|
![]() |
#151 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Nekad sam cital da iskoristivost AMDa u wot najvise pati da stavi koristenje na jedan modul pa dve jezgre djele jednu fpu jedinicu. Umjesto da se raskoti na dva modula.
![]() |
![]() |
#154 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
http://www.hardocp.com/article/2013/..._performance/3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
N0teb00k n00b
|
Najdrastičniji primjer tome sam doživio prije cca 2 godine kad je SWTOR postao free to play. Baš sam bio prodo desktop i čekao da mi dođe novi laptop i igral sam se na prastarom HP NC8430 (C2D 2.0GHz, x1600 mobility, 3GB rama, nekakav HDD) - ok laptop je ispod minimum specsa igrice i to debelo, ali dok bi se level učitao sve bi radilo iznad 24FPS na 1024x768. Kak je SSD stajao sastrane reko idem probat gore stavit windowse i vidit kak ce to na Sata1 sa prastarim laptopom izgledat ![]() Na moje opce iznenađenje sve skupa je na kraju radilo puuuno bolje, fps je plesao oko 30 na 1280x800, naravno bilo je dropova ispod 20, ali i spajkova do 40. Kaj se tiče questanja na otvorenom prostorima gdje igrica stalno učitava dodatne teksture/npc-ove/ostala sranja u pozadini - kad god bi se micao iz jedne zone u drugu - fps drop je bio neizbježan dok se ne bi sve ucitalo sa HDDom, a sa ssd-om ga gotovo i nije bilo. S obzirom da sam puno vremena WoW igrao - što na mehaničkom disku, što na SSDu i tu ima razlike. Pogotovo u raidovima kad je nekakva promjena faze, veliki zločesti ide bacat novi spell koji pokriva cijeli raid, a isto tak ekipa upali spelove koje do sad tokom fajta nije koristila ili kad sa Flight Patha sletiš u grad i sve se krene učitavat. Naravno kod tih situacija i sa SSDom ima FPS dropa, ali drastično manji, odnosno jedva prisutan nego što je to sa mehaničkim diskom. Primjer kojeg se najviše sječam iz wow-a jer sam onda baš aktivno raidao i napravio tranziciju s HDDa na SSD (CPU: i5 760 @ 3.8GHz, GPU GTX 460 @ 950MHz) je Ragnaros na Heroic kad kreće AOE faza nekakvih malih pimpeka - s HDDom kojem treba vremena da pofata sve aoe spelove i animacije i kakice boje boss baca po nama fps drop bi bio do skoro pa neigrivih 15ak fps (osim toga mi fps nije nikad pao ispod 30 u slicnim scenarijima). Kad sam se na SSD prebacio - fps drop dolazio do 30fps, a ostale situacije koje su prije dolazile do 30, sad su stajale na oko 45-50. U jednom BF4 i igrama iz linka razlike jednostavno nema jer se ucitaju cijele mape, ali igre koje konstantno rovare po disku i di se u sekundi mora provuci jedan veliki data spajk sa diska ima itekakve ![]()
![]() |
#158 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Igram povremeno WoW na laptopu s mehaničkim diskom, povremeno igra stane, smrzne se dok disk ne učita i nakon sec ili dvije normalno sve radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
A ta kartica vrti sve novo na respektabilnim postavkama. Isprobao sam 2K15,BF4,Thief,Hitman... Skoro sve max out. Sa 980icom 8370 vrti sve novo na trzistu na ultra. Osim wot-a vjerojatno. ![]() EDIT: Thief pokazuje koristenje svih jezgri (od 35% - 80% GPU 100%) Hitman koristi 6 jezgri,BF4 aktivnost je na svih 8. Praceno s Aida64 na Logitech G510 Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 08.05.2015. u 21:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
N0teb00k n00b
|
A gle, to ti je prokletstvo, igre koji vole višedretvenost se fino vrte. Ovakve ovisničke koje po svim zakonima logike ne bi smjele kurca valjat su na jednoj jezgri ![]()
![]() |
#161 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Osim vlastitog iskustva imam i ovaj link. http://ftr.wot-news.com/2014/05/28/c...orld-of-tanks/ "The switch from a HDD to an SSD produced a 16% increase in the average FPS, 12.5% in the minimum FPS and a 21% increase in the maximum FPS." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
a poznanik koji radi u jednom servisu mi savjetovao da nadjem GA-B85M-D3H + g3258 koji se na toj ploci moze bez problema dici na 4.0 s stock hladnjakom (garantira da svaki ide na tu frekvenciju bez dizanja napona), kaze da je to trenutno najbolja kombinacija sto se tice performansi i novaca koji se potrose ... sto da savjetujem necaku onda... nisam ni sam pametan...
![]() |
![]() |
#165 | |
N0teb00k n00b
|
Citiraj:
Grafa u tom APuju je sasvim dovoljna za WOT, ali velim on hoce jednu jaku jezgru i bas ga briga kaj ih AMD ima na izvoz ![]()
![]() |
![]() |
|
|