|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Nemam bas iskustva s tim lease time forama DHCP-a, jer uvjek gdje got je to moguce stavljam fiksne IP adrese ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma da, svakako bolje za "fiksne situacije", prije sam stalno trubio o tome, malo me štufalo u zadnje vrijeme, ima negdje u povjesti foruma, napisao sam post u stilu igrokaza komunikaciju router - komp, evo Google pronašao > http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=13 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Premium
|
Hehehe.., zgodno :-D |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Moderator
|
Unatoč ovom gore primjeru, nemam talenta za to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Premium
Datum registracije: May 2011
|
Evo kako izgleda DHCP postavke u modemu... I nije mi jasno zašto za Lenovo kaže da je SSID1 a spojen je na LAN1 http://i.imgur.com/0XWghl3.jpg Zadnje izmijenjeno od: MatijaV. 01.07.2015. u 21:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
|
Iskljuci na Lenovu wifi da se spoji samo LAN adapterom. Postavi DHCP range od 192.168.1.100 do 192.168.1.200. Povecaj "Lease Time" na maksimum, jer ovih 100 sekundi je smijesno ![]() Ukljuci "Asign ISP DNS" i upisi DNS Server adrese svog provajdera (vidi DNS by ISP) |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Lease Time sam stavio 157680000 Slike: http://i.imgur.com/Quq0rFU.jpg http://i.imgur.com/FkgBQaG.jpg http://i.imgur.com/FP6iADh.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Moderator
|
Jedna ispravka kolega Prezime, "Asign ISP DNS" i treba biti isključeno ako ih sam postavljaš, ostalo si dobro napisao. @MatijaV Izgleda ok, eventualno za drugi DNS možeš staviti od Google (8.8.8.8). |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.07.2015. u 00:02. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Moderator
|
Zabunio te txt, obično je std. logika da treba uključiti opciju za custom postavke (DNS - ove). |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Pozdrav forumu! Zanima me kako se može na ovom routeru odvojiti LAN od wifi-a? Preko wifi-a bi se spajali samo gosti koji ne smiju imati pristup lokalnoj mreži. I preko LAN-a i wifi-a treba postojati internet pristup. Nemam router kod sebe pa čitam manual i vidim da postoji opcija "Enable SSID isolation". Kako to radi? Jel kojim slučajem ta opcija izolira WiFi i od LAN-a ili samo različite SSID-eve jedan od drugog? Koliko vidim nema niti neke guest WiFi opcije niti podrške za vlan. Možete li potvrditi da je tako, vi koji imate taj router? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
2. resetiranjem pobrisao i factory defaultse ![]() ![]() ![]() 3. postavljen ti je (na tvoj zahtjev?) ignore flag na ACSu - ACS ga dakle ignorira 4. nije ti deasociran stari modem, pa se ACS s novim ne zna dogovorit (šalje podatke za stari) javi šta je bilo... P.S. Ćorav sam - bio je odgovor br. 4 dakle ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: QS. 08.07.2015. u 12:12. Razlog: Pišem brže nego što čitam :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() Imam problema sa ZTE modemima i spajanje repeatera na njih. Situacija je identična na svim lokacijama gdje sam probao (3 lokacije). Modem/router je ZTE i na njega hoću spojiti repeater. Repeater je iskonfiguriran, spoji se na ZTEa i dobije IP adresu. Uređaj (laptop, tablet, mobitel) koji se spaja na repeater ne dobiva IP adresu. Kao repeater sam koristio: Edimax BR6428-nS AirLive N.Plug TP-Link TL-WA701ND Sa svima je ista situacija. Ovi repeateri uredno rade na ADBu, Thomsonu i Siemensu. Any idea?
![]() |
#645 |
Moderator
|
Vidim da se mnogi "bune" oko wireless - a na tom ZTE - u, mada bi ja prije rekao da si pogriješio / preskočio / nedostaje neki detalj prilikom podešavanja ... Po opisu repeteri ne dobivaju / ne prosljeđuju DHCP kako treba, nije po knjizi ali može raditi i ovako: - u ZTE skrati DHCP Pool na 192.168.1.11 - 192.168.1.100 - ip adresu Repetera postavi na 192.168.1.2 (mora biti u istom mrežnom segmentu kao gl. router) - u Repeteru upali DHCP Server i Pool postavi na 192.168.1.110 - 192.168.1.200 - u Repeteru manualno postaviti DNS1=192.168.1.1, DNS2= vidi koje DNS - ove dobiva ZTE - nekad kao zadnja pomoć treba u repeteru postaviti Static Route (sve na ip glavnog routera) |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ja imam "obrnut" problem, kad ga isključim nakratko ili nestane struje, pogube mi se skoro sve postavke (wifi ostane, ali recimo izgubi se DMZ host, port forwardi, DHCP postavke, adresa routera (meni treba 192.168.0.1, a on mi stavi 192.168.1.1) i slično Prije sa Siemensima 555 i 763 te Thomsonom nikad nije bilo takvih problema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Premium
|
Tebi nakon nestanka struje automatski povlaci osnovne postavke sa ACS-a u kojima nema podataka iz tvoje konfiguracije. Da to sprijecis, nakon konfiguriranja routera iskljuci ga sa ACS-a pa ce ti uvjek nakon nekog prekida/reseta ostat tvoja zadnja konfiguracija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Moderator
|
Mislim da je već netko isto pitao / tražio za ovaj uređaj, vidi po temi, trebaš naći i ugasiti TR069 i eventualno Remote managment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 | ||
Premium
|
![]() Citiraj:
Radim kao i sa svakim drugim modemom/routerom. Ponavljam.... sa svim drugim modemima/routerima od T-Coma radi, ali sa ZTEom neće. Citiraj:
Upravao sam ga probao spojiti na: - Thomspon Tg782 -- radi ko puška - Siemens SX763 -- radi ko puška - Mikrotik RB411AR -- radi ko puška a na ZTEa neće. Edimax se spoji na ZTEa, ali drugi uređaji kada se pokušaju spojiti na Edimaxa ne mogu dobiti IP adresu. Nešto ga zeza ZTE, a ne znam šta...... ![]() Ima li netko da je uspio sa spajanjem repeatera na ZTE i da mu radi?
![]() |
![]() |
#651 |
Premium
|
Ima moj kolega na ZTE-a bezicno spojenog nekog jeftinog AirLive-a koji radi uredno s masu gostiju/turista nesto dulje od godinu dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Moderator
|
@- punx - Pa odvrti taj wizzard ali nakon njega prođi / provjeri manualno po postavkama, koji je točno model Edimax - a ? kako to misliš "Na Edimaxu npr. ne mogu ništa ručno podešavati" ? koja mu je ip adresa ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Premium
|
Citiraj:
Edimax BR-6428nS v3 -- nakon wizarda mogu ući u njega, ali mi ne nudi nikakve postavke vezano za IP, DHCP, DNS. Nudi samo gluposti TimeZone i ostalo. AirLive N.Plug -- nakon wizarda mogu ući u njega, ali isto ne nudi ništa vezano za DHCP, DNS TP-Link TL-WA701ND -- ovaj nudi opcije za IP i ostalo. Njega sam uspio podesiti po tvojim uputama. Najveći problem su mi Edimaxi. Njih imam postavljene na par lokacija, a na svim tim lokacijama je sada ZTE (zbog VDSLa). Poooomoć...... ![]()
![]() |
![]() |
#654 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
U Edimax moras uci upisivanjem adrese 198.162.x.x za ove x pogledaj koji brojevi trebaju. Trebali bi pisati na uredjaju. Kada tako uđes onda bi trebale biti sve postavke za podesiti. Ukoliko ulaziš putem onog programa sto si dobio sa uređajem tamo nećeš naći ove postavke koje ti trebaju. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.07.2015. u 17:07. Razlog: Piši sa razmacima |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Moderator
|
Sve piše samo treba čitati, za početak uzmeš manual tog Edimax - a > www.edimax.com/edimax/mw/cufiles/files/download/manual/BR-6428nS_V3_BR-6228nS_V3_Manual_English.pdf kažeš da ti treba kao Range Extender (kako oni zovu taj mod rada), pratiš manual od #16 nadalje, prati do točke 6 gdje radiš grešku sa odabirom automatic / idiot, odaberi "Use the following" i unesi: IP=192.168.1.2 (to će biti nova ip adresa Edimax - a, mora biti slobodna) Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 (ip adresa gl. routera) nakon toga odradiš wizzard do kraja. Osnovni razlog zašto "nisi mogao otvoriti web konfig" i radio ti je probleme jer mu je po defaultu ip adresa u drugom mrežnom segmentu (192.168.2.1). Sada ćeš mu bez problema moći otvoriti web konfig na gore navedenoj 192.168.1.2 ili http://edimax.setup nastavak pratiš manual od #37 nadalje. Istina, ima blesavo riješeno kad je u Range Extender modu rada da je maknuto sve živo, ostane ti samo Status, Wizzard, WPS, Administration. Ista stvar sa AirLive_N.Plug, manual > http://fs.airlive.com/manual/AirLive_N.Plug_Manual.pdf njemu je default IP=192.168.1.253 pa može ostati, podešavaš Repeter mode (Default mode), fino piše da u gl. routeru (ZTE) ugasiš WDS funkciju ako je upaljena, naknadno u System - Lan postavi Default Gateway=192.168.1.1, a ako bude trebalo možeš na njemu aktivirati "dupli" DHCP Pool po štosu poviše, vidiš da ima samo treba pažljivo čitati / gledati. U oba slučaja može pomoći da odradiš factory reset (vidi proceduru u odg. manualu) prije ponovnog podešavanja. Eto, piece of cake ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Premium
|
Sve sam ja to tako i odrađivao, ali to ne pomaže. Edimax jednostavno ne propušta DHCP od ZTEa. Nikada repeaterima ne ostavljam IP na automatic, uvijek stavljam fiksnu IP. Ovo u manulau na #37 .... detalje oko IPa, DHCPa i DNSa može se podešavati samo kada Edimax radi kao Router. Kada radi kao Repeater nema nikakvih dodatih podešavanja. IP Edimaxa postavljao sam na 192.168.2.5 (slobodna IP u mom DHCPu, modem mi je na 192.168.2.1), Geatway na 192.168.2.1. Ne radi....
![]() Zadnje izmijenjeno od: - punx -. 19.07.2015. u 19:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako i ulazim....ne koristim program koji sam dobio uz njega.
![]() |
![]() |
#658 |
Moderator
|
A onda imaš "sreće" sa izborom uređaja, ako si pratio šta se preporuča u zadnje vrijeme onda bi vidio da su to razni TP-Link sa kojima minimalno problema. Za primjer sa čuvenim Edimax EW-7228APn (kojeg više nema) nije bilo problema koje navodiš. Interesantan detalj da na support stranici za BR-6428nS v3 nema dl. fw ![]() U prevodu te Edimax - e pokloniš / prodaš, vjerojatno uredno rade kao klasični Router / AP, nabaviš nešto iz TL-WR84xND serije. U vezi AirLive_N.Plug provjeri koji je fw u njemu, zadnji je R1.15 > http://www.airlive.com/support/firmware/N.Plug http://www.airlive.com/product/N.Plug prijavi šta si postigao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
zasto je port 58000 na zte routeru na wan-u otvoren? kombinacija koja prolazi je ona koja je prikazana kad se uđe u gui pa na administration -> tr-069 -> basic pod Connection Request Username i password. kako se port zatvara? vjerojatno nekako preko telneta |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Premium
|
Imam ZTE i Simens SX763 sad me zanima kako da spojim da mi Simens može sherati Wi-Fi? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|