|
![]() |
#691 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pa bitno je što je legalno, a što nije. Ako dođe inspekcija/kontrola, ako nemaš račun ili naljepnicu licence na računalu, nemaš legalnu licencu. I ide kazna. To što imaš raznih toolova, aktivatora ili nećeg trećeg što ti pokazuje da su windowsi aktivirani, ne znači da su legalni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
I te inspekcije se odnose na tvrtke,a sto sa kućnim korisnicima. Doduse,MS nije pretjerano ni briga za to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Istina, MS se ne brine toliko oko legalnosti, njima je bitno imati što veći userbase da se ne dogodi fragmentacija i da se ne dogodi da Win7 postane novi WinXP. Ne brinu se pogotovo sad kad Windowsi više nisu glavna krava muzara nego se orijentiraju na servise oko njih - OneDrive, Skype, Office 365
![]() |
#696 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Za sve one koji bi htjeli uzeti Windoze po ok cijeni pa kasnije imati tzv. legalan upgrade (makar kao sto je receno, home useri bas i nemaju razloga za brigu no eto ima nas koji nemaju volje gnjaviti se s nekim aktivacijama, raznim key-evima i sl.): Windows 7 Pro 46 € + PDV Windows 8.1 Pro 38 € + PDV P.S. Pojavio se jucer i meni onaj prozor za upgrade pa cemo vidjeti kako ce sve to funkcionirati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Pitam zbog ovih inspekcija, vidim da su poprilično rigorozni na onoj temi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Džabe si krečio!
|
Ma vjerujem da je legit i da keyevi rade kako treba. No kada inspekcija doleti, zanimaju ih otkud tebi orginalni key. Da li ti ga je dao prijatelj, jesi ga dobio na lutriji, je si li ga i ukrao, nema veze što je key genuie i orginalan ako nemaš fakturu domaćeg resellera. Molim Vas ispravite me ako griješim, jer sad baš trebam 3 kompa kupit u proizvodnji, a naše firme traže 1000kn po licenci... A ovako bih mogao za 1000kn 3 keya imat. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Pa dobro, imalo bi to nekog smisla ukoliko će win 10 uistinu bit zadnji windows koji će se samo apdejtat u beskonačnost. Ovak bi korisnici ipak morali kupovat novi win sa svakim prelaskom na noviji hardver. Iako sumnjam da su ovo zadnji windowsi čim sadrže broj u nazivu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Inače, ne zaboravite na ovu foru: Citiraj:
Kako imam Acer tablet sa Windows 8.1 on će dobiti update na Windows 10 no u međuvremenu će Windowsi, kroz svoje Update Release-ove (Redstone) možda dobiti neki feature ili driver/kernel update zbog kojeg moj tablet neće raditi kako spada. Acer će do tad vjerojatno prestati podržavati moj divajs jer će tad imati već 3-4 godine i novi modeli će biti na tržištu. Windowsi će i dalje biti legalno instalirani samo što neće podržavati novije tehnologije zbog hardverskih ograničenja ili zbog nedostatka drivera.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 02.06.2015. u 12:34. Razlog: clarification of thoughts |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 | ||
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
I kupim ja 3 keya za windows 8 i dobijem ticket: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Ma to su i mene pitali kad sam od njih kupovao vecu kolicinu PSN kodova. Uglavnom, to ti bratko nisu legalni retail kljucevi,niti je G2Play legalni distributer Microsoftovih proizvoda,samo da znas. Mogao si jos i bolje proci da uzmes ovdje,posto ti je to sve isto.Ilegala tamo po 40 eura,ilegala ovdje po 20 eura |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Sad mi više ništa nije jasno ![]() Poslao sam čovjeku upit koji se bavi provjerom legalnosti software-a kod pravnih osoba, i čovjek mi je rekao da je to ok, samo da faktura treba glasiti na firmu i to je to... Nek prođe aktivaciju i to je to, dalje me ne briga kakav je... Btw, moram uzet i office, kaj je ista stvar i s tim? Office je po 100-120€ svugdje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Outer Space
|
Ne kuzim kako ti nije jasno? Oni su nelegalni distributeri microsoftovih proizvoda. Posalji email ms-u i pitaj ih da li je legalno kupiti windows key od g2playa. Ja sam ih pitao prije par godina i rekli su mi da nije, da kupujem samo od ovlastenih distributera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Najsigurnije ti je kupiti retail komplet izvana (kutija, ključ, mediji) jer ako dođe kontrola njih zanima i to tj. baš i ne uvažavaju 'digitalnu kupnju' u vidu download linkova za *.iso i sl. Naravno, račun mora glasiti na firmu.
![]() |
#713 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
@coconut, slažem se, ali to je tri puta skuplja varijanta, a što se tiče digitalne kupnje, ako je invoice oslovljen na firmu, ne bi trebalo biti problema... Pa danas se hrpa software-a digitalno distribuira, tradicionalan hardcopy je stvar prošlosti lagano... Kupili smo od naše firme(iz Hrvatske mislim, jel) 15 bitdefender licenci, i dobili download link... Ne znam, u 21. stoljeću smo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Outer Space
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#716 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Na osobnom laptopu sam rezervirao upgrade, iako kaže da ima problem s mojom Intel HD 4600 grafikom?! Al to je valjda jer su Asusovi driveri (pra)stari. Za računala u firmi sam skeptičan, kako reagira inspekcija ako nađe Win 10, a račun je za Win 8.1? Sumnjam da su oni upućeni u MS-ove akcije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Evo i ja podiga tehnical preview da vidin o cemu se radi... Sad taman skidan drivere i apdejte. Izgleda mi dosta bolje od WIn8.
![]() |
#719 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#720 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Kako si to zakljucio ? Pa ako si ti kupio retail verziju windowsa, kojom logikom on moze postati OEM ? Na sta ce se vezat , na kompletan hardware? To nece bit sigurno. Mozda ce ove home verzije imat neki lock sto ces opet moc rijesiti pozivom u microsoft support gdje ce ti ako nedaj boze rikne maticna whitelistat tvoj kljuc za tvoj pc ali i to sumnjam.
![]() |
|
|