|
![]() |
#1171 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
posto pise da je modulacija vdsl2, zasto nemas vdsl2 profil tj zasto nisi aktivirao turbo 20/30 opciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Registered User
|
inace bi kod losijih parica trebalo vratit na adsl2+ ali ne znam zasto to nisu napravili. ja bi na tvom mjestu inzistirao koristenje turbo20 opcije i provjerio bi sve spojeve i rekao tehnicaru da provjeri spojeve na razvodnom ormaricu jer ako imas turbo 20 opciju imas i 30 kn jeftiniji internet a i duplo brzi bi bio (osim ako si na max2s paketu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Uuuu loše, max ti je svega 12/1Mbps a SN margina ti je ispod kritičnih 6-7db u DL (5.9db je jako loše)- a atenuacija je 20db. Vidi ja koji sam na 1.2km, i imam atenuaciju od 22db; Code:
Attainable(Kbps): 18500/1372 SN margin(dB): 19.4/23.6 Line attenuation(dB): 22.5/13.5 Output power(dBm): 19.6/12.3 I sada na vdsl-u imam 27/2.7Mbps max. Ova tvoja parica bi išla oko 20/1.6Mbps na vdsl-u po mojoj procjeni
![]() |
#1178 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
ovako imam pitanje sa netom. Uglavnom na tavanu imam obican bakreni kabel koji vodi do hodnika di mi se spaja net. Ali po podu hodnika do sobe imam kabel od interneta koji je spojen na router. Medutim desilo se par puta da mi se taj kabel prekine pa ga ja spojim onako na divlje sa izolirkom i net radi dalje sve supper. Ali me zanima dali bi mogao dobiti kakvu vecu brzinu ili sta ako bi provukao kabel direkt u sobu na router i da nigje nije puknut i spajan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Spoji si direkt router na izvod/tavan i vidi kakav će tamo max. rate biti odnosno SN margina. Ako je što bolje i recimo direkt na izvodu imaš 17/1.2Mb max tada promijeni kabel koji ide do routera/hodnika. Inače imaš očajnu paricu i prema onim podacima koje stavio u drugoj temi udaljen si oko 2km, nema šanse za vdsl-om i router ti nije kriv za većim pingom.
![]() |
#1180 |
CoD2 geek
|
Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1054/9153 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1054/14188 kbps Noise Margin (Up/Down) 8.4/8.4 dB Line Attenuation (Up/Down) 18.7/38 dB Output Power (Up/Down) 13.3/18.5 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 4/384 Interleave Delay (Up/Down) 2/8 ms INP (Up/Down) 0.5/4.5 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 0/0 FEC Errors (Up/Down) 0/5 HEC Errors (Up/Down) 0/0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
CoD2 geek
|
eto tako izgleda kada se spojim direkt na tavanu. Ali koliko sam skuzio gore di se moje spaja u kucu nije bakrena zica nego aluminijska. A dolje mi je di zavrsava kabel bakrena. kao da je spojena bakrena i aluminijska zica po kuci. EDIT: eto i to sam nasao di je bila precvikana i sada je zamjenjena sva bakrena ![]() Zadnje izmijenjeno od: legija. 24.05.2015. u 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
@legija nije bitan toliko materijal već je li spoj dobar i je li kabel oštećen negdje. No makar su kabeli jeftini a nova utičnica košta 20kn. Inače HT-u sam se žalio na infrastrukturu, smetnje na mom kabelu/parici (između ostalog na to da im se vani ormar raspada i da je zatvoren selotejpom) Velebnim ulaganjem, neviđenim na ovim prostorima HT je danas poslao kooperanta koji je vjerovali ili ne popravio bravu i obojali su ormar! ![]() Ne znam je li ovo prvi ili jedini korak (->za sljedećih 10god za mene više nema ulaganja "u infrastukturu" ![]() Prije ![]() Sada ![]()
![]() |
#1183 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
reko mi je čovjek, tehničar jedan koji radi po terenu, da do kraja godine svi moraju imati minimalno vdsl mogućnosti (true or false-neznam) valjda je to razlog ove gore zamjene parice, očekujem i svoju blizu centra zagreba da joj se to desi ![]()
![]() |
#1184 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Poz dečki, Evo mojih karakteristika sa rutera: Citiraj:
Nedavno su nam na vrhu ulica postavili neke nove ormariće, jesu to možda i nove parice u pitanju? Moje iduće je pitanje, ima li tko bilo kakav savjet kako da "natjeram" mogućnost VDSL-a na svom broju? ![]() EDIT: Na broju je trenutno aktivan MaxTV, a brzina preko speedtesta : ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sinisazg. 28.05.2015. u 11:47. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Registered User
|
margina za upload je pala proporcionalno povećanjem uploada ali time su se drasticno povecali errori. da li na speedtestu je povecan upload? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Zovi opet i prijavi da imaš puno grešaka. Inače jedan trik ako vam ne žele poslati tehničara jest da iz zida na par sekundi izvadite telefonski kabel i to radite u ciklusu od svakih pola sata do sat vremena. ![]() Ovo nisam ja radio ali to vam je najlakši način da vam se pošalje tehničar ![]() Onda zovite podršku i prijavite da vam puca veza, tako uvijek dođe tehničar. Njemu kaži da ti je parica u banani za tu malu udaljenost i neka traži drugu, ako nema slobodne neka se povuče neka bolja. Uglavnom, jako loše parametre imaš i osim ako sve parice nisu takve trebao bi ti naći bolju.
![]() |
#1188 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Zvao sam ih opet, ponovno prijavio smetnju i sad čekam Ne trebam ništa vaditi kablove jer meni linija zbilja puca svakih sat-dva. Danas je tehničar provjeravao stanje i veli da je do stupa sve OK ali od stupa do razvodne kutije (koja se nalazi na tavanu) postoje neke sitne poteškoće. E sad, rekao je da će sutra ili preksutra netko doći vidjeti detaljno što se događa i da će probati zamijeniti kabel od stupa do mene. Rekao mi je da će doći vjerojatno sutra ili preksutra (radi i nedjeljom) pa ćemo vidjeti što će biti na kraju. Pun mi je k više svakodnevnog zvanja i pucanja veze i zajebancije gdje je inače nije bilo. Evo, nakon sedmog pokušaja, Speedtest: ![]() A kad se sjetim pred kojih godinu dana, max attainable rate za download je bio 21MBit a upload 1,6Mbit. Nikakva pucanja, nikakvi problemi.
![]() |
#1189 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja ću se ranit. |
Nakon posjeta tehničara, mjerenja na stupu i prtljanja po tavanu:
Ja ću se ranit. |
![]() |
#1190 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ak ovaj moj još truliji ormarić kojem vrata lamataju na vjetru poprave, znam da ostajem na istom 1.8 km dugom bakrenom sranju narednih 10 godina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Budi sretan što nisi na 3 km bakrenom sranju kao ja ![]() Isto je najčešće ormarić u pitanju, jednom sam ga vidio, iznutra izgleda kao da je bomba pukla, žice nisu na rigletama, sve motano izolirkom i razbacano okolo. Zadnja prijava kvara, kraj 3. mjeseca: ![]() Nakon popravka: ![]() Mjesec dana sve ok, a onda opet iz dana u dan sve lošije. Ovih dana, modem se više niti ne synca na veću brzinu, ponekad 3400: Code:
Mode: ADSL2+ Channel: Fast Trellis: ON Line Status: No Defect Training Status: Showtime Down Up SNR (dB): 6.2 14.5 Attn(dB): 55.0 26.9 Pwr(dBm): 19.3 12.4 Max(Kbps): 3152 736 Rate (Kbps): 3143 637 Više nisam pametan što da radim, optima je u pitanju, ali budući je problem u infrastrukturi, svaki put prvo izlazi njihov tehničar (kooperant koji dođe kad mu je usput) koji svaki put iznova utvrdi u čemu je stvar i onda oni prijavljuju ht-u koji dolazi na popravak. Kod mene dođu kad se linija prekine ili počne šumiti, poprčkaju po ormariću ili negdje, nakon toga radi 2 mjeseca pa opet krenu biti sve lošiji parametri dok opet ne ode u klinac... i tako već 2 godine. Od početnih cca 5MBit max sad sam na ispod 4. Još 2 godine i budem na 64k ![]() Razmišljam da se prebacim natrag u t-ht, nije mi za razliku od par kn, barem da serviseri izlaze na teren kako treba jer ovo s optimom postaje stvarno za*ebancija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
@kopija, pošalji im sliku ormara i vratiju, tada ćeš imati selotejp kao ja "prije" a ti "poslije". @c-shadow, misliš da HT je bolji od Optime? U HT-u tehničara pravih više nema, sve živo su sada kooperanti koji ne znaš koji je gori (makar u Rijeci), jedan iz Ružića (HT), samo je zatvorio nalog na prijavu kvara Iskona- nije ni došao već ovo što znam je totalno drugi HT-ov tehničar za prijavu kvara nekog drugog korisnika pa je usput i moju pogledao jer sam gnjavio. A HT toliko ide u štednju da svoje tehničare (u onim srebrnim autima) prebacuje u Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o., nemoj misliti da će ti biti bolje ako se vratiš. Ja se nadam da je ova sanacija mog ormarića samo privremeno rješenje. Nisu označili opet broj ormara a i nedostajali su znamenke. Unutra je relativno dobro organizirano i uredno. Obvezno kada dođe tehničar ili kooperant HT-a (s acternom) njuškajte, prisluškujte i pravite mu društvo kraj ormarića. Tako da ja nisam njuškao i bio s tehničarima ne bi ovo znao; Tako ćete znati kakvo je stanje, recimo u ormaru sa gornje slike je atenuacija 18db dok je u ormaru moje zgrade 21db prosjek. Parice susjeda su oko 11-16Mb max uz neki prosjek od 10db za SN marginu. Moja parica na profilu 8mbps ima max 18500/1300 kbps, sn margina 18db, atenuacija 22db-stanje identično kod mene gore i na ormaru. Nisam previše ispitivao ni on nije znao no nekako je povezana zgrada i ovaj stup jer je pcm u ovom stupu za jednog korisnika i iz naše zgrade. Izvod je pun, samo je jedna slobodna parica (rezervirana ako otkaže ona od pcm-a) a moja je jedna od najboljih tako da ne bi bilo ni smisla zamjena. Valjda nisam u četvrorki sa dsl-om. Jedino me atenuacija muči, zašto je u ormaru vani 18db a kod mene 22db, ekipa koja mjeri je ustanovila oštećenje svih parica na 150m ali mogu se slikati jer podzemno oštećenje kabela neće sanirati. Čeka se optika da se oslobode neke parice. A optika je obećana prije nekih 5g i odonda se nije pomaklo s mrtve točke i nemam nikakvih informacija zašto. Trebao bi slati razglednice i pisma u Njemačku da nešto naprave. ![]() VDSL je max 27/2.7Mbps za mene, na 1200m sam (oni izmjerili) od centrale Kozala, na ovoj udaljenosti bi bez problema išlo 36/5Mbps ali...
![]() |
#1193 |
Premium
|
Ne mislim da je HT bolji od Optime, ali bi možda eliminirao jednu kariku u lancu. Ovako kad prijavim kvar, prvo čekam da optimin kooperant izađe na teren da bi uvidio da ne smije ništa dirati jer je problem od HT-a, onda se on vraća u firmu i prijavljuje HT-u pa tek onda ovi izlaze. To je startu barem dan-dva zaostatak, rekord je 5 dana bez neta jer se čekao optimaš da izađe na teren, nakon prijave HT-u, njihov čovjek pojavio se drugi dan i sredio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Laptop u istoj prostoriji gdje je router: https://i.imgur.com/Q1VVK6L.png A ako s laptopom odem u drugu prostoriju: http://i.imgur.com/tTNanzn.png Do cega bi moglo biti? Btw: laptop se spaja preko wlan na router, preko lan veza puca nenormalno. I s proslim laptopom sam imao isti problem, znaci nije do mog laptopa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | ||||||||||||||||||
Premium
|
Dali je moguće da kada su promjenili sve kablove u ormariću da se pogorša linija
i max brzina je bila oko 18800 sada 18400
![]() |
![]() |
#1196 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
@pci-3x, tebi je nešto čudno, ne kužim što ti mijenjaš i kako ti se mijenjanjem prostorije mijenja kvaliteta parice, onda je do kabela koji vodi do routera. @sharkri, nemaš tako groznu paricu (makar u usporedbi s mojom), na mojih 21db atenuacije na 1200m Kozale (18500/1300 max) vdsl mi ide 27/2.7mbps, ovu promjenu ti je najverojatnije uzrokovao loš spoj na izvodu. Otvori ormarić, izvadi svoju paricu i stavi je natrag.
![]() |
#1198 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010