|
![]() |
#2641 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Inace, nakon androida i wintel tv boxa danas sam dosao u posjed jednog Raspberry Pi 2 racunala. Za pocetak sam na jednu staru 4 gb class 4 micro sd karticu stavio OSMC sustav (nekakav derivat Kodija, odnosno ekvivalent OpenEleca). Prvi dojmovi su ok. Sve playa uredno, nema zastajkivanja, podrzana wifi tipkovnica odmah kod instalacije. Niti jednom se nije srusio, osmc skin mi je cak puno ljepsi nego klasicni kodijev... Taj RPI 2 je zanimljiva opcija ako zelite jeftin, tih i brz media player... poigrat cu se jos sa ostalim OS-ovima slijedeci tjedan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2642 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jel se može kako preko PC-a upravljati ekranom Kodi-a na drugom uređaju? Kada postavke i druge stvari radim na novom uređaju, da ne moram daljinskim nabadati, nego nešto kao remote desktop da mi brže ide? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2643 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Koliko vidim, RP je radjen za 24/7 posto nema power on/off... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2644 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Meni je RPi2 spojen na stariju LG televiziju (2009.) i preko CEC komunikacije out of box mi radi samo navigacija(left, right, up, down) i tipka OK. Međutim postoji plugin s kojim se mogu konfigurirat tipke na daljinskom. Ja ga još nisam proba pa neznam kako radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2645 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Sto ti opet dodje na isto ![]()
![]() |
![]() |
#2646 |
Premium
|
Šteta, ne treba mi za to. Baš sam mislio na menije i ostalo, da mi je lakše podesiti. Inače koristenje kodi-a kao tv servera radi super, kao da imamo 2 tv-a u kući. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2648 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Jesam li dobro skužio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2649 |
Premium
|
Imam Wetek Play uređaj sa DVB-T tunerom unutra (postoji i sa SAT tunerom verzija), te OpenELEC sa Kodi-em instaliran. Tvhead server i client na njemu, i radi odlično. Na kućnom PC-u samo instalirao windows inačicu Kodi-a, Tvhead client i podesio u postavkama da mu je server na IP-u od Wetek-a. Sve vuče bez problema, EPG, programe, gledanje TV-a, snimanja... Imaš i aplikaciju za Android mobitele TVHClient sa kojom isto sve to možeš na mobitelu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2650 |
Premium
|
Na zalost tv mi ne podrzava CEC pa ti ne mogu potvrditi... doduse malo sam progooglao i vidim da rpi 2 radi savrseno sa cec-om... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2651 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2653 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Možda na nekoj drugoj televiziji rade i druge funkcije... Pogledaj na forumima svi pišu da im CEC radi odlično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2654 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Što se TV backenda tiče, i NextPVR radi odlično: http://kodi.wiki/view/NextPVR |
![]() |
![]() |
![]() |
#2658 |
Premium
|
Slazem si OpenElec na moj novi Raspberry Pi 2, pa imam jedno pitanjce. Da li je moguce sloziti da pristupim OpenElecu izvan moje mreze. Znaci, ostavio bih upaljeni RPI 2 sa dignutim OpenElecom pa bih izvana pristupao, instalirao, ispravljao i sl. Isto tako, par prijatelja ima android kodi na svojim tv boxevima ili sl. pa me svako malo pitaju da im nesto slozim... tu bi mi isto dobro dosao remote access. Slicno kao sto rjesavam probleme sa windowsima preko teamviewera... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2659 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2661 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
Premium
|
Ma imam ja dyndns uslugu, koju pošteno plaćam. ![]() Koristim je za kamere video nadzora kojima pristupam izvana. Ne znam samo gdje to posložiti u Kodiju/OpenElecu/OSMCu. Bilo bi lijepo da se Kodiju može pristupati na "Teamviewer način" ali to očito nije moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2663 |
Propali Amigaš
|
Ne može, jedino preko komandne linije |
![]() |
![]() |
![]() |
#2665 |
Propali Amigaš
|
pa može, lokalno Eventualno ako ima kakav plugin za udaljenu kontrolu? Ili možda ovako: http://kodi.wiki/view/Web_interface |
![]() |
![]() |
![]() |
#2666 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2667 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2668 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel ima mozda netko daljinski upravljac za win MCE a da mu ne treba..zeli prodati..pokloniti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Premium
|
Ja sam narucio takav remote s UK ebaya i doslo mi danas: http://m.ebay.co.uk/itm/191438131085...=1128716968009 Samo sto mi ne radi na mojem rpi 2 sa osmc sustavom. Uopce mi ne radi opcija add remote u postavkama osmc-a. Ima netko info kako dodati remote? Usput da pitam, kako u youtube addonu neki video dodati u odredjenu postojecu playlistu? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|