Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2015., 23:06   #841
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Litra

Ne branim ja AMD, nego gledam stvari kako stoje, a ako je neka grafa jaca, onda je jaca i ne ulazim u raspravu niti pokusavam određenim glupostima tipa "losi driveri, lose hlađenje, velika potrosnja" magliti oci i izbjegavati realnost.
Ja gledam sta bolje radi i an cemu je veci fps, bila to Nvidia ili AMD svjedno mi je, ali ocigledno je da AMD bolje stoji po pitanju grafi gledajuci overall, isto tako ne bjezim od cinjenice da Intel ima bolje procesore za gejming
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2015., 23:06   #842
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Ja sam uvijek za slabije.

A AMD nema sanse da ikad porazi nVidiu. Dosta je samo vidjet koliko se onih 3,5gb rasprodalo bez obzira na laganje samog CEO nVidie.

I evo sad AMD ima najjaci single GPU po cijeni dvostruko manjoj od zelenog flagshipa pa opet ne valja.
I cak je taj najjaci single GPU danas cjenom priblizen pucanstvu koje do danas popodne nije moglo sanjat da ce imat nesto najbrze trenutacno na trzistu u svom kompu.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2015., 23:09   #843
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ima li neki normalan test te nove uber-grafe ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2015., 23:10   #844
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ima li neki normalan test te nove uber-grafe ?
Danas je vrtila sniper elite 3 na 5k sa 45fpsa i Tomb Rider na 4k sa 60fpsa.
To je sve sto relativno sigurno znamo.

EDIT: Navodno je u onom project Quantumu dual Fiji.
Staro 16.06.2015., 23:11   #845
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Di je vrtila ?
Ima li neki video ?
Staro 16.06.2015., 23:11   #846
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Litra

Ne branim ja AMD, nego gledam stvari kako stoje, a ako je neka grafa jaca, onda je jaca i ne ulazim u raspravu niti pokusavam određenim glupostima tipa "losi driveri, lose hlađenje, velika potrosnja" magliti oci i izbjegavati realnost.
Ja gledam sta bolje radi i an cemu je veci fps, bila to Nvidia ili AMD svjedno mi je, ali ocigledno je da AMD bolje stoji po pitanju grafi gledajuci overall, isto tako ne bjezim od cinjenice da Intel ima bolje procesore za gejming
Nego Sphere, reci ti meni, koji test imaš za potvrditi ova jaka stajališta?
Čitajući tvoje postove, očito si se poslužija grafičkom, pa bih molio neki SS ili još bolje, youtube video.
Staro 16.06.2015., 23:14   #847
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Di je vrtila ?
Ima li neki video ?
Bilo je uzivo danas na predstavljanju grafe.
Nemam pojma ima li snimka.

Vjerojatno treba chekirat po jubitu.
Staro 16.06.2015., 23:18   #848
Sphere
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Ja sam uvijek za slabije.

A AMD nema sanse da ikad porazi nVidiu. Dosta je samo vidjet koliko se onih 3,5gb rasprodalo bez obzira na laganje samog CEO nVidie.

I evo sad AMD ima najjaci single GPU po cijeni dvostruko manjoj od zelenog flagshipa pa opet ne valja.
I cak je taj najjaci single GPU danas cjenom priblizen pucanstvu koje do danas popodne nije moglo sanjat da ce imat nesto najbrze trenutacno na trzistu u svom kompu.
Problem je u mitovima starim 100 godina u vezi AMD-a (zagrijavanje, losi driveri, potrosnja koja ionako ne podize racun za struju za neku iole bitnu cifru) vecina trzista su needucirani kupci koji vjeruju u old school mitove koje sam naveo, a culi su ih također od neznalica slicnih samim sebi. Veliki dio problema si AMD moze pripisati samom sebi, i svom nestrucnom timu za marketing.
Staro 16.06.2015., 23:23   #849
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Danas je vrtila sniper elite 3 na 5k sa 45fpsa i Tomb Rider na 4k sa 60fpsa.
To je sve sto relativno sigurno znamo.

EDIT: Navodno je u onom project Quantumu dual Fiji.
kada dođu prave recenzije (Linus i ostali) onda će se vidjet kako grafa stoji, za sada ničem ne vjerujem.isto tako su moglim stavit snimku nlo-a i tvrdit kako je stvarna...
Litra je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2015., 23:24   #850
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Čitajući tvoje postove, očito si se poslužija grafičkom, pa bih molio neki SS ili još bolje, youtube video.
cemu cijelo vrijeme se bavite "edukacijom" amdovih entuzijasta? ja ne znam kad vam ovako nesto novo nije zanimljivo , zasto ne odete na 24sata i ne raspravljate o golacu koji je setao centrom zga?

do sad je predstavljanje pokazalo ono sto se nagadjalo.. nema razloga sumnjati da ce razlika biti u bilo kojem smjeru puno veca.. niti je fury pomeo titanax , niti ga ne treba podcjenjivati jer bez obzira ipak je konkurentan i radi se o dobroj grafi po kao i uvjek konkurentnoj cijeni.. ove naznake koje su prisutne to ipak potvrdjuju, a detalji i brojke i da je 5% odstupanja sto sumnjam da ce biti svejedno su OK

sad se mogu jedino ocekivati neki aftermarket modeli , i naravno pravi testovi i vrijeme ce vrlo brzo pokazati sve sto nas zanima, a i nvidia ce odgovoriti.

ali kao sto entuzijazam je nekima dosadan, drugima je antientuzijazam jos dosadniji.. ono kao da zelite fejl

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2015., 23:26   #851
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Problem je u mitovima starim 100 godina u vezi AMD-a (zagrijavanje, losi driveri, potrosnja koja ionako ne podize racun za struju za neku iole bitnu cifru) vecina trzista su needucirani kupci koji vjeruju u old school mitove koje sam naveo, a culi su ih također od neznalica slicnih samim sebi. Veliki dio problema si AMD moze pripisati samom sebi, i svom nestrucnom timu za marketing.
Dosta je bilo vidit danas onog celavog kako se izgubio na pozornici,totalna katastrofa. Ne skida pogled sa blesimetra ko da je Sprajc.
Kao da je problem naucit napamet ono sto je on trkeljao i ne sramotit se po pozornici.
Lisa je malo popravila dojam.

Citiraj:
kada dođu prave recenzije (Linus i ostali) onda će se vidjet kako grafa stoji, za sada ničem ne vjerujem.isto tako su moglim stavit snimku nlo-a i tvrdit kako je stvarna...
Sumnjam da bi CEO AMDa bas tako lagao i izvukao se.

Inace,slike dual Fijija su u opticaju vec:

Staro 16.06.2015., 23:27   #852
Sphere
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ovdje sam vec vodio tu temu pa skrolaj dolje i citaj, ima materijala http://forum.pcekspert.com/showthrea...260681&page=58 a ove stvari za youtube mozes i sam naci samo upisi koje grafe te zanimaju i uspoređuj fps, ali gledaj da su na istim procesorima.
Staro 16.06.2015., 23:37   #853
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
AMD je sad na milost i nemilost TMSC-a i GF-a, ako uskoro ne počnu izbacivat proizvode na 14nm, Intel će imati 4 puta više (i to skupljih) proizvoda po waferu

(iako vjerojatno nije tolika razlika jer pretpostavljam da 14nm traži i kvalitetnije/skuplje wafere, nisam baš stručan u tom dijelu )
Pa nvidia je sa proizvodnim procesom u istoj gabuli kao AMD. Nvidia nije intel. Oboje su dosad zapeli na 28nm zato što je 20nm projekt propao, inače za nvidiju pascal se spominje 16 nm

EDIT

Imate par videa na AMD YT čenelu

https://www.youtube.com/user/amd/videos

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 17.06.2015. u 00:13.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 05:36   #854
Nybelung
Guest

Citiraj:
Twitch nije AMD-ov servis, i baziran je na Nvidia profesionalnim Tesla karticama
Twitch je sigurno AMD-ov. Nema šanse da bi oni streamali preko inferiornog zelenog hardvera.
  Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 08:33   #855
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
po toj logici rezultati mogu biti samo jos bolji? ono, kad sve jos dodatno poboljsaju blabla?
To i jest tako kod AMD-a, kupiš karticu i za godinu dana imaš duplo bolju samo zahvaljujući peglanju drivera
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 08:38   #856
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Pa nvidia je sa proizvodnim procesom u istoj gabuli kao AMD. Nvidia nije intel. Oboje su dosad zapeli na 28nm zato što je 20nm projekt propao, inače za nvidiju pascal se spominje 16 nm

EDIT

Imate par videa na AMD YT čenelu

https://www.youtube.com/user/amd/videos
Zato sam i spomenuo Intel, a ne Nvidiu

Ipak u 2 od 3 segmenta (CPU i APU) im je konkurencija Intel

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Twitch je sigurno AMD-ov. Nema šanse da bi oni streamali preko inferiornog zelenog hardvera.
...osim ako nisu znali da će ispast loše pa da naprave antireklamu Nvidiji

Far Cry 4 na 4K rezoluciji:

Za usporedbu:

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 17.06.2015. u 08:45.
Staro 17.06.2015., 09:46   #857
vahha
Premium
Moj komp

vahha's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Sve se priča o fury kako je dobar proizvod, ovo -ono što i jest ali zaboravaljamo slabije modele 300 serije! Možemo nabrojat "na prste" tko će si moć priuštit fury modele. Ostatak serije je totalni fail. Isključivo ću komentirat trenutne performanse 390 i 380 koji su nazanimljiviji široj gamerskoj populaciji. I jesu nešto brži od konkurencije bar u slučaju 380/960 i 390/970 ali zaboravljamo da je NV imala grafiče u tom rangu mjesecima prije AMD-a i gdje su zgrabaili veliki dio kolača. Pa ne mogu vjerovat da je 980 ponovo brži od 390x. Pa gdje to ima da izbaciš "nove" modele 9 mjeseci nakon NV a da nisu bar 15-20% brži od konkurentnih modela! Još treba pričekat je li AMD što uspio smanjit potrošnju istih jer koliko god mi zanemarivali potrošnju na razini godine, ako je nešto bolje u cijelom paketu onda je bolje i bolje će se prodat. Naravno sad je za očekivat da će NV smanjit cijenu 960/970/980 modela ali briga njih sada,prodali su ih kišu...pa 970 kartica je stara 9 mjeseci i drži cijenu više-manje ko prvi dan!
Tko će sada profitirat...onaj tko sad namjeravat kupit grafičku jer tek sad može birat.
Dugoročno jedino što može spasit AMD jest da sljedeću seriju izbaci kad i NV što je teško za očekivat.

Zadnje izmijenjeno od: vahha. 17.06.2015. u 09:55.
vahha je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 10:28   #858
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor vahha Pregled postova
Sve se priča o fury kako je dobar proizvod, ovo -ono što i jest ali zaboravaljamo slabije modele 300 serije! Možemo nabrojat "na prste" tko će si moć priuštit fury modele. Ostatak serije je totalni fail. Isključivo ću komentirat trenutne performanse 390 i 380 koji su nazanimljiviji široj gamerskoj populaciji. I jesu nešto brži od konkurencije bar u slučaju 380/960 i 390/970 ali zaboravljamo da je NV imala grafiče u tom rangu mjesecima prije AMD-a i gdje su zgrabaili veliki dio kolača. Pa ne mogu vjerovat da je 980 ponovo brži od 390x. Pa gdje to ima da izbaciš "nove" modele 9 mjeseci nakon NV a da nisu bar 15-20% brži od konkurentnih modela! Još treba pričekat je li AMD što uspio smanjit potrošnju istih jer koliko god mi zanemarivali potrošnju na razini godine, ako je nešto bolje u cijelom paketu onda je bolje i bolje će se prodat. Naravno sad je za očekivat da će NV smanjit cijenu 960/970/980 modela ali briga njih sada,prodali su ih kišu...pa 970 kartica je stara 9 mjeseci i drži cijenu više-manje ko prvi dan!
Tko će sada profitirat...onaj tko sad namjeravat kupit grafičku jer tek sad može birat.
Dugoročno jedino što može spasit AMD jest da sljedeću seriju izbaci kad i NV što je teško za očekivat.
da, to i ja primjecujem.. to je bilo opet i za ocekivat kad su ih vise manje renejmali..
ocito ce s vremenom doci i neki fury "skartovi" (to su svi oni do sada radili), tj. nano model i slicno,a tu se u biti jos nista ne zna ,a tu ce biti dosta prostora za kombinacije ..pitanje je samo koliko brzo i po kojim cijenama..
nekako mi se cini da s obzirom na refresh 300 serije ocekuju da je to dovoljno i da "imaju vremena"

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 10:49   #859
Hawker
Banned
Moj komp

Nisu jos ni izasli testovi serije 300,a ekipa vec zna kako ce se ponasat.
Kad vidimo testove relevantnih siteova i kako ce se ponasat u igrama onda treba donit sud.

Edit: ako nano bude kod nas 3000 kn to je pristupacno vecini.
Uz dvoatruko manju potrosnju od 290x i 1,5x bolje performanse to je odlican pick.
Staro 17.06.2015., 11:00   #860
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
jel to ti opet očekuješ minimalno 20-30% bolje performanse u odnosu na 2xx seriju, a na istom čipu?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 11:06   #861
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Nece sigurno bit kod nas 3k kad ce tolko bit 390, a di je 390x

I btw branis 3xx seriju jer "nema reviewa nigdje" ali hvalis Fury na sva zvona
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 11:07   #862
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
jel to ti opet očekuješ minimalno 20-30% bolje performanse u odnosu na 2xx seriju, a na istom čipu?
šta ti znaš :P 30% minimum! i to sa taktovima u idlu

edit:@Perestrojka, a kako biti ozbiljan kad ovaj hawker zna sve o svemu.

Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 17.06.2015. u 11:30.
Ati freak je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 11:17   #863
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Perestrojka je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 11:41   #864
Hawker
Banned
Moj komp

Znaci raznim genijalcima je branjenje serije 300 izjava da treba pricekat reviewe.
Nice.
Staro 17.06.2015., 11:45   #865
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Znaci raznim genijalcima je branjenje serije 300 izjava da treba pricekat reviewe.
Nice.
A? Pa ti jedini tu lupetaš o nekakvim postocima i glupostim i to par tjedana prije nego su uopce kartice viđene.. Pa onda sam sebi kasnije skaces u usta i tako u krug.. Nije tebi lako živjeti sa samim sobom...
Staro 17.06.2015., 11:46   #866
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
A? Pa ti jedini tu lupetaš o nekakvim postocima i glupostim i to par tjedana prije nego su uopce kartice viđene.. Pa onda sam sebi kasnije skaces u usta i tako u krug.. Nije tebi lako živjeti sa samim sobom...
Nekako si mi promakao zadnjih dana.
Eto,ispravljeno. :mig:
Staro 17.06.2015., 11:46   #867
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
kako misliš "par tjedana prije nego su uopce kartice viđene"? Nisi gledao twitch juče, ili misliš da su ono bile lažne kartice?
Staro 17.06.2015., 11:47   #868
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
kako misliš "par tjedana prije nego su uopce kartice viđene"? Nisi gledao twitch juče, ili misliš da su ono bile lažne kartice?
Govorim o postovima prije jucerašnjeg tiwitcha...
Staro 17.06.2015., 11:58   #869
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Ako dobro kužim, onda su 390/390X kartice oko 50$ skuplje od postojećih 290/290X? Znači, taman da nema pomaka uopće

Po benchmarcima, 970 je minimalno ili nije uopće brža od 290/290X. Manje od 10% razlike (često 5%) meni vrijedi taman koliko je razlika u cijeni. U nekom mom sustavu vrijednosti, te kartice nisu uopće konkurenti već je svaka u svom cjenovnom rangu.

EDIT: Evo vidim na nabavi da je 970 pala na 2600kn. Ok, to mijenja situaciju i čini stvari nepovoljnijim za AMD, u ovom segmentu koji je normalnom čovjeku još i dostižan.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2015., 12:00   #870
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ja bi ovim likovima poput Ati freaka zabranio postanje u ovu temu jer očito ne mogu biti objektivni s obzirom da si i nickname daju po nekakvom brendu
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na