|
![]() |
#661 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
U većim ne znam gdje ima, možda u Vrutku. Ali imaš po ZGu nekoliko dučančića s pivama samo pa tam ima vjerojatno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 | ||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_style http://allaboutbeer.com/article/lage...oes-it-matter/ ![]() Problem je što smo mi svi odrasli na industrijskom lageru, koji je skoro pa ubio stari ale. A osnovni razlog je profit, pa i famozni njemački Reinheitsgebot je uveden da bi vladajući lakše ubirali porez. A onda je tu i politika, naravno. I sada se zbog navike, tradicije, ili ne znam čega, na sve drugo se gleda skoro kao na kakve neprijatelje. Ja sam sretan što se vraća i što imamo sve više izbora, konačno nije samo razlika u etiketi i nijansama, nego i u stilu piva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
The mighty pirate
|
Zmajsko ti je gorko? Pa piva i mora imati neku gorčinu, APA je fino pitak, a Porter mora imati tu kava/čokolada gorku aromu. Nego, zna li netko gdje mogu nabaviti obične 5-10 litrene demižone u kojima bi se vrenje odradilo. Prošao sam Bumbar, Pevec, Bauhas...samo pletenih ima, meni treba što jeftiniji obični stakleni, u kojeg ću zabiti vrenjaču i da to radi svoje u podrumu.
![]() |
#665 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Radije uzmi u Pevcu plastični burić od 15 l sa slavinom na dnu i širokim navojnim poklopcem tako da ruka ide unutra bez problema. Ako baš hoćeš raditi s vreljnjačom izbuši adekvatnu rupu na poklopcu, uglavi vreljnjaču i slušaj kako "bućka"... Nakon prvog vrenja obaviš pretoku u dvije plastične boce za vodu npr. od 7 l iz Lidla, opereš burić i vratiš mlado pivo natrag na vrenje.
![]() |
![]() |
#666 |
The mighty pirate
|
Čim spomenem plastiku, odmah se par kolega diglo na noge jer se navodno bakterije lako zavuku u nju i veća je šansa da se sve zakiseli na kraju. Drugi kaže da radi u plastici i nema problema, treći kaže da nema do stakla.... Kako dezinficiraš plastiku opet? Izosan? Razmišljao sam čak i onih 19 litrenim plastičnim bocama za aparate s vodom.
![]() |
#667 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Jel zna netko za birc s velikom terasom, a da je (more or less) u centru Zagreba i da ima u ponudi zidarske pive od pola kile (Karlovačko, Ožujsko ili Pan) po 10 kuna? Fala! :-)
![]() |
#669 |
Fresh Juice
|
Al su 13 kn pol litre, nisu 10 kaj on trazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Premium
|
Ma shema je da su u pitanju ljudi iz BiH (di je piva marku ipo, odnosno 6 kuna), a i njima su nakon onih njihovih otrova naše pive med i mlijeko. P.S. Imam već jednu lokaciju di imaju Ožujsko po toj cijeni, ali nažalost ne radi iza 23 sata.
![]() |
#673 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Premium
|
A gle, ljudi su se navikli zapit, najest i kupit kutiju pljuga za ispod 100 kuna. Nemrem ih baš vodit na Zagreb Eye vidikovac da tam piju točeni Paulaner iz litrene krigle.
![]() |
#677 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Premium
|
U Bosni je mila majka dok si negdje u i oko centra, nebitno koji grad. Tamo ti je konobar praktički kao brat, a ovdje te gleda kao da si mu jeb** mamu u rčma. Obavezno im pivu od 6 kuna platim sa 10 i ostavim kusur. Ti su ljudi (s obzirom na plaće) za ove naše totalno drugi nivo. Nema prepotencije, osjećaš se kao doma. Svako bi trebao barem jednom godišnje do Bosne na klopu i cugu, čisto da se ne navikne skroz na ove naše babune.
![]() |
#679 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Jebate kolko filtera si ubacio u search ![]() Mislim da je medvedgrad dobar prijedlog. Pa nisu blesavi, znaju da je u hrv skuplje nego u bih, a tih 20-30kn vise sta ce ih po glavi ispast je nista |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() I onda nakon sveg napisanog tražiš gdje je terasa s pol litre OŽUJSKOG za 10 kn. Nemoj očekivati neku razinu usluge onda na takvim mjestima, nego odgovarajuću atmosferu i od gostiju i od osoblja. Ekipa će ti sigurno bit zahvalna što ih vodiš u jeftinu prčvarnicu s pratećom uslugom. Zato kažem da radije odeš u Medvedgrad jer imaju dobro osoblje, dobar ambijent i ak je petak/subota u pitanju, zna bit i žive muzike.
![]() |
![]() |
#681 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
I happy hour u medvedgradu je oke jer su pive jeftinije ![]()
![]() |
![]() |
#682 |
The mighty pirate
|
Bio jednom i više nikad. Pola života potrošiš dok uopće naručiš pivu, pa još pola dok piva dođe. U vrijeme happy houra me više nema tamo. Radije sjednem negdje za par kn više, i ne moram tražit di mi je piva koju sam naručio prije pola sata.
![]() |
#683 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Ja sam recimo uvijek imao dobre dojmove dok sam bio za vrijeme happy houra. Piva došla u roku minute, uvijek bila dobra itd.
![]() |
![]() |
#684 |
Premium
|
Fora je u tome da već imam idealno mjesto koje se nalazi na 10 minuta od trga i tamo je Ožujsko od pola kile 10 kuna, ali radi samo do 23 sata. Cilj nam je naložit se negdje sa barem 6 pivica svaki i onda se iza ponoći u blago unezvjerenom stanju prebacit na neko "finije" mjesto, a malo smo prematori svi skupa da bi sjedili na klupici u parku i vadili "staklenke" iz gajbe + toplo je vrijeme i zgrijala bi nam se brzo piva. Nisam dugo išao po party destinacijama u centru grada pa ako netko zna di je trenutno ok iza ponoći (house mjuz đir) petkom i subotom neka slobodno kaže. Nadam se da nisu samo metalci i rokeri ovdje na forumu.
![]() |
#685 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Citiraj:
A o ukusima se ionako ne raspravlja - meni je njihova aroma loša a u usporedbi sa pivama drugih starih i iskusnih pivovara je jako loša meni to definitivno nije "kava/čokolada" gorčina već puno "čišće" gorko (a za kave sam isto picajzla i svojevremeno dok sam još pio sam nabavio ručni mlinac i kupovao brendove u zrnu kako bih dobio najbolju aromu). ne pokušavam sad uvjeriti nikoga uništa već samo kažem da meni ne valja, da mi je pregorka i to na nefin način. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#687 |
Premium
|
Meni je tamna piva kao loše vino. Kad imam sredstava pije se samo Paulaner i Corona.
![]() |
#689 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Pranje i dezinfekciju obavio sam s W5 sredstvom iz Lidla ( Vanish u ostalim ) i nakon "pacanja" od 2-3 sata dobro isplahnuo uz dodatak dva deci bijelog octa u predzadnju vodu. Nikad boleština ni problema osim jednom kad sam radil pšenično i nije mi vrag dal mira pa sam višekratno otvarao veliki poklopac na fermentoru od 15 litara ter su mi ušle bakterije i dobil sam kiseliš ( Amdejac mi uvek vadi mast zbog toga pod šifrom LAMBIC ).
![]() |
![]() |
|
|