|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Telefonska zica - kako je spojiti
Moram preseliti ruter od t-coma pa sam primoran precvikati postojecu zicu (utp sa spojene samo dvije zice). Imam klijesta za krimpanje i male 4 pinske konektore. Kako napraviti novi kabel od utp kabla za spajanje adsl linije? Srednje dvije zice stavim u konektor i srednja dva pina? Na drugoj strani zice istim redoslijedom spojim (pin 3 na pin 3, pin 4 na pin 4)? Ili moram ukrizati zice (3 na 4 i 4 na 3)? Nadam se da sam uspio pojasniti kaj me muci... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pink Wraith driver
Datum registracije: Mar 2015
|
pa RJ konektor je plastičan i proziran, možeš vidjet boje žica na jednoj i drugoj strani ^^ sorry, ne znam odg, ali pomislih da ovaj očiti pristup pomogne. ako imaš onu gumu preko RJ-ta, nju samo možeš gurnut niz UTP da provjeriš boje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Da ako je 1 par / parica od utp kabla. Dakle ako se utp koristi za razvod telefonske linije glavno je da je jedan par u pitanju a dali ce na jednom kraju biti narandjasta - prosarana narandjasta a na drugom obrnuto nema veze. Nemoze bit plava i narandjasta jer su svaka iz drugog para.. zapravo tehnicki moze sto se tice telefonskog razvoda ali nema smisla ni pameti tako spajat zice. Ima u utp 4 para i izabere se bilo koji par i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|