|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
To je zanimljiva ideja, nisam procito da su folderi na udaru... Mozda to planiraju u slijedecoj inacici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
![]() |
#155 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() Jel probao netko? ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
|
Virus kruži mailom pod imenom subjeca ili attachemnta "Uplata po ponudi 43421" pa si upozorite ljude
![]() |
![]() |
#159 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Naravno , kod mene otvorili, bio običan word kaže koleginica .. naravno, enableala macro, jer je jelte pisalo disabled . Ništa još nije kriptirano, jel moguće da kriptira prilikom restarta ili ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
|
Ne znam, vjerojatno ne. Rečeno mi je da je krypto tako da za taj dio nisam 100%, aliznam da ga je masa ljudi pokupila. Iza 4 bi trebao do jedne osobe koja je ugasila komp 5min nakon otvaranja attachemnta. Mail dolazi od Mirjane Prgomet.
![]() |
![]() |
#161 | |
Premium
|
Citiraj:
Kolega dobio mail od dotične ![]() Proslijedio mi je mail, uključio sam show file extensions, nema ništa skriveno iza .doc, malwarebytes antimalware ne nalazi ništa, kao ni mse. nisam siguran da je to crypto. Za svaki slučaj rekao sam mu neka ugasi komp, sutra ujutro dolazim pregledati. Ima li neki program koji sa sigurnošću detektira prisutstvo takvog virusa? ili ipak je neko smeće? http://blog.dynamoo.com/2015/06/malw...pon-43421.html ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 01.06.2015. u 15:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Premium
|
izgleda da po onom sto pise na netu ipak samo passworde kupi i ova osoba srecom nije enableala macroe.
![]() |
![]() |
#163 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Hm, blentavo pitanje, ali može li to onda pokupiti passeve i s umreženih pca? Promjeniti ću ih za svaki slučaj, ali čisto da znam da li mi je već pobrao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Premium
|
Citiraj:
Jja provjerio, ispada da i moji nisu kliknuli na macro, nema zaraze. Probao MSE, MBAM i super antispyware, bilo je nekog drugog smeća, ali ovoga ne. Ni CTB ni ovoga kaj passworde krade.
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
|
![]() |
![]() |
#166 |
Banned
Datum registracije: Jun 2015
|
izvadite CTB Locker
težak slučaj ... isprobati ovaj http://malwareprotectioncenter.com/2...06/ctb-locker/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jel to izašla neka nova verzija ovog govneta? Opet nam je netko kriptirao mrežne diskove. Lokalizirano je, ali iritantno. Recovery traje dosta dugo i ipak se izgube neke promjene u datotekama. Sad preostaje detektivski posao traženja korisnika uzročnika ![]() Backup mila majka. Jel netko od vas isprobao ove blockere cryptolockera u korporativnom okruženju? Znam da postoji google, ali trebam neko domaće iskustvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Pa ti budi pošten u ovom svijetu, fuck that shit ![]() Šalim se naravno, da me ne bi netko krivo shvatio. Ali ovo me zaista čudi: Citiraj:
![]() Uglavnom, mi smo u firmi prošli havariju s ovim jer je teta za kompom otvorila na mailu "ponuda_divnokrstarenje.exe" (karikiram, ali tako nešto je bilo), gadna stvar. Nije tu pomogano ni updateni Bitdefender ni ništa, protiv takve gluposti ne može ![]() Majka sveg znanja - BACKUP. Ali hvala na linku! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
For reference, https://bitcoin.org/en/faq#is-bitcoin-anonymous Citiraj:
EDIT: Actually ne spominju CryptoLocker na toj tjeralici, samo GOZ. No, smatra se da ovaj momak stoji iza CryptoLockera. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
Ljudi nemojte bit smjesni, Osama je nadjen u nekoj rupaci u pustinji a di nece nac nekog cyber krimosa ili bilo koga danas uz sve blagodati tehnologije... FBI, CIA i sta god da se sad sjetim od tih sluzbi da nemogu nac koga god pozele ?!? Danas svatko moze biti pronadjen ako je to drzavi ili nekoj malo mocnijoj kompaniji u interesu samo sta bi sve te institucije radile i kako bi opravdale svoje postojanje da sve krimose nadju, pohapse itd.... Mafija haraci novce samo onoliko koliko joj drzava dopusta ili skup drzava... Tako je i sa ovim lockerima, kada na "visljoj razini" netkom bude to zasmetalo tako ce se i problem expresno rijesiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Premium
|
Citiraj:
Anyways, Evgenij je identificiran, jesam pejstao tjeralicu, a prema amerima kriv je za stotine milijuna u šteti. Jedino što, da se blago izrazim, Rusija i nije naklonjena izručivanju svojih državljana ikome, a posebno ne USA. Identifikacija i hvatanje nisu jedno te isto. Recimo, trenutno je pitanje jel uopce Evgenij odgovoran za ovaj "novi val" infekcija. Nota bene pomiješao si Saddama i Osamu, Saddam je nađen u rupi, a Osama je chillao doma ![]() Back on topic (sort of) evo recimo link na jednu od metoda korištenih za "pranje" bitcoina https://bitmixer.io/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam nista pomjesao, znam dobro sta sam napisao. Rupaca u pustinji... rupa, zabit, bogu iza nogu, selendra za koju se zna samo po usmenom predavanju gdje je itd... Dakle samo sam se nespretno izrazio pa te asociralo kako se radi o zbiljskoj rupi u pijesku jel... To sto Rusija nece izruciti samo moze podebljati predpostavku koju sam i iznio. Dok nema interesa i dok netkome odgovara dotle se i kriminal pa tako i ovaj sa izvlacenjem para od korisnika... uspjeno siri i zaradjuje za netkoga na ustb ovaca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Prestat cu s OT stvarima sad ![]() As always pamet u glavu i use backup. Pratite news za slucaj da se pojavi nesto novo ukoliko ste vec popusili nekog iz familije lockera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |