Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.05.2015., 12:23   #1711
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Vec se osjeca lagana panika oko Fijija.

Ajde da i zeleni korisnici napokon prestanu preplacivat svoje grafe.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 12:33   #1712
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
svi flagship proizvodi su realno preplaćeni tj lošiji omjer cijena performanse
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 13:43   #1713
tole_
Casual Racist
Moj komp

tole_'s Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
The GTX 980 Ti reviews should be up before computer expo in Taipei. First review samples were already sent out, and we should be seeing more leaks in the coming days. We have been told that reviews might be posted next week. NVIDIA is allegedly planning a launch of SHIELD TV console on May 28th, so perhaps we will see 980 Ti at the same day?
Citiraj:
GeForce GTX980Ti is the newest card to join GeForce 900 series. According to our information GTX 980 Ti is using GM200-310 GPU.
Card is equipped with 6GB GDDR5 memory and 384-bit interface. The base clock is reportedly at the same frequency as TITAN-X, same goes for memory clock (no surprises here). NVIDIA GeForce GTX 980 Ti may actually have 2816 CUDA Cores.

Izvor 1 2 3 4
tole_ je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 14:09   #1714
doza
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Witcher 3 radi odlicno na gtx970, zasto?

Pa koristi manje od 3.5gb video memorije :XD
doza je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 14:17   #1715
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
I to mnogo manje, mislim da je 1.5GB VRAM usage na ultra detaljima i 1080p rezi.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 19:56   #1716
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Za par tjedana citava nvidia gama ce bit neisplativa.
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Pa i trenutno je neisplativa cijela nova serija, nazalost nitko im nije otkrio tajnu da AMD odavno ima bolje graficke, a sve ove price o Nvidiji su samo old school price kako je Nvidija bolja a vec odavno ne drze vodu.
Momci, mislim da ste malo pobrkali lončiće. Kao prvo, ovo je thread o GTX 900 seriji kartica a ne ATI vs Nvidia. Drugo, nova serija kartica i izlazi na tržište zato da bude najnovija i najbrža, ujedno i najskuplja. Treće, GTX 970, koliko god pljuvali po njoj, pokazuje dobre rezultate u odnosu na ATI 290x. Četvrto, ako se i pojavi ATI 3xx serija, vjerujte mi da neće dugo trebati Nvidji da opet izbaci nešto novo na tržište. Peto, o tome je li bolja R9 290x ili GTX 970 ne treba posebno raspravljati jer je ionako 970 pandan 280 seriji, a koja od njih ima bolje rezultate opet ovisi od aplikacije do aplikacije ili od igre do igre i vidi se u svim testovima da je tu dosta mješovita situacija gdje su GTX 970 i 980 podjednake ili bolje od 290 i 290x kartica. A i na zadnjem grafu u ovom threadu se lijepo vidi da najjača R3xx kartica nije daleko od 970 serije a 980 je i dalje bolja...
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 20:56   #1717
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
A i na zadnjem grafu u ovom threadu se lijepo vidi da najjača R3xx kartica nije daleko od 970 serije a 980 je i dalje bolja...
Taj graf je dobar samo za otpad.

Inace,di je Fiji na tom grafu?
Ili smatras Hawai najacom 3xx?

EDIT: Evo ja sam nabrzinu pronasao graf na istom siteu(ne mora bit tocan naravno)
Pa sam primjeti di je Fiji.

EDIT: I to samo u slucaju da Fiji bude 4Gb,ako bude 8GB (vjerojatno) onda imaju najbrzu grafu.

EDIT: Vecina grafova su ionako samo nagadjanja.

Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 23.05.2015. u 21:15.
Staro 23.05.2015., 21:29   #1718
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Za par tjedana citava nvidia gama ce bit neisplativa.
Citiraj:
Pa i trenutno je neisplativa cijela nova serija, nazalost nitko im nije otkrio tajnu da AMD odavno ima bolje graficke, a sve ove price o Nvidiji su samo old school price kako je Nvidija bolja a vec odavno ne drze vodu.
Citiraj:
Taj graf je dobar samo za otpad.

Inace,di je Fiji na tom grafu?
Ili smatras Hawai najacom 3xx?

EDIT: Evo ja sam nabrzinu pronasao graf na istom siteu(ne mora bit tocan naravno)
Pa sam primjeti di je Fiji.

EDIT: I to samo u slucaju da Fiji bude 4Gb,ako bude 8GB (vjerojatno) onda imaju najbrzu grafu.

EDIT: Vecina grafova su ionako samo nagadjanja.
Gle, sam si došao do zaključka da je večina grafova nagađanje sve dok se kartice ne pojave na tržištu. Ono što mrzim je kreiranje zaključaka bez čvrstog argumenta. Svojim postom sam htio skrenuti pozornost da nije sve tako crno-bijelo kako neki od vas to smatraju i da bi se thread ATI vs Nvidia mogao itekako rastegnuti u nedogled. Time ne iskazujem svoje nepoštovanje prema ATI taboru jer i tamo ima dobrih kartica ali me pogodiš u živac ako popljuješ Nvidiju. EVo ti samo jedan primjer:
http://www.anandtech.com/show/8738/b...-creed-unity/2

Prema ovome, proći će još puno vremena prije nego cijela nova Nvidia serija bude neisplativa.
Staro 23.05.2015., 21:37   #1719
Hawker
Banned
Moj komp

Svak moze isukati cherry picked benceve,uostalom ja sam se salio u svom uvodnom postu sto lijepo pokazuje smajlic.

Tako mozemo bacit pogled na bench Far Cry 4.
Staro 23.05.2015., 22:21   #1720
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Peto, o tome je li bolja R9 290x ili GTX 970 ne treba posebno raspravljati jer je ionako 970 pandan 280 seriji
Pobrkao si lončiće, R 2xx serija je konkurentica 7xx keplericama, 290 je bila izravna konkurentica gtx 780, 290X eventualno 780Ti, e sad to je drugo što je ati malo okasnio sa ovom generacijom (ili nvidia malo požurila), uglavnom maxwellice su ako gledamo po generacijama konkurentice ovome što će sada izaći
Staro 23.05.2015., 22:41   #1721
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Svak moze isukati cherry picked benceve,uostalom ja sam se salio u svom uvodnom postu sto lijepo pokazuje smajlic.

Tako mozemo bacit pogled na bench Far Cry 4.
Nisam te ja ni osuđivao nego sam samo ustvrdio upravo ovo što si i sam napisao, nije sve tako crno-bijelo, negdje je bolji ATI, negdje Nvidia. I sad je teško reći da je jedna serija ATi-a automatski nadmoćnija od druge serije Nvidije jer isto tako GTX 980 Ti može dugo biti najbolja kartica na tržištu. Ali i ne mora...

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Pobrkao si lončiće, R 2xx serija je konkurentica 7xx keplericama, 290 je bila izravna konkurentica gtx 780, 290X eventualno 780Ti, e sad to je drugo što je ati malo okasnio sa ovom generacijom (ili nvidia malo požurila), uglavnom maxwellice su ako gledamo po generacijama konkurentice ovome što će sada izaći
Gledam po rezultatima i jakosti serije, svi uspoređuju top modele s top modelima mainstreama, R9 290 s GTX 970 i R9 290x s GTX 980, ispada da su ta 4 modela postala najprodavaniji top modeli.
Staro 24.05.2015., 04:00   #1722
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Ja svoju tvrdnju o neisplativosti gtx 900 serije potkrepljujem time da r9 290 koja je mrvicu slabija od gtx 970 kosta skoro 1000kn manje i prema tome nema mi smisla ici na gtx 970, a sta se tice gtx 980 o tome nemoram nista ni pisati kada svi ionako znaju da je ta kartica bacanje novaca u vjetar naspram debelo jeftinije gtx 970 odnosno r9 290. Također gtx 960 je losiji izbor pored r9 280/280x koje joj konkuriraju cijenom.
A sta se tice samih performansi dovoljno ti je da usporedis samo ekvivalentne modele u dvije konkurentne serije recimo gtx 600 seriju i hd 7000 seriju, pa gtx 700 seriju i r 200 seriju i jasno ti je da kada usporedis konkurentne modele da AMD ima uvijek osjetno jace kartice u ponudi, gtx 900 serija jos ceka na svoju pravu konkurenciju kada AMD izbaci r 300 seriju za mjesec dana mada joj i protiv r 200 serije sve kartice osim gtx 980 ne drze prednost naspram svoje konkurencije.
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 06:53   #1723
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Za početak, malo pogledaj cijene na nabava.net-u. Razlika u cijeni između 970 i 290 je odokativno 300 kn (Asus 290 u Portiu 2391 kn, Gainward 970 2677 kn u Edigitalu), ali njih neću gledati nego Uzishop gdje ta kartica košta 2831 kn, dakle razlika u cijeni je u najgorem slučaju 440 kn.

980 je pak flagship i to je u uvijek bilo i bit će bacanja novaca u vjetar. Reci, koliko je ono koštao 7970 kad se pojavio?

I kako stoji usporedba 780ti sa 290X? Koliko znam, 780ti je jača kartica. Ili sam nešto previdio, u kojem slučaju bi volio biti ispravljen.

Eh, da, da ne bi bilo da sam neki fanboy, prije ove moje nvidia-e sam imao Ati. Zapravo, nekako sam uvijek kod upgrade-a mijenjao tabor.

Poanta mog posta je da izvučeš glavu iz dupeta, počneš objektivno razmišljati i svoje tvrdnje potkrepljivati brojkama ili da odeš trollati negdje drugdje.

Zadnje izmijenjeno od: Garro. 24.05.2015. u 07:02.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 08:58   #1724
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Ja svoju tvrdnju o neisplativosti gtx 900 serije potkrepljujem time da r9 290 koja je mrvicu slabija od gtx 970 kosta skoro 1000kn manje i prema tome nema mi smisla ici na gtx 970, a sta se tice gtx 980 o tome nemoram nista ni pisati kada svi ionako znaju da je ta kartica bacanje novaca u vjetar naspram debelo jeftinije gtx 970 odnosno r9 290. Također gtx 960 je losiji izbor pored r9 280/280x koje joj konkuriraju cijenom.
A sta se tice samih performansi dovoljno ti je da usporedis samo ekvivalentne modele u dvije konkurentne serije recimo gtx 600 seriju i hd 7000 seriju, pa gtx 700 seriju i r 200 seriju i jasno ti je da kada usporedis konkurentne modele da AMD ima uvijek osjetno jace kartice u ponudi, gtx 900 serija jos ceka na svoju pravu konkurenciju kada AMD izbaci r 300 seriju za mjesec dana mada joj i protiv r 200 serije sve kartice osim gtx 980 ne drze prednost naspram svoje konkurencije.
Ja tvoju tvrdnju pobijam činjenicom da je GTX 970 ponegdje i mrvicu bolja od R9 290x. Ostalo bih ti isto tako mogao dokazivati da nije sve tako crno-bijelo kao što sam i već spomenuo ali, vjeruj mi, ne da mi se... Ovo nije ATI vs Nvidia thread.
Staro 24.05.2015., 12:19   #1725
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Ja tvoju tvrdnju pobijam činjenicom da je GTX 970 ponegdje i mrvicu bolja od R9 290x. Ostalo bih ti isto tako mogao dokazivati da nije sve tako crno-bijelo kao što sam i već spomenuo ali, vjeruj mi, ne da mi se... Ovo nije ATI vs Nvidia thread.
GTX 970 je za smeće,fino vam je uvalio zeleni ceo sa okljaštrenom memorijom

Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS.

Uostalom nvidia je prva izbacila "novu" seriju i to sa 2 grafičke jer nije imala sa čim konkurirat amd-u.Činjenica je da amd ima hardverski jače i kvalitetnije grafičke makar to brojke(fps) u igrama uvijek ne pokazuju.
Ali zato sad kad dođe r9 300 serija se zeleni opet mogu slikat još više.
esc je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 13:08   #1726
iprodano
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor esc Pregled postova

Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS.

Uostalom nvidia je prva izbacila "novu" seriju i to sa 2 grafičke jer nije imala sa čim konkurirat amd-u.Činjenica je da amd ima hardverski jače i kvalitetnije grafičke makar to brojke(fps) u igrama uvijek ne pokazuju.
Čemu takvi navijački zaslijepljeni komentari. Zar nama kao kupcima ne bi trebalo biti najvažniji odnos uloženog/dobivenog pa tko god to bio u datom trenutku.

I da, Nvidia baš "jako loše" stoji, godišnje ima preko 4 milijarde dolara prometa s dobiti oko pola milijarde.

Gdje je AMD po tom pitanju? Trebamo biti sretni da AMD još nije ni propao.
iprodano je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 13:28   #1727
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
/CUT/Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS.
/CUT/
Trebam li ovome nešto dodati??? Ovime si fino potvrdio da su GTX 970 i 980 kartice bolje od R9 serije koliko god se trudio dokazati suprotno. No, opet ponavljam, situacija nije tako razgraničena jer je negdje bolji ATI a negdje Nvidia...

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 24.05.2015. u 13:35.
Staro 24.05.2015., 13:37   #1728
esc
Lynnfield
Moj komp

Citiraj:
Trebam li ovome nešto dodati???
Ne navijam ni za jedne ali je činjenica da amd ima jači hardver a to znači da daje kvalitetniju sliku u igrama pri najvećim detaljima.
Nemože nvidijin neki ssao ili mufaao nadmašit amd-ov msaao.
Staro 24.05.2015., 13:37   #1729
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Staro 24.05.2015., 13:42   #1730
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
uvijek vijecne prepirke

gtx 970 je dobra grafa, kao i 290, 290 je malo bolja u visim rezama, ali ima i vecu potrosnju, dok je 970 ima manju potrosnju i jaca je na 1080p

kao kupac uvijek gledam bolji omjer cijene/performanse i po tome odlucujem

meni se nvidia srozala u ocima nakon laganja o memoriji, i zato sta po driverima samo boostaju trenutne graficke, dok prijasnje verzije ignoriraju.
pa sad ti kupi 980ti, i uzivaj do sljedece generacije, jer onda ce neka mid range grafa koja kosta duplo manje biti bolja, samo zato sta ce imat bolji driver support (kao sada 780ti i 960)

nadam se da ce ati izbacit kvalitetne grafe, jer ce to srozat malo cijene trenutnih 9xx
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 14:16   #1731
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:

Da, jer kad igram igru, puno mi je vaznije dali je moja graficka hardverski nadmocna od broja FPS-a koji ista isporucuje. Framerate je apsolutno nebitan, glavno da je na papiru jaca.

A da su nV supcine, o da!
Staro 24.05.2015., 14:28   #1732
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Trebam li ovome nešto dodati??? Ovime si fino potvrdio da su GTX 970 i 980 kartice bolje od R9 serije koliko god se trudio dokazati suprotno. No, opet ponavljam, situacija nije tako razgraničena jer je negdje bolji ATI a negdje Nvidia...
Citiraj:
Ne navijam ni za jedne ali je činjenica da amd ima jači hardver a to znači da daje kvalitetniju sliku u igrama pri najvećim detaljima.
Nemože nvidijin neki ssao ili mufaao nadmašit amd-ov msaao.
esc, molim te pročitaj opet ono moje iz prethodnog posta što sam podebljao. Trebam li ići u detalje? Opet ponavljam, ovo nije ATI vs Nvidia thread.
Staro 24.05.2015., 14:34   #1733
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

također ovo "hardverski jače" na papiru možeš mačku o rep objesit kad uspoređuješ gpu različite arhitekture, to su neke osnove

http://m.youtube.com/watch?v=c3BKuNXdM5A
Staro 24.05.2015., 17:42   #1734
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Uzimanje GPU Bossa kao mjerodavnog bencha? Ozbiljno?

AMD daje kvalitetniju sliku? Imao sam AMD, imam nVidia-u, a da mi život ovisi, ne bi mogao reći samo gledajući monitor koja je grafa unutra. Ali dobro...

A tlapnje koja firma ima bolje drivere... Ma neću uopće komentirati. I s jednim i drugima sam imao probleme. Iako moram priznati da sam ih imao manje sa nVidia-om, što je vjerojatnije posljedica single GPUa nego neke ispeglanosti.

Edit: čitam specke 980Ti, opet su krenuli sa okljaštrenim GPU-ima (toliko o nadanjima naivnih da će 980Ti biti punokrvni GM110), baš me zanima hoće li i ova grafa imati "slijepo crijevo" na nekom dijelu memorije, kao 970.

Zadnje izmijenjeno od: Garro. 24.05.2015. u 18:00.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 17:50   #1735
esc
Lynnfield
Moj komp

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
također ovo "hardverski jače" na papiru možeš mačku o rep objesit kad uspoređuješ gpu različite arhitekture, to su neke osnove

http://m.youtube.com/watch?v=c3BKuNXdM5A

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Uzimanje GPU Bossa kao mjerodavnog bencha? Ozbiljno?

AMD daje kvalitetniju sliku? Imao sam AMD, imam nVidia-u, a da mi život ovisi, ne bi mogao reći samo gledajući monitor koja je grafa unutra. Ali dobro...

A tlapnje koja firma ima bolje drivere... Ma neću uopće komentirati. I s jednim i drugima sam imao probleme. Iako moram priznati da sam ih imao manje sa nVidia-om, što je vjerojatnije posljedica single GPUa nego neke ispeglanosti.
Nvidia i amd imaju različite filtere koji "peglaju" sliku u igrama,msaa,fxaa,ssao,mfaa itd.,zato i ima pregršt opcija u ponekim igrama koje to sve podržavaju(farcry4 ima puno opcija npr.).Normalno da razlike postoje.Normalno da nećeš primjetit razliku u desktopu ali u igri hoćeš kome je to bitno i tko voli igranje na najvećim detaljima.A tu je amd u prednosti.
Staro 24.05.2015., 17:52   #1736
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
amd ima fizix?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2015., 17:56   #1737
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Nema ali mozes imat ako oces preko CPU a prekoGPU
Staro 24.05.2015., 17:58   #1738
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

i kak to radi na cpu?
Staro 24.05.2015., 18:00   #1739
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kaj ja znam, nit sam to koristio dok sam imo nvidju gtx770 nit sada koristim kada imam r9 290
Staro 24.05.2015., 18:01   #1740
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

radi LOL eto kak radi...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore