|
![]() |
#1772 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
onda valjda huawei ima gigabitne a ne 100 megabitne portove |
![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ja se nadam da ce sutra konacno doci,i da rjese tu brzinu ![]()
![]() |
#1775 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2015
|
Pozdrav,neznam ak je bilo, pogledao sam 30-tak stranica, bili prošli tjedan i provukli kabel do kuče, sljedeći dan je došao spajat optiku, i danas su mjerili kvalitetu veze, šta je sljedeće? jel če još dolazit da spoje nešto? Jer su bili samo dobar dan i doviđenja, Ili da zovem telekom te predam zahtjev makar kažu da nije još dostupno? Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Premium
|
![]() |
#1777 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Premium
|
Ma da sve to 5,ali ja bi trebao imat 200/100 a ne ovo : http://www.speedtest.net/my-result/4441937766
![]() |
#1780 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#1781 |
Moderator
|
Da podijelim jednu informaciju sa Vama koji imate ZTE. Ako će te uzimati brzini 200/100 moraju promjeniti ZTE. Nisam znao da ZTE ne može progurati 200 mbita, a izgleda niti u službi za korisnike jer su me uvjeravali da je to novi router i da može. Uglavnom da skratim. Naručio 200/100. Promjenili brzinu u 17.06. popodne i od onda nema više MaxTVa, a brzina je zabetonirana na 94/94. Danas bio tehničar da vidi šta je sam MaxTVom, ali mu nisu rekli i za brzinu pa je došao bez routera. Brzinu nemože vratit na 100/20 jer uključuju paket. Dogovorio s njim sve za idući tjedan, a do tad sam bez MaxTVa. Nisam pitao koji router će donijeti. Neznam kakva su vaša iskustva s tehničarima. Do sad, a imao sam kontakt sa četvoricom, samo riječi pohvale za razliku od službe za korisnike koji su izgubljeni u prostoru i vremenu. Imam osjećaj da žive u paralelnom svemiru sa nama i nemaju blage veze o ničem.
![]() |
#1783 |
Moderator
|
![]() |
#1784 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pozdrav, trebam pomoc oko uvođenja optike pa se nadam da mi netko tu moze dati više info-a. HT je uveo optiku u cijeli kvart jedino je izostavio moju zgradu. Istražiovao sam onda malo raznim kontaktima i na kraju dobio odgovor da su htjeli uci u moju zgradu ali da ih je predstavnik odbio pod izlikom da je bolju ponudu dao lokalni operater. Lokalni operater je ponudio da on izgradi optičku infrastrukturu u zgradi pod izlikom da ako ju on napravi da budu je svi operateri mogli koristiti dok bi kao ht-ovu mogel samo ht. Kako znam da su ht-u odobriili veće širenje optike pod uvijetom da tu istu mrežu koriste i drugi operateri (prvi zainteresirani kolko sam vidio kreću Optima i H1 već ove godine preko ht-ove infrastrukture) pa mi prica lokalnog operatera ne drži vodu. Sazval sam sastanak da mi stanari odlucimo a ne samo predstavnik kaj nam je bolje i kaj hocemo pa se sad pripremam do sastanka. T-com navodno ne želi ulaziti trenutno u tuđu optičku instalaciju (bilo u vlasnistvu zgrade ili drugog operatera) jer kao nemaju kontrolu nad instalacijama, nije definirano tko moze vršiti intervencije u slučaju kvarata itd.. Laže li lokalni operater samo da uspije provesti svoju mrežu da ima "monopol" na zgradu? Ako uzmemo t-com automatski će nam biti dostupni svi operateri s kojima u skorijoj budućnosti t-com sklopi deal kao sto je to sa bakrom sad? Kak budu drugi operateri gledali na zgradu s obzirom da je jedna od par u gradu tj. državi koja će imati nekog nepoznatog operatera od kojeg sigurno nece htjet zasebno placat najam za mrezu? Kaj nam se više isplati (medi smrdi da nam se HT vise isplati)? Ima tko da se tim bavi pa da objasni kaj ako drugi operater uđe, kaj je onda s ostalima? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Gledaj, u Opatiji i Rijeci je "3t Cable" provlačio u nekim zgradama optiku i to "svoju". Bez problema stanari su onda uzeli preko HT-a i nije bilo nikakvih problema. HT bi sigurno rađe svoju optiku postavljao jer ovako mora dijeliti dio profita s tim lokalnim operaterom no trebao bi imati mogućnost korištenja, negdje je zapelo. Što se tiče drugog dijela pitanja, korištenje postojeće optike za druge operatere sigurno neće biti jeftinije u dogledno vrijeme. HT će nabiti veliku cijenu najma, veleprodajne cijene te će ti biti kao kada si na bistreamu HT-a, skupo, skoro kao da si na HT-u. Jeftinije od onih 220-240kn mjesečno sumnjam da će biti ako u igru uđu drugi operateri. Ionako sada vlada duopol optike (HT i Bnet/VIP)
![]() |
#1786 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Provjeri bi li zgrada uopće "zarađivala" (nije mi jasno oko ovog "ponuda" i "bolja"). Infrastrukturu po pravilima HAKOM-a mogu koristiti svi, no pitanje je izvedbe i tehnologije koja se koristi u pojedinom slučaju. Isto tako, svaki operater može provući svoju infrastrukturu, predstavnicima stanara se to obično ne sviđa jer je više radova, a i izgled stubišta može biti narušen s n kanalica i slično. Citiraj:
![]() |
![]() |
#1787 | |
Premium
|
Citiraj:
Nakon toga sam ja digo galamu s upraviteljem da se to sve rješit sa stanarima a ne samo u nekim internim dogovorima lokalnog operatora i predstavnika. Nakon kaj sam im olabavil već očito dogovoren deal, brzo je lokalni operator psotavil pismo na oglasnu ploču di prica o tome da ako on postavi da nebude zgradu devastiral (defakto HT bude), da bude on omogucil svima pristup (defakto ht nebude), i treća nejasna stvar je da piše da će u sredstva zajedničke pričuve izdvajat 30% naknade za najam po aktivnom optičkom priključku. O kojoj se to lovi radi i o čemu je točno riječ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Izgradnja infrastrukture košta. Ovisno o veličini zgrade, broju priključnih mjesta, izvedbi itd. može koštati enormno (posebno ako se pokrivaju svi stanovi, što je besmisleno).
![]() |
![]() |
#1789 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Ovo je meni nejasno. Pitaj predstavnika o kakvoj lovi iz pričuve. Inače je badava, HT ti ugradi uptiku tj. stavi kanalice po katovima, tebi u stan i to badava ako uzmeš ugovor na 2g (240kn mjesečno za tel+int ili 250kn mjesečno za 100/20mbps odnosno 270kn za 200/100mbps) Tko je krajnji operater? HT? Jer nelogično je da vi iz pričuve plaćate nešto što je besplatno samo zato da svaki operater ne stavlja svoje kanalice. Tu kod mene je u nekim zgradama posebna kanalica za bnet i posebna za ht, ne izgleda tako ružno. Ako vi za taj privatni projekt plaćate nešto iz pričuve onda ili trebate imati besplatno korištenje optike/telefona ili imati neki popust tipa da plaćate ukupno 100kn mjesečno. Nadalje, pošto je riječ o ulaganju iz sredstava zgrade vezanih uz instalaciju koja nije redovno održavanje sukladno zakonu predstavnik stanara treba prikupiti 50%+1 potpis sustanara.
![]() |
#1791 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Premium
|
![]() |
#1793 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
http://www.pohrani.com/f/g/G3/MPqeXYC/3tcable-001.jpg ne mogu nać papir s datumom izvođenja radova ako ga uopće i imam od prije par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
bok, jel zna netko na tomato fw podesiti vlan100 EDIT:rjeseno Zadnje izmijenjeno od: zonelsk. 01.07.2015. u 20:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto me hoće sreća u zadnje vrijeme, prije neki dan su nešto čačkali pa ostao bez optik linka pa je trebalo zvati da vrate / osposobe, danas se dignem i vidim ONT Ericsson TO063G sav u bunilu, jadničak blinka svim led - icama i škljoca relejem, to je indikacija neispravnog napajanja, probam std. proceduru (ištekaj - sačekaj 5 - 10 sec. - uštekaj) i ne pomaže, uzmem univerzalac i mjerim izlaz "ispravljača", daje nekih 6 - 7 V umjesto 12 V, sve je jasno > prdeknio, srećom pa sam imao "rezervni" ispravljač i eno opet sve radi kako treba. Zvao sam SZK, prijavio kvar, agent otvorio radni nalog da serviser donese drugi ispravljač, baš me interesira koliko će im trebati ... Stay tuned ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Moderator
|
Moja golgota traje od 17.06. u biti čak i jedno tjedan dana ranije. Mogu samo zahvalit dobrom tehničaru i još nekim ljudima u tcomu da su me vratili iz kamenog doba. Sad imam privremeni 100/100. Dogovorili smo datum kad će doć tehničar sa ekipom stručnjaka da točno vide što se događa na mom acc. Acc se toliko sj...bo da čak nije prepoznao pass od maila. Kad se sve završi napisat ću šta se sve dogodilo i šta vam se sve može dogodit da ni tehničar nemože popraviti.
![]() |
#1799 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@IcyTexx Pretpostavljam da si Vlan100 za WAN tj. PPPoE riješio, nego vidio sam onu tvoju prepisku na linksysinfo forumu i post o wifi signalu, odnosno zauzeće kanala > http://www.pohrani.com/?f/Jk/1DcmvSJ...15-04-26-a.png obzirom da te "kolje" susjed na 2.4 Ghz promjeni radni kanal na 9. ili 11. kanal ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, problem je riješen (http://www.linksysinfo.org/index.php...18#post-260629)... Appleov problem. Izašo je update prije par dana gdje su maknuli discoveryd proces, al ne znam dal je to bio problem (stvarao je hrpi ljudi probleme). Sa ovim WiFriedX sve radi kak se spada. Ovo sa susjedom je valjda neki bug u programu, skače između 100% i 30%. ![]() Sad nema mojeg, sakriven je SSID. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|