na koju si sad spojen (ericsson) ne buš dobio vdsl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Meni su doma bile postavke ko tebi dok mi nije došao tehničar i promijenio na FR profil - diglo margine za 3-4 dB (sad se sunčaju između 9 i 11dB, čak i po kiši) - brzina ostala ista. Ericssoni imaju podršku za VDSL - samo Siemensi nemaju (njih se i tako gasi i zamjenjuje sa Huaweijima)
![]() |
![]() |
#1225 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
A ovako vam je kod mene, Optima telekom je u pitanju, 1.5km od centra grada Varaždina, sramota. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() P.S. ruter ti snr marginu krivo prikazuje, ne znam kak bi moglo raditi da je fakat 1db ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Ovo je s nategnutim uploadom, snr margin upstream spustili za 1db da mogu dobiti barem 2mbit jer sam im krv pio iako su rukama i nogama mahali i tvrdili da je 1mbit up tehnicki maksimum moje parice. E pa sad imam dvostruki tehnicki maksimum ![]() pred 3mj stanje: ![]() danas stanje: ![]() Jedno 0.5db narasla atenuacija u 3mj, nije lose hahaah. Pricaju decki da je to "normalno" jer se aktivira ljudima vdsl pa crosstalk pocne i te divote... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|