|
![]() |
#1111 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
meni svejedno jer ako budem koju htjeo igrat, igrat cu ju, a ako ne budem mogao to ce biti zbog grafe (witcher ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
To su klasicni useless net testovi koje treba izbjegavati u sirokom luku jer su attack na inteligenciju. Pogotovo za gaming fx 8xxx je overkill. A jos ima genijalaca koji misle da ce im taj proc botlnekati njihove precious grafe. Edit: covjek kojem sam nedavno sastavio konfu sa FXom za adobe ilustrator i indesign je jednostavno prezadovoljan radom. FX je jednostavno bez premca u price/performance ratio. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 01.05.2015. u 12:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
kad budem imao gtx980 možda se i zabrinem da će mi igre na 1024x768 rezoluciji ići u samo 200 FSP, umjesto u 300, do tad, baš me briga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Banned
|
Pozdrav, obavio sam neke testove vezano za gejming na Intelu i AMDu. Prije svega bi volio da se jave forumashi koji su imali problema u gejmingu sa FX 8xxx procevima. Ne bench,ne internet gluposti nego OSOBNO iskustvo. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | |
Banned
|
Citiraj:
Mislim,naravno,na vlasnike tih procova. Ali,volio bi cut iskustva vlasnika vezano za gejming za pocetak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
kakva to iskustva želiš čuti? "na mom fx procu igram witchera na 44 fpsa na high detaljima i uključenim hairworksom i evo pišo mi je narastao punih 5cm"? ovaj moj post nema smisla kao ni tvoj.. da se razumijemo fx8320e mi je jedna od želja, pogotovo zbog multitaskinga.. ali danas pun kurac ljudi želi igrat sve na very high detaljima s uključenim svim opcijama a nikom nije jasno da to nije do hardvera, nego se programerima ne da to optimizirat(lova je u pitanju) i onda svi pričaju koji je proc bolji da bi u gejmingu mogao imat što više detalja s neoptimiziranim smećima od igara.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
..starija garda
|
e da, kako se pokazao witcher? u usporedbi s tamo nekim intelima npr I5 , uz naravno istu grafu, cisto me zanima kako stoji FX ..ima negdje neki test? PS evo jedan http://wccftech.com/witcher-3-cpu-be...-4130g3258-oc/
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 11.06.2015. u 23:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Eto na fX 8350 kad se dođe u Novigrad ide puno bolje nego sa i3 i praktički isto kao i sa i5. Vrijeme dvojezgrenih procesora pa makar to bili i hawelly sa HT-om kada je gaming u pitanju sigurno prolazi. Opet ovo je TitanX, sa nekom slabijom grafom razlika bi vjerovatno bila minimalna ali fino se vidi da dobri stari FX ima snage i za takve grafe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
..starija garda
|
ma to s titanom mi nema smisla, sta nisu stavili nesto vise mainstream i neka rezolucija tipa FHD ..mene vise tako nesto interesira ..kako bi hawker rekao to je vise real life ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
hawkeru kakvu si sad spaćku smislijo... Inače što se tiče witchera - cpu benchmarci su skoro ravni ko daska, cpu je u toj igri skroz sporedan, igra je isključivo gpu bound. Dalo se naći na YT da sandy i3-ica ima 280X zakucanu na 99%, FX 4300 zakucanu gtx 980 na 99% i sl... Mislim ono kad fx (mislim da je na 9xxx) nema nikakvog skaliranja od 2.5 ghz do 4.5 ghz dovoljno govori. Engine je odlično optimiziran za procesore. Uglavnom bruka za njih što su i7-ice stavili za recommended. Zahtjevi su čini mi se postali marketing Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 12.06.2015. u 00:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Da je više takvih igara, svijet bi bio ljepše i manje nervozno mijesto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zašto onda titanica na i3 ima praktički 50% manje pereformanse nego na procesorima sa više jezgri? Treba za tu igru i dobar procesor. Pitanje je tko na kojem dijelu testira. Ima cpu manje i više zahtjevnih dijalova u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Banned
|
Po netu se cesto moze nac da je i3 barem jednako dobar kao fx 83xx u igrama ili bolji To je suludi mit. Te HTPC proceve ne treba uopce spominjati tu. Ljudi ne mogu primjetit razliku u igrama izmedju FX 83xx i ,recimo, i7 4770k. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Ti imaš neke svoje teorije kojih se slijepo držiš, ali neke od njih ne stoje, pa tako i ta o i3 baš i nije potpuno točna. Slažem se s tobom u pogledu da je fx8xxx BOLJI proc od i3, ali nije i3 zadnjih 2 generacije loš proc za gaming, dapače, sasvim dobro ispunjava taj dio priče. I normalno da je razumnije kupit fx8xxx proc za allround pc usage nego neki tamo i3, ali reći da je to htpc proc je smiješno. Evo ti bench jedne poprilično cpu zahtjevne igre, pričam o multiplayer komponenti igre gdje proc itekako ima posla. http://www.hardwarepal.com/wp-conten...vs-7970GHZ.jpg Obrati pažnju na min framerate, što je vrlo bitna stvar jer se najčešće taj drop dogodi kad najmanje treba te nastradaš u igri baš tad i baš zbog toga. Ako se dobro sjećam negdje si napisao da ne igraš mp igre, ali eto, ne možeš onda niti prosipati svoje teorije kad se upravo u mp igrama najviše osjete razlike od cpu-a do cpu-a. Daleko od toga da fx8xxx nije dobar proc za gejming, dapače, rekao bih konačno DOBAR proc od amd-a za gaming, ali kao što ćeš vidjeti ovdje u priloženim benchevima mp bf4 da ipak mrvu zaostaje za intelom (naravno, ovisi s kojom je grafom uparen). Evo ti i cijeli link na bench. http://www.hardwarepal.com/battlefie...pu-w7-vs-w8-1/ ![]() Edit: Evo našao sam u favoritima i cpu bench bf3 mp. http://www.pcgameshardware.de/Battle...hmark-1039293/
![]() |
![]() |
#1130 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
znaš kaj još ljudi ne mogu primjetiti u irl korištenju? - razliku između ddr2 i ddr3, da ne spominjem brzinske i cjenovne razlike pojedinih - razliku između bilo kojeg aktualnog ssd-a na tržištu - razliku između bilo koje ploče aktualnih čipseta - razliku između bilo koje lan kartice - razliku između bilo kojeg napajanja koje obavlja svoj posao jel moram dalje? međutoa za živo čudo u svakom segmentu možeš kupit ćumez za 200kn i high-end stuff za nebo-je-granica cifru, a prodaju se i jedni i drugi... čudno jelda? ovo za i3 htpc proc uopće neću komentirati jer sam ja gurao svoj prvi htpc/torrent/gejming mašinu sa e2200 intelom dok je pojam htpc-a prije jedno 7-8 godina na ovim područjima bio poznat kao i pojam od 4 slova. Zadnje izmijenjeno od: syss. 12.06.2015. u 09:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1135 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() hawker, sta je s WOTom? ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1136 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Utilizacija fx-a je 50ak %, što nije problem, nego je problem što je neki bug u relaciji amd proc-amd grafa, pa smanjenjem detalja u igri fps ne raste niti blizu kako bi trebao jer pada zauzeće grafe sa 90-100% na 60ak%. Taj isti problem ima nekoliko mojih frendova koji imaju baš takav combo - fx83xx proc i r9 280x grafe.
![]() |
![]() |
#1138 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Jedini problemi s kojima sam se ja susreo je da na nekim mbo ima problema sa ssd-ima, znaš, amd sata kontroler ![]() Citiraj:
Mislim wth, u današnje vrijeme napravit mp igru koja je single core based -.- Ti si baš super persona za argumentiranu raspravu... Ajd, sad si mi bar odgovorio na ranije pitanje, dakle troll je u igri, ok.
![]() |
![]() |
#1139 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Bilo je situacija u gaymanju koje sam i ja primjetio na svojoj konfi u određenim situacijama, i još dok sam R9 280 imao. Ali uvijek sam to nekako pripisivao neoptimizaciji igara. Proc slabo utiliziran(tipa 15-30%), grafa isto(40-60%), a framerate je pao. Debilno, nema baš nekog smisla, jel ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |
..starija garda
|
ma znam da je totalno smijesno da jedan tako popularan naslov radi tako kako radi, ali hawker zeli raditi neke testove, a ljudi su se cesto zalili u "real life" za tu igru , pa neka se igra ![]() Citiraj:
![]() PS hawker, reci da ces otvoriti linkove kad dodjes doma ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|