|
![]() |
#691 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ok, nisam objasnio. Ako Paulaner nije dostupan onda radije Corona nego nešto drugo. Paše mi taj njen skroz drugačiji okus i mogu ih eksati jednu za drugom sve dok se ne upišam u gaće. Odlično klizi niz grlo. Paulaner nikada ne eksam. U njemu guštam polako, baš kako i dolikuje.
![]() |
#692 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Fementirao sam u plastici i u staklu. Od 5 litara do 60 litara. Nikad ništa, a skuhao sam preko 500 litara piva, ječmenog vina i domaćeg gaziranog Somersby Cidera. Dezinfekcija samo izosan i dobro oprati sa običnom vodom iz pipe. Odi na Hrelić, imaš za nać po 10 kn 19 litarske balone od vode. Najjeftinija vrenjaća ti je od prezervativa (kondoma, kurtona ili kao već, okus nebitan ![]() Da ne bi netko mislio da je Lambic loše pivo. ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Lambic
![]() |
#693 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Zuja pub u tkalci. Odmah na pocetku prek puta krvavog mosta. Znam da je toceni velik Tomislav 12.5kn. Za zuju ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Led ili neki drugi način?
![]() |
![]() |
#695 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
ali svejedno ne kužim zašto raspravljano o mom ukusu koji ne volim gorko gorka piva (s usporedbom da meni npr. guinness nije gorak, ni približno u rangu ove gorčine koju ima zmajevsko) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ja sam najčešće radio s ledom. Omjer ti je na 9 litara vruće tekućine staviš ok 5 litara leda. Kuhao am tako da sam u startu radio jače pivo koje sam razrijedio ledom. Sad imam chiller i kroz njega hladna voda iz pipe. Čas posla se ohladi
![]() |
![]() |
#698 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
evo ti primjer: pive od Ličanke iz Pazarišta. Prvo su bile super, pa tak tak, pa loše pa opet super. zašto su opet super? jer su se ispolirali na greškama. meni je zmajsko tu negdje ko kad su ovi bili loši. Primjer dobre pive je njihovo tamno velebitsko - pitko, ukusno, bez gorčine, okrepljujuće. a sjećam je se kad je bila užasna i kisela. tu je tradicija kratka ali sasvim dovoljna da ukaže na poboljšanje kvalitete kroz tradiciju oliti iskustvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Znači voliš lager i to je to. To što druge vrste piva ciljaju druge okuse ne znači da je zmajska loša, dapače, vrlo je dobra za ale. Tradicija pak nije u direktnoj vezi s kvalitetom. Ima pivovara šta rade godinu dana pa rade bolja piva od industrijski štancanih pivurina s tradicijom iz osamstočetrsprve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Što me podsjeti: a što se dogodilo sa Budweiserom? Pamtim ga kao fino pivo, preuzeo Anhauser-Busch i otišlo sve kvragu? Prevelika proizvodnja? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Premium
|
Bio mi je najdraži izbor, ako je ima u "vrhu" ponude gdje se slučajno zateknem, a zadnje 2-3 koje sam pio su mi nekako loše sjele. Sve sam provjeravao etiketu da se i to nije počelo negdje drugdje raditi po licenci kao i većina ostalih stranih imena na našem tržištu. Ali onda je valjda kod mene problem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ako pričamo o češkom Budweiseru on nije kupljen od AB-a. Ako pričamo o američkom on je uvijek i bio AB. Istina je da je češki osjetno pao kvalitetom i da ga se skoro pa ne da piti. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
|
Nda, to sto im je americki sud dopustio je smijesno. Ali originalna pivovara u Budejovicama je od 2007-e u procesu privatizacije... Navodno. Nego, sto se Velebitskog tice. Jel nisu imali pad kvalitete kad su mijenjali cijelo postrojenje? Sto je za ocekivati jelte. Sad je skroz dobra vec dosta vremena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
*
|
Meni je svijetlo Velebitsko poprilično loše. Ima tu neku kiselu notu koja je katastrofa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Fresh Juice
|
Kupio danas Paulaner Hefe Weissbier i nakon ručka je predobro sjelo mi. Nisam ga dugo pio i dalje je odličan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
U kojem super marketu i sl. mogu naći Vukovarsko? Ako se uopće može naći ![]() Danas ubio Paulanera poslije rucka. U zadnje vrijeme testiram piva. Znam samo da vise nikad necu piti smece zvano Ozujsko pivo ![]() EDIT: Krpa, Kizo and 2 others like this. ![]()
![]() |
#712 |
The mighty pirate
|
Matan na Baštijanovoj, ako si iz Zg. Tu uzimam uvijek jer mi je i najbliže
![]() |
#714 |
Fresh Juice
|
6.6. se u Zagrebu održava prvenstvo u homebrewingu http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/pr...---384344.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Probao još jedan u nizu naših pejl ejlova, ovaj put od varionice. Moram priznat da su mi skoro identični sva 3 koja sam probao (još nova runda i zmajsko). Zanimljivo za promjenu, al sam više lager guy. Valjda stvar navike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
|
meni je velebitsko bilo odlično prije 5 godina kad sam ga prvi put probao, a nekako mi se čini da se prije cca 2 godine drastično promijenilo na gore. od onih manje dostupnih su mi dobre la trappe tripple, tamni leffe, svjetli hirter. u pragu sam lokao pilsner urquell i mogu reći da je jebeno, pitko, ima "težinu", a drugi dan si ko slavuj. u puli u beer clubu sam se navukao na tennent's whiskey oak aged, navodno odstajala u bačvi od nekog whiskeya. kad ju piješ na nos ti lagano vraća onaj "tuf" od jim beama. ali stvarno lagano, ne kao onaj špirit od desperadosa koji ima okus k-plus pive pomiješane s 2 dcl antifriza. problem je što 0,33 košta 30kn ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Premium
|
Nemojte pit Löwenbräu kjupek. Skoro sam se prosro odnjega. Kvaliteta ispod nule. Ožujsko je (ne mogu vjerovat da ovo pišem) duplo bolje.
![]() |
#720 |
Premium
|
Ne znam ja... Radio sam kao vanjski suradnik u proizvodnji prije podosta godina i mogu reći da je tada Löwenbräu bio probavljiv. Ovo danas... Kao da sam popio gaziranu vodu iz odvodnog kanala s aromom loše pive. Par sati nakon njega sam morao kresnuti jedan Budweiser da si vratim vjeru u pivo. Löwenbräu je trenutno super piva ako želiš iskusiti bolove i (ukoliko pretjeraš) smrt u požaru od unutarnjeg izgaranja. UŽAS! P.S. Budweiser je i dalje nenad*ebivo fin.
![]() |
|
|