|
![]() |
#1323 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1324 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
nebude još dugo PS2 2000 - 2006 PS3 - 2013 PS4 Znači još barem 3-4 godine fore nakon pascala/artic islands. Igre će se razvijati grafički još ove i sljedeće godine za pc i to je to. Kreće uobičajena stagnacija, jer neće konzole moć vrtit jače, a radi pc im se ne isplati raditi daljnje pizdarije Kad dođu sljedeće konzole - valjda će moći vrtiti 1080p i 60 fps ![]() 4K će do tada već biti realnost na PC. Možda neće biti jeftino, ali barem će se igre imati s čim dobro vrtiti (tko je voljan platit) Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 25.06.2015. u 03:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Vjerujem da se ti sjecas kakav je bio slucaj sa 7970 kad je izasla,a sto je bilo malo kasnije. Fury je fantasticna kartica,a driveri ce to jos dodatno ispeglat. EDIT: 7970 i 290x su imale s nevjerojatni gain samo sa driverima. Ja cekam te drivere,win10,DX12 za potpun utisak o kartici. Vec sad je komparabilna sa 980ti. Nekud malo brza,nekud malo sporija. EDIT: Da se razumijemo, slicne,iste ili malo bolje performanse od 980ti nece vratiti trzisni udjel AMDu ionako. AMD zavisi od Zena dogodine. Ako Zen propadne propasce i AMD pa ce hejteri doc na svoje i placat 1000 eura svoje socijalne i3 procove. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 25.06.2015. u 10:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Iskreno, mislim da nismo došli ni blizu polovice života trenutne generacije. No ono što jest problem je neusklađenost konzola i PC-a. Micro$oft je trebao izbaciti DX12 u prvoj godini postojanja Xboxa One. SVIMA bi bilo lakše, od developera, proizvođačima hardvera pa do nas korisnika... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#1332 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() EDIT: Nije li ista prica bila da AMD radi cuda na Windows 8? Pa opet ništa?
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . …but it is better to learn wisdom late than never to learn it at all. Arthur Conan Doyle Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 25.06.2015. u 11:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1333 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Zašto? Pa za sada bih rekao da rezultati review-ova nisu bas konzistentni. Recimo, TomsHardware (nisu li oni uvijek bili kao kontra AMD-a? Ili sam nesto pobrkao?) uopce ne pokazuje takve rezultate za Witchera. FuryX je na 1440p 2.2FPS sporiji od 980Ti (i ima 6 FPS više nego na Guru of 3D), dok je na 4K Fury čak marginalno brži od TitanX-a i 2FPS brži od 980Ti. Uglavnom, ne smatram da je FuryX flop AMD-a. Ako ništa drugo, ima dobar referentni cooler (miljama bolji od starih AMD coolera, barem nije bučan) i ipak je dosta povoljniji od TitanX-a i 980Ti. Nadam se da će i na običnom Fury-ju bit bolji cooler od referentnih na R9 280/290 seriji. Onima koji uspoređuju FuryX sa nereferentnim 980Ti modelima, preporučujem da pričakaju nereferentne modele Fury-a i onda uspoređuju, ovako je usporedba u najmanju ruku naklonjena GPU-a koji je duže na tržištu. Najveći flop AMD-a oko Fury-ja je u pretjeranom hype-u prije izlaska. Da li je to do njih ili je AMD fanboyizam napravio svoje, ne znam. Ali sto je pretjerano je pretjerano. Jedino revolucionarno oko Fury-a je HBM. Sve ostalo je u rangu ponude od nVidia-e. Meni je osobno HBM sada najzanimljiviji kao dio budućih APU-a (recimo nakelji se 1-2GB HBM-a sa 512bit sabirnicom uz neki APU i mislim da bi konačno APU mogao imati poštene performanse u igrama čak i na medium detaljima ![]()
![]() |
![]() |
#1336 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Nisam čitao ovu temu neko vrijeme i vidim da nisam ništa propustio ![]() Fascinira me koliko maloumnih osoba ima pa doživljavaju AMD kao osobnog neprijatelja. Umjesto da navijate da nvidia i AMD jedno drugog naguzi svakim idućim predstavljanjem kartica, vi se nadate i jedva čekate da se to ne dogodi. Mene stvarno generalno nije briga da li kupujem AMD ili nvidiu, ali trenutno sam na strani AMD-a jer realno stvarno financijski jako loše stoje zadnjih par godina. Ako se to nastavi bit će mi žao normalnih kupaca ali ću majke mi uživati kad ovi pacijenti (što svršavaju na to da AMD ne uspije) počnu kukati kako su im najdraži nvidia proizvodi postali preskupi... Po meni ova "nova" serija i prava nova serija AMD kartica nisu promašeni proizvodi, da sam očekivao još i više - jesam, ali daleko su od loših/neisplativih proizvoda. Nadam se da ima nešto u tome da će AMD zablistati više od nvidie sa dx10-kom, čisto da dobiju neki dodatan edge... EDIT: da, DX12 Windows 10 ![]()
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 25.06.2015. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1338 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
http://www.hardwareluxx.com/index.ph....html?start=21
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1342 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
gejmerski gledano puno toga ukazuje nekako mi se cini da ce fury i fx doci na svoje sa dx12 (dakle win10) ..FX sa svojim multicore procesorima će napokon imati iskorištenih 6 jezgri i neće biti usko grlo, FURY po ovim prvim pokazateljima radi na DX12 odlicno.. po prvi put to sto se govori da je futureproof se cini da je blizu i da to vrijeme napokon dolazi (a ne da je tamo negdje imaginarno daleko). iako , treba pricekati, ne grlom u jagode ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
To valjda zbog toga jer je ati hardware bio u xbox-u 360 a sada se stvar ponavlja sa xbox one i win 10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tko zna pozadinu toga, nama korisnicima je bitno da je konkurencija što bolja tako da ne znamo kaj kupit ![]() I nadam se da neće više bit igri tipa world of tanks di mi 970 nemre vrtit lockanih 60 FPSa na maxu, igra em koristi jednu CPU jezgru em mi load grafe ne ide preko 65%... Jedina prednost je kaj ni temp ne ide preko 65 stupnjeva a ventovi će valjda zahrđat od ne paljenja ![]()
![]() |
#1345 | |
Banned
|
Citiraj:
Ovo dosad izgleda odlicno. Samo hejteri to ne zele vidit. ![]() Ako Fury X bude brzi 100% od 980ti sa DX12 opet ce bit hrpa zamjerki. Najdraza meta hejtera su AMD driveri. Eto ja sam okarakteriziran kao AMD fanboy pa nisam nikad spomenuo odredjene drivere odredjenog proizvodjaca koji potencijalno uzrokuju pozare. ![]() Meni je bitno da su na trzistu dva vrhunska proizvoda dvaju razlicitih proizvodjaca sto ce dovesti do pada cijena pa ce user vulgaris napokon imat priliku kupit high end za nesto manje para. Uvijek se sjetim 7970 i trenutka kad je izasla,a sto se dogodilo malo poslije izlaska. Masivni napredak samo sa driverima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | |
Banned
|
Citiraj:
P.S. GTX980 zna past na 8 FPS na mapi Stalingrad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
7970 je bila najjača single GPU kartica kad je izašla, Fury X to nije...ono što mene zabrinjava je da smo dobili Hawaii rebrand u istom cjenovnom razredu kao i prije skoro dvije godine!, a Fury je otišao u neki novi cjenovni razred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 | ||
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
To u biti znači bolju iskoristivost procesora, odnosno bolji FPS u slučaju "CPU bottlenecka". Ili, gledano iz drugog kuta, to ugrubo znači mogućnost prikazivanja više grafičkih objekata uz isti broj sličica u sekundi. Na taj "overhead" u principu utječe OS, API i sami driveri. Ali, najveći utjecaj u ovom trenutku ima API (DX11). Iskreno, mislim da po tom pitanju nVidia sada ima bolje drivere (za Win7/8.1 DX11), vjerojatno se iz tog razloga nVidia kartice manje pate sa AMD CPU-ima nego AMD kartice sa AMD CPU-ima. EDIT: Ovo Citiraj:
![]() No, odoh ja off-topic ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 25.06.2015. u 13:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Imaju oni para ko kenje, čim se ti reklamiraš po cijeloj europi na tvu moraš imat love ![]() Samo je problem napravit konverziju na novi engine, jbg nemaju konkurencije pa nema ni tolike potrebe, i eto, to je najbolji primjer konkurencije i zašto navijam za dx12 za ati ![]()
![]() |
![]() |
#1350 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
S ovim se slažem, problem nije Fury nego rebrand, odnosno ciljane cijene za rebrand-ane chipove. Doduše, AMD-u to vjerojatno ima smisla jer im povećava profit margin... ali opet, ciljana grupa kupaca ne voli kad ih se tretira k'o ovce za šišanje pa sumnjam da će prodajni rezultati bit posebno bolji nego do sada. Možda budu i gori.
![]() |
|
|