|
![]() |
#601 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Možda je do SATA3 kontrolera, ali u tom slučaju bi krivulja bila ravnija IMHO. Ova krivulja je simptomatična za tu 840 seriju. Nije EVO i u tome je i problem jer Samsung neće izdati firmware za ne-EVO verziju. Probaj instalirat Samsung Magician i izvrtiti optimizaciju, al to nije dugoročno riješenje. Ili čitaj ovo ako imaš volje i vremena. Ili ga sprži pa traži zamjenu. Procedura je par postova iznad. Ili se pomiri sa sudbinom i uživaj u proljeću. |
![]() |
![]() |
#602 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
stavit cu najnoviji magician, al treba vjerovatno i FW updejtat, a toga me strah jer koliko se sejcam kad sam slagao taj komp bilo je tesko apdejtat zbog AMD kontrolera koji nije prepoznao u DOS-u il tako nesto ne sjecam se vise tocno. kad se radi ta optimizacija iz magician-a, to ne brise podatke vec ih samo "premjesta"? to se moze na disku gdje je OS napravit? ne radi se o mom kompu i nemam bas vremena citat, al bookmarkirao sam pa budem u buducnosti. thx |
![]() |
![]() |
#603 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
magician ti iz windowsa radi update fw-a, evo jučer napravio na svom. Nakon update-a zahtijeva restart i nakon restarta ploča više nije vidila mog EVO-a iz nekog razloga. Ugasio sam i ponovno upalio komp i sve ok. Čudan bug |
![]() |
![]() |
#604 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ma problem je kod AMD chipseta cini mi se. ovo gofno od ploce od brata znam da je imalo problema stime. ak se dobro sjecam morao sam radit updejt iz DOS-a nekak sa boot CD-om cini mi se i onda nije htjelo neg sam moro nosit spajat na drugo komp. bum vidio sta cu, dal cu ic updejtat il ne. thx |
![]() |
![]() |
#605 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Koliko se sjećam, kod updatea fw-a iz DOS-a kontroler treba prethodno prebaciti u IDE mod, jer DOS nema drivere za AHCI
#606 |
DIY DILETANT
|
@geronimo: nemaj straha, Magician ti firmware update napravi. |
![]() |
![]() |
#608 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
#611 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Da pardon 4.6, nije ni meni nasao pa sam rucno skinuo 4.6 updatao magician i onda je nasao novi firmware.
#612 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Zovu me sa servisa da mi mjenjaju 120GB SSD i nude: Samsung 120GB 850 EVO Basic Kingston 120GB SSDNow V300 Kingston 120GB HyperX Savage Kingston 120GB HyperX Fury Kingston 120GB HyperX 3K Možda je trebalo ići u Kingston temu ali mi Samsung prvi zapeo za oko a znam da ste za taj model ovdje pričali kako nije nešto pa bolje da pitam ovdje. Dakle, kojega uzeti ? |
![]() |
![]() |
#613 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Krivo si shvatio, rekoh da se sjećam da se jedna serija naveliko spominjala ovdje kao nepouzdana ili tako nešto. I baš mi se čini da je bila riječ o EVO Basic diskovima. Dakle treba mi "najpouzdaniji" disk od navedenih te da je što bliži deklariranim brzinama. Cijena ne igra ulogu jer su mi ponuđeni navedeni diskovi kao zamjena za stari. ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Dan je firmware update za to, instalirao sam ga, a gledaj, deklarirano mu je 75TB, novoj 850 seriji duplo toliko, 150 TB zapisivanja, mislim da je to dovoljno unutar garantnog roka, ako ga baš nećeš namjerno ubijat. |
![]() |
![]() |
#621 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#623 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
da ne listam po cijeloj temi mi pa cu pitat ![]() ![]() dakle dali treba obavit kakav setup nakon što se instaliraju winzi na friško ? kupio sam si evo 850, dobio sam cd uz njega pa pitam dali ima ikakvog smisla išta sa toga instalirat ? |
![]() |
![]() |
#624 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
nesto mi je lap spor postao, ali i disk je pun pa ne znam jel to kod ssd-a igra ulogu, ili krepiva ![]() |
|
![]() |
![]() |
#626 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
ne na 12V spajati imaš lakšu soluciju. ovo se meni dogodilo zbog neznanja i gluposti. prošlo garanciju i dobio novi. znači skineš Parted Magic i napraviš bootabilni usb stick. bootaš komp i odaberš system tools - erase disk. odabereš - Internal:Secure Erase command writes zeroes to entire data area. meni je u tom momentu disk bio frozen i ja probao par puta i neće. ja odustao i da ću instalirati windows kad ono nema diska. poslao na reklamaciju kingston hyperx 3k i dobio novi samsung 850 evo basic. http://www.makeuseof.com/tag/securel...ut-destroying/ |
||
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mene vise zanima dali je neko stavio najnoviji fix za 840? te dali nakon toga mu i dalje padaju perfomanse? Meni npr. radi za sada ali sam ga stavio dosta kasno, prije tjedan dana. Takoder me interesira dali je neko probo poslat mail samsungu i dobit npr 850? Thx na odgovorima. Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 13.07.2015. u 21:13. |
![]() |
![]() |
#628 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|