|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Koji LCD kupiti?
Izgleda da kupujem LCD skoro, pa me zanima neki preporučljivi model do oko 3500 kuna. Na računalu se dosta igra, tako da me ne zanimaju sporiji modeli. Može 17" i 19" model (iako me potonji više vuče). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ovaj tjedan kupio Xerox xa7-19i..19'', 8 ms, košta ti oko 3200 kn, fenomenalan, boje i kontrast vrlo dobri, ghosting u igrama i filmovima-ne postoji ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ako je samo brzina bitna, čujem dobre kritike za Sasmung 930BF (19", 4ms). Ako je i kvaliteta slike u pitanju: Samsung 173p plus (17", 8ms). Naime, teško je naći dobar svestrani LCD, velike dijagonale i povoljne cijene. Igrači koje zanima samo brzina okreću se LCD monitorima sa TN panelima. No, 6-bitni TN paneli (primjer je upravo dotični 930BF, kao i taj Xerox koji spominje Pantera-N) mogu fizički prikazati samo 262k boja, dok ostale boje dobijaju ditheringom. Također, vidljivi kut im je dosta loš. Sve te mane dođu do izražaja kad se direktno usporedi TN panel sa nekim S-IPS ili VA panelima koji su 8-bitni, mogu prikazati 16,7 mil. boja i imaju puno veći vidljivi kut. S-IPS je k tomu i solidno brz, ali ima dosta loš kontrast. VA paneli su najnapredniji, imaju fantastičan vidljivi kut, najvjerniji prikaz boja, ali su bili katastrofalno spori. Razvojem overdrive tehnologije, oni sada predstavljaju daleko najsvestranije monitore, ali imaju veću cijenu. Primjer je spomenuti 173p plus od Samsunga - 17", ali košta preko 3000kn. Što se brzine tiče, najbolje je da isprobaš monitor prije kupnje - nekim ljudima su i najbrži LCD-i spori, dok su neki mnogo tolerantniji po tom pitanju i zadovoljava ih i 25ms odziv. Ja bih ti toplo preporučio Sasmung 193p plus, kojeg i sam imam, ali dođe preko 4000kn. No, dugo sam pratio tržište LCD monitora i pročitao dosta recenzija i tekstova, te vidio pregršt LCD-ova na djelu dok se nisam odlučio za ovaj. I, prezadovoljan sam.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
xeroxa defintivno imam xeroxa xa7-17i ili kak god, 8ms, boje su cak vrlo dobre, imam iiyamu 431s ona je isto ok al xerox ima bolje boje
![]() |
#7 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
VA paneli nisu najnapredniji nadalje nemaju fantastičan vidljivi kut dapače lošiji je od S-IPS panela a kaj se tiče vjernosti boja rekao bih da je S-IPS najbolji po tom pitanju ipak NEC Spectraview ima S-IPS matricu kontrast je ipak neka druga priča ali kad malo radiš sa hrpom LCD-ova shvatiš da većina postiže bolji kontrast na račun presvijetle slike da se vratim temi sky definitvno najbolji izbor je za tu lovu je xerox jedino se trebaš na viknut na to staklo ispred jer zna dosta reflektirat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ma sta se tice stakla meni je nasuprot prozora i ne reflektira se opce, dobro imam zavjesu al nije nis debela. tak da u praksi ak nemas nes usmjereno neces imat problema.
![]() |
#9 |
Guest
|
Hvala svima na savjetima. Xeroxa sam već ciljao prije, samo sam htio čuti savjete bez mog sufliranja ![]() Svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Plus, tu je i tzv. "crystaling effect" kojem su podložne S-IPS matrice. Samo mali disclaimer: nisam uopće proučavao, niti pratio profesionalne i poluprofesionalne LCD-ove, jer mi nisu bili dostupni. Pokušavao sam prikupiti što više informacija o LCD-ima koje sam si mogao priuštiti, odatle moji zakključci glede matrica - možda S-IPS matrice vladaju u gornjem segmentu, ne bih znao.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ja isto kupujem LCD monitor za koji dan... I takodjer sam u dilemi izmedju Xeroxa xa7-19i te Samsunga 930BF... Xerox je dobio vise preporuka... ali samo zato sto je to stariji model od ovog Samsunga i ima ga dosta ljudi... dok Samsunga nema jos nitko... Nitko ovdje nije dao ni jedan argument po kojemu bi xa7-19i bio bolji od 930BF... Zar nitko ovdje nije imao prilike vidjeti obadva monitora? Da mozemo cuti bar neku usporedbu...? 3000kn nije malo (bar meni)... i glupo mi je kupiti sporiji LCD monitor (brzina mi je vazna zbog potreba mojeg progejmanja ![]() Vecina tvrdi da nema ghostanja na 8ms Xeroxu, ali ga ima... dosta ljudi vidi i ghostanje na 4ms monitorima... I iako je tih 4ms izmjereno pomocu GtoG metode, vjerujem da je Samsung ipak brzi od Xeroxa (ne znam kojom metodom je izmjereno Xeroxovih 8ms)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
argumenti xerox + prikaz boja, brzina (8ms GtG), odličan vidljivi kut, generalno odlična slika, cijena -dodano staklo ispred matrice zna reflektirat samsung +brzina (4ms GtG iako razlika u odnosu na Xerox je minimalna), dobra slika za TN matrice, solidan vidljivi kut -prikaz boja(daleko lošiji od xeroxa), neravnomjerno osvjetljenje primjerak koji sam ja testirao imao je velikih problema s tim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Samsung SyncMaster 930BF 19", 1280x1024/75Hz svjetlina 270cd/m^2, 700:1, pitch 160/160,odziv 4ms, konektor vga,dvi a cijena samo 3279kn u M SANu ![]() ako ces lcd ovo je najbolji izbor pogotovo za igre ili nesto takvo... the best od LCDa |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
e o tome sam ja govorio kada sam svojedobno rekao da xerox nije ni blizu nazivnih 8ms. svaka čast za slike, to se traži. :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Fuck. Xerox je upravo otpao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
@ munst0r Gle stari, ja imam tog xeroxa, i te slike koje si ti stavio su lažne! Igram svaki dan Far Cry, COD, CS, UT i nema ni traga ghostingu! Pa majko milena da imam takav ghostig bacio bi ekran u zid, kaj misliš da to nebi skužio Ove slike koje si ti stavio su xeroxov 25 ms model! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
I ja se čudim da svi hvale Xeroxa, a da ima takav ghosting.:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo link na kompletni tekst... pa ako netko razumije, nek cita... http://www.tweakers.net/productsurvey/120901 Ja sam samo vidio da je naslov teksta Samsung SyncMaster 930B, i da se na par mjesta u tekstu spominje Xerox XA7-19i (8ms)... Nakon toga sam vidio ove 3 slike... i pretpostavio da je na desnoj slici xeroxov 8ms model... S obzirom da neki vide ghosting i na Samsungovim 4ms monitorima, onda sam pomislio da nije nista neobicno vidjeti ga na 8ms monitorima... I treba uzeti u obzir da je na slikama Quake3 koji je puno brzi od CoDa, FCa, CSa, pa i UTa... @Pantera-N Uvijek je moguce da su slike lazne... ali ja ih nisam lazirao... ja sam ih samo pronasao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Uf, tu je usporedjen i neki 25ms monitor ali kolko sam uspio prevest sa ovog cudnog jezika taj ghosting je ipak sa Xeroxa... Inace Q3 je zaista neusporedivo brza igra od ovih drugih navedenih fpsova...a Q4 ce navodno bit jos brzi ![]() Vjerojatno su tipovi za potrebe testa trazili ekstremne situacije u kojima se primjeti ghosting...ne vjerujem da je to normalno.
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|