Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.09.2014., 12:10   #181
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Jedina poštena produkcija je Vrtlarica.
Što više reći?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 12:20   #182
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ja ne gledam HRT proizvod. Ako nešto i pogledam, to je strani program na maxTV-u kojeg plaćam. Radio ne slušam, a uređaji su mi samo za slušanje glazbe (linija u kući, radio u autu). Da sam mogao kupiti TV i autoradio bez tunera, kupio bih. Znači, u autu je stalno stick u radiu, a u kući su linija i tv spojeni na komp.
Zašto da plaćam pretplatu? Tako bih isto mogao plaćati pretplatu Vip-u, iako ne koristim njihovu mrežu niti usluge.
Pa da je VIP državni budi siguran da bi našli načina za izbit još koju kunu pored svih poreza, prireza i pristojbi...

HRT je parazit i sta ga prije uklonimo svima bolje. Osobno neman TV u stanu, samo monitor, iPad, iPhone i komp. I sad kao triban placat pretplatu, hav jes no.

Necu ni spominjat kako nas peglaju s TVa kojeg plaćaju VEĆINSKI GLASAČI katolibanskog ZA, i sad ta saka jada spama s javne televizije. Masu puta su bili subjektivni, a mi i dalje punimo njihove dzepove.

RTL/Nova dodju s jedinim autom, ali zato Branko Uvodić krstari s karavnom i snima drndanje po tamburici i servira isti u udarnom terminu.

Staro 18.09.2014., 13:11   #183
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Romano.Cule Pregled postova
Nakon mjesec dana pocela mi opet dolaziti pretplata. Nakon 3 puta dosla i javnobiljeznicka ovrha,pa sam se zalio,pa onda sam otisao fino na sud gdje sam prilozio ovjerenu odjavu od javnog biljeznika i sudac je fino odbacio ovrhu i sve buduce ovrhe koje bi nedajboze mogle doci. The End. Ovdje imate epsku trilogiju o svemu tome xD
Može pojašnjenje dijela "otišao na sud"?
Na tvoju žalbu odmah sud ulazi u igru ili ?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 13:42   #184
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
HRT je parazit i sta ga prije uklonimo svima bolje. Osobno neman TV u stanu, samo monitor, iPad, iPhone i komp. I sad kao triban placat pretplatu, hav jes no.

Necu ni spominjat kako nas peglaju s TVa kojeg plaćaju VEĆINSKI GLASAČI katolibanskog ZA, i sad ta saka jada spama s javne televizije. Masu puta su bili subjektivni, a mi i dalje punimo njihove dzepove.

RTL/Nova dodju s jedinim autom, ali zato Branko Uvodić krstari s karavnom i snima drndanje po tamburici i servira isti u udarnom terminu.

Ovako moćan post nisam vidio već jako dugo. Savršeno si pročitao i natipkao sve moje hejterske misli prema dalekovidnici, a pogotovo ovo zadnje za Brankeca. Great minds think alike. Massive respect!

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 13:48   #185
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Može pojašnjenje dijela "otišao na sud"?
Na tvoju žalbu odmah sud ulazi u igru ili ?
da, kad ti netko pošalje prijedlog za ovrhu i ti se žališ u zakonskom roku onda se to sve šalje na sud. a ako pak se ne žališ na vrijeme onda taj prijedlog za ovrhu postaje pravomoćan.
  Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 13:55   #186
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
A recimo imas televizor, nije spojen na antenu i gledas samo filmove s dvda blu-raya. Znaci tv program ne gledas i svejedno opet moras placati.

U principu ovaj harac se svodi da ti platis npr. 5000 televiziju i onda ju svejedno jos moras otplacivati svaki mjesec po 80 kn.
ljudi moji - po 10^1000 put - pretplatu plaćaš zato što POSJEDUJEŠ TV/radio...ne zato jel gledaš ili ne....

da se inkasatori (i oni koji ih šalju) zainate imali bi sudsko rješenje o ulazu u stan i nema te osobe koja nema ili TV ili radio...
plaćate posjedovanje prijemnika, ne gledanje TV programa...

ako ćemo tako onda je i plaćanje 60+PDV za t-kom (i ostale telefonarke isto krađa i prevara) zašto ste se uvatili samo TV pretplate...

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 13:57   #187
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
i nema te osobe koja nema ili TV ili radio...
evo me, i ne propuštam ništa
Tekme rješavam po kafićima ili kod frendova, a za ostalo mi apsolutno ne treba, prema tome guštam bez pretplate.
Staro 18.09.2014., 13:57   #188
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
ljudi moji - po 10^1000 put - pretplatu plaćaš zato što POSJEDUJEŠ TV/radio...ne zato jel gledaš ili ne....

da se inkasatori (i oni koji ih šalju) zainate imali bi sudsko rješenje o ulazu u stan i nema te osobe koja nema ili TV ili radio...
Čitaj redom postove pa onda vidi na što se odnosio moj post a ne da boldaš bezveze.

@chief_wolfinjo - thanks.
Staro 18.09.2014., 14:01   #189
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
da se inkasatori (i oni koji ih šalju) zainate imali bi sudsko rješenje o ulazu u stan

U kojem to svemiru bi sud mogao dati nalog običnim inkasatorima da ulaze ljudima u stanove?
Inkasator je zanimanje kao i pekar ili dimnjačar, a takve su mu i ovlasti.
Nemoj svašta pisat, u stan ti može ući jedino policija i nitko drugi, a nalozi za takve budalaštine kao što je provjeravanje jel netko ima tv - se ne izdaju.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 14:01   #190
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

@ Đusi - nisam boldao bezveze - nego ti objasnio zašto moraš plaćati...imaš nešto što prima RTV signal - moraš plaćati - nisam to ja izmislio stoga ne budi mad na mene...

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova

U kojem to svemiru bi sud mogao dati nalog običnim inkasatorima da ulaze ljudima u stanove?
Inkasator je zanimanje kao i pekar ili dimnjačar, a takve su mu i ovlasti.
Nemoj svašta pisat, u stan ti može ući jedino policija i nitko drugi.
ne krevelji se nego shvati ozbiljno - naravno da će milicioner brko ić u kompi sa inkasatorom...

Thule nosač
Staro 18.09.2014., 14:02   #191
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
l.....

da se inkasatori (i oni koji ih šalju) zainate imali bi sudsko rješenje o ulazu u stan

......
Daj ne pricaj gluposti, ko bi se zainatio? Nema nikakvog pravnog uporišta da moraš pustiti inkasatora u kuću, po zakonu jedino koga "moraš" pustiti u kuću je policija i to samo ako imaju nalog. Čak ih nemoras ni onda pustiti ali tada oni ulaze svejedno ....

Bilo je kroz povjest režima di je svako svakome ulazio u kuće....ima ih i danas najcesce na istoku
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 14:05   #192
wooden
Registered User

Citiraj:
ne krevelji se nego shvati ozbiljno - naravno da će milicioner brko ić u kompi sa inkasatorom...
Dobro jel ti čitaš što ti se piše?
Šta ima jedan obični inkasator raditi u tvom stanu u pratnji policije??
U stan ti može ući samo policija, a ne inkasator, jer on je nitko i ništa - nula, i nema nikakvo pravno uporište da se šeta po tvom stanu.
Staro 18.09.2014., 14:07   #193
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
@ Đusi - nisam boldao bezveze - nego ti objasnio zašto moraš plaćati...imaš nešto što prima RTV signal - moraš plaćati - nisam to ja izmislio stoga ne budi mad na mene...
A gle, boldao si a da si nisi pročitao sve prijašnje postove.
Taj post je bio samo propitivanje situacije i te cijele nebuloze zašto se mora plaćati.
I prema zdravoj logici je da ako ne koristiš da zašto bi i plaćao a na to se upućivalo u tom postu.

I ptice na grani znaju osnove zašto se "mora" plaćati.
Staro 18.09.2014., 14:09   #194
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
A gle, boldao si a da si nisi pročitao sve prijašnje postove.
Taj post je bio samo propitivanje situacije i te cijele nebuloze zašto se mora plaćati.
I prema zdravoj logici je da ako ne koristiš da zašto bi i plaćao a na to se upućivalo u tom postu.

I ptice na grani znaju osnove zašto se "mora" plaćati.
po tvojoj logici ja bi mogao tražit POVRAT svih uplaćenih sredstava u zdravstveno jer ja nikad nisam koristio NIŠTA od "blagodati" našeg zdravstva u 18 godina radnog staža, jel??

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Dobro jel ti čitaš što ti se piše?
Šta ima jedan obični inkasator raditi u tvom stanu u pratnji policije??
U stan ti može ući samo policija, a ne inkasator, jer on je nitko i ništa - nula, i nema nikakvo pravno uporište da se šeta po tvom stanu.
po sudskom nalogu u stan ulaze osobe koje su ovlaštene, daklei miliciajac i taj inkasator koji će snimiti TV/radio i napisati izvještaj...

Thule nosač
Staro 18.09.2014., 14:12   #195
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

O isuse kaj ti usporedjujes.
Jel moguce da si usporedio zdrastveno osiguranje sa rtv pristojbom.

A i ne vidim gdje sam spomenuo ikad ista o povratu.

Opet te molim da procitas sve jos jednom i vidis pravo znacenje recenog.

I daj mi reci molim gdje ce ti tko izdati takvog sudaki nalog?
Staro 18.09.2014., 14:14   #196
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

OK, vidim da ovdje ima vrlih pravnika u rangu sa Nobilom ,pa molim dotične da prekinu plaćanje i krenu sa odjavom pa nakon godine dana ovdje ponovo iskreno napišu kako je sve prošlo...

Thule nosač
Staro 18.09.2014., 14:16   #197
wooden
Registered User

Citiraj:
po sudskom nalogu u stan ulaze osobe koje su ovlaštene, daklei miliciajac i taj inkasator koji će snimiti TV/radio i napisati izvještaj...
Ne znam jel trolaš ili šta ali očito ne razumiješ ono što ti se piše.
Evo ti onda ovako: http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...2/Default.aspx

U povijesti ove pravne države ne postoji slučaj da je policija nekome došla u stan radi tv pretplate niti se nalozi za takve stvari izdaju. Kraj.
Staro 18.09.2014., 14:17   #198
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

To isto ti je objasnjeno na pocetku ove teme od sami korisnika koji su to napravili.
Vidis, trol si samo koji ne cita.
Staro 18.09.2014., 14:20   #199
chief_wolfinjo
Guest

osim toga koliko je meni poznato, policija nemože ući na privatan posjed bez sudskog naloga. e sad koliko je sud voljan izdati nalog radi tv pristojbe tko zna...
  Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 14:24   #200
wooden
Registered User

Ma u ovih 7 stranica je sve već rečeno i stalno se ista pitanja ponavljaju ali svako malo iskoči neki lik koji misli da je inkasator James Bond koji ima značku, pištolj i ovlasti da radi nekakve pretrese, a radi se zapravo o honorarcu u rangu onih dostavljača letaka.

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
e sad koliko je sud voljan izdati nalog radi tv pristojbe tko zna...
Nemaš šta znati, takav nalog se ne izdaje jer se policija ne bavi provjerom tko ima tv, tko plaća, a tko ne plaća tv pretplatu.

Zadnje izmijenjeno od: wooden. 18.09.2014. u 14:31.
Staro 18.09.2014., 14:44   #201
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Citiraj:

ako ćemo tako onda je i plaćanje 60+PDV za t-kom (i ostale telefonarke isto krađa i prevara) zašto ste se uvatili samo TV pretplate...

Analogija ti nema smisla. Ispravno bi bilo da, ako imaš mobitel u šupi, moraš T-HTu plaćati pretplatu ili ga zapečatirati
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2015., 08:31   #202
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Englezi isto imaju razrađenu shemu kako da se izbjegne plaćanje. Ako uskoro selite na otok svakako pročitajte ovaj tekst.
http://www.unilad.co.uk/articles/rea...nce-fee-again/

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2015., 18:11   #203
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2015., 18:32   #204
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Da, online peticije će sigurno upaliti.
Staro 18.05.2015., 18:34   #205
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Moguce je. Vec sad se HRT uskomesao i poceo oglasavati putem medija, te argumentirati kako je i na koji nacin pretplata legalna.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2015., 19:31   #206
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
A dovoljno da neplatisa poreza Babich pocme huskati s svog internetskog glasila, mozda nesto i urodi plodom. Osim porezne evazije.
Staro 11.08.2015., 14:21   #207
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
I evo najnoviji update.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/o...---396078.html

Visoki upravni sud Republike Hrvatske donio je presudu prema kojoj je odlučeno da se ukidaju dijelovi Odluke o načinu odjave prijemnika HRT-a od 24. siječnja 2012. godine jer nije u skladu sa zakonom o HRT-u.
Ukinuti dijelovi odnose se na to da potpis Obveznika plaćanja mjesečne pristojbe, odnosno, potpis punomoćnika obveznika plaćanja mjesečne pristojbe koji nije odvjetnik, na zahtjevu mora biti javnobilježnički ovjeren.
Također, ukida se dio koji se odnosi na odluku o načinu odjave prijemnika u kojem stoji da se zahtjev za odjavu podnosi isključivo na službenom obrascu HRT-a, te dio koji je ovlaštenoj osobi javnog servisa dopuštao svakodobno provođenje kontrole posjeda prijemnika.

Osim toga, ukinut je dio u kojem stoji da se osobu u slučaju odbijanja, odnosno onemogućavanja provođenja kontrole posjeda Prijemnika, HRT može ponovno prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe.
'Nezakonito uveden dodatni namet'
'Uz obvezu plaćanja mjesečne pristojbe, koja je sama po sebi određeni teret za obveznike njezinog plaćanja, propisivanje obveze javnobilježničke ovjere potpisa predstavlja nezakonito uveden
dodatni namet. Propisivanje obveze javnobilježničke ovjere potpisa na zahtjevu za odjavu prijamnika ne opravdava cilj koji se hoće postići i predstavlja mjeru prekomjernog opterećenja za obveznike plaćanja mjesečne pristojbe', stoji među ostalim u obrazloženju presude.

Navodi se i sljedeće 'Prema ocjeni Visokog upravnog suda RH nezakonitost, uz nezakonitost obveze javnobilježničke ovjere potpisa, postoji zbog propisivanja mogućnosti svakodobne kontrole posjeda i/ili vlasništva prijamnika. Zakon o HRT-u ne sadrži odredbe koje bi regulirale način kontrole korištenja odjavljenog prijamnika, odnosno način na koji bi ovlaštene osobe HRT-a, ne povrijeđujući ustavna načela nepovredivosti doma i zaštite privatnosti, mogle obavljati tu zadaću. Ovako kako je to propisano osporenom Odlukom nije zakonito'.

'Nezakonitost postoji i s obzirom na činjenicu da se u tom dijelu propisuje svojevrsna sankcija za obveznika pristojbe u slučaju odbijanja, odnosno, onemogućavanja HRT-a u provođenju kontrole posjeda prijamnika na način da je HRT ovlašten ponovno prijaviti ga za plaćanje mjesečne pristojbe, a za što nema ovlaštenje u Zakonu o HRT-u', dio je obrazloženja presude.
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2015., 16:57   #208
Lak
Premium

Lak's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Kako sad odjaviti, napisati na običan papir tekst ili i dalje putem njihovog obrasca (samo obrisati izjavu da će ih se pustiti u stan)? Ako netko ima da li može staviti ovdje obrazac bez te izjave?
Lak je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2015., 17:32   #209
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mene isto zanima...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2015., 17:46   #210
HumWeed
~~~