|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Premium
|
Kako su došli ljetni dani nisam htio riskirati sa stock kulerom pa se udostojio otići do linksa,kupit pastu i staviti matori freezer 7 pro,čak ide i an haswella makar je star 5 god ![]() Nego jedna mala nejasnoća, zašto mi je temepratura na core1 uvijek jedno 4-5 stupnjeva viša nego na ostalim jezgrama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
![]() Opet moguce je da imas upaljen multi opciju: "Per core" ili je ostavljeno na "Auto", pa ti samo prva jezgra radi na max/turbo multiju, dok ostale rade "s pol snage" pa se ne griju toliko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
CNE @ Verne global DC
|
Moguce da ti je IHS nepravilan ili pak baza coolera ne nasjeda dobro. Ali prije bi rekao da je TIM koji Intel stavlja po defaultu izmedju jezgre i IHSa lose nanesen. Pokreni prime95 - blend test, pa sa CoreTempom vidi kak se ponasaju temp kod loada, tj da li ima odstupanja izmedju jezgara i koliko je to odstupanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
razlog je i taj što su neke jezgre fizički bliže grafičkom čipu tj dijelu CPU-a pa ih on malo "dogrije". One jezgre koje su na rubu imaju nešto nižu temperaturu. Ali to nije zabrinjavajuće, 5 stupnjeva je prihvatljivo. Naravno da može biti i razlog pasta ispod IHS-a, ali razlika je mala i nije zabrinjavajuća. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Premium
|
Evo nakon 20 min Prime kakva je situacija. Manje više temperature su stalno između 50-55, jedino nisam ni skonto kada je max temp skocila iznad 60, vjerojatno dok sam otišao do WC-a ![]() Nego vidim da mi je proc non stop na 100% i na 3.2 Ghz što znači da se turbo ne pali. Sve mi na automatski uključeno u biosu pa me zanima kada se pali? Znam da je riječ o nekim idealnim uvjetima bla bla, ali neznam kada je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
CNE @ Verne global DC
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sad kad po**zdim forsat ću stalno turbo pa nek se prži na ovoj vrućini ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
To vam je zato jer za taj cpu do dvije jezgre je turbo 3.4, za tri 3.3, a za četiri je 3.2GHz, odnosno u ovom zadnjem slučaju ga ni nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
|
Onda sam ja sve krivo shvatio kod Turbo moda, ja sam konto da u nekim idealnim uvjetima pod 100% opterećenjem diže sve 4 jezgre na 3.4. Po tom ispada da jedino može postići full brzinu samo forsanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
CNE @ Verne global DC
|
Citiraj:
Huh. ? Meni je isti taj cpu ( imao ga prije trenutnog ) uredno isao na 3.4 preko sve 4 jezgre. Slavonac - probaj u biosu staviti na opciju - Sync all cores kod multipliera ili gdje vec imas to, nisam siguran gdje tocno bi se kod tebe ta opcija mogla nalaziti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
CNE @ Verne global DC
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Xulos :)
|
Kod asusa/asrocka/msi je asus/asrock/msi multicore enhancement/enhanced turbo, kod GB je mislim multicore acceleration i on forsa sve jezgre na turbo takt, meni uredno u gejmanju sve 4 jezgre kucaju na 3.9 i zato ga jos ni nemam potrebu klokati. Po defu turbo takt jest rezerviran za jednu jezgru ali s ukljucivanjem ove opcije sve 4 jezgre se dizu na turbo takt. Tko ne kloka a to nema ukljuceno moja preporuka je da to ukljuci.
![]() |
#620 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List...icroprocessors Evo vam fina lista di imate dio tablice kolko mnozitelja koji cpu moze iznad stocka, odnosno koji su stock turbo mnozitelji, ako su temperature, tdp, tdc i sve ostalo unutar neke xyz definirane granice. Tipa i5 760 ima navedeno 1/1/4/4, znaci za opterecenje na cetri jezgre max je 2.93ghz, kao i za opterecenje za 3 jezgre, dok prilikom opterecenja na dvije ili jednoj cpu ide do 3.3Ghz. Na laptopima je sema da mozete sa intel xtu undervoltat i igrat se s mnoziteljima pa recimo uz malo undervolta i povecavanja turbo mnozitelja moj i7 4710mq sa stockom na 2.5ghz, navedenim turbo mnoziteljima od 8/8/9/10 ide na 10/10/11/12 umjesto stocka od 2.5 fino radi na 3.5 dok su sve jezgre nagazene uz tdp od 47w. Bas me zanima mozete li sa xtu na zakljucanim desktop procovima dic turbo mnozitelje iznad defaultnih i kolko.
![]() |
#621 |
Xulos :)
|
Neda mi mjenjati multi na i5-4200m procu. Ali me vise zanima graficka i njeno clockanje nego proc, samo ne kuzim dizanje grafe http://www.pohrani.com/?1m/L3/kOvso5x/xtu.jpg Ovdje imam processor graphics ratio limit, ali neznam ni min ni max vrijednost a slider ide do 28.5 ?
![]() |
#622 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
|
Bok ljudi Evo napravio sam glupost. Cistio sam pastu sa i5 4460 i i malo je bilo na onom pokrovu od socketa metalnom. Uglavnom pomaknuo mi se stapic za usi i ostavio par vlati medju pinovima u socketu i ja budala iso to rukom probat izvadit i popigao pinove.uglavnom proc vise ne zeli napravit post jer se samo cijelo vrijeme pali-gasi. Mogu li se ti pinovi nekak izravnat pa da nemoram kupovat novu itx maticnu? Radi se o Biostar b85n hifi 3d ploci koja u socketu ima defaultno nakosene pinove u jednu stranu pa ja kad sam isao prstima vait vlati od stapica za usi sam ih podignuo i okrenuo nekak.ima dosta toga.tesko je poslikat to al bum probao nekak |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Premium
|
Evo probao i previse je toga a i nemam mirnu ruku bas a ni povecalo LOL Uglavnom dal se to moze prodat uopce i ako da kolko to vrijedi LOL Sve radi na ploci osim spomenutog problema Kupujem ITX plocu socket 1150 dal ce asrock h81m itx vozit r9 290? |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Guest
|
Ne vrijedi mnogo dok se ne popravi LOL Kupi LOL Naravno da hoće LOL |
![]() |
![]() |
#629 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Pozdrav, imam pitanje za one sa MSI pločama, tiče se turbo boosta. Konkretno, sa orginalnim BIOS-om je ploča boostala sve jezgre do 3.8 na mom i4670 procu, a sa novim 1.9 se drži Intelovih postavki, dakle 3.6 sve jezgre. Isto kao u ovom slučaju: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=172887.0 Pokušao sam promjeniti postavke kako piše u predzadnjem postu, ali 4-core ratio limit mi ne ide preko 36 multiplier, zaključano je na tome. Ima li itko informaciju da li je to namjerno, zaključano u još novijim verzijama BIOS-a u odnosu na ovu iz članka? Također, koji je realni underclock limit? Trenutno sam namjestio offset na -0.040 i prolazi prime95. Probao sam i sa fiksnom voltažom i bio je stabilan skroz do 1.040 po Primeom, bez ikakvih problema (ispod toga se rušio). Strah me ići niže sa offsetom zbog toga što se smanjuju i idle clockovi. Imate li iskustva s tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Jesi probao mijenjat s +/- tipkicama? Ili Page up/down? |
![]() |
![]() |
![]() |
|